Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
"A politika annak való, aki rátermett. Nem nemfüggő."
Köszönöm. Akkor már csak azt magyarázd meg, hogy miért nem a rátermetteket engedjük oda továbbra is nemtől függetlenül, miért írjuk elő az 50-50% arányt?
lópikulát sugalmaznak ilyesmit. pont az ellentéte történik, ebbe kultúrába körül vannak ajnározva nők úgy általába, érdemi megkülönböztetés nélkül. annyiban közelít a valósághoz a sugalmazásos elképzelés, hogy a piedesztálhoz hozzátartozik a passzív mentalitás is, dolgozzon más helyettem, végezze a piszkos munkát más, én csak a gyümölcsét akarom élvezni úgy hogy cserébe nem adok szinte semmit.
Ráadásul aki nincs az irányításhoz/hatalomhoz szokva, az aztán vidáman kiviszi a világot a küszöbön álló globális válságból, mi?"
Igen. Ki más? Ez a mai impotens társaság? Még lopni se tudnak jól.
A gyarmati rendszer történelmileg röpke idő alatt felbomlott. A kommunista rendszer abszolút értelemben is egy pillanat alatt szétfoszlott Gorbacsov egyetlen mosolyától: A világ előbbre való, mint az osztályérdek. Dicsértessék az Ő neve.
A hatalomváltáshoz természesen kell idő, bár sürgős a dolog. Nem lehet mindenütt gyorsan eladni. Elég a meghatározó többség változása. Egyébként téves a keleti nők társadalomszervezési szerepéről kialakult, lefitymáló európai felfogás. Ott is csak keresd a nőket (az idősebbeket is), ha valami komoly dolog történik.
A változás már folyik, holnap dübörögni fog. Lehet emlegetni a könnyűvérű nőket, nem róluk szól ez a történet, nem is a férfisöpredékről. Idővel még ez utóbbi is rájön, hogy a farka másik vége lehet ízletesebb, mint amit ő egyáltalán érezni képes.
"Azt sugalmazza gyermekkortól, hogy vonulj vissza te nem vagy fontos. Majd a férfiak elintéznek mindent."
Azt sugalmazza, hogy "vonulj vissza, ez nem a te dolgod (már ha érted az árnyalatnyi különbséget). Majd a férfiak ölik egymást a parlamentben, valamit nekik kell csinálniuk, ha már gyereket szülni nem tudnak. A politika meg pont nekik való, megvan hozzá az IQ-juk meg a tesztoszteronszintjük is. Ha nagyon akarsz, menj közéjük te is, de bajuszt azért ne növessz, mert ki fog megcsókolni, ki fog a karjába venni este..."
"A legjobban azoktól őrizkedj, akik szerint a világ nevetségesen egyszerű, és minden baj egy okra vezethető vissza. Ha pedig netán a megoldást is rögtön tudják prezentálni, akkor aztán igazán vigyázni kell velük."
Tetszetősek ezek a mondványok, de logikailag önmagukat helytelenítik.
A konkrét esetben ez a szuicid szösszenet azért sem hat meg, mert nyilvánvaló, hogy az emberi tevékenységnek az ember az alanya, s ha ez tevékenység veszélyt hordoz, okát csak egyetlen helyen keresheti teista, ateista: az emberben.
Az ember kipróbált sokféle társadalomszervezést, tudatalakítást. Ezekkel ide, a szakadék szélére jutottunk, nemiségben, környezetrombolásban. Akik mernek félni, már juhnejt, pacimamit, globális vészt emlegetnek. Aki félni se mer, persze, legyint s mantrázza a nyugit. A gyermeknek is idő kell, míg megtanul okosan félni.
Én már csak egy tartalékot látok fajunkban: az emberiség másik jófelét, a nőket.
Mondtam, mi, férfiak, majd beszélünk tetteikről.
Szóval vállalom: egyedül az emberiséget okolom az emberiség mai állapotáért. Bizony, vigyázni kell velem.
Most szép lassan gépelve megpróbálom még egy oldalról megközelíteni a témát:
Ahhoz mit szólnál, ha alakulna egy maszkulinista mozgalom, akik 12 pontjuk egyikében azt követelnék, hogy a Közgázra, a Jogra, de még az óvónőképzőbe is legalább 50% férfi hallgatót vegyenek fel, természetesen az egyenjogúság nevében. Ez persze azt jelentené, hogy nőből is csak 50% jutna be az eddigi 60-70-80 helyett. Ugye ezt sem bánnád?!?
De ha most erre azt mered írni, hogy "ez más, mert ez a nőket nyomná el igazságtalanul", akkor ordítok.
ja, most jön az összesküvés elmélet, mint mindig.... nevetséges. magyarán ok nincs, indok nincs, igazából hátrány se csak a követelődzés hogy beee akarunk menni, vlki tartson bakot. Hát ez minden csak önnálósódás meg emnacipáció nem
Már miért lenne hamis?!? A lényeg szóról szóra ugyanaz: a zsidósága/férfi mivolta miatt kerül hátrányos helyzetbe az, aki tehetségénél, teljesítményénél fogva bekerülhetne az egyetemre/pártlistára, de a népeségben való arányokra hivatkozva nála rosszabb teljesítményt nyújtó magyarok/nők kerülnek be csak azért, mert őn nem zsidók/férfiak.
Persze, hogy nem fogja garantálni, mert hiába töltik fel a listákat innen-onnan előrángatott, másodvonalbeli női politikusokkal, a lakosság úgyis a legjobbakra fog szavazni. Azok pedig jellemzően férfiak, illetve a nők közül azok, akik már eddig is ott voltak - de ők még nem a női mivoltuk, hanem a teljesítményük miatt kerültek oda.
A parlamenti mandátumok felét pedig akkor add egyszerűen csak a nőknek, ha majd az uránbányákban is legalább 50% nő dolgozik, mert ez lenne ott is a nők egészséges aránya, nem?
miért kell mesterségesen beemelni oda annyit? miért nincsenek már ott? van vlmi jogi, szabályozásbeli akadálya annak hogy ezt a nők képességeik bizonyításával, saját erőből elérjék?
Persze, és majd ezt Iránban vagy Líbiában, netán Észak-Koreában le is bírod nyomni a helyi politikusok torkán, hogy az addig a húsosfazék közelébe sem engedett nők irányítsák az országukat, ugye? Naiva maxima! Ráadásul aki nincs az irányításhoz/hatalomhoz szokva, az aztán vidáman kiviszi a világot a küszöbön álló globális válságból, mi?
Inkább menjenek az aktivisták környezetvédeni, és a tengerentúlra károsanyag-kibocsátás ellen tiltakozni, többet érnének vele, mert ez a jelenkor legnagyobb fenyegettsége, és nem az, hogy most aki kormányoz, az hím-vagy nőnemű...
Forintocska, a 3805-ös hozzászólásom csak elkerülte a figyelmedet, vagy pedig azóta sem találtál megfelelő idézetet a kiskátéban és azért e nagy hallgatás? Igazán érdekelne a véleményed arról, hogy mennyiben jobb az általad úgy üdvözölt törvénytervezet a vele logikailag izomorf numerus clausus törvénynél.
A legjobban azoktól őrizkedj, akik szerint a világ nevetségesen egyszerű, és minden baj egy okra vezethető vissza. Ha pedig netán a megoldást is rögtön tudják prezentálni, akkor aztán igazán vigyázni kell velük.
Igen, a hagyományos nőszerepet egyértelműen preferálom, de nem az 50-100 évvel ezelőtti értelemben. A feleségemnek természetes, hogy ő mosogat, viszont nekem is természetes, hogy én hasogatom fel a fát télire. És a feleségem is dolgozik (mármint a szakmájában), de talán fele annyit, mint én. De ez is természetes, mert amíg én a második műszakot nyomom a tervezőasztal mellett, addig ő rendben tartja a házat és a kertet, ami szintén kemény munka.
Egyébként pedig: nem az a jó párkapcsolat, ahol önfeláldozóan egymásnak kínálgatják mindketten a csirke combját, hanem ahol az egyik a mellét szereti, a másik a végtagjait, és mindketten mindig a legjobb részét eszik.
akivel én futottam össze az pl. tanárképző főiskolás volt, 25. nem a harmadik világban élünk, az info nagyon könnyen beszerezhető és egyszerű is. Ha vlki lemaradt volna róla, most továbbítom: használj gumit! kiváncsi volnék hányan nem hallottak még a gumiról... ...de én még olyan kölökkel, emberrel még soha életemben nem találkoztam. Talán istenhátamegetti faluk szélén vannak olyanok, de ott meg egészen kicsi a bevéndorló feka srácok egy főre jutó aránya ha jólemléxem. (segítek: nyilvánalóan főleg nagyvárosi jánykákról van szó) vagy inkább csak tojnak az egészre? de magyarázzad csak.
próbálok felnézni de csak nagyon-nagyon ritkán van rá mód. Biztos el lehet mondani hogy kiábrándult vagyok, azok alapján amit írok, és ez részben igaz is, de erről asszem téééllleg nem én tehetek igazán, szimplán tapasztalat
egyébként lehet hogy én is olyan lennék, és még sokan mások ha olyan társadalomban nőttem volan fel ahol az a hagyomány hogy gálánsan alámtmolnak mindent automatikusan ha bizonyos nemű vagyok... széket, fotelt, autót, házat. De nem akarom hogy irigykedésnek tűnjön, mert nem vok nincselenke, és könnyebség se idegesít, mert nem jutottam még odáig hogy belerokkanás szintjén kellene erőlködnöm számomra fontos dolgokért. Az viszont hogy vlkiknek ilyen helyzetben folyamatosan sír a szája és még követelődzik, na az gyomorforgató.
Az abortuszokért és a hetero-fertőzésekért a nők és a férfiak fillérre egyenlő arányban felelősek. Te hogy számoltál ettől eltérő arányt? A fertőző férfi nem férfi?
Ő nem felelőtlen, csak a nő? Elvárod, hogy a hátrányos társadalmi helyzetbe lévő nő legyen megfontoltabb, mint a férfi?
nemmind1? az a lényeg hogy egy halálos betegséget terjesztenek szimpla felelőtlenségből, mert tojnak védekezni. mint az elmesélt sztorimból is kiderül: magam is találkoztam ezzel a mentalitással nőnél. Nemhogy eszébe se jutott védekezni, hanem mikor figyelmeztetve lett, el akarta utasítani a védekezést.
arra az életmódra? hajjaj, de még mennyire. mekkora könnyebbség úgy élni hogy ha nem jönnek össze dolgok nem kell halálraküzdeni magam, csak feleségül megyek vlkihez. Mert bizony nők jó nagy része ezt teszi, látom a környezetemben. Vagy elmehetnék irodadísznek kellemes fizetésért, és ezért szinte semmit nem kéne csinálnom egész nap. Mikor belegondolok hogy ez és sok más radikálisan pozitív vonás és pozitív diszkrimináció ami körülveszi a nőket, mekkora stresszt vesz le vlki válláról, csak azért mert nőnemű, különösen pofátlannak tartom a siránkozást.
viszont az igaz hogy én szeretek tevékeny lenni olyasmiben ami érdekel, megmozgat. Zsenge ifjabb koromban azt hittem az ilyesmi, mint pl. egy kreatív hobbi jó alkalom arra hogy nőkkel imigyen közös alapot találva lelkileg legalábbis részben egyívású egyedekkel jöjjek össze (szemben sok más módozattal, nagyritkán sikerült is). Aztán néhány év tapasztalat után kénytelen voltam rájönni hogy a nők többségét nem érdekli SEMMI, túl pár karnális igényen. Hobbi? Zenehallgatás. Belkapcsolja a rádiót, az a hobbija. Konkrétan beírják önjellemzéskor. : D Minek akkor ez a követelődzés? Kinek a nevében megy?
Abban nem volt kétségem, hogy ismered a ying-yang lényegét. Az ebből több hsz-odben levont következtetéseidből azonban nekem az jött át, hogy valamiféle statikus egyenrangúságra gondolsz, a hagyományos nőszerepet preferálod. Bocs, ha tévedtem.
Én meg azt mantrázom, hogy már csak támogatott jelentős női szerepváltás húzhat ki minket az egyre nagyobb slamasztikából.
Ha nem nagy a globális slamasztikánk, akkor, persze, tévedek.