Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Tudod, ez a "formális logika" amolyan igazi hímsoviniszta találmány, a nők elleni verbális agresszió tipikus eszköze. Nem illik ilyet csak úgy nekiszegezni egy feminista aktivistának. Miért nem adsz neki inkább még egy esélyt?!?
Nincs szükség a győzködésedre, ha egyszer a formális logika szerint nem lehet igazad. Kb. olyan ez, mint amikor te azt állítod, hogy 2x3=7, én pedig bizonygatom, hogy a 2x3, az 3+3, amiről te is tudod, hogy 6, csak nem akaródzik felfognod, hogy a két dolog egymás tükörképe.
Például könnyen elképzelhető, hogy a mostanában divatos, deréktáji és hasi zsírhurkákat teljes egészében kibuggyantó és kihangsúlyozó divatot a zord férjek kényszerítik a nőkre. Ez a modern erényöv, vazze. Meglátja valaki az utcán és egy hétig nem áll fel neki...
muhahahahaaaa....had mondjak valamit, amit eddig nem sejtettél: gőzöd sincs a férfiakról, és arról, hogy mit akarnak....semmi köze a hülye divatotoknak a férfiakhoz, mi az iylen apró különbségeket észre sem veszünk...ezt idióta divatdiktátorok csinálják, és nem a férfiaknak való tetszés, hanem a PÉNZ miatt.....az egész divathülyeség a fogyasztói társadalomról szól, ennek viszont legjobb alanyai a nők....mivel egy nő nem egy kiválasztott férfinak akar tetszeni, hanem AZ EGÉSZ VILÁGNAK....
Ja, napersze, meg a Barbira épülő, anorexiás divatmániát is, ami aztán férfiszemmel nézve teljesen jó kis 'fognivaló' Nőket jelent, mi? Arról nem is beszélve, hogy a mostani fartmer-póló divatnak aligha nevezhető, úgyhogy maximum a falatnyi ruhákat, amiből egy-két leányzónak kilóg a mutogatnivalója, max. azt tarthatod férfiszédítőnek... Bár szerintem sokkal izgatóbbak az inkább takar és felsejlik, mint a mindent megmutat- típusú ruha, de most nem divatelemzős topicban vagyunk, úgyhogy... ;-P
má hogyanis lene bened, mégijet főtételezni, egy ijen cukikátó, ojan szeretetel hüjézed le nagyon denagy joindulatodban, ahogyan a faluban a marcsa a julcsát, miko nagyjoindaláto indulatosan csupa szeretetől átitava, toni miat olo nékül megfrizörözöte, oszt a marcsa utána a tonival elbújt szénakazalba.
: D például a ffiaknak való megfelelés miatt hord a nők többsége kritikátlanul követve divatot olyan szerkókat amiben kifjezetten bénán néz ki a ffiak nagyrésze szerint? érdekes elképzelés : > vagy azért hiszik azt hogy pl. majka egy faszagyerek és 'álompasi'? hol is az összefüggés?
Egy hideg nőnél rosszabb nincs , sokszor évek alatt sem lehet szabadulni a hatásától , aki naívan , álmodozó módjára kerül egy valóban hideg nő hatása alá , annak a bizalmát a nőkben nehéz visszaszerezni , de nem lehetetlen .
jajj ne haragudjatok, az én hibám ez az egész....ez a forintocska mindog kiszökik a szobájából, és beoson az ápolók gépéhez netezni.....először mikor behozták ide még szent jeromosnak képzelte magát, de a kezelések során megváltozott a kényszerképzete, ésw azt hiszi ő a világmegváltó..... na viszem is vissza a helyére, mégegyszer bocsi....:)
mit jelent az aljas pasi? írtam hogy extrém eset amikbe nem akartam belmenni. Ebbe elég nyilvánvalóan beletartoznak a megerőszakolt nők, és kevésbé nyilvánvalóan azok akik áldozatai azoknak akiket te vlaszeg 'aljas pasinak' nevezel. Ez gondolom vlmi olyasmi szcenáriót fed, ahol a fickó a családos tervekbe belemegy, és ezzel együtt a terhességbe is, tul. megtévesztésképp, és le is lép, vagy csak tervezés ideioda beijed és lelép. Szerintem ez ritka és extrém eset, nagyon kevés ilyet ismerek, de az ilyen az szar alak, az tuti.
De azt mikor összeállnak szenvedélyeskedni szinte gondolkodás nélkül (ez most nem alkalmi dugást jelent, hanem akár komolyabban induló kapcsolatot) de szó se esik arról hogy családot terveznek, aztán a nő egyszer csak rápaskol a hasára hogy na béci, nézdcsak, gyerekünk lesz, nem veszem ide. (ez nem annyira ritka) Ez majdnem ugyanolyan felelőtlenség a csajtól, és ugyanúgy megvolt a tervezés és megbeszélés hiányában minden oka hogy védekezzen, mint mikor teljes agykikapcs keretében megy dugni vlkivel akit hirtelenjébe összeszedett. Az bonyolultabb kérdés hogy ilyenkor menynire várható el a ffitől hogy felvállalja az egészet. Szerintem speciel ffivirtus lenne és erény az is hogy bizony vállalja. Az megint más kérdés hogy ilyenkor megintcsak 100%ig maga döntve a ffitől függetlenül, megszülheti a gyereket, és ezután szépen kipréselheti a ffitól a tartást, akkor is ha szó se volt családalapításról előtte.
iszonyatrégen voltam olyan beteg hogy ápolásra szorultam, de akkor apám és anyám.
nem érdekel a márai idézet, kurrens életbeli tapasztalataimnak + szememnek hiszek. (meg pár száraz ténynek). hülye aki nem ezt teszi, szvsz.
nem azt mondtam hogy magadat púderoztad, nem ez szokott lenni a módszer. a halmazt púderozod ami részének vallod magad. Vagy akkor vehetem úgy hogy a nőkre szerinted tökáltalánosan jellemző nagyszerű, általad hangoztatott tulajdonságok pont rád nem igazak? ehhe...
Az speciel a felelőtlenül mindenkivel kefélő nőket is szokta utólag zavarni, de az speciel kevésbé szokott meghatni, bár őket is sajnálom, mert ilyen végleges bűnhődés egy felelőtlen szexuális viselkedésért elég durva.
Azokra gondolok, akik felelősen viselkednek, aztán mégis beüt a ménkű. Vagy akiket tényleg a gazember férfipartner zsarol be a gumitlan együttlétbe, valami trendi überkúl pasidumával. Mert akad olyan is azért.
Diszkriminatív és szexista, mert a férfiakat nemi alapon kizárja abból, hogy 50%-nál nagyobb arányban szerepelhessenek a listákon akkor is, ha több a rátermett férfi jelölt. Alkotmányellenes pedig a fenti nemi megkülönböztetés miatt.
Ha már számarányoknál tartunk, miért nem harcolsz a magyarok, svábok, zsidók stb. számarányos képviseletéért? Hozass törvényt arról is, hogy minden nemzetiség számaránya szerinti képviselőt delegálhat a parlamentbe. Ne csak a férfiak kapják meg a numerus clausust, adj a zsidóknak is! Már csak egy lépés, jobb túl lenni rajta egyszerre... :-(
Ez a ló túloldala, hogy "az abortusz pár extrém esettől eltekintve a nők felelőtlenségének kézzelfogható nyoma, semmi más." Az esetek túlnyomó többségében valóban az, de egy komoly kisebbség esetén nagyon nem.
Ha jók az érveid - márpedig jók - akkor nem kéne lemenni kutyába, csak mert a "vita" túloldalán valaki már lement, illetve rendszeresen lemegy.
Már csak azért se, mert azoknak a nőknek, akiknek nagyon komoly belső vívódást okozott az abortusz-döntés, és nem egynek közülük tényleg azért, mert a pasi aljas volt, nagyon szarul eshet, nagyon fájhat amit igaztalanul a "pár extrém eset" kifejezéssel érzékeltetsz.
Nem egy nőt láttam évekkel az abortusza után is keservesen, bűntudatosan sírni, ha valahogy felébresztették bennük ezt az emléket. Nagyon rossz lehet :-(((
nyuuugiiiiii, nem vagy félinformált....egyáltalán nem vagy informált.....de ne mászkálj megint el, gyere szépen vissza...... rambó bácsi majd beadja a nyugiszurit.....úúúúúgy...most jobb ugye? na visszamegyünk a szép puhafalú szobába, és felveszed a szép kabátodat, nehogy megfázz.......
"Ha egy nőt alkalmasnak tartunk arra, azaz felelősségteljesnek, hogy anya legyen, akkor tartsuk arra is felelősségteljesnek, hogy el tudja dönteni, képes e egy gyereket felnevelni."
és ha nem tarjuk alkalmasnak? csak attól hogy nőnemű nem föltétlen alkalmas. ja hogy neked ez eszedbe se jutott...
"Tehát a döntése mindenképp felelősségteljes lesz."
miért lenne mindenképp az... marhára nem. se a felvezetésed se semmi más nem indokolja hogy mindenképp az lenne. már megint a levegőbe beszélsz. monjuk ezt már megszoktuk : >
az abortusz akkor lehetne bizonyos esetelben a felősségteljesség jele, ha nem lenne mód a terhesség megelőzésére. mivel már régóta van, könnyen elérhető, többféle, és szinte 100%ig biztos, az abortusz pár extrém esettől eltekintve a nők felelőtlenségének kézzelfogható nyoma, semmi más. És kis országukban nem éppen kevés van belőle pl. A nőknek olyannira 100%os kontrolljuk van afelett hogy teherbe essenek hogy még arra is volt példa mikor teherbe ejtették magukat olyan ffival aki ezt nem akarta és védekezett. Monjuk ez már konspiráció, de jó példa arra hogy azt tesz amit csak akar ebből a szempontból. A másik irányba még ennél is könyebben megoldható, szintén a ffitől teljesen függetlenül is. Hiába csűröd-csavarod.
Attól tartok, nem érted, mit írtam. Nyilván, hogy a politika nem tipikus női pálya, ezért is van ott annyi férfi. De HA csak 10% férfi lenne ott annak ellenére, hogy bárki lehet politikus, akkor azt mondanám, hogy nyilván ez tipikus női pálya.
Speciel az óvóbácsiskodást azért nem vállalja annyi férfi, mert sok kis gyereket pásztorolni az valahogy tipikus női feladat. De a Közgázon és a Jogon miért is több a nő? Annyira alulfizetett szakmákat képeznek, hogy a férfiaknak derogál odamenni, igaz?
A parlamentben pedig most van egyenlőség: akárki lehet politikus, ha elég népszerű és elég tehetséges. Az esélyegyenlőség nem azt jelenti, hogy valakit felvesznek akkor is, ha segg hülye, csak mert nő/zsidó/akármi. Hanem hogy bárkinek megvan az esélye bekerülni a szóban forgó pályára, ha kellő színvonalon teljesít. Tessék jobban politizálni, mint a férfiak, és máris több lesz a női politikus.
"Egy amerikai élelmiszerboltban a vásárlók egyszerűen átléptek egy nőt, aki a padlón fekve haldoklott.
A kansasi üzlet biztonsági kamerái rögzítették, ahogy egymás után öt vevő lépi át a földön heverő nőt. Egyikük egy pillanatra megállt, de csak azért, hogy mobiltelefonja fényképezőgépével képet csináljon a vérző nőről.
A 27 éves LaShanda Calloway-t egy rablásban szúrták meg. A támadás után nagyjából két perc telt el, amíg valaki telefonált a rendőrségnek. A nő a kórházban belehalt sérülésébe."
Aki négyszer átlépte, hogy ha már vásárolgat, ezt-azt még levegyen a polcról, majd megállt, de csak hogy csináljon a haldokló nőről pár fényképet a mobiljával, egy (felelősségteljes, mélyen empatikus, segítőkész) nő volt. A gyilkosság vádlottja egy (felelősségteljes, mélyen empatikus, segítőkész) 19 éves nő.
Tudom, ez nem általánosítható, és nincs is ilyen szándékom. De azért elgondolkodtató, hogy vajon az itt vázolt kooperatív agressziómentes stb. nőképnek mennyi köze van a valósághoz.
az én tapsztalatom is abszolult gyakorlati és kb. ellentétes. le se írtam volna ha nem úgy látom hogy jellemző, hanem csak egyszeri esetek, de asszem ezt már akkor tisztáztam, bár te nagyvonalúan megfeledkezel ilyen momentumokról, úgy vettem észre. Ne áltassuk magunkat, ez jellemző sajnos. bizonyos esetben volt csak az hogy télleg, hogy számíthattam leányra, 2 volt barátnőmre akik és amikor szerelmesek voltak. Ebben a 'másállapotban' valóban, de szigoruan egy személynek szólóan.... Bármilyen más esetben úgy vettem észre, hogy a nők azok akikre nem lehet számítani többnyire. Pontosabnban úgy vettem észre 'avágytárgyán' kívül mindenki más felé rettentő önzően és emiatt gyakran keményen kihasználási alapon fordulnak. A legtöbb ami tesznek az általába az hogy letudják a 'segítségynújtást' vlmi divatos életvitel szlogennel minél rövidebben, aztán tojnak az egészre oszt csókkolom, és ezt elkönyvelik csodálatosan jótékony nagylelkű hozzállásnak. Hogy úgymondjam, nem támasztanak magukkal szemben vlmi marha magas kritériumokat, de azt teljesítik. : D Ezért aztán ha nekik kell beszámolni a saját hozzállásukról akkor minden csodálatos és nagyszerű. Lásd: te. Csak sajnos ezt az érdekeltségi körön kívül esők nem egészen így látják. ffi haverokra, barátokra sokkal inkább lehet számítani, vagy akár csak kollegákra is.
A nők a kommunikációban és érzelmi téren sokkal jobbak mint a férfiak , az igazi nők tudják , hogy a férfit két szóval a padlóra tudják küldeni , de visszahúzzák a körmüket és kedvesen viselkednek , nem akarnak minden percben nyerni .