Keresés

Részletes keresés

chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4225
igen
Előzmény: Törölt nick (4223)
chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4224
az egész problémakör múltszázadi sztem
Az egész válság azzal kezdődött, hogy felborultak a szerepek: a bebetonozott rendszerben a férfiak egy része megfeledkezett a kötelességeiről miközben a jogait gyakorolta. Ezért ellehetetlenültek nők, akik felemelték a hangjukat. Lettek hát feministák. Érdekeket sértett a dolog, hát megszületett a feministákat lesajnáló gúnyolódás is, frappáns jelzők és címkék, amik a vélt okokat is tartalmazzák mint pl a laposmellű szüfrazsett, randa házisárkány, b@szatlan k*va... és így tovább.
Mára a szabadság nálunk nagyjából megvan, és hála a gazdasági helyzetnek el is várják tőlünk, hogy dolgozzunk. De a fejekben egyre nagyobb a káosz, és az egyenlőségnek is minden ersztéke recseg-ropog. Manapság mindkét nem olyat vár el a másiktól amit, vagy annal megfelelőjét ő maga már nem hajlandó felvállalni.
Nem illenek az életünkbe a múlt századi szerepek, de ettől még nem lettünk egyformák.
Igen, egyenrangúnak tartom magam a férfiakkal. Elvárom, hogy ugyanannyi jogom legyen. De nem akarok ugyanolyan életet és nem akarom, hogy azt csinálják a férfiak is mint a nők. És nem akarok részt a "hatalom"-ból. Játszanak vele a pasik, úgysem tudnám kiélvezni a dísszemléket, mert a köztéri szobromat.
És ütöget a guta a tűsarkos bagázstól, mert addig görbítik a tükröt, amíg felismerhetetlen nem lesz amit mutat, így aztán nem is néz már bele senki, csak rálegyint. És a végén csodálkoznak, hogy nem veszik őket komolyan.
Előzmény: agicza (4214)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4223
te talpig nő vagy?
Előzmény: chempelophe (4202)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4221
némellik még a zűrbe is kijutott. hol itt a gond? persze mikor meghallotta hogy akció van magastalpú nyári szandálokon gyorsan vissza kellett jönni. állítólag ezért nem sikerült elsőre megjatvítani a hubble teleszkópot.
Előzmény: forintocska (4215)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4220
Hát azért ez a kényszerpályákat párhuzamba állitó  "akár" viszonyitószó kicsit erős egy többezer éves patriarchátus nyomán.
Előzmény: [virgo] (4216)
dos48 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4219

Általában ? Normálisabb férfiak mellett szabadok. Megtehetnek olyat is, ami a papának

nem tetszik. Csak akkor a kialakított retorziórendszerből hatályba lép az aktuális

retorzió.  Rövid morcosságtól az oroszlánbömbölésig, apró figyelmességek meg -

vonásától a pluszpénzek bojkottjáig.                                              :))))))

Oromon Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4218
Az "egyedülálló" definíciója rendesen bezavar. A statisztikákban azt szokta jelenteni, hogy nincs partnere, és nem azt, hogy nem is volt. Egyedülálló például az elvált és az özvegy is.
Előzmény: hgyi (4208)
Oromon Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4217

"... Figyelemre méltó és növekvő mértékű különbségek vannak a házas és nem házas népesség halandóságában. Egyes életkorokban (és különösen a férfiak körében) több mint háromszor akkora a nem házas népesség mortalitása, mint a házasoké. Ennek alapvető oka az, hogy a nem házas felnőtt népesség életmódja, életvitele, szokásai eltérnek a házasokétól, ami nagyobb egészségi kockázattal jár együtt. Ez különösen az elváltakra és megözvegyültekre igaz. Másként fogalmazva: a tartós és kiegyensúlyozott párkapcsolati életforma bizonyos védelmet, anyagi, lelki és egészségi biztonságot jelent a párok számára. Nem arról van szó, hogy a " papír" léte csökkentené a mortalitást, hanem arról, hogy a párkapcsolat nélkül élők életvitelük, társadalmi és pszichoszociális helyzetük, társas támogatottságuk, baráti kapcsolataik tekintetében "hátrányos helyzetben" vannak, ami kedvezőtlenebb egészségi állapottal és magasabb halandósággal járhat együtt."

(Élet és tudomány, 2007/20. 614-616.)

Magyarul: az özvegy és elvált férfiak utánahalnak az őket örökre elhagyó nőnek, akit annyira szerettek.

Ja, a cikkben jól látható a feminizmus egy komoly vívmánya: a nők nem mennek férjhez, nem szülnek gyerekeket, pusztulunk kifelé. Éljen és virágozzék a feminizmus, pusztuljon az emberiség!

Előzmény: Oromon (4206)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4216
Mit értesz azalatt hogy nem szabadok? Nyilván a nők is bizonyos kényszerpályákon mozognak,akár a férfiak.
agicza Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4214
Teljesen tökéleteset és mindenben megfelelőt szeríntem ítéletnapig kereshetsz, inkább olyan -racionálisabb- célt érdemes kitűzni, amilyet el is lehet érni.'... megvédi birtokot a vadaktól?' Nem teccett véletlenül eltéveszteni az évszázadot?
Előzmény: chempelophe (4202)
hgyi Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4213

hátőőőő... akkor hogyan ismertessem meg magam a nagyközönséggel? ismeretlenént minden kockázatos befektetés, nem?

Politikusfeleség sem vagyok, hogy így tehessek szert írói sikerekre... :o)

Előzmény: agicza (4210)
dos48 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4212

Háááát, ha már így rá teccik kérdezni, néni kérem...   de így van.

Soook - sok fáradozás gyümölcseként immár a második mamánál.        :)))

Előzmény: forintocska (4209)
hgyi Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4211

igen, konkrétan ne kezdjük újra ezt a baromságot, hogy: "A házimunka zöme alól.   A hangversenylátogatás magánya alól. Legyen kit pórázon vezetni a vonósnégyes kínpad elé.  A takarításból azé megtartanák az elöl kis kötényke - hátul semmi kosztümös szexiporszívózást, mint vörös posztót a bikának..."

Nem is vicces - unalmas, nem is igaz, nem is felháborító, csak egyszerűen unalmas baromság. Találj ki valami újat.

Előzmény: dos48 (4207)
agicza Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4210
'A szívem a Taohoz áll közel. biztosan én is értelmezem valahogyan. :o))
Leírom, kiadom, híres leszek! :o))'

A helyes sorrend a következő: először leszel híres, aztán már leírhatod és kiadhatod, addig nem tudom, ki vállalkozna egy ilyen kétes pénzügyi befektetésbe, mint ismeretlen író tollából bármit is kiadni itt, Mo.-n....
Előzmény: hgyi (4201)
hgyi Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4208

ezt hol olvastad?

De ha már itt tarunk... inkább halok meg pár évvel hamarabb, de boldog párkapcsolatban, minthogy a lehetségesen leélhető koromnál többet éljek besavanyodott, magányos öreglányként.

Jahh.. és egy kérdés... honnan tudjuk, hogy a kapcsolatban élő nő hány évig élhetett volna, ha nem él kapcsolatban? És ugye a kapcsolat itt együttélést és nem "csak akkor kellesz, ha épp rámjön" kapcsolatot jelent? Ha egy pasi él így, azt mondjuk, kihasználja a nőt... ha nő kapja elő a pasit szükségletei kielégítésére, akkor az felszabadulás?

Előzmény: forintocska (4200)
dos48 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4207

Dos buta, mint legsötétebb feminista.  Nem érteni, mi  "igen".

Előzmény: hgyi (4203)
Oromon Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4206

Konkrétan ez is egy méretes mellé, mert a boldog párkapcsolatban élő férfiak élnek tovább, aztán középen vannak az egyedülállók, és végül a rossz párkapcsolatban élő férfiak élnek a legrövidebb ideig.

Vajon miért?

dos48 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4205

A párban élő nők minden energiája rámegy a párjuk szekírozására.  Azután, amikor

az életerő elfogy, földobják a pacskert.  A hosszú élet titka: hagyni papát békibe.

agicza Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4204
'korábban is milyen jól berángattam ördög ügyvédjeként a 12 nőpontra egy csomó jó hozzászólást. '
Tényleg kár, hogy nem te nyitottad ezt a topicot, sokkal több kedvvel pörgetné így az ember lánya a hozzászólás-számot, mint hogy kedvenc femilistás nickünk dörzsölgesse elégedetten a kezét, hogy a szent cél ennyi hímneműt is megmozgat, ezek szerint ezt is jól csinálja, hiszen mindig fent van a topicja. Igazságtalannak tartom, ugyanis ha csak az ő hozzászólásain múlna, a téma már rég elsüllyedt volna a fenébe... :-/ Ja, más: ;-P

Előzmény: Oromon (4172)
hgyi Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4203
igen.
Előzmény: dos48 (4199)
chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4202
önként és dalolva lemondok a munkahelyi önmegvalósításról, akár a szavazati jogomról is, és minden házimunkát gyereknevelésestől ellátok önállóan és csak akkor állítom hogy fáj a fejem ha fáj is - mihelyt találok egy talpig férfit, aki biztosítja a család megélhetését, megvédi a birtokot a vadaktól, udvarias, és hűséges
hgyi Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4201

Tőlem mindenki úgy értelmezi magának, ahogy akarja. csak ne tárja szentírásként elém.

Olvasás közben mindenki értelmezi az olvasottakat - és nem mindig egyezik mindenki értelmezése. (Ezért bosszantott mindigis az iskolai magyarórai elemzés. - dolgozatcím: "Mi a véleményed X.Y.-ról, a Plömlöm című mű főhőséről?" Gondolkodó diák leírja a véleményét... A dolgozat értékelése: K: 5; H: 5; T: 2 - Nem ezt beszéltük meg!)

A szívem a Taohoz áll közel. biztosan én is értelmezem valahogyan. :o))

Leírom, kiadom, híres leszek! :o))

Előzmény: [virgo] (4198)
dos48 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4199

Konkrétan ?

Előzmény: hgyi (4197)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4198
Elég megnézni mit csinált a Ji Kingből.
Jesszusom egy 3000 éves könyv...Müller vette magának a bátorságot hogy újraértelmezze.

Szvsz kicsit kattant már.
Előzmény: hgyi (4191)
hgyi Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4197

jajjmá, ne kezdjük megint ezt a baromságot... :o/

Előzmény: dos48 (4194)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4196
na annyira mégsem vagyok ergya, hogy tényleg azt higgyem meg akarod győzni de mégis tisztellek az igyekezetért:)
Előzmény: Oromon (4172)
hgyi Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4195
lükepókocska!! :o)))) én az általános felszabadítást nem értem! nekem is szorított, de én is húztam rendesen a fűzőm madzagjait...
Előzmény: Törölt nick (4192)
dos48 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4194

A házimunka zöme alól.   A hangversenylátogatás magánya alól. Legyen kit pórázon

vezetni a vonósnégyes kínpad elé.  A takarításból azé megtartanák az elöl kis

kötényke - hátul semmi kosztümös szexiporszívózást, mint vörös posztót a bikának...

Előzmény: hgyi (4189)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4193
nem mutogatunk ffiakra, még melegnek néznek!
Előzmény: forintocska (4139)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4192
*nekem momentán szorít a fixem, uhhogy ne állítsd le a  szabadítási projectet, Pirézanyu, mert irgumburgum és ilyenek!*
Előzmény: hgyi (4189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!