Keresés

Részletes keresés

[virgo] Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3886
A nőknek is vannak képviselőik,olyanok akiket ők szavasztak meg.
Erről még nem hallottál?
Előzmény: forintocska (3885)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3884
Ami azt illeti, mintha éppen itt írt volna valaki arról, hogy egy svájci tartományban megszavaztatták a nőket a bevezetendő női választójogról, és a többségük nem akarta... De biztos csak meg akarták nevettetni egy kicsit a feministákat.
Előzmény: forintocska (3882)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3881
"Tetszetősek ezek a mondványok, de logikailag önmagukat helytelenítik."

Már megbocsáss, de nem szoktam olyasmit leírni, ami logikailag önellentmondó. Legfeljebb pongyolán fogalmazok néha, és félreérthetőre sikerül.

"A konkrét esetben ez a szuicid szösszenet azért sem hat meg, mert nyilvánvaló, hogy az emberi tevékenységnek az ember az alanya, s ha ez tevékenység veszélyt hordoz, okát csak egyetlen helyen keresheti teista, ateista: az emberben."

Nyilván, ki másban?!? Nem is a manók cseszték el a világot, vagy tán ez csendült ki a szavaimból? Mi kúrtuk el, emberek. Nem kicsit, nagyon.

Éppen ezért hülyeség mindezt a férfiak nyakába varrni, mint ahogy a feministák teszik kimondva és kimondatlanul. Ezt a világot együtt alakították ilyenre férfiak és nők. És változtatni is csak együtt fognak, nem egymás ellenében. De ez már a világmegváltó szekció. Itt arról beszélgetünk, hogy több-e a feminizmus a húsosfazékért folytatott tülekedésnél.
Előzmény: rentend (3841)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3880
Asszem alkotmánymódosítási javaslatot is benyújtottak, aljasok okosak ezek nagyon.
Előzmény: Törölt nick (3877)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3879
Ne tedd, mert úgysem sikerül, és ha mégis, akkor csak meggyűlöl érte.

Meggyőzni azt lehet, aki racionálisan gondolkodik. Ha nekem valaki bebizonyítja, hogy - teszem azt - az alaplemez alá jobb a szerelőbeton, mint a kavicsterítés, akkor ezután úgy fogom tervezni a házakat és örülök, hogy egy apróságban megint sikerült a legjobb megoldást alkalmaznom.

Akinek viszont csak az iracionális hite van, attól ha ezt is elveszed, mi marad neki? Úgysem fogja soha elismerni, hogy bődületes baromságokat hajtogatott egyfolytában. Jön a kognitív disszonancia és megmagyarázza magának, hogy neki aztán igazán igaza kell, hogy legyen, ha ilyen bőszen támadják. Szorul a hurok, vergődnek a gaz ellenfelek, nyilván össze is beszéltek ellene és azért mondja mind ugyanazt...

Hát kell ez neked?
Előzmény: Törölt nick (3878)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3878
Inkább csak meggyőzni próbálom, hogy ez a konkrét hitelv miért nem jó.
Előzmény: Oromon (3875)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3877

Azért tartom alkotmányellenesnek, mert diszkriminálja a férfiakat. Mi van akkor, ha egy párt megyei listáján 5 férfi és 2 nő szeretne indulni? Induljon csak 2-2, vagy hogyan gondolod? (Persze fordítva is igaz, mert ha 5 nő és 2 férfi szeretne indulni, akkor meg a nőket diszkrimináljuk.)

Ha meg a pártlistákra összesen gondolna az előterjesztő, az még kivihetetlenebb.

Plusz még ott van az a probléma, hogy nővel vagy férfival kezdődjön a lista... ez mindig felvetődne, de különösen abban az - egyébként nagyon gyakori - esetben, ha egy adott listáról páratlan számú jelölt jut a parlamentbe.

Elsőre ennyi. Tőlem is lehetne minden második listás képviselő nő, de úgy gondolom, hogy harcoljon meg a listán a jó helyezésért, oszt' jónapot. Akkor ad absurdum az összes is nő lehet.

Előzmény: Oromon (3874)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3876
"Na! Megfordítom a helyzetet. Mit szólnál hozzá, ha a Parlamentben a férfiak aránya lenne 10%?
Akkor is ezzel a régi törvénnyel jönnél?"

Ebből a kérdésedből tökéletesen látszik, hogy fel sem fogtad, miről írok.

Ha a férfiak aránya 10% lenne a politikában, ugyanakkor akármelyik férfinak meglenne a lehetősége politikai pályára menni, azaz nem lenne eltiltva onnan, akkor vállat vonnék. Nyilván ennyi férfit érdekel a politikusi pálya, kész. Azon sem sírok, hogy miért van csak 2% óvóbácsi az óvodákban. És eszembe sem jutna a versenyt megkerülve, nemi alapon bejuttatni őket. Egyenlőséget ott várok el, hogy férfi és nő egyaránt lehessen politikus vagy óvóbácsi. De csak ha elég okosan politizál vagy elég sok gyerekdalt tud. Nincs kivételezés!
Előzmény: forintocska (3842)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3875
Hitelvekkel nem érdemes racionális alapon vitatkozni.
Előzmény: Törölt nick (3873)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3874

Én egyetértek azzal, ami a kicsit lejjebb újra idecitált cikk írójának a véleménye is: ez a kvóta-javaslat nem egy valódi nőiérdek-képviselet, hanem egy cinikus, mélységesen gusztustalan önérdek-képviselet a javaslatot benyújtó politikusok részéről, szereplési és farizeus melldöngetési esélyt kreálnak maguknak és gumicsontot a jónépnek, és mivel egyikőjük éppen nő, hát róla ez külön sokat mond.

Amúgy szerintem önmagában egy "a pártlistákon minden 2. jelölt legyen nő" az nem lenne rossz ötlet, a tehetséges és törekvő és népszerű politikusokat (többségükben férfiakat) egyéni jelöltként továbbra is beszavaznák, az meg, hogy aki egyéni körzetben képtelen ugyan nyerni, de egy pártlistára felkönyökölte/felnyalta/felfeküdte/felfizette magát, az többségében férfi vagy felerészt nő, az nekem annyira mindegy...

Előzmény: Törölt nick (3870)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3873

"És ennek alapján az adónak is csak a 10%-át fizetnék."

Jelenleg valószínűleg nem is sokkal többet fizetnek...

"A nők fizikai alkatuknál fogva nem valók a bányába. "

Rendben, de erre meg mondhatom azt, hogy lelki alkatuk miatt meg nem valók a parlamentbe. Nem érted még mindig, hogy mi a baj azzal a diszkriminációval, amit be akarsz vezetni?

Előzmény: forintocska (3842)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3872
Nee, megsüketülök! :-)
Előzmény: maestro (3840)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3871
Az nem magyarázat, csak a véleményed ismétlése.
Előzmény: forintocska (3833)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3870
Én úgy tudom, hogy 1054 nő jut 1000 férfira, úgyhogy lehet, mert az 51,31 százalékot ad vissza. Csakhát ilyen "felosztást" nemcsak nem, hanem bármely más jellemző alapján lehetne csinálni. Másrészt meg azért hülyeség, mert az országos lista kivételével a mandátumok nem az egész ország véleményét hivatottak reprezentálni, és még csak a "választék" sem ugyanaz. Már a területi listán sem, hiszen az megyénként más. Az egyéni mandátumokról már nem is beszélve...
Előzmény: Oromon (3865)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3869
Bizony. "Fajra, nemre és felekezetre való tekintet nélkül", ugyebár. Nem pedig fajra és felekezetre tekintet nélkül, de a nemre bezzeg tekintettel.
Előzmény: Törölt nick (3867)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3868
Nincs olyan szerencséd:-)
Előzmény: Törölt nick (3866)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3867
És ezzel pontosan a zsidótörvényekkel egyenértékű "nőtörvényt" alkotnál. A vallása ugyanolyan jellemzője az embernek, mint a neme. Ha az egyik alapján tilos a diszkrimináció, akkor a másik alapján is az kell, hogy legyen. Egyébként is hülyeséget beszélsz, mert akkor viszont azt is garantálnod kellene, hogy a képviselők másik fele viszont csakis férfi lehet. Mit csinálnál az egyéni választókerületekkel, hm? Nem beszélve arról, hogy innentől a törvény kétharmados, annyi hülye meg még a mai parlamentben sincs, hogy egy ilyen javaslat (pláne a tiéd) átmenjen. És akkor még mindig alkotmányellenes lenne, az AB seperc megsemmisítené.
Előzmény: forintocska (3831)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3865
Népességarányos, gondolom. Bár szavazókorú népességre vetítve nem tudom, ott akár rosszabb is lehet, hiszen minél fiatalabb korcsoportot nézel, annál kisebb a női létszámfölény - szavazni meg a sok özvegyasszony is szavaz.
Előzmény: Törölt nick (3861)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3864
Nem azt nevezik első zsidótörvénynek, hanem az 1938-ast, de a lényeget tekintve igazad van. Ezért alkotmányellenes.
Előzmény: maestro (3805)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3863
Ne aggódj, ezt a hülyeséget nem fogja megszavazni senki. Alkotmányellenes ugyanis.
Előzmény: forintocska (3803)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3862
A konkrét ügyben ez téves, nem egyforma a társadalmi felelősség, ha létezik olyan. Érdekel, hogy miért? Vannak érveim, persze nem biztos, hogy helyesek, de ha nem érdekel, akkor nem írom le hiába.
Előzmény: rentend (3821)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3861
Az 51% mitől egyenlő, te szerncsétlen?
Előzmény: Törölt nick (3792)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3860
Ez így túl demagóg. Jól hangzik, de nem igaz.
Éppen, hogy az értelem egyik jele a megfelelő helyen alkalmazott általánosítás.

Nyilván, amikor tendenciákról, általános jelenségekről beszélgetünk, akkor az általánosítás a helyes és senkit nem érdekel egy-két ritka ellenpélda. Ezért mondhatom azt, hogy a nők alapvetően nem valók sem az uránbányába, sem a politikai pályára. Nota bene, nem is kepesztenek olyan nagyon egyikért sem, vajh' miért?

Ugyanakkor egy konkrét politikusasszony megítélésében az ő konkrét tulajdonságai számítanak és nem azért szavaznak rá, mert nő, hanem mert jól végzi a dolgát. Legfeljebb megjegyezzük, hogy X.Y. rámenősségben sok férfit is megszégyenít, ellenben a kormányüléseket nőies bájjal vezeti le.
Előzmény: Törölt nick (3854)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3859

Nem mintha korábban nem linkeltem volna be a tárgyban egy cikket, igaz, más okból, de érdemes újraolvasni, hogy mit is ír erről - mitadisten - egy nő.

"Megítélés kérdése, hogy a nemek - magyarán a nők - esélyegyenlőségének érdekében kezdeményezett alkotmánymódosítási javaslat tiszteletre méltó, vagy végtelenül komolytalan, cinikus és öncélú tett volt a két liberális politikus részéről.

...

Meglepetést csak az okozhatna - persze csak szigorúan képzeletbeli síkon -, ha az ellenzék is támogatná az alkotmány- és törvénymódosítást. Ennek persze az esélye vajmi kevés, de akkor aztán megmutatná a két kormányzópárt az igazi macsó-arcát.

...

A két liberális politikus azonban számít a papírformára és a zsigeri reakciókra. Amíg az ellenzék hevesen támadni fogja a női kvótát, addig is lehet szerepelni, viszontválaszolni. Szerintem már gyakorolják is tükör előtt a karszéttárást, amivel kommentálják majd: lám-lám, ők megtettek mindent, na de a csúnya politikai közeg...

Meggyőződésem, hogy egy felelős politikusnak mielőtt előadná magánszámát, fel kell mérnie, hogy milyen a támogatottsága. Ha a csekély támogatás ellenére mégis rögtön az alkotmány módosításába fog, akkor nemcsak magáról állít ki bizonyítványt, hanem nevetségessé teszi az ügyet is, jelen esetben a nők társadalmi egyenlőségének az ügyét."

http://nol.hu/cikk/453301

Előzmény: forintocska (3803)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3856

...de a nők, természetüknél fogva, érzékenyebbek lesznek a rombolásra...

Ezt miből lehet gondolni? Melyik nagyvállalat tevékenységén látszott ilyen hatás, amikor az adott nagyvállalat női vezérigazgatót kapott?

Ha jól tudom, például a Playboy birodalom igazgatótanácsi elnöke és vezérigazgatója jó ideje egy nő. Azóta talán egyre kevésbé szexista a Playboy?

Előzmény: rentend (3789)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3854

MIndenkinek van kellemetlen élménye a másik nemről.

Ész és szív  kérdése, hogy nem általánosít.

Na, cuppantalak benneteket.

:))))))))

Előzmény: Törölt nick (3852)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3853

Mert ha nem tecc, ahogy kiosztod a szerepeket ( kissé lenéze a nőket) akkor jöhet a feketeleves?

:)

Wow.

Pasihiszti.

Cicafülearanymorzsája......szoktam fát vágni..(bár nem nagyon engedik..)

:))))))))))

De a lényeg: tudok.

Ahogy szenet lapátolni, betont keverni, stb.

:))))))))

És szeretem a pasinemet.

És van eszem.

Na, akkor most mivan?

Csak szólok, te is sztereotípiázol ám erősen!

:)

Előzmény: maestro (3850)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3851
"Ezzel az érveléssel adtál a sz...k egy pofont!"

Miért is?
Előzmény: forintocska (3849)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3850
Ugyanezt írtam én is :-)
Ne legyen több numerus clausus, le a feminácikkal.

"Nemtecc, nemtecc..."
Igazad van, mondtam is rögtön az asszonynak: "figyejjé mán, te asszony. Itten egyenjogúság van, nincs többet olyan, hogy majd apuci elintézi. Ha télen melegedni akarsz, fogod a fejszét oszt felhasogatod a fát."
Aztán penig aszontam nekije: "és olyan sincs ám, hogy te csak hímezel, én meg csak nőzök. Ezentúl közösen csináljuk, együtt sírunk, együtt nevetünk."
Előzmény: Törölt nick (3848)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3848

?

Mikor írtam a felefelézést?????

Mikor?

Hmmm??????????????????

Pontosan a rátermetteket kell odaengedni és készpássz.

Hurkára mindegy hogy kettő vagy háromágú a delikvens.

És nem ilyen hülye szöveget nyomatni, hogy: majd apuci elintézi, blablabla...te csak hímezgess, kiscsillag....

*ez nagyon nem tecc!!!!!!!!*

Előzmény: maestro (3847)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!