Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
"Mekkorát tévedsz!" Az a szomorú helyzet, hogy egy vitában nem azt hívják cáfolatnak, hogy egyszerűen csak rámondod egy állításra: "szerintem pedig nem is!". Ez csak tagadás, és nem mond többet, mint hogy te nem értesz egyet az állítással. De attól az még igaz marad.
Hogy őszinte legyek, egy időben magam is alkalmaztam a vitatkozásnak ezt a metódusát, de aztán átkerültem a középsőből a nagycsoportba... :-)))
"Állandóan erre hivatkoztok! Mondj példákat. De légy szíves az előzményét is mondd el, ami kihozta nőből." Ha megbocsátasz, most nem mondok konkrét példákat, szerintem elég példáról hallasz a hírekben és ismerősöktől. És - bár az egybites logikáddal nyilván ez lesz a következő állításod - NEM azt állítom, hogy minden erőszakot a nők követnek el. Csak arra bátorkodtam rámutatni, hogy pont a szóbeli erőszak és lelki terror az, amiben a nők a mesterek. Az előzmény lehet szívednek tetsző is (csúnya rossz férj megcsalta, megalázta) és általad valószínűtlennek tartott is (arra játszik, hogy a válás után áldozatként ő kapjon mindent). Nem fekete-fehér a világ.
"Valójában minden nő feminista. Csak vannak akikben ez még nem tudatosult." Igazán nem szeretném megérni azt az időt, amikor átnevelőtáborokat létesítetek ezeknek a renitens nőknek, ahol majd megtanulják ha beledöglenek is, hogy ők igazából feministák...
Voltak példák, már korábban is. Konkrét, komoly források. Agyon lettek hallgatva. Kivétel nélkül. Nem csoda, hiszen egy femináci nem nagyon tud mit mondani rájuk.
Ott volt a video, a nők erőszakosságáról, amit ha jól emlékszem, [virgo] linkelt be.
"The family violence issue has been distorted and politicized by the gender wars. Believing what gender activists say about family violence is like believing what the tobacco companies say about cancer."
"A verbális erőszak kapcsán merült fel bennem, hogy például a férfiak elleni női erőszak formáiról (verbális erőszak, megalázás, vagyonból kiforgatás, gyerekekkel zsarolás, stb) egyáltalán nem foglalkoznak."
Állandóan erre hivatkoztok! Mondj példákat. De légy szíves az előzményét is mondd el, ami kihozta nőből.
Vajon hány példát kellene ide belinkelni otthonaikat és gyerekeiket vesztett férfiakról? az internet tele van ilyen oldalakkal,én is linkeltem be ide egyet.Nem reagáltál. Ugyan miért kellene egyoldalúan csak a nő indokait figyelembe venni?Mindenkinek van indoka arra amit tesz,ez viszont nem menti fel a tette következményei alól.
de tudod mit? Csak nézz körül Bp.-n,az aluljárókban,elég sok hajléktalant láthatsz.Többségük férfi. a teljesség igénye nélkül: http://www.oregoncounseling.org/Handouts/DomesticViolenceMen.htm http://menshealth.about.com/od/relationships/a/Battered_Men.htm ttp://www.fathers.ca/studies_11.htm
tízszer ennyit tudnék ide másolni,de ennyi is meg fogja feküdni a gyomrodat.
Te kis diktátor. Jól megmondod, hogy micsoda valójában minden nő, annak ellenére, hogy a nők itt számosan egyenként és konkrétan tiltakoztak a minősítésed ellen.
Azt, hogy a jogegyenlőség csak formális, csak elvi, sokkal korábban már én is leírtam, többször. De valahogy én nem jutottam el soha oda, hogy az intézményesített nőuralom kívánatos lenne. Igaz, az intézményesített férfiuralom se lenne az. Persze szerintem nincs is.
Én nem szeretek lárpurlár finomkodni: aki ezt a topikot nőlehurrogósnak nevezi, az szerintem vagy téved, vagy a topik ismerete nélkül kinyilatkoztat, vagy direkt hazudik. Nem látok más lehetőséget.
Uriella, agicza, sitonthefence, AngelDC, és még sok más nő járt itt, és nem lettek lehurrogva. Forintocska sem mint nő lett lehurrogva - aki poénkodik vele, az poénkodik, aki vitázik (vitázna), az pedig érvel, ellenpéldákat hoz, cáfol. Amire a tipikus reakció a témaváltás vagy a nocomment vagy a szexista duma.
Te pedig egy politikai kiáltványt mantrázol, ahelyett, hogy érvelnél. Szerintem. Annak pedig gondolkodásra képes és hajlandó emberek (nők és férfiak) körében csak korlátozott hatása lehet.
Tudva, hogy abban a hozzászólásomban, amire most válaszolsz, csak annyit kérdeztem, hogy mivel szerintem a te egyik állításod téves, kíváncsi vagy-e az érveimre is, magáért beszél, hogy az érveimet ugyan nem ismered, nem is akarod megismerni, de azért férfiközpontú gondolkodás tipikus termékeinek tartod :-)
A "férfiközpontú gondolkodás" kifejezés egy üres generállózung, szemantikai sallang, értelmetlen nyelvi cifraság. Semmi több.
Emberi gondolkodás, olvtárs. Nincs más. Azt használják a nők is. A fanatikusok azok, akik nem használják, meg persze a gondolkodásra képtelenek. Az _emberi_ gondolkodást, aminek ismertek a törvényei. Címkézni persze lehet, de az már politika. Ahol a címkéző már a tényeket is figyelmen kívül hagyja és az érveket azok ismerete nélkül minősíti, ott már a fanatizmus vagy a butaság határterületén járunk.
Neked mi a szakmád? Érdekes, amit írsz, mert eddig még senkiről nem hallottam, aki ki merte volna jelenteni előre, hogy Antallék el fogják b@szarintani.
"A verbális erőszak kapcsán merült fel bennem, hogy például a férfiak elleni női erőszak formáiról (verbális erőszak, megalázás, vagyonból kiforgatás, gyerekekkel zsarolás, stb) egyáltalán nem foglalkoznak."
Állandóan erre hivatkoztok! Mondj példákat. De légy szíves az előzményét is mondd el, ami kihozta nőből. "
Na, azért ne ess át a ló túloldalára.:-))) Persze, hogy van verbális erőszak, soxor a nő kezdi, soxor a férfi. Ez van.
Ettől még a férfiak gyalázatosan soxor fizikai erőszakot alkalmaznak, illetve náluk a verbális erőszak kapcsolt része soxor a fizikai fenyegetés, a fizikai erőszak ígérete. Egy kromoszóma nem tesz ördöggé vagy szentté. Az egy más dolog, hogy a süket magyar társadalom és erkölcs eléggé alájátszik a férfiaknak.
Hogy kikkel keversz engem össze, azt nem tudom, de én itt - hasonlóan a polidilis topicok többségéhez - csak szórakozom. Te is ennek a műsornak a része vagy, egyelőre semmi egyéb. Nem bizonyítod, hogy másra is képes vagy.
Azt elhiszem, hogy örülsz neki. Most megerősítést kaptál arról, hogy hülye férfi is van, nem csak hülye nő. Sajnos azonban ez a megerősítés hamis annyiban, hogy ezt eddig sem tagadta senki.
Jó, téma áttétetett. Szóval, lehet, el tudom képzelni, h. öntudatosabban voltak. Simán. Csak változatlanul azt tartom, az egész nem omlott volna össze 1990-ben, ha van mögötte társ.-i háttér. Pl. Német-, vagy Franciaország elég erős ahhoz, hogy ez fennmaradjon (vagyis, h. ne csesztessék az embereket ilyen-olyan okok miatt), de sztem ez a fajta progresszió nálunk nem volt eléggé alulról érkező.
Én tiszteletben tartom a véleményed, de nem értek vele egyet. Már megint abba a hibába esünk, hogy férfiként mi próbáljuk meg felszabadítani a nőket. Nem osztom az optimizmusodat abban a tekintetben sem, hogy majd a női gondolkodás hozza meg nekünk a Kánaánt.
A mai feministáknak eszükben sincs hosszú távú, kedvező átalakuláson munkálkodni. Egyszerűen alkalmatlanok erre. A verbális erőszak kapcsán merült fel bennem, hogy például a férfiak elleni női erőszak formáiról (verbális erőszak, megalázás, vagyonból kiforgatás, gyerekekkel zsarolás, stb) egyáltalán nem foglalkoznak. Nőotthonok, férfierőszak - már a szóhasználatuk is egyfajta újbeszélt alapoz meg. Ezek fognak egyenlőséget teremteni? Meg együttműködni? Meg békét teremteni? Ugyan már...
Egyedül az uralomváltást tudom elképzelni róluk, azt bizony szeretnék. Még forintocskából is kibukott egy őszintébb pillanatában, hogy hatalomváltást akarnak és most a nők jönnek. A nőkön inkább abban az értelemben múlik a világ sorsa, hogy amíg a normálisak vannak többségben, addig nem kerülhetnek hatalomra a feministák.
Most formális jogegyenlőség van. Az egyenlő jogok gyakorlására azonban nincs egyenlő társadalmi lehetősége a férfiaknak és a nőknek. Ezt ez a nőlehurrogós ( topik is fényesen bizonyítja. (Nagyon szépen akartam kifejezni magam.) Ezért kell pozitív diszkrimináció a nők javára.
A szakmaiságot csak ne féltsétek. A mai totális káoszig a világot Bármelyik Maris is elvezette volna. Mi a francra büszke akármelyik hagyományos "elit"? Minden "bravúrjából" tízezernyi átok is lett. Már csak a talpig nők érthetik meg, hogy nem kell mindent megcsinálni, amit tudunk.
Nem voltam még ott, de most megnéztem. Jó szöveg ez a verbális erőszak, nyilván ez is valami feminista találmány, amivel igazolható a nők elleni erőszak fokozódása (ami aztán igazolja a pozitív diszkrimináció iránti igényt).
maestro 3881, lávos szkófild 3855, Oromon 3862
Ne haragudjatok, csak most lett időm írni - cserébe nem leszek túl hosszú. Érveiteket férfiközpontú gondolkodás tipikus termékeinek tartom. Elbeszélünk egymás mellett. A felsorolt konkrét tapasztalatok, szvsz, itt nem érvek. Fenntartom, amit eddig írtam, de a részletek további taglalása már eltérne a témától, a feminizmus mai lényegétől.
Egy hatalmas méretű, kedvező társadalmi átalakulás kezdetének látom a mai feminizmust, ami egyre inkább politikai jellegűvé válik ugyan, de több és más lesz, mint a húsosfazékért folytatott tülekedés egyik menete. (Ha netán csak egyik ilyen menet lenne, miért kellene ezt szégyellniük az agilis nőknek, amikor ma a világon ez a meccs folyik és a szurkolók is egymás torkának esnek politikai vitát imitálva.)
Nyilvánvalóvá válik a totális káosz, ezért kikopik a férfiközpontúan gondolkodó réteg a hatalomból. Ezt is a nők szervezik meg, a férfiak meg beszélnek róla.
Az uralomváltás idővel női többséget is jelenthet. Mondom ezt annak ellenére, hogy személy szerint nekem is kényelmes a mai férfifölény s a gömbölyűség, amiből jósolok, nem kristályból van.
Ez pont a női hozzáállás a világhoz. És ez nem értékítélet, mert szükség van a kiszámítható stabilitásra is. De hibázni inkább a férfiak mernek, ezt te is láthatod.