Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Attól tartok, nem érted, mit írtam. Nyilván, hogy a politika nem tipikus női pálya, ezért is van ott annyi férfi. De HA csak 10% férfi lenne ott annak ellenére, hogy bárki lehet politikus, akkor azt mondanám, hogy nyilván ez tipikus női pálya.
Speciel az óvóbácsiskodást azért nem vállalja annyi férfi, mert sok kis gyereket pásztorolni az valahogy tipikus női feladat. De a Közgázon és a Jogon miért is több a nő? Annyira alulfizetett szakmákat képeznek, hogy a férfiaknak derogál odamenni, igaz?
A parlamentben pedig most van egyenlőség: akárki lehet politikus, ha elég népszerű és elég tehetséges. Az esélyegyenlőség nem azt jelenti, hogy valakit felvesznek akkor is, ha segg hülye, csak mert nő/zsidó/akármi. Hanem hogy bárkinek megvan az esélye bekerülni a szóban forgó pályára, ha kellő színvonalon teljesít. Tessék jobban politizálni, mint a férfiak, és máris több lesz a női politikus.
"Egy amerikai élelmiszerboltban a vásárlók egyszerűen átléptek egy nőt, aki a padlón fekve haldoklott.
A kansasi üzlet biztonsági kamerái rögzítették, ahogy egymás után öt vevő lépi át a földön heverő nőt. Egyikük egy pillanatra megállt, de csak azért, hogy mobiltelefonja fényképezőgépével képet csináljon a vérző nőről.
A 27 éves LaShanda Calloway-t egy rablásban szúrták meg. A támadás után nagyjából két perc telt el, amíg valaki telefonált a rendőrségnek. A nő a kórházban belehalt sérülésébe."
Aki négyszer átlépte, hogy ha már vásárolgat, ezt-azt még levegyen a polcról, majd megállt, de csak hogy csináljon a haldokló nőről pár fényképet a mobiljával, egy (felelősségteljes, mélyen empatikus, segítőkész) nő volt. A gyilkosság vádlottja egy (felelősségteljes, mélyen empatikus, segítőkész) 19 éves nő.
Tudom, ez nem általánosítható, és nincs is ilyen szándékom. De azért elgondolkodtató, hogy vajon az itt vázolt kooperatív agressziómentes stb. nőképnek mennyi köze van a valósághoz.
az én tapsztalatom is abszolult gyakorlati és kb. ellentétes. le se írtam volna ha nem úgy látom hogy jellemző, hanem csak egyszeri esetek, de asszem ezt már akkor tisztáztam, bár te nagyvonalúan megfeledkezel ilyen momentumokról, úgy vettem észre. Ne áltassuk magunkat, ez jellemző sajnos. bizonyos esetben volt csak az hogy télleg, hogy számíthattam leányra, 2 volt barátnőmre akik és amikor szerelmesek voltak. Ebben a 'másállapotban' valóban, de szigoruan egy személynek szólóan.... Bármilyen más esetben úgy vettem észre, hogy a nők azok akikre nem lehet számítani többnyire. Pontosabnban úgy vettem észre 'avágytárgyán' kívül mindenki más felé rettentő önzően és emiatt gyakran keményen kihasználási alapon fordulnak. A legtöbb ami tesznek az általába az hogy letudják a 'segítségynújtást' vlmi divatos életvitel szlogennel minél rövidebben, aztán tojnak az egészre oszt csókkolom, és ezt elkönyvelik csodálatosan jótékony nagylelkű hozzállásnak. Hogy úgymondjam, nem támasztanak magukkal szemben vlmi marha magas kritériumokat, de azt teljesítik. : D Ezért aztán ha nekik kell beszámolni a saját hozzállásukról akkor minden csodálatos és nagyszerű. Lásd: te. Csak sajnos ezt az érdekeltségi körön kívül esők nem egészen így látják. ffi haverokra, barátokra sokkal inkább lehet számítani, vagy akár csak kollegákra is.
A nők a kommunikációban és érzelmi téren sokkal jobbak mint a férfiak , az igazi nők tudják , hogy a férfit két szóval a padlóra tudják küldeni , de visszahúzzák a körmüket és kedvesen viselkednek , nem akarnak minden percben nyerni .
Kis butus,a férfiak pedig feltalálták és legyártották azokat a gépeket,amivel majd lélegeztetni fognak ha netán agyvérzést kapnál a velünk való társalgástól.
Forintocska drága, tudod, az jut rólad eszembe, hogy a teljesen buta embernél csak a félinformált a rosszabb. Pont úgy működsz, mint Rákosi, Sztálin, vagy Hitler: néhány jól irányzott (ami tulképp csak vaktában lőtt véletlen találat) majdnem megfontolásra érdemes igazságmorzsával megfűszerezett aranyköpéssel már majdnem értelmesnek látszol, és majdnem figyelmet keltesz, majd ezt megkevered egy kis érthetetlen, de abszolút hiteles forrásból származó demagógiával, aztán ha az orrodra koppintanak, hogy hülye vagy, gizi, akkor meg előjössz némi álnőies érzelmi zsarolás vagy panaszkodás-féle, használhatatlan, sértődős félmondattal. És még te panaszkodsz a nők alulreprezentáltságáról. Te olyan sötét vagy, bazdmeg, hogy még azt sem ismered fel, hogy ezzel a mérhetetlen tehetséggel milyen sikeres női politikus válhatna belőled. Ehelyett itt vered a nyáladat, és bennünket szórakoztatsz. Nem mondom, régen röhögtem ennyit, amióta idejárok olvasgatni, szinte megszépült az életem ... de mi lesz a te elhamvadó zseniddel, drága? Csak nekünk tartogatod?
Nemtom, mi lesz így velem, de félő, hogy egykori feministából átlényegülök hímsoviniszta álmacsóvá ... jajj, hogy tudok majd így a tükörbe nézni? Hát már majdnem úgy írok, mint HC vagy Dos ;-) ... hűdegyorsan elszégyellem magam, elsunnyogok és megpróbálok az este hátralévő részében a genderhumanizmus eszméjén dolgozni vezeklésképpen ... :-)))
A legnagyobb gond a mai világban , hogy kevés női politikus van ? Biztos modellezték a női politikusok indításának lehetőségét , de kevesen szavaztak volna rájuk , a nők sem szavaznának női politikusra , egy-két nőt azért a reklám kedvéért szerepeltetnek a pártok . A politikusok csak sakk figurák .
nem, nem az....bármennyire is nehezen fogja fel a te kis diktátor agyad, a szabadség azt jelenti, hogy megvan a LEHETŐSÉGED azzá válni ami akarsz lenni....nem pedig azt hogy KÖTELEZŐEN 50 %-ot tezsünk oda....tudod az agysebészek közé sem raknak segédmunkásokat, mert szegények nem tudnak agyat operálni....persze ostobább vagy annál hogy felfogd, de azért én leírom:)))
baba, ezt szajkózod vég nélkül bizonyítékok nélkül.....hát te sem vagy egy old spice reklám....mivel igazi tényt nem tudtál idézni, csak fantazmagóriákat, ezért az összes hozzászólásod:
igen de itt áltaálnosságokban van ám kitárgyalva dolog, ami nem föltétlenül baj mert mindenkinek aki forog elég ember között szokott lenni egy általános tapasztalata arról hogy kikre mi jellemző. Nekem az hogy a kompromisszumkészség és az empátia (főleg ez utóbbi) pont nem a nőkre jellemző, hanem a ffiakra. Sokkal inkább az érzéketlen bunkóságot, vagy a talán mégkárosabb prüntyögő / mézesmázos stílusba rejtett totális góbisivatag szintű érzelmsivárságot látom nőknél. Ennek tetejébe jön még egy rétegnél gyakran az agresszív modorú nagyarcúskodás, törtető modorral, mozgással, és ez törtetés ráadásul nem vlmi cél felé visz, csak úgy van annak kedvéért hogy vlkit lehessen átvitt vagy fizikai értlemben lökdösni. Persze mivel cél nincs, annyit ér el vele többynire hogy jól lebaszarintják, attól meg még frusztráltabb lészen : p
egy biztos ..a feministák nem érzékenyek és ,ha van pénzük csak azért ,mert élvezet számukra elszedni a pasiktől ...meg a többi nyomorult nőiesebb nőtől...
nem kell hogy gonosz legyen. Elég ha elveszti a kontrollt,és kibukik belőle a természetes agresszivitás,amiről forintocska azt állítja hogy nincs is! :-)
"Kompromisszum-képesebbek, nagyobb az empátiájuk, szociális érzékenységük (és akár tetszik akár nem), még a gazdasági érzékük is."
bármennyire fáj, de én is azt mondom, hogy ez bizonyos nőkre addig érvényes, amíg úgy érzik, hogy meg kell valaminek felelniük, "viselkedniük" kell, netán el akarnak valamit érni:)
Qrv@ ismerős nekem ez az ideológia: addig mondjuk, ismételjük, sulykoljuk, amíg a gyanútlan tömegek meg nem eszik, még ha merő baromság, akkor is???!!! Igaz, a reklámok is így működnek, és tényleg működnek, sajnos... :-((((
Azért egyre vigyázz: itt kicsit magasabb az átlagos értelmi szint, mint 'odakint', és meg is kell tudni győznöd a hallgatóságodat az igazadról, úgyhogy nem ártana a klottgatyát felkötni...