Amikor felvetettétek már akkor beírtam a naptáromba.
Hárman mentünk volna.
De nem baj, majd megyünk később.
Forgalomszüneteltett vonalon minden további nélkül rendelhető különvönat.
Semmi sem tiltja.
nyilván más a különvonat ára ha egy héttel a szüneteltetés megkezdése után megy, gyakorlatilag nulla a plusz költség és mád ha egy vagy két évvel később.
Járt már nálunk 5-6 éve szünetelő vasútvonalon is Bz, angol vasútturisták kedvéért.
Decemberben úgyis jobban ráérek, most megszűnőket kell látogatnom. Egyébként én nem értem ezt a rendszert, valaki felvilágosíthatna. Elég bizonyos, hogy a vonal felső része megszűnik dec 10-től. Utána miért nem lehetséges különvonatok indítása? Akkor külön vonatpótló autóbusz sem lenne probléma. A megszűnt vonalakon egyébként mi a probléma a különvonatozással? Ugye a 6-oson (Lovasberény-Székesfehérvár) többször történt ilyen. Miért nem lehetne máshol is? Gondolom valamifajta bejárásra lenne szükség előtte, de ha pl valahol pár nappal a bezárás után van különvonat, akkor a pálya gondolom még nem életveszélyes, ráadásul a síneket/biztosítóberendezéseket sem volt még idő ellopni. Szerintem nem én vagyok egyedül, aki a márciusi megszűntek közül nem tudta mindet bejárni, de szívesen végigmenne rajta akár a menetdíj többszöröséért is. Nem indulatkeltésből írtam ezt, hanem kíváncsiságból, hogy miért lehetetlen. Aki benne van a dolgokban, biztos látja "hol akad el a vonat" örökre..
Füzesabonyban megvárt minket a Halbis és a Postahéhávés gyors is (hálaistennek), így már óra 20-kor indult az egri is.... (no Battlehorse topictárst nem izgatom tovább :P).
Lehet busszal kellene mennem? :-)
Gondolom 37-re értetek be Egerbe, a szembőli személy meg 40-41-kor indult, még csak véletlenül se a rendezőnek ;-)
Nembaj, majd le kési egyszer valaki Eger felől Pestre az IC-t! Csak ne én legyek az
Már régóta nem voltam otthon, kb. 1 hónapja, hétvégén megint menni akarok, és az 5516-ra gondoltam, ami ugye a 654 Vércse IC-t vérja Füzesabonyban. Ha esetleg járt valaki közületek arra pénteken vagy vasárnap a kérdéses időpontban, meg tudná mondani, milyenek most arra a viszonyok. Mennyit szokott késni? Mármint a 654.
El vagyok kámpicsorodva, de nagyon. Direkt ezért maradtam itt a hét végére Egerbe, hogy különvonatra eljöjjek, erre meg elhalasztva. Sajnos szombaton így 90%, hogy nem megyek a buszozásra, inkább hazautazok, hogy le tudjam normálisan gépelni a vizsgatanításom óratervét. /A fősuli a net csak diákkal működik, az enyémet meg ki tudja meddig nem fogadja el, most is egy kölcsön diákkal verem a klaviatúrát./
Van is egy sejtésem, hogy mi inkább ki tett keresztbe a szombatnak, de nem árulom el, hogy kire gondolok. De ha visszaolvastok a trains.hu fórumban, akkor rá lehet jönni ki az.
Ha már decemberben lesz az út, akkor már érdemes lenne ismét azt az ígérgetett daciat elhozni Egerbe, vagy a VFK-t, elhozni, ha van üzemképes Pesten. Illetve hamarabb is kellene indulni, meg visszaérkezni, mert decemberben már azért korán sötétedik, ilyenkor legrövidebbek a nappalok.
Most megyek, /egy óra múlva vissza kell adni a tulajnak a diákját/, és sürgősen gépelni kellene a vizsgaóra tervezetemet.
Tegnap az IC 650-esen én is tapasztaltam, egyvágányozás volt Nyékládháza-Emőd között. A szokásos dolgok voltak szinte végig a 80-ason, főleg aljakat cseréltek. Össze is szedtünk jó 15 perces késést (nem csak emiatt), de Füzesabonyban megvárt minket a Halbis és a Postahéhávés gyors is (hálaistennek), így már óra 20-kor indult az egri is.... (no Battlehorse topictárst nem izgatom tovább :P).
Sajnálom én is a dolgot, az legalább vígasztal, hogy decemberben hátha sikerül igazi téli időjárást kifognunk. Mindenesete további sok sikert a szervezéshez!!!
A szombati részvételemet olyan 50%-ra tudom mondani csupán, de elképzelhető, hogy csak egy röbidebb szakaszon tartok veletek. Hét vége felé majd kosabb leszek :)
Nemtom, hallottál-e rulla', hogy tennap' Emődön volt vmi kapirgálás, 523-mal mentem haza az nagy Miskócziából és az emődi bejáratnál kitérőztünk. Helyesbe a kijáratnál mentünk. A Né félőli oldalon az átjárónál volt vmi gépsor, elég frissnek tűnt az ágyazat. Kábé ott az átjárónál kapirgáltak vmit. Gondoltam, szólok.
Remélem decemberben nem olyan napon fog menni a különvonat, hogy vizsgázok aznap vagy FA-s leszek. :) A decemberi különvonat verziónál maradnék egyelőre. ;) Sok sikert így előre is a szervezésben!
Váratlan, és eddig elképzelhetetlen szervezési nehézségek miatt a különvonat november 10 helyett később, várhatóan egy decemberi napon fog közlekedni. Többen dolgozunk azon, hogy a program az egyre nehezülő körülmények ellenére is sikeres legyen.
Az okozott kellemetlenségekért minden közreműködő nevében elnézést kérek.
Dolgozunk egy B-terven, hogy aki szombatra már szabaddá tette magát, egy kicsit kárpótoljuk. Ez egy autóbuszkirándulás lenne, ugyanott, a 87-es vonal menetrend szerinti fotózásával illetve egy ózdi iparvasúti látogatással (fűtőház, acélmű, salakürítés). Költsége egészen minimális lenne, 300-700 Ft. Részletek hamarosan ugyanitt olvashatók. Minden kérdésre készséggel válaszolunk, mindenki problémáját próbáljuk megoldani.
Most beszéltem egri állomásfönökkel és azt mondta a Nov.10-i különvonat lefújva mert a voantpotlót nem sikerült elintézni ez most igaz?Létszives válaszolj?