Keresés

Részletes keresés

dalibaba Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4251

A nőknek mindíg,minden korban megvolt az érdekérvényesítő képességük.

Nem vitás; a KÉPESSÉG megvan - épp csak LEHETŐSÉG nincsen.

Ezt a saját bőrén is tapasztalhatja minden nő.

Amúgy milyen erősitést igért Forintocska ?  Jön az Euró netán ?

Na az nem én vagyok.

Előzmény: [virgo] (4239)
dos48 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4250

Ez eszembe se jutott.  Dalibaba, ugye nem ?!!                                      :)))

Előzmény: maestro (4245)
Oromon Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4249

Majdnem pontos! :-)))

Mindazonáltal: kitalálta vagy nem találta ki? Úgy volt többezer évig (a piszkos kezű bábákkal is persze) vagy nem volt úgy, hogy belehaltak a nők? Nekem mindkét a dédnagymamám gyerekágyi lázban halt meg... otthon szültek, bábával, orvost nem láttak.

Ma már persze hogy feldobná a pacskert a gondolatra is mindenki. Kellett egy első, és megváltozott egy többezer évig változatlannak, elkerülhetetlennek tartott rossz dolog. És az a bizonyos első ebben éppen egy férfi volt. A nőkért is. Régebben az anyák megmentőjének hívták.

Mi kap itt, egy nőtől, még ha csak viccesen is? "A versenyszellem nem hagyta nyugodni az öreget.

Mit kapna ma Prométheusz? Rohadt szexista macsó, biztos csak azért lopta el a tüzet az istenektől, hogy nőket égethessen el máglyán?

Ehh.

Előzmény: chempelophe (4240)
chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4248
akkor kaja valszeg lesz... de mi lesz a ragadozókkal?
Előzmény: Törölt nick (4244)
dos48 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4247

Örülj neki, hogy nem kaptál állást az egyetemen. Ma délelőtt voltam a Műszakin,

be van tekeredve mindenki, ezerrel megy az átszervezés, összevonás. Mindenki be

van rezelve a leépítéstől, tapogatni lehet az idegbajt.  Képzeld el, ha ott lennél

és várnád a felmondásodat. A vele járó szívinfarktussal.

Előzmény: dalibaba (4237)
maestro Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4245
Kedves dalibaba! Bocsáss meg, ha tévedésből rossz híredet keltem, de netán te lennél a forintocska által hívott erősítés?
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4244
van, de nem igazán tüskés, és csak közepes / aránylag kistestű állatokra lehet vele vadászni : >
Előzmény: chempelophe (4243)
chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4243
fúúú! olyan tüskés bunkód is van? (tudod, vadakat kergetni...)
Előzmény: Törölt nick (4235)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4242
Jé!
Én azt hittem azért mert macerás!
Oromon Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4241

Nem, a feminizmus eredetileg szerintem nem volt emberiség-ellenes törekvés, de mára igen sokak szerint a mainstream, a politikailag jegyzett és nagy állami pénzeket maga mögött tudó (gender-)feminizmus azzá vált.

Nézd csak meg, amit kicsit lejjebb Christina Hoff Sommerstől ideollóztam, (4152).

Én egyetértek a véleményével. A magukat feministának hívó erős politikai lobbiszervezetek természetesen nem értenek vele egyet. Pedig meggondolandó:

"no group of women can wage war on men without at the same time denigrating the women who respect those men" ... "it is just not possible to incriminate men without implying that large numbers of women are fools or worse"

chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4240
"Többezer évig a szülő nők úgy a harmadik-ötödik gyerek körül rendre belehaltak egy szülésbe, illetve a gyerekágyi lázba, de a rohadt hímsovén Semmelweis kitalálta a fertőtlenítő kézmosást"

ezt véletlenül azért sikerült kitalálni, mert a bábáknál szült nők között sokkal rikább volt a gyermekágyi láz, és a versenyszellem nem hagyta nyugodni az öreget :)
addig kutatott míg rájött, hogy ez azért van valszeg, mert a bábák nem boncolnak.... addig a szülészek hullás kézzel vezették a szülést... ma egy nő ennek a puszta gondolatára feldobná a pacskert :)
Előzmény: Oromon (4234)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4239
Annyira mesterkélt ez a patriarchátus,már ne is haragudj...
A kedvedért leírom még egyszer: A nőknek mindíg,minden korban megvolt az érdekérvényesítő képességük.
Előzmény: dalibaba (4220)
Oromon Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4238
Én hoztam forrást, korábban is egyet, meg most is egyet.
Előzmény: hgyi (4226)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4237

Ja, a cikkben jól látható a feminizmus egy komoly vívmánya: a nők nem mennek férjhez, nem szülnek gyerekeket, pusztulunk kifelé. Éljen és virágozzék a feminizmus, pusztuljon az emberiség!

Vagyis a feminizmus  emberiség-ellenes törekvés. Nem rossz végszó, csak tartok tőle, távol áll a valóságtól... Majdhogynem ellentétes vele.

A nők ugyanis épp azért nem szülnek manapság, mert a mai férfi-értékrendű társadalom semmire sem becsüli legnagyobb produkciójukat, az anyaságot.

És képtelenek az érdekeiket érvényesiteni ezzel szemben !!!

Főállású anya voltam évekig, s jeles egyetemi diplomával, 12 éves legkisebb gyerekkel 48 évesen ma nem kapok munkát, nyugdijam aligha lesz.

A velem egykorú szinglik éppúgy végigdolgozták az életüket, mint én, csak mindig a saját zsebükre, jó fizetésért, s azt sem kellett sokfelé osztani, mint az én "anyasági segélyemet".

És a végén az én hat gyerekem tb-je majd az ő nyugdijukat fogja fedezni,  de nem ám az enyémet...

HÁT ETTŐL A SZEMENSZEDETT TÁRSADALMI IGAZTALANSÁGTÓL PUSZTULUNK MI  NEM A FEMINIZMUSTÓL !

Előzmény: Oromon (4217)
Oromon Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4236

Nem könnyű, de nem is lehetetlen, szerintem. Viszont nagyon nem trendi, az ziher.

Előzmény: chempelophe (4202)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4235
talpig ffi vagyok. amennyiben a talpig egy északeurópai barbár törzs
Előzmény: chempelophe (4233)
Oromon Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4234

Ez a többezer éves patriarchátus egy olyan végtelenül ócska szlogen itt és most, hogy szerintem aki nem elvakult, nem nagyon lobogtatja.

Többezer évig a cukorbetegek fiatalon meghaltak, ma nem. Valami szemét pasi kitalálta az inzulint. A magas vérnyomásúak fiatalon meghaltak, ma nem. Valami aljas hím kitalálta a vérnyomáscsökkentőket. A fertőzöttek is mind meghaltak, többezer évig, de aztán a rohadt férfiak kitalálták a védőoltásokat meg az antibiotikumokat. Többezer évig a kutya se szavazhatott, a főnök megmondta, mi lesz, oszt annyi, sokszáz éve véleményt nyilváníthatnak már a nemesek is, kicsit kevesebb százéve a harmadik rend (a pénz, a polgárság) is, aztán jöttek a fehér munkásférfiak, alig egy-két százéve a férfiak mind, a feketék is, kábé százéve a nők is, igaz, Svájc még várt egy kicsit, de ezek a gonosz férfiak végülis kitalálták a választójogot, aztán az általános választójogot, és még meg is szavazták az aljadékok. Többezer évig a szülő nők úgy a harmadik-ötödik gyerek körül rendre belehaltak egy szülésbe, illetve a gyerekágyi lázba, de a rohadt hímsovén Semmelweis kitalálta a fertőtlenítő kézmosást, sőt, valami másik szemét utolsó pasi kitalálta a tisztán a nőktől függő fogamzásgátlást, úgyhogy ma már szülni se kell, nemhogy belehalni. Meg is lehet nézni a csökkenő születésszámokat illetve az abortuszok növekvő számát, persze az utóbbiakat is a rohadt férfiak végzik főleg.

Minden ami évezredekig igaz volt, évtizedek alatt vagy egy csapásra meg tudott változni. A nők kényszerhelyzete is, például házasságügyben, vagy a gyerekvállalás terén. Nem hiszed?

Ott van az előzőleg idézett Élet és tudomány cikk, olvasd el.

http://www.avasi.hu/avasigimn/dok/tudomany/demografia.pdf

Előzmény: dalibaba (4220)
chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4233
mondom, hogy az vagyok! nem hiszed?
légy férfi! merj kockáztatni! az ajánlat úgyis csak akkor áll, ha talpig ffi vagy!
Előzmény: Törölt nick (4231)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4232
nemtom. de egy űrsiklón aránylag nehéz potyázni. de próbáld meg te. csak hogy rálátásod legyen a dolgokra : >
Előzmény: forintocska (4229)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4231
igen, de csak ha talpig nő vagy
Előzmény: chempelophe (4228)
chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4230
tényleg ez a legnagyobb bajod?
Előzmény: forintocska (4229)
chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4228
holnap ráérsz?
Előzmény: Törölt nick (4227)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4227
én meg talpig ffi. szia. mikor lesz az esküvő?
Előzmény: chempelophe (4225)
hgyi Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4226

na iggen... de ha volt párja, akkor hány év levonás jár az életéből?

Egyébként ha csak volt párom, akkor is inkább halok meg előbb boldog párkapcsolatban, mint egyedülállóként. :o)

Alja egy nő vagyok... szeretek együttélni párral...  ;o)))))

Elváltam, mert már nem ment a dolog. De nem csak exemet okolom. Én is hülye voltam. És akkor így mennyi évlevonás jár nekem?

Mostani párommal sokkal tudatosabb vagyok. És boldog. Bár nem állítom, hogy életem végéig. Bármikor elromolhat bármi.

Szóval szerintem ez a "statisztika" - főleg adatok és forrás nélkül - erősen sántít.

Előzmény: Oromon (4218)
chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4225
igen
Előzmény: Törölt nick (4223)
chempelophe Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4224
az egész problémakör múltszázadi sztem
Az egész válság azzal kezdődött, hogy felborultak a szerepek: a bebetonozott rendszerben a férfiak egy része megfeledkezett a kötelességeiről miközben a jogait gyakorolta. Ezért ellehetetlenültek nők, akik felemelték a hangjukat. Lettek hát feministák. Érdekeket sértett a dolog, hát megszületett a feministákat lesajnáló gúnyolódás is, frappáns jelzők és címkék, amik a vélt okokat is tartalmazzák mint pl a laposmellű szüfrazsett, randa házisárkány, b@szatlan k*va... és így tovább.
Mára a szabadság nálunk nagyjából megvan, és hála a gazdasági helyzetnek el is várják tőlünk, hogy dolgozzunk. De a fejekben egyre nagyobb a káosz, és az egyenlőségnek is minden ersztéke recseg-ropog. Manapság mindkét nem olyat vár el a másiktól amit, vagy annal megfelelőjét ő maga már nem hajlandó felvállalni.
Nem illenek az életünkbe a múlt századi szerepek, de ettől még nem lettünk egyformák.
Igen, egyenrangúnak tartom magam a férfiakkal. Elvárom, hogy ugyanannyi jogom legyen. De nem akarok ugyanolyan életet és nem akarom, hogy azt csinálják a férfiak is mint a nők. És nem akarok részt a "hatalom"-ból. Játszanak vele a pasik, úgysem tudnám kiélvezni a dísszemléket, mert a köztéri szobromat.
És ütöget a guta a tűsarkos bagázstól, mert addig görbítik a tükröt, amíg felismerhetetlen nem lesz amit mutat, így aztán nem is néz már bele senki, csak rálegyint. És a végén csodálkoznak, hogy nem veszik őket komolyan.
Előzmény: agicza (4214)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4223
te talpig nő vagy?
Előzmény: chempelophe (4202)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4221
némellik még a zűrbe is kijutott. hol itt a gond? persze mikor meghallotta hogy akció van magastalpú nyári szandálokon gyorsan vissza kellett jönni. állítólag ezért nem sikerült elsőre megjatvítani a hubble teleszkópot.
Előzmény: forintocska (4215)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4220
Hát azért ez a kényszerpályákat párhuzamba állitó  "akár" viszonyitószó kicsit erős egy többezer éves patriarchátus nyomán.
Előzmény: [virgo] (4216)
dos48 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4219

Általában ? Normálisabb férfiak mellett szabadok. Megtehetnek olyat is, ami a papának

nem tetszik. Csak akkor a kialakított retorziórendszerből hatályba lép az aktuális

retorzió.  Rövid morcosságtól az oroszlánbömbölésig, apró figyelmességek meg -

vonásától a pluszpénzek bojkottjáig.                                              :))))))

Előzmény: forintocska (4215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!