Keresés

Részletes keresés

ReeDonLee Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6999
Eddig a magról szaporítottjaimat  mindig elajándkozatam, meg sem vártam, milyen színűek lesznek. Már óvatosabb vagyok, megvárom a színüket. Venni még nem vettem, de a "zeneszerzők" nagyon csábítanak! RDL
Előzmény: cserella (6997)
manóvilág Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6998

Sziasztok!

Nem voltunk itthon 7végén, most nem győzök visszaolvasni! Sikerült begyűjtenem a Balatonnál négyféle különböző fehérnek a hajtását, egy nénitől kaptam őket, akinek egy öreg présháza meg pincéje van, nagyon hangulatos volt, körülötte telis tele leanderrel. Nálam a fehér nagyon hiányzott, mert csak egy aprócskám volt eddig.

Monarda, én is úgy jártam, hogy szebbnél szebb kertészetek előtt mentünk el, de mind be volt zárva :(

Anblock, gratulálok a Chopin-hez!! Gondolom, mit érezhettél, mikor leemelted a polcról!

cserella Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6997
:DDDD
nini megin egy új gyűjtő!!!!
nagyon helyes,a kevésbé tetszetősek mehetnek majd ajándékba!! :DDD
Előzmény: ReeDonLee (6992)
cserella Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6996
bocsi,lehet,hogy nem írtam,de mindig félig kimúlt növényeket szoktam venni szint gombokért :)
szerintem idővel mind ki fog hajtani,idő kell a regenerálódáshoz
és ezért írtam,hogy 'fura képen'
Előzmény: anblock_italia (6991)
monarda Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6995

AI! Segíts!

Amit Erától kaptam hajtásokat, vízbe tettem azonnal(gyökereztetni), de tegnapra lekonyultak és ahol levettem a levélkéket róla befeketedett pontok lettek a víz alatt, mit csináljak velük? Az így nem hiszem, hogy fog gyökeret ereszeteni.....

Előzmény: anblock_italia (6994)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6994
Ha azon a növényen, amiről levágtad, nem láttál semmit, nem kell talán a legrosszabbra gondolni. Más dolgoktól is előfordulhatnak problémák, nekem talán szerencsém, hogy ebben a kérdésben legalábbis optimista vagyok, és Olaszországból hoztam haza olyan hajtásokat, amiken dudorok, gumók meg ilyesmik voltak és kutya bajuk. A közepén pl. a levágás után kifolyó nedvek okozhatnak problémát, a gyökereknél meg egyedi okból lehet más, mint a többi. Milyen színű, virágú, valami különleges?
Előzmény: Krynn (6993)
Krynn Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6993

Sziasztok! Néhány napig nem voltam netközelben, s lám, délig tartott, mire szép komótosan, 'élvezkedve' átolvastam ez elmúlt néhány nap hozzászólásait, öröm így még a munkahely is :)))  Na és a képek...

AI! Garatulálok a szerzeményekhez, én is pont a múlt héten olvastam az Oázisos hirdetést, bevéstem, hogy péntek kora délután menni kell, erre ELFELEJTETTEM. Most ugrott be olvasás közben:(

Na mindegy, sokkal komolyabb bosszúság ért ma reggel: a nyaralásból hozott egyik hajtáson már gyökereztetés közben felismerhető a leanderrák. Pedig tutira egészségesnek tűnt, amikor vízbe tettem.  Egyébként már 2-3 cm-es sűrű gyökérzete lett, csak furcsán bibircsókos lett a vízben levő rész, most meg ahol indulna hajtani ott egyértelműen feketedik, deformálódik.  Úgy tudtam, hogy a túltápozástól alalakulhat ki, erre most...  Nagyon lekonyultam, az hittem a 'görögsz' leander az makkegészséges, csak a dézsás tartásnál fordul elő ilyen betegség.

Vííííígasztaljatok meg ;-(

ReeDonLee Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6992

Köszi, visszaolvastam, a Vuxalt nem használtam még, de kipróbálom, és olvastam az Osmocot-ról is, ezt pedig a földjére fogom szórni.

Egyszerűen lélegzetelállítóak a képeitek, nekem nincs túl sok helyem, de "sajnos" én is elkezdtem már gyűjteni a különböző színeket, ennek pedig vége nem lesz, ahogy látom a választékot. Tegnap zsákmányoltam új hajtásokat, már állnak is a sörösüvegben. RDL

Előzmény: cserella (6990)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6991

A mostani vásárlásom is példa az általad leírtak ellenkezőjére, hiszen még az eladók sem tudták, hogy mi ez a kis vacak leander, még locsolásra sem méltatták. Hasonló színűeket , de jóval nagyobbakat kb. hasonló áron lehetett kapni és vitték, mint a cukrot. Ezek minden bizonnyal teraszokra vannak kifejlesztve, bár nincs jogom vitatkozni a régebben Chopin tulajdonosokkal, de én nem hiszem, hogy ezekből valaha is akkora bokor lesz, mint egy hagyományos dupla lazacból, de majd ezt az idő eldönti:-)

Én alaposan megtanulmányoztam őket és arra az eredményre jutottam, hogy vsz. ezek amolyan selejtek lehetnek (amik a holland közönségnek nem kellettek), mert a tőből visszavágás után csak az egyik hajtás indult meg, a második kisebb jóval, a harmadik alig valami, de az az egy erősen megnövő szépen bebokrosodott.

Amúgy mindkettő jól van, belátható időn belül nyíló bimbó az aprításra szánt egyeden van, ezt mindenképpen megvárnám, hogy lássam és megmutassam, mit is rejt a kis hamis, mert bizony a cédulákban sem lehet teljesen megbízni.

Előzmény: cserella (6989)
cserella Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6990
szia!
én nem igazán metszek,inkább vuxálozok.ha kicsit visszaolvasol,le van írva(hszim pl)
a bokor visszavágását bármikor megcsinálhatod,de szerinten az ágainak a fele-harmadától többet ne vágj vissza
Előzmény: ReeDonLee (6987)
cserella Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6989
mert egyedi nevekkel jobban el tudják adni.
te mit vennél meg,egy dupla sárgát vagy egy brahmsot,fura fényképpel??
már trükköket kell bevetni,gondolom sok a cucc a piacon
a törpésítő úgyis kimegy ,akkor ugyanolyan lesz,mint a másik
viszont akkor is lehet brahmsnak hívni,nem kell sárgát mondani :)))
Előzmény: anblock_italia (6983)
cserella Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6988
oké.robbiewilliamsrobbeiwilliamsrobbiewilliams
Előzmény: krampuszka1 (6981)
ReeDonLee Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6987

Jó reggelt, sziasztok!

Szeretném megkérdezni a szakértőktől (itt mindenki az, gyakorlati tapasztalatotok és lelkesedésetek pedig irigylésre méltó), mikor metsszem meg a felnyúlt példányokat? Most tele vannak virággal, nincs szívem, vagy vegyek egy nagy levegőt, és nosza? Előre is köszönöm: RDL

anblock_italia Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6986
Hát akkor reggel talán találkozunk.
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6985
Milyen ironikus vagy:-) Bár én nem adtam volna életemet és véremet egy ilyen növénykéért, de valóban érdekes volt az egész szitu:-)
Előzmény: krampuszka1 (6977)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6984
Olyan kicsike szegény, illetve szegénykék, elvesznek a tömegben:-)
Előzmény: rágica (6976)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6983
Különleges színe a különleges ritkasága a mellett, hogy egy cég egyedi terméke, azért is gondolok miniatürizálásra, mert ha nem egyedi termékről, hanem csak időszakos kicsintartásról ven szó, akkor miért adnak nekik egyedi neveket? De akinek már van ilyen, az biztos jobban tudja!
Előzmény: krampuszka1 (6978)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6982
Csak nagyon futólag néztem meg a honlapot, de amit látok, az max. 35 cm és a levele, a bimbója, a virága miniatűr, legalábbis ezeknek.
Előzmény: cserella (6971)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6981

Már mindenki alszik :)

Álmodjatok további zeneszerzőkkel ! :DDDDDDDDDD

krampuszka1 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6980
Te vagy a pukkasztó ! :))))))))))))))
Előzmény: olea (6960)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6979
Nálunk is volt 2 mm......
Előzmény: cserella (6956)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6978

Miért olyan különleges ez a Chopin ???????

Szegény zeneszerzők ! :D

A ritkasága adná az értékét ?

Előzmény: anblock_italia (6937)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6977

Hogy mik történnek itt egyetlen nap leforgása alatt ??????? :DDDDDDDDDDDDDD

A földet a sarkából....................

rágica Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6976
Na, most azonnal rendeld meg a kert teljes körű őrzését! Ha nem minimum "Chopin"-nal kell aludnod!
Előzmény: anblock_italia (6937)
rágica Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6975
Még bimbós, mert tvasszal metszettem.
Előzmény: anblock_italia (6928)
rágica Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6974
Sziasztok!
Még ennyit írni! Egyáltalán ma még vissza tudom olvasni?!
Egyszercsak jövök!
cserella Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6973
neked milyen arányban ajánlották a nissorunt?
10 literbe 10 g?
Előzmény: jkoszeg (6972)
jkoszeg Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6972

Bevallom, egy hete nem is néztem az atkákat, viszont előtte jó alaposan

lepermeteztem kétszer.

Előzmény: cserella (6969)
cserella Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6971
nem találok ilyesmit,
szerintem itt azt írják,hogy 21 centis cserépben 60 centis növény
de ha tévedek,javítsatok ki !
Előzmény: anblock_italia (6965)
cserella Creative Commons License 2006.07.09 0 0 6970
kár.
legalább most meg tudja valaki mondani(idővel) hogy mi a különbség a dupla lazac meg a chopin közt. :)
Előzmény: anblock_italia (6965)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!