Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Ki ő egyáltalán? Mai napig nem tudjuk, ki hozta be az ellenzéki összefogásba, hogy aztán a konzervatív/hetero/sokgyerekes természetével elbassza az egészet.
Nem is lenne ezzel baj. Ha mondjuk olyan volna, mint a neten rendelt plüsslófaszka, amiben ha csalódunk, 14 napos indoklás nélküli elállással visszaküldhető. Itt ilyen nincs megválasztod, és utána 4 évig szophatod a f...t. Vagy esetleg a fidesz esetében már lassan 16 éve.
Lefordítva, nincs kontroll. A szép ígéretekkel megszavazod. Ígér minden szépet, pónilovat, de miután hatalomba segíted észreveszed, hogy a pónis ígéretből csupán a lószar maradt.
Magyar Péter rendezvénye a tegnapi napon nagyobb tömeget vonzott, mint Orbán Viktoré - úgy látszik, mégis vannak kiábrándult fideszesek? Eddig a baloldali ellenzék és a baloldali média még a fogalom létezését is tagadta (tudjuk, kinek az érdekében), most pedig legalább 5-6 párt törekszik a kiábrándult fideszesek megszólítására...
Magyar Pétertől joggal tart mind a Fidesz, mind az ellenzéki pártok, hiszen mindenkitől vihet el szavazatokat. Meg is kezdődött a lejáratása, és nemcsak a kormánypárti oldalon. Látszanak már a támadási felületek is: NER-társ, pszichopata, asszonyverő, fideszes ügynök...
Engem is sokan kérdeznek, nem vagyok-e féltékeny a sikerére, mit szólok ahhoz, hogy gyakran épp azokat a gondolatokat fogalmazza meg, ugyanazokat a kifejezéseket használja, mint én is korábban (két ciklusos miniszterelnökség, azeri baltás gyilkos kiadatása, azért a víz az úr...). Aki engem ismer, tudhatja, hogy bennem sem irigység nincs, sem dicsvágy. Boldogan engedem át, és engedtem volna át eddig is mindazt, ami a közszerepléssel jár, másnak, másoknak. Nekem nem az a fontos, hogy én váltsam le Orbán rendszerét, csak az, hogy valaki váltsa le minél előbb. Aki ezen munkálkodik, mindig számíthat a támogatásomra, aki ez ellen dolgozik, azt pedig kritizálom, sőt, sokakat megbotránkoztatva le is árulózom.
Milyen kockázatok vannak Magyar Péter politikai szerepvállalásában és miért támogatom mégis? 1. "Ugyanazt mondja, mint mi eddig" - persze, mi gyakran tudtuk, hogy működik Orbán rendszere, de nem mindegy, hogy KI MONDJA. Magyar Péter egy miniszter férje volt ebben a kormányban, neki még a hithű fideszesek is el kell higgyék, milyen velejéig rothadt ez a rendszer, hogy az államot a saját maffiájuk építésére és saját gazdagodásukra használják, hogy Orbánék célja a hatalom és a pénz, nem az emberek szolgálata. Ébresztő, fideszesek! 2. "Nem mondott semmi újat" De IGENIS mondott, például, hogy Orbán utasította Vargát a pedofilmentegetésre, hogy Orbán nem az erkölcséért tartja, hogy minden Tiborczé, hogy őt a KEHI-vel zsarolták, hogy lopásra utasították, és hogy az ellenzék hogyan üzletel a Fidesszel, hogy együtt vannak, egy rendszert alkotnak. Ezt így, ilyen megbízható forrásból talán kevesen hallhatták. 3. "Miért nem szólt eddig?" Igen, része volt a rendszernek, nem is akármilyen szinten. Egy miniszter férje (valakinek, aki felelt a Pegazusért és a Völner-Schadl botrányért is), egy másik miniszter jó barátja. Szólhatott volna, de jobb későn, mint soha. Nekünk az az érdekünk, hogy minél több fideszesnek szólaljon meg a lelkiismerete, ahogy anno felszólalt Hadházy Ákos is, aki egyszerű önkormányzati képviselőjük volt, vagy a hozzám hasonló egyszerű szavazóik is sorra felébredtek és esküdt ellenségei lettek ennek az aberrált, tolvaj, hazaáruló maffiának. Hajrá tehát, minden becsületes ember hagyja ott a Fideszt, minél előbb!
Hogy új messiásként benne látja a reményt sok reményvesztett magyar? Érthető. Ha kisebb mértékben is, de ezt én is megtapasztalhattam 2021-ben, az előválasztáskor, amikor még egyszerre kellett a sokszor a Fidesszel is összejátszó ellenzékiek és a kormánypárt ellen küzdenem. A neheze akkor jött el nálunk is, amikor a 2022-es választási kampányban immár a megrostált ellenzékkel, egy nagy, közös összefogásban kellett egy egyfordulós választáson felvenni a küzdelmet a korlátlan pénzzel, médiával, hazugságokkal és árulással - ott sajnálatosan elbuktam, és elbuktunk mindannyian.
Magyar Péternek ennél több sikert kívánok és örömmel támogatom a kormánydöntési kísérletét. Hadházy Ákossal együtt vallom, hogy a rendszer választáson immár nem legyőzhető, de kíváncsian várom erre Magyar Péter kísérletét. Azt is kételkedve hallgatom, hogy hol a második, hol az első harmaddal mutatkozik készre az összefogásra - hiszen a választási kétharmadhoz vagy a Fidesszel, vagy a velük titokban lepaktált baloldaliakra szerinte is szükség lesz. Akármelyik mellett is dönt, sok támogatója felháborodását kockáztatja. Csak remélni tudom, hogy ebben a médiadiktatúrában is eljön az a pillanat, amikor már Gyurcsányék nélkül is meglesz a kétharmad Orbán ellen. Csak remélni tudom, hogy ehhez egyetlen aberrált tolvajjal sem kell alkut kötnie a Fideszen belül (Magyar Péter szerint ugyanis lesz olyan Fidesz, aki szembefordul Orbánnal...).
Természetesen mindig lesznek olyan kérdések, amiben mi, rendszerváltást követelők sem értünk egyet. Magyar Péter szerint Brüsszelnek akkor is meg kellene adni Orbán Magyarországának az uniós pénzeket, ha nem teljesíti a legalapvetőbb jogállamisági elvárásokat sem - én viszont azért lobbiztam Brüsszelben novemberben, hogy csak azzal a feltétellel kapjuk meg az unió támogatását, hogy Hódmezővásárhely és minden ellenzéki település is kapja meg a neki járó pénzeket. Szerinte külső segítség nélkül kell leváltanunk hazánk ezeréves történelmének legnagyobb tolvajait (akiket ráadásul Putyin és a kínai kommunista párt segít hatalmon maradni), szerintem ez enélkül lehetetlen. Szerinte Moszkvával is kell üzletelni, én ebben is kritikusabb vagyok a kormánnyal szemben - eddig is a legdrágábban kaptuk a gázt tőlük, míg minden más ország orosz gáz nélkül is olcsóbban szerezte meg a neki szükséges mennyiséget...
Messiás lenne Magyar Péter? Nyilván nem, én sem voltam az, más sem lesz az. Nem messiásokra van szükség, hanem egy mindent elsöprő ébredésre, arra a tudatra, hogy az ellenzéken belüli megosztottság soha nem lehet akadálya a közös cselekvésnek. Nem kell mindenben egyetérteni, nem kell szeretni egymást, csak a saját jól felfogott érdekünkben megteremteni a demokratikus változás lehetőségét. Egy vértelen forradalomra van szükség, demokratikus rendszerváltásra: elszámoltatásra, sajtószabadságra, szabad választásokra. Onnantól mindenki a saját eszméit képviselheti, addig azonban csak egy ideológiánk legyen: a SZABADSÁG!
Magyar Péter pedig ebben a szövetségesünk, hirtelen jött ismertsége, a fideszesek körében elvitathatatlan hitelessége (a legbelső körből érkezik!) alkalmassá teszik arra, hogy felgyorsítsa a rendszer összeomlását és leváltását - ehhez sok sikert kívánok és természetesen minden támogatásomat felajánlom!"
Megpróbáltam visszaemlékezni, hogy Magyar úr bejövetele előtt is le tudtam-e görgetni úgy az index aljáig, hogy nem volt üres terület, s azt hiszem, akkor is annyi dolog történt, hogy pont tele lett minden weblap, újság, híradó - - - - és a tkm.
Nem mondom, hogy ellenszenvesek azok az emberek, akik a prolidili politikacsinálóit örömmel látnák valamely nehézipari termelőüzem 5x12 óras heti boldogságában megfáradt, hétvégi sörkortyolgatói közt, szórakoztatócentrumuk mezőgazdasági talajelőkészítése után.
Gőzöm sincs, mert nincs fent a Firefox... deee mintha valami olyasmit olvastam volna a minap, hogy annak más a pluginkezelése, tehát alapból nem fogadja a chrome-os plugineket.
Majd utánanézek, hogy mit lehet csinálni, oszt' ha van a portolásra valami egyszerű mód, akkor megcsinálom. Már ha lesz net. Mondjuk, ez amúgy is esedékes lenne, mert a komolyabb androidos böngik közül egyedül a Firefox támogatja a plugineket... habár ott sem egyszerű feltelepíteni, pláne egy házilag barkácsoltat (valamiért nagyon nem akarják, hogy androidon is szabad kezük legyenek a júzereknek - féltik a rohadalom reklámbevételeiket).
"Tulajdonképpen minden "izmus"-sal baj van. Talán ez alól a nudizmus a kivétel. :-)"
Vagy a kedvencem, a masinizmus. :) És bár az eszme képviselőit meglehetős rendszerességgel találják halálesetek... sőt, kisebb-nagyobb katasztrófák helyszínén, azért a legritkább esetben szokják őket hibáztatni.
De, átment az... hidd el! MINDENKI tudja, hogy lopnak. AZT is tudja, hogy "nem középiskolás fokon".
Tudod, hogy ez miért nem működik? Mert tíz lumpenből kábé tíz vallja azt, hogy ha odakerülne, akkor bizony ő is lopna! (És ne képzeljük azt, hogy a társadalmi ranglétra magasabb lépcsőfokain olyan sokkal jobb ez az arány, legfeljebb a bérből-fizetésből élők nem tudnak úgy sumákolni, ahogyan szeretnének. De ne legyenek kétségeink: szeretnének ők is.)
És amíg nem tudatosul kőkeményen és zsebbe vágóan, hogy azt a zsét az ő zsebéből lopják ki, addig az ügyeskedő, kisstílű tolvaj "átlagmagyar" - ha lopásról van szó -, akkor nem feldemhed, hanem cinkosan összekacsint a "rendszerrel" - a NER-rel.
A lopás itt nem bűn, hanem "ügyesség". Orbán Viktor pedig a legügyesebb ember. Naná, hogy rá szavaznak!
"Ez egyébként mennyivel jobb program, mint ha simán tiltom az x-szel? Az nem működik?"
Az X-nek van négy óriási hibája: 1. Időnként előengedi a tiltottakat. 2. Ez az elengedési idő fordítottan arányos a tiltottak számával: kb 10 fölött elkezdi a hacacárét, 20 környékétől meg már naponta többször is csinálja. 3. A kiikszeltek csík formájában, de mégis megjelennek. És hát sokan kíváncsiak... 4. ... pláne, ha látják a kiikszelt hozzászólására érkező válaszokat, amiket az X már nem rejt el.
A Trollfilter mind a négy problémát lekezeli: 1. Ha csak a használója nem akarja, nem felejt. 2. Ésszerű használat mellett nincs felső határa a tiltások számának. 3. "Csík" sincs. 4. Igény szerint azok a hozzászólások is rejthetők, amelyeket egy letiltott nicknek címeztek.
Látványában-hatásában megfelel annak, amikor egy moderátor törli a nem kívánt nick hozzászólásait és a rá adott válaszokat. Csak itt a bővítmény használója maga a moderátor. Vagyis inkább admin, mivel a tiltás az egész fórumra kiterjed. :)
"Minden pénz már náluk van. A kormányváltás után egy évvel megbuktatnák az új kormány."
Lényegében ugyanezt írtam pár éve: egy új kormánynak gyakorlatilag villámháborút kell indítania a Fidesz gazdasági hátországa ellen, máskülönben bedöntik. (Kezdve azzal, hogy a Fideszre ráverik a közpénzből folytatott permanens kampányának árát visszatérítendő - amivel kábé le is lehetne irtani az egész maffiapártot úgy, ahogy van.)