Keresés

Részletes keresés

maestro Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5316
Ezt írtad hgyi-nek:
"Ezt írtad Te ma délelőtt egy olvtársnak, egy abszolút korrekt és konszolidált hsz-re; aztán még utána hozzáfűztél némi hülyepicsázást."

Annyival árnyalnám a képet, hogy forintocska hozzászólásai abszolút nem korrektek. A válaszadás elől kitér, tereli a témát, érvek helyett kinyilatkoztat, cáfolat helyett tagad. És teszi mindezt olyan buta módon, de közben magát igen okosnak képzelve, hogy az ember (és asszony) sírva karmolja önnön arcát, hogy most őt nézi ennyire hülyének egy ügyes provokátor, vagy pedig ez tényleg egy valódi nő és tényleg ilyen rettenetesen sötét. Ha megfigyelted az itt hozzászóló nőket, vérmérséklettől függően, sorban szakadt el náluk is a cérna és fogalmazták meg véleményüket, amelyek lényegüket tekintve több, mint egyezőek voltak.
Előzmény: dalibaba (5267)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5315

Nézd inkább a Vasas-Tatabánya meccset a Dunán !

Én most itt söröztetem a fiúkat alatta.

Előzmény: dos48 (5311)
maestro Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5314
Elolvastam az 5145-öt is, köszönöm.
Neked biztosan nem kell attól tartanod, hogy bárki is feminácinak nevezne. Az lehet, hogy nem értünk Veled egyet, de a fenti "megtisztelő" jelző nem az ellenvéleménynek, hanem a mélységes butaságnak és szexizmusnak szólt. Mi meg valahogy jobban értékeljük az olyan nőket, akik emberszámba veszik, netán még szeretik is a férfiakat.

A témához: viszonylag határozottan kezd kibontakozni itt az a kép, miszerint a világban sok igazságtalanság van, de nem csak a férfiak részéről érik hátrányok a nőket, hanem a nőktől a férfiakat is, illetve meglehetősen sok hátrány ér mindenkit csak úgy, nemtől függetlenül is. Meg faji, vallási, kitudjamilyen alapon. Ezek közül a feministák csak egyet ragadnak ki, de mégis általános megoldásként sugallják, és ezt tartom én hamis alapvetésnek. Holott ha valóban a nemek egyenlősége a cél, akkor éppen úgy fel kellene lépni a férfiakat sújtó igazságtalanságok ellen, a férfierőszak oldalon ugyanúgy helyet kellene kapni a szekálásnak, a puncival zsarolásnak és a vagyonból kiforgatásnak, amit a nők követnek el...

"Talán az lenne a legjobb, ha maga a lehetőség adott lenne a nőknek, hogy azt csináljanak, amit akarnak és eközben ne érje őket diszkrimináció ill elitélés."

Nyitott kapukat döngettek. Ma is bárki lehet bármi, felsővezető vagy országgyűlési képviselő, de persze a sikerért meg is kell dolgozni. Csak a feminácik vágyálmaiban szerepel az, hogy kvóta alapján korlátozzák a férfiakat egyes szakmákban a nők javára. És azért az olyan szakmákban, amik jellemzően férfias mentalitást és képességeket igényelnek, ott mindig is többségben lesznek a férfiak. De ez ellen harcolni egyenlő a kontraszelekcióval. Egyszer már eljátszottuk ezt a keresztények a zsidók helyére, aztán munkás-paraszt származásúak az értelmiségiek helyére, most jön a nők benyomása mindenhová, a verseny kikerülésével?

"Értem itt azt, hogy ha otthon szeretne maradni, mint háztartásbeli, mert neki a gyerekei a legfontosabbak, akkor tehesse meg anélkül, hogy lenézzék, mint otthon tespedő htb-t. Ha karriert szeretne, akkor legyen meg rá az esélye- ne induljon hátránnyal azért, mert nő."

Ezek társadalmi jellegű dolgok, amit nem lehet törvényekkel kikényszeríteni. Éppen ellenkező hatást érnek el. Másrészt, egy értelmes férfi ma is pontosan tudja, hogy a háztartásbeli feleség 1-2-3 gyerekkel nem csak a körmeit reszelgeti otthon, hanem teljes értékű munkát végez. Gyanítom, hogy éppen a karrierista nők szólják le jobban az ilyet, mert a lelkük mélyén azért valahol irigylik is a békés családjáért.

"Ne kényszeritsék bele a nőt olyan szerepekbe, ami neki nem jó, amit ő nem akar."

Ugyanezt kérhetnék a férfiak is, ez megint általános, emberi dolgokat feszeget és nem függ a nemektől. Ezen kívül, akár tetszik, akár nem, a hagyományos férfi és női szerepeket nem lehet büntetlenül felrúgni. A legtöbb nő nem is akarja, vagy a férfiszerepnek csak az előnyeit szeretné, a hátrányok nélkül.

"Valahol ebben látom a feminizmus lényegét. Nem egymás ellen kell itt harcolni, mert annak semmi értelme."

Ezzel viszont teljesen egyetértek. Akkor már tényleg csak az a kérdésem maradt, hogy miért kell nekünk feminizmus egy szimpla humanista mozgolódás helyett? Attól tartok, hogy úgy járnánk vele, mint aki egy kis fejfájásra beveszi a legújabb rákellenes gyógyszert. Lehet, hogy attól is elmúlik a fejfájása, de a mellékhatásaival több kárt csinál, mint hasznot.
Előzmény: tunderbocogo (5295)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5313
lehet tanulmányozni más országok modelljeit,de pl.skandináv tipusú modelleket itt biztos nem lehetne bevezetni.Amúgy is teljesen más mentalításúak az ottani emberek.

(nem is mondtad hogy Te is virgo vagy!:-D )
Előzmény: tunderbocogo (5312)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5312
Tudom, hogy a legmagasabbak az átlagkeresetek az ENSZ szerint.
De ott pl. az anya kb. 1 év után visszamegy dolgozni.
Itthon pedig? 2-3 év.

Azért hoztam a norvég példát, mert itt sokan mondták, hogy a nő karriert akar- nyugaton nem adnak töb évet a gyereknevelésre állami támogatással. Ill. jobban keresnek- elég 1 fizetés.
Mivel itthon nem fog hirtelen megnőni az átlagkereset, és a családnak kell a 2 kereset, ezért a nőnek erre is kell gondolnia. Ha viszont gondol a munkájára gyerekválallás kapcsán, akkor már egoista karrierista. :S

(Franciao-ban, USA-ban nem ritka, hogy 6 hét(!) után visszamegy a nő dolgozni, mert nem eshet ki a körforgásból.)
Előzmény: Calvano (5309)
dos48 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5311

Borzasztó dolog történt. Én itten bacom a rezet, a COOLon meg percek óta megy a

Család.   Hülye Dos.

rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5310
nem keverlek össze senkivel, az lehetetlen lenne, hozzád hasonló szerencsétlent keveset láttam....:)))
nem veszed észre, a többi ide írogató ember ( férfi -nő vegyesen, köztük én is) viszont nagyon jól kiszúrja, hogy sugárzik az írásodból, hogy nem vagy elégedett az életeddel...azzal, hogy mindet másra vetítesz, míg a saját nemedet az egekbe magasztalod, azzal, hogy leírod a férfinem nagyrészét, azzal, hogy szerinted minden rosszról a férfiak tehetnek, na ezekkel kurva jól megmutatod, hogy honnan fúj a szél....
Előzmény: forintocska (5306)
Calvano Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5309
"A magyar rendszer ettől jobb- több lehetőséget ad."

Miben? Pénzben?:D Tudod, hogy mennyit keresnek átlag Norvégiában?
Előzmény: tunderbocogo (5307)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5308
jav: - (vagy olyasmit)

Nem figyeltem oda.
Előzmény: tunderbocogo (5307)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5307
Az biztos, hogy a németeknél is van talán 3 vagy 6 hónap, amikor otthon maradhat az apa, ha nem marad otthon, akkor nem veheti át az anya. Igy annyi támogatástól elesnek. Ezt nem tartom túl jónak- nem vagyok teljesen biztos abban, hogy a törvényi szabályozás segit ebben az esetben.

Norvégiában is nagyon jók a kisgyermekes, a gyermekes és általában a nők foglalkoztatottásgi aránya.

De, hogy mutassam azt is, mennyivel anya-barátabb: Norvégiában (vagy olyasmit) 53 hétig kaphatja az anya a fizetése 80%-át vagy 43 hétig a teljes fizetését. Mindkét esetben az apasági kvóta is beletartozik(utóbbit bevallom, nem értem teljesen).
A magyar rendszer ettől jobb- több lehetőséget ad.
Előzmény: Oromon (5285)
Calvano Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5305
"Azé' a Forintocska javára írandó, hogy eddíg ötször rávágott a kalapáccsal az ujjára, és már kéccer is megrázta a kettőhúsz. A második óta dadog is egy kicsit. :)))"

Ettől befeküdtem:DDDDDDDDDDD
Előzmény: dos48 (5277)
Calvano Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5304
Honnan indultál? Onnan, ahonnan minden normális igazi Nő....nade...nem mindenki bírja a nők "rossz" sorsát, ha elviselhetetlen, akkor általában megharagudik egy férfira. Aztán meg az összes többire, mert sikertelennek érzi magát, akár mit csinál. A többi okos elvált barátnője is ezt oltja be neki, ő meg csak elhiszi, ha sokan mondják.
Előzmény: forintocska (5301)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5302
hahahahaaa...erős? te? nem, nem vagy te erős..gyenge kis szerencsétlen vagy, hiszen ha erős lennél, akkor becsülnéd amit kemény munkával elértél ( a kilincs? :)) és nem nyavajognál, hogy másnak mennyivel jobb, hanem KÜZDENÉL, hogy a legtöbbet hozd ki magadból...de te csak másra tereled a kínodat, csak fröcsögni tudsz, hogy az elnyomó hímsoviniszta világ nem adott lehetőséget, elnyomott, és ezért lettél lúzer...pedig nem ettől lettél....attól, hogy lúzernek születtél:)))
Előzmény: forintocska (5301)
übertróger Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5300
na, , folytassátok, srácok.

adjatok a fapinistáknak!
übertróger Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5299
már az elnevezés is gáz.

feminizmus...
miért feminizmus?

miért nem humanizmus?

ha tényleg az egyenlőségért harcolnak?

a válasz: mert nem azért harcolnak.
Előzmény: tunderbocogo (5295)
übertróger Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5298
talán mert képtelen vagy igazat mondani? :-)
Előzmény: forintocska (5294)
übertróger Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5297
úgyse fogod felfogni soha...
ahhoz túl hülye vagy.

de legalább te nem szenvedsz saját mérhetetlen primitívségedtől...
Előzmény: forintocska (5291)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5296
Előzmény: forintocska (5291)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5295
Ajánlanám a 5145-ös hozzászólásomat.

Milyen csoportok voltak/vannak, akiknek kell(ett) némi segitség, érdekképviselet: feketék , etnikai kisebbségek, mozgássérültek, GLBT-csoport, nagycsaládosok, stb.

Mindegyik esetben kiemeltek valamilyen tulajdonságot, ami eltér a nagyátlagtól, de egyik csoport aktivistáitól sem várják el, hogy világbékét teremtsenek, csak a feministáktól. (Az UNICEF egyik jelentése szerint a nők egyenjogúsága jót tesz a gyerekeknek is.)

A hatalomtvétel nem célja a feminizmusnak: legfeljebb a hatalom igazságosabb elosztása, lásd Norvégia, ahol a parlamenti képviselők kb 30-40%-a nő.

Kifejtenéd, miért igazságtalan és hamis a feminizmus alapvetése?

(A feminizmusnak van 4 irányzata, az univerzalista irányzaton belül 8féle elmélet van, igy összesen kb. 13 feminizmusról beszélhetünk .)
Előzmény: maestro (5273)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5293
remek...mindent elértél az életben...következésképpen nem vagy elnyomva....vagyis elejétől fogva hazudtál:))))
Előzmény: forintocska (5289)
übertróger Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5292
ja, a normálisabb hölgyeknek pedig: ti ne vegyétek magatokra.

de néha muszáj kiosztani az ilyen gyökér feminácikat.. :-)
übertróger Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5290
hülyeséget kérdeztem.

majd pont egy ilyen kóros hazudozó fogja bevallani az igazat...

ami az, hogy még mosogatószer sem érte körmödet.
Előzmény: forintocska (5289)
Oromon Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5288
Olvasd, aztán vesézhetjük - de eleve úgy állj hozzá, kérlek, hogy én nem azt mondom, hogy ez az elfogulatlan, tiszta igazság, a túloldal meg a tömény hazugság, hanem azt, hogy eléggé elgondolkodtató, hogy ha valamiről kétféle és nagyon különböző adat van, akkor mekkora érdek fűződhez az egyik verzió tömeges sulykolásához és a másik verzió agyonhallgatásához.

Keverésről viszont szó nincs - családon belüli erőszakról beszélünk.
Előzmény: Nargile (5178)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5287
nem, a hozzád hasonló fanatikus, fasisztoid "nemgyűlülő" idiótáknak kellene eltűnni...bár mégsem, nem lenne kin kacagni:))))
ja, gyorsan olvasd végig a női véleményeket rólad....szal tudom, hogy százszor leírtam már, de azért továbbra is megteszem: ne legyél olyan nagyképű hogy szánalmas kis egódat a női nem szócsövének képzeld....ettől sajnos továbbra is senki maradsz....:)
Előzmény: forintocska (5270)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5286

Genyó mode ON

Miből gondolod, hogy ő kapcsolta be?:-)

Előzmény: übertróger (5284)
Oromon Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5285
Abszolúte normális ötletnek tartom, korábban írtam is, hogy tudtommal a svédek többnyire így csinálják, és bár nem vagyok biztos benne, de mintha valami törvényük is lenne rá, hogy így kell. Bár szerintem itthon egy tipikus régimódi családban, ahol apu több évvel idősebb és karrierjében előrébb tartva esetleg jelentősen többet is keres, valószínűleg anyagilag nem az optimális a családnak, de a hosszú távú hatásai miatt még akkor is jó ötletnek tartom. Kábé azonos státuszú és fizetésű párnál meg szuper.
Előzmény: tunderbocogo (5179)
übertróger Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5284
ne légy rosszindulatú.
valami agya csak kell, hogy legyen, valahogy csak képes bekapcsolni a gépet... :-)
Előzmény: Törölt nick (5280)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5283
najó, akkor beszélgethetünk tovább:)))
Előzmény: tunderbocogo (5281)
übertróger Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5282
látod, milyen undorító vagy?

tényleg femináci.

remélem, egy nap ez is bűncselekménynek fog számítnai majd, amit te művelsz.
Előzmény: forintocska (2931)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5281
dehogy! másnak ment a komment :)
Előzmény: csipkefa (5278)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!