Hát persze, Rágica ugyan még nem szólt, de persze jár neki:-), meg Kiwancsi nyaral, így Cserellával együtt ötnél tartunk, ha kér, akkor küldök Twinsnek is:-) Vajon megmaradnak? Lehet, hogy ez a törpe állapot nem nagyon kedvez a gyökeresedésnek.
De régen hallottunk felőled!!! Talán húsvét körül. Az a gyönyörű sárga csak nem az, emelyiket olyan kalandos úton szereztél tavasszal? Ha jól látom valami gyűryű van körülötte, hogy be hajoljon széjjel? Nagyon szépek, látod, jó lóra tettél, legutóbb elbizonytalanodóban voltál az időjárás miatt!
Még az anyagi megfontolást is megérteném,hiszen nem egy olcsó darab !!!! :)))) Amit tőled kaptam,arra is szórtam!!!! az pedig nem volt rég! Persze hogy nem nézzük egymást hülyének,szerintem ez a normális,hogy ha valami új dolgot próbál ki az ember,akkor több helyről,akár többször is informálódik ,én is nyolcvanötször körbejárok mindent,mielőtt alkalmazom !!! :))) Az összeszedést meg viccnek szántam, a zacskóban adagolás szerintem kivitelezhető és praktikus,ha nem akarsz ősztől tápozni. Szeptembertől meg amennyit locsol az ember,szerintem szinte elenyésző tápanyag jut a földbe,nagyon kevés oldódik,annyi pedig elmegy.Hidegebb is van,tehát kevesebb is jut ki a burokból. Az új sövényre is szórtam,az meg kb 1 hete lehetett.
Ezekről nem én vettem le a leveleket, így kaptam....de nem rothad és a többiek is itt vannak és nekik semmi bajuk. Mondjuk eléggé friss zöld hajtások, nem biztos , hogy gyökeret vernek.
További kettő gyökeres van az olaszból. :))) Rekord idő alatt! :))
Cserella, azt hiszem, mi nagyon nehezen értjük meg egymást így írásban:-) Azért nem nézzük egymást hülyének, ugye? Nem gondoltam, hogy összeszeded, hanem arra a teljesen normális és természetes és célszerű és talán előírásszerű dologra gondoltam, hogy március körül adagoltad a számukra. És hangsúlyozom, nem anyagi, vagy egyéb megfontolásokból óckodom, hanem mert augusztus után már nem célszerű tápozni, nem célszerű fejleszteni a növényt, nem szeretnék neki ártani!
És itt jön a de, ha a Tieiden is ott van bőséggel, akkor nem aggódom, sőt, mert a Tieid nagyon erősek, szépek..., ergó nem hogy ártana, talán inkább használ is nekik! Ezért, bár úgy akartam feltenni a kérdést, de lehet, hogy nem úgy tettem, hogy emlékszel e, melyik hónapban adtál nekik először és folyamatosan adsz e nekik, ha letelik a hat hónap?
ott van benne,természetesen. nem hiszem,hogy lenne türelmem a kis golyócskákat összeszedegetni :DDDD asszem beleőrülnék!! :DDDD rossz rágondolni! de mondok valamit.ha ennyire ragaszkodsz az időben abbahagyáshoz,akkor tedd bele mini szúnyogháló-zacsiba(vagy vászon),azt utána kiveheted egészben,ahogy van. substrált rányomom az ozmokótra virágzáskor újabban(narancssárga dobozos) előhozza szépen a virágszíneket. :)
Egy kis egeszsegügyi korlatozas miatt hetekig nem jartam körül a leandereimet.A napokban vettem eszre,hogy kettö nagyböl olyan tetümennyiseggel bir,hogy lehetetlen szappanosvizzel vagy akar mas human anyaggal kiirtani öket.
Vastagon minden friss reszen körös-körül tetü :((( a leanderek meg hatalmasak!!
Szegényeken tényleg meglátszanak a mostoha körülmények, de nem néznek ki haldoklónak :) Különben is, ahogy ismerlek, rövid időn belül elvarázsolod őket.
Itt a két delikvens, az első a haldokló, de bimbós, a másodiknak bokrosabb a teteje. gyakorlatilag mindkettő egy ág, meg kis hajtások. Ha az elsőt feldarabolom, akkor talán öt hajtást lehet belőle kapni, de a másodiknak az aljáról is leszedem, mert majd egyenesen ültetem be egy másik cserépbe. Szóval nyolc hajtás, eddig hivatalosan Te a második jelentkező vagy, de azért remélem nem maradnak a nyakamon ezek a kicsikék:-)
Mondjuk Te mikor kezdted el az Osmocotét, mert megint akadékoskodónak tűnök, bocs, de azért úgy októberig napi rendszerességgel locsolok és általában azt ajánlják, hogy augusztusban hagyjuk abba a tápozást, de ha a Tied is Ocmocotéban áll egész télen, akkor az enyémben is ott a helye!
Gondolom ésszerűen márciustól augusztusig használandó, most úgyis bevásároltunk Wuxálból, meg Substrálból, talán ezeket elhasználjuk.
Anblock, szeretnék én is jelentkezni chopin hajtásért! Viszonozni talán a dupla sárgával tudnám -abból amúgy is ígértem már-, másom azt hiszem nincs, ami Neked érdekes lehet.
Úgy gondolom,hogy nyugodtan elkezdheted bármikor használni, persze csak ha akarod, ugyanis a cucc úgy van összerekva,hogy a tápanyagot műgyantaburok veszi körül,amiből a hőmérséklet és a víz hatására oldódik ki a tápanyag. tehát ha alacsony a hőmérséklet vagy nem locsolsz,tápanyag zéró,nem jut ki belőle semmi
Ha "már ott voltunk az Oázisban", vettünk Osmocotét is, de szerintem feleslegesen, illetve majd a szobanövényeknek jó lesz, mert elfogott a hév és nem gondoltam arra, hogy ezek az osmocoték hat hónapra biztosítják a tápanyagot, nekünk meg már csak két aktív hónapunk van, tehát most elkezdeni használni nem hogy felesleges, de talán veszélyes is, hiszen nem jó decemberben is tápozni. Vagy nem így gondoljátok?
Én úgy kezdtem, hogy az egyik öregen megjelent valami, ami nem virág és nem levél volt! :) Na, ebből földbe ültettem néhány "ejtőernyőst", ami kb. 40%-os hasznosulással kikelt a konyhaablakban. Kevés volt a helyünk, akkor még csak játéknak indult, el is ajándékoztam őket, azóta már van hely, kedv, már csak a gyakorlat hiányzik!
Ilyen gyorsan nem történhetett vele nagy baj, nem rothadhatott meg. És a rajta maradt kis levélcsonk, mert gondolom levágtad és nem letépted a levelet, szóval a levélcsonk még rajta van? Az úgy meg szokott feketedni, aztán leesik. Tedd a lehető leghűvösebb helyre, esetleg vágj egy picit le a szárból, ha barnulna. Túl zsenge még a hajtás? Azok néha nem bírják a strapát.