A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Te már annyira átlátszó vagy, mint egy gyerek. Amikor így visszakérdezel, kertelsz és üresen hetvenkedsz, már pontosan látom, hogy nem fogsz tudni válaszolni.
"a vonzo Coulomb erö ellenére, NEM esik bele a protonba"
Eleve hamis ez a dichotómia.
A Coulomb erő (az F=k.Q1.Q2/r2 képlet) egy modell, ami csak makroszkopikus testekre érvényes. Atomi és az alatti méretekben nem ad helyes eredményt, az itt működő fizikára a Schrödinger egyenlet jelenti a helyes modellt. Ami egyáltalán nem is erők, mozgáspályák meg gyorsulások fogalmaival magyarázza a dinamikát, hanem a potenciálok s az állapotfüggvények segítségével, a rájuk felírt operátoregyenlet sajátérték-sajátfüggvény megoldásaival. Más szóval, az ilyen proton - elektron rendszerek nem a Coulomb törvényből következő r=0 értéknél veszik fel a legalacsonyabb energiaállapotukat, hanem a Schrödinger egyenlet megoldásaiként adódó lehetséges sajátállapotok közül a legalacsonyabb energiaértékéhez tartozó állapotfüggvényénél. Ami pontosan egybevág a tapasztalatokkal.
A kölcsönhatâsokat az e.m.-mezö és a gravitacio okozzák az elemi reszecskek közott.
Az LM-ek meg csak AZT okozzák, milyen közel tudnak az elemi részecskék egymáshoz kerülni, a vonzo kölcsonhatas ellenére. Ennek a megéryésénél nagyon mellé fogtak a fizikusok, mert a Planck állandó nem okoz.kvantummechanikát.
A többi termeszeti állandóbol jönnek ki az LM értelekei.
A Planck állando kiszámítását már Sommerfeld elvégezte. A Schrödinger egyenlet let tömeggel , mP és me, meg az összetett részecskék nagyságát engedi meg kiszámítani. Prognoses of Composite Particles.
Így jött ki az elektron-neutrinó (e,p) nagyága 0.703x10-13 cm-re, a proton-neutrínónál, (P,E), 0.383x10-16 cm, a stabil neutron (P,e), nagysaga meg 0.702x10-13 cm.
Így kijelentem, az atommagok protonokbòl, P., elektronokból e és pozitronokoból p állnak és 10-13 cm nagyságrendben vannak. Az stommagokat a h0 = h/387 nagyságú LM szabályozza, NEM a h-nak nevezett Planck állando. Ez is TELJESEN új a magfizikában.
A négyféle elemi részecskék kölcsönhatásaiból. Ezek variációi legalább olyan sok, mintha a biztos lottó ötöst akarnád kiszámolni. Vagy még ennél is több. :)
"És igen, ahogyan a matematikát is csak a jóképességű lelkes "beavatottak" értik... "
Butaságot beszélsz. A matematikát bárki megértheti, csak jól kel tanítani.
Persze ha olyan a tanár, mint te, akkor valóban nehéz lehet.
Én a matekot megértettem, mert jó tanárom volt. De ezt az okkultista baromságot, amit itt előadsz, őszintén bevallom, hogy nem értem. Nyilván bennem van a hiba.
Tudod, valamikor régen a nagyokosok azt tanították, hogy a földi és az égi világ teljesen más törvényeknek engedelmeskedik. Az égi világot, vagyis az istenek világát a földi halandók nem képesek felfogni.
Nem ismerős a mese?
De Newton rájött, hogy mindez butaság. Az égitestek ugyanazon törvények szerint mozognak, mint a földiek. És a tudomány óriásit lépett előre.
Most te ugyanezt a lejárt lemezt nyomod. Hogy a mikrovilágban egészen más törvények uralkodnak, mint a makrovilágban. De ez már egyszer megbukott. Szerintem most is meg fog bukni.
Te, meg a "beavatottak" maradjatok csak a "sötét újkorban".
Mi megyünk a jövő tudománya felé. Ti ott csak felesleges ballaszt lennétek.