Keresés

Részletes keresés

sip pista Creative Commons License 2002.08.30 0 0 207
hali,
most találtam a topikot, nem olvastam végig (majd...)
'94 óta lakom itt (a keletinél, a hamburgeres melletti házban), előtte 20é kispest, 18é ferencváros..
hova lesznek a macskák a péterfi kórház meg az állatorvosi egyemite kertjéből? pár éve a fáról is macska hullott, most meg alig-alig :-(
:p
terasz Creative Commons License 2002.08.30 0 0 206
Emma, Emma!

Míly kedves meglepetés, hogy szavaidból elsőre egy ráérős nyugdíjas nénikét vizualizáltal magam előtt, s most valódi korodra rádöbbenve egészen a meghatottságig elérzékenyültem magam butaságán és a Te fiatalságodon, amivel beragyogod a hányattatott sorsú, ámde egyre inkább depolitizált hétkertopikot!

hja, fiatalság.

terasz

Előzmény: Goldman Emma (205)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.30 0 0 205
Nnanná! Szimte mindig. :-)))
Előzmény: doktor wang (203)
robin stein Creative Commons License 2002.08.30 0 0 204

Kitüntették a Kürt utcai tisztasági fürdő egymilliomodik vendégét
(archív)
Előzmény: Goldman Emma (202)
doktor wang Creative Commons License 2002.08.30 0 0 203
Teljesen igaza van Goldman Emmának, a nneves nnőjogi hharcosnak.
Előzmény: Goldman Emma (201)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.30 0 0 202
Vikidál még alapesteben is hidegen hagyott, pláne így, hermelinszegélyes mentében a Nyár utcában! :-)
Előzmény: robin stein (198)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.30 0 0 201
Utoljára szólok bele ebben az óvoda dologba, de muszáj pontosítani. 1. Polgármester nem adhat el önkormányzati tulajdont, csak önkormányzati testület, többségi döntéssel. 2. A védetté nyilvánítás azért volt necces, mert tényleg volt egy kis beintés jellege a dolognak. Míg ez a villa az eladás hírére hirtelen építészeti értékké vált, körülötte sorban zúzzák szét az olykor régebbi/szebb/különlegesebb házakat. Szóval nem az a bajom, hogy ez az épület műemlék lett, hanem az, hogy a hivatal amúgy fütyül arra, mi történik a budai hegyvidéken. Ott ui. megegyezik a polgmesterek politikai állása a műemlhiv vezetőjének eddigi elnökéével, a hétkerben meg épp fordítva. Na jó, végülis én küzdök a topik politikamentesítéséért.
Előzmény: Ati73 (197)
doktor wang Creative Commons License 2002.08.30 0 0 200
Nekem a vikidál a magyar-német válogatott meccsen lett rokonszenves, ojjjan széjpen énekelte a himnuszt....
Előzmény: robin stein (198)
doktor wang Creative Commons License 2002.08.30 0 0 199
Az önkritika derék dolog, és - ebben az esetben - jogosnak is tűnik...
Előzmény: Ati73 (197)
robin stein Creative Commons License 2002.08.30 0 0 198
Ne is törődj vele. Tökciki, de bevallom, hogy amíg el nem értem a tizennégyet, én meg elszánt Vikidál Gyula rajongó voltam.

Vikidál Gyula a Nyár utcában
Előzmény: Goldman Emma (196)
Ati73 Creative Commons License 2002.08.30 0 0 197
Szia rpanni!

Rákérdeztem a dologra! Sajnos tényleg félrevezettelek titeket!
Tényleg nem sikerült, és azóta sem sikerül eladni a telket, mert mielött aláírhatták volna az adás-vételi szerződést állítólag műemlékké nyílváníttatta a szülők egy csoportja az épületet ami a telken van. Mivel műemlék, nem lehet lebontani ill. a telken állítólag ősfák is vannak, amiket szintén nem lehet kivágni, így a vevőnek már nem ért meg ennyi pénzt egy telek, amivel igazából nem lehet semmit sem kezdeni! Ennyit sikerült kiderítenem!
Tehát a lényeg az, hogy T. polgármesterünk simán eladta volna a telket, de sajna ráfaragott!
Viszont levontam a tanulságot, és igérem, hogy mielött kinyitom a számat, elötte alaposabban tájékozodom!

Különben örülök, ha egyre többen leszünk a topicban, remélem lesz időd benézni!

Előzmény: rpanni (187)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.30 0 0 196
Na jó. Így már tökciki, de bevallom. Míg el nem vadult a dolog, elszánt csetamás-rajongónak számítottam.
Előzmény: robin stein (195)
robin stein Creative Commons License 2002.08.30 0 0 195
A képek biztos jók.
Előzmény: terasz (194)
terasz Creative Commons License 2002.08.30 0 0 194
kellett nekem azt a hülye etüdöt leforgatni..

:)))

terasz

Előzmény: robin stein (193)
robin stein Creative Commons License 2002.08.30 0 0 193
Kíváncsak vagytok, mi? Na szóval:
Előzmény: robin stein (192)
robin stein Creative Commons License 2002.08.30 0 0 192
Hát akkor lássuk, mire vállalkoztok. A következő polgármester:
Előzmény: Goldman Emma (191)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.30 0 0 191
Kösz, Panni. Megnyugodtam, mert én is úgy tudtam, hogy a zsíros üzlet nem perfektuálódott. Biztos majd a következő pmest nyúlja le a nagy zsozsót. (Robin! Semmi aggodalom, megnyaljuk őt is!)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.30 0 0 190
robin!
Min kell meglepdőni? Hogy a hétkerben van egy kóser szálloda vagy hogy egy eklektikus bérházat rendesen fel lehet újítani?
Előzmény: robin stein (186)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.30 0 0 189
Helló, Bölény!
De jó látni téged! Személyedben végre találtunk valakit, aki szinte ki sem mozdul a hétkerből. Igaz, ha mégis, akkor minimum egy tengerrel odébb áll. :)
Előzmény: Bölény (184)
doktor wang Creative Commons License 2002.08.30 0 0 188
Hát ez mindenesetre új fényben világítja meg - ha nem is a polgármestert, de – de Ati73-at mindenképpen...
rpanni Creative Commons License 2002.08.30 0 0 187
Sziasztok, most találtam meg ezt a topic-ot, elég régi VII.ker-i lakos vagyok, így nagy érdeklődéssel olvastam az eddigi hozzászólásokat. Két dologra szeretnék visszamenőleg reagálni. (Legalábbis hirtelen kettőre emlékszem.)

Az egyik, hogy igen, lehet udvarszépítésre önkormányzati támogatást kérni.

A másik kicsit hosszabb lesz. Nem vagyok a polgármester prókátora, se fogadott, se fogadatlan, de nem szeretem az alaptalan vádaskodásokat.

Ati73 ezt írja róla (többek között):
Szóval a lényeg az, hogy szart arra, hogy kb 80 kiskölyök hová fog járni óvodába, a lényeg az volt neki, hogy a valahonnan (gondolom a baráti, vagy ismerősi köréből) megtalált vevőnek minél gyorsabban, és minél olcsóbban adja el a hatalmas telket! Ennyit róla! Ha jól emlékszem, 600 millió forintért sikerült eladni. Szerintetek ebből, vagy ezen felül mennyi ment neki zsebbe?

Ezzel szemben a tény az, hogy az óvodát az önkormányzat azóta se tudta eladni, nem talált vevőt erre a "hatalmas és értékes" telekre.

Különben nagyon örülök ennek a topicnak, remélem lesz időm időnként benézni.

Anna

Előzmény: Ati73 (98)
robin stein Creative Commons License 2002.08.30 0 0 186
Itt is van egy-két üres szoba
doktor wang Creative Commons License 2002.08.30 0 0 185
Én is ismerek egy épületet az Akácfa utcában. Ott sincs betörés. Azért mégiscsak snassz lenne, ha a hóhérokat akasztanák, némi daccal...
Előzmény: Bölény (184)
Bölény Creative Commons License 2002.08.30 0 0 184
Hali topiklakók, különös tisztelettel Emma!

Tősgyökeres hétkeri vónék, a Péterfy (egy ef ypszilon!) kórházban születtem, az Akácfa 37/39-ben éltem 13 évet, közben az Akácfa 32-be jártam óvodába, a Kertész 30-ba általánosba (kis kitérővel a Lenin krt. 32-be), aztán átköltöztünk a Péterfybe, majd 4 gyönyörű évem volt a Barcsay 5-ben. Szüleim azóta is a Péterfyben laknak, de én már csak félévente járok haza. Csikágónak csikágó, de a házunkat még a gengszterváltás előtti utolsó IKVs nekibuzdulásban felújították, a környéken lószerszámkészítőtől kezdve minden megtalálható, tömegközlekedési szempontból az egyik legjobb hely a városban, de gyalog sincs messze a központtól, szóval kúl. Azért a közbiztonság se annyira rossz, a házunkban tizenhét év alatt asszem két betörés volt, hat év alatt is csak 1x nyomták fel a kocsimat (hehe, rábasztak, az aksira mentek, de éppen nem volt benne.. :-))) Éljen a hétker!

U.i.: Szabó polgmesterről sokat nem tudok, de azt mindenképpen a javára köll írni, hogy lett REJTŐ JENŐ utca, amit a fővárosnál nem bírtak elintézni.

Ati73 Creative Commons License 2002.08.29 0 0 183
Ok! Csak írhattál volna a kép mellé valamit!
Előzmény: kucsera_bandit (181)
kucsera_bandit Creative Commons License 2002.08.29 0 0 182
az első hagyni=adni :o)
Előzmény: kucsera_bandit (181)
kucsera_bandit Creative Commons License 2002.08.29 0 0 181
Az hogy ezt a lakást el szeretném hagyni még nem feltétlenül jelenti azt hogy el akarom hagyni a kerületet. Egyszerű oka van: nagyobb lakásba szeretnénk költözni.
Előzmény: Ati73 (177)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.29 0 0 180
Képzeld el, amikor kapsz egy levelet a kamerázóktól: sajnáljuk, pásztor polgártárs, kőtözzön át a nyóckerbe. :)
Előzmény: kuoni pasztor (178)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.29 0 0 179
Aha, így már értem. És vajon mire számít, kerületen belüli migrációra?
Előzmény: Ati73 (176)
kuoni pasztor Creative Commons License 2002.08.29 0 0 178
Nagy Testver mar itt os figyel!? Csak nem szavaznak ki ido elott... :)
Előzmény: Goldman Emma (174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!