Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Én magától a szótól irtózom. Rossz családi emlékek okán. Úgyhogy nekem nem ezt jelenti, de nekem úgyis külön magyar szótár van a fejemben, amit csak én, az anyukám, és a legjobb barátnőim értünk egyformán :-)
A kulcsos gyerek magyarázatokat mindenkinek köszike. Megvilágosodtam, rágyöttem, hogy az áldott hetvenes években gyakran én is az voltam, én télleg nem volt az olyan rossz, bár és sokat voltam egyedül, de aztat én nagyon szeressem, úgyhogy nekem is pozitív lesz kifejezés.
hm... én nem szeretem ezt az izét. eccer, gyerekkoromban kóstoltam, mert apukám szerette. rágós volt és valahogy gufftuftalan. Aztán serdülő koromban anyuval főztünk paclat. Na, akkor undorodtam meg tőle véglegesen: rettenetesen büdös volt.
Én hétfőn már menek dolgozni. Megrendelem a hűvösebb időt! :o))
A szabadságról jut eszembe!
forintocska! Mi alól kell a nőket felszabadítani?!
a tiszteletnél én is jobban szeretem a szeretetet. :o)))
kulcsosgyerek = szünidőben, nyakába akasztott kulccsal lézengő ded, akinek szülei a nyári forróságban munkahelyen tartózkodnak. - a 70-es évek kifejezése.
Ráadásul irtózom attól, hogy tiszteljenek. Viselkedjenek velem normálisan, emberhez méltóan, oszt kísz.
A tisztelet pontosan azt jelenti, amit utána leirtál, nem többet.
Amitől irtózol, az valszeg a hódolat, imádat, túláradó elismerés.
Mi az a kulcsos gyerek? Szétolvasom az agyam itt az indexen, azt mégis mindig lemaradok valamirül :-(
Kulcsos gyerek pl. én voltam a hatvanas- hetvenes években, mikor apám-anyám dógozott, oszt én a lakáskulccsal a nyakamban hunyóztam a többiekkel a nyári szünetben. Nem volt az olyan rossz...
Hjajj, pedig milyen jó is az. És legalább égalitét hoz a hímsovik, femipuncik, és egyéb beteges elhajlók közé, mert azt minden fajta népek szokták szeretni ... még én is :-)
/nem kicsit vagyok szexista én se, naggyából sejtitek, hogy mily módon sikerült elsőre elgépelnem a "szokták" szót ... hmmm ;-), tényleg szabira kell mennem, hétfőn megyek is!/
1. Elvesztém az indentitásom, jajj. Egyik csoportba tartozónak sem érzem magam a felsorolás alapján. Ráadásul irtózom attól, hogy tiszteljenek. Viselkedjenek velem normálisan, emberhez méltóan, oszt kísz.
Asszem, mielőtt szétesik az egyéniségem, gyorsan keresek magamnak egy kategóriját. Vagy keressél te :-)
2. Mi az a kulcsos gyerek? Szétolvasom az agyam itt az indexen, azt mégis mindig lemaradok valamirül :-(
Különbenis a húsbótban nem ismeri fel a csirkét se... :o)))
(Persze én is csak a madarat ismerem, a többit nem. Eccer a húsbótban párommal azon tanakodtunk, mi lehet az a bolyhos, fehér, fürdőszobaszónyegszerű a hentespultban. Párom meg is kérdezte nagy merészen. Először nem fogták fel, mire értjük, hogy fürdőszobaszőnyeg, de erőteljesen mutogatni kezdtünk. A jelen lévő háziasszonyok csunyán néztek ránk. Főleg rám: fujj, rossz háziasszony! nem ismeri az állatok alkatrészeit! Biztos mindig mirelitet főz! - Ilyenek voltak az ábrázatukra írva. - Mindenesetre a mély megvetés szökőárját állva megvettem a pulykamellet és emelt fővel távoztunk.) :o))
Gyorsan be is páclottam az ebédnek való pipicicit, amelyet most reggel vettem! :o))
Azzal, hogy a gyermekeiket boldogan váró kismamákat, a gondos anyákat, a családot összetartó hűséges feleségeket, a gondoskodó nagymamákat tiszteljük, semmi gondom, sőt, korábban ugyanezt leírtam. És persze, tiszteljük a tehetséges nőket, mint minden tehetséges embert.
De akkor a tiszteletre nem a nő per se méltó, hanem ezek a fenti, alapvető női szerepeket vagy emberi szerepeket méltósággal és emberséggel betöltő nő a méltó. Szerintem.
És szerintem nem méltó tiszteletre és megbecsülésre a gumit utáló, brahiból sorozatabortáló promiszkuus nő, a kulcsos gyerekeit rendszeresen verő anya, a férj pozíciójára és pénzére utazó, otthon rendszeresen "fejfájós", szeretőtartó, lusta feleség... vagy a korábban emlegetett obligát puncikarrierista.
Szerintem általában az ember mint biológiai lény nem érdemel kötelezően több tiszteletet mint mondjuk a ló vagy a kőszáli sas mint biológiai lény. Vagy a delfin. Úgy gondolom, hogy a társadalmi, érzelmi, értelmi ember érdemelhet, a tetteitől függően. De megértem a te véleményedet is, sőt, tisztelem.
Ja........a sebkötözésről...még ovistások voltak az ikrek, amikor a legkisebbnek bibis volt a lába, és kötözgettem.
Egymás mellett aludtak a tesóval, uhhogy egy hajnalban beslattyogtam, vittem a felszerelést, felhajtottam a takarót, elkaptam egy rózsás talpacskát és félálomban csak kötöztem, kötöztem.
Mikor végeztem, a kis piszkok röhögni kezdtek, és elárulták, nem is azt a gyerekemet ápoltam, akit kellett volna..:-/
"Nem, a nők tisztelete, mivel ők hozzák világra a gyermekeket, stb. stb."
1. A férfiak nem szülésre, hanem nemzésre vannak berendezve.
2. Nagyon sok nő szívesen lemondana erről a kiváltságról.
3. a stb.-re is kíváncsi vagyok.
"A tisztelet alapból jár minden embernek.
Mivel embernek született."
1. Ezt a két mondatodat írd be minden topicba...
2. Nem értek egyet, hogy csak azért kell tisztelni valakit, mert ember.
3. Az állatokat azért kell tisztelni, mert állatnak született, s a természetet is tisztelni kell, mert nélküle ember sem lenne.
""Hímsoviniszta" meg azért vagyok, mivel a hagyományos férfi-női szerepeket teljesen elfogadom és család- és közösségösszetartónak látom. Ez mindig is így volt a történelem során."
1. Fogalmi zavarod van a hímsoviniszta szó jelentését illetően.
2. A történelem változik. Javaslom élesszük újra a boszorkányégetés gyakorlatát, mert évszázadokig jó móka volt. Vagy világítsunk fáklyával, gyertyával... stb.
Figyejjémá, a fallokrata társadalmakban épp az a lényeg, hogy azáltal, hogy valaki férfinak született, egy csomó olyan előjoga, lehetősége volt az érdekérvényesitésre, amit a nőktől megvontak.
Nekik egyedül a pinájukat hagyták meg, ezzel belekényszeritve őket abba, hogy azáltal éljenek meg, ha tudnak és akarnak, hogy a másik nemet mindenféle, többnyire nekik nem is kellemes módon szexuális örömhöz juttassák.
Ez öregem, elég hányinderkeltő módszer a szememben, és éppen ezért alakult úgy, hogy a nők többsége nem is tudja felszabadultan megélni és élvezni a saját szexualitását. Pedig pusztán biológiailag és fizikálisan éppúgy alkalmas rá.
(De a férfiak még ezt a szexuális örömet is elsajnálják a nőktől, ezért van még ma is milliós nagyságrendben rituális csiklókimetszés)
S hogy kinek kedvez egy férfiuralmú társadalom, az azért ne képezze már vita tárgyát, ha lehetne.
Te pl. szivesen lennél Mo-on holnaptól nő ?
Meg kell csak kérdezni az állampolgárainkat, hogy saját nemüket hogyan választanák meg itt, ha tehették volna.
És ennek a statisztikának magyarázzátok, hogy mennyivel jobb itt a nőknek igy meg úgy...