Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Monmegmá léccike az ostoba liba, hülye tyúk, stb. ffi megfelelőjét.
Én nemigen tudok, merhogy szvsz a nőknek, - bármily ostobák legyenek is -, érdekes módon nem jár folyton azon az eszük, milyen lekicsinylő kifejezéseket találhatnak a férfinem elég széles, ikuhiányos táborának különböző szólamokban való, változatos és cifra verbális méltatására...
na, ez a cigányok felzárkóztatása pont olyan mint a feminizmus...sírtnak hogy kevés a cigány atomfizikus, csakhát ugye ahhoz tanulni kellene.....milyen elnyomó ez a világ...
nem hát, mert az ostoba libák most, ebben a rohadt tehetségorientált világban nem érhetnek el semmit, csak a tehetséges nők....ha törvénnyel szabályozzák, akkor kötelező lenne a tehetségtelen idiótákat is politikussá, meg agysebésszé tenni...
Csak úgy eszembe jutott, nagyon jó könyv szerintem Marion Zimmer Bradley regénye, The Mists of Avalon.
Egészen egyéni, a nők (a Tó Hölgye, Morgaine Le Fay, Guinevra királyné) szemszögéből meséli újra az Artur-legendakört, nagyon sokat segít a nyílt elméjű férfiaknak egy kicsit a nők szemével látni a világot. Elképesztően erőteljes könyv, nagyon megfogja az embert, teljesen más úgy olvasni a jól ismert sztorit, hogy kivételesen nem a férfiak a világ kizárólagos mozgatói, és a nők nem csak valami akarat nélküli bábuk vagy hótt titokzatos misztikus izék, hanem eleven, hús-vér, érző, okos, ha kell ravasz, ha kell kegyetlen, ha kell intrikus, de ha ez nem kell, akkor szeretni és szeretve lenni vágyó, bölcs emberek.
Nem tudom, lefordították-e magyarra, de a film, ami belőle készült, állítólag jó - én a filmet nem láttam, a könyvet olvastam - és a film biztosan szinkronizált. Jellemző magyar címet adtak neki: Artúr király és a nők.
Jó tudni, hogy Marion Zimmer Bradley nem tartotta magát feministának, nem férfiellenes éllel írta a könyvet.
Képezzük a popiklakókat tovább (ha birják ezt a fokozott tempót ebben a hőgutában)
Ne mesélj szexista vicceket
A szexista viccek az első számú eszközei annak, hogy a nőket bármilyen csoportból kiüldözzük, és sokkal gyakoribbak, mintsem a legtöbben gondolnák. Nem egyszer hallottam már, hogy egy férfi azt állította, ő ugyan sosem mesél ilyen vicceket, majd tíz perccel később ugyanez a férfi elsütött egy terhes nőkről vagy a PMS-ről szóló viccet (PMS: premenstruációs szindróma - a ford.). Néha észre sem veszik a férfiak, hogy szexista vicceket mesélnek, pedig a "szőke nős" viccek valójában "buta nő"-viccek. Néha azt az érvet halljuk, hogy nincs baj a szexista viccekkel, ha azok a valóságról szólnak, vagy ha viccesek (kinek viccesek?). Sokan azonban nem veszik észre, hogy a nemekről szóló bármiféle viccek szinte mindig a nőket gúnyolják ki, s a legtöbb nő dühbe gurul ezek hallatán, a kontextustól függetlenül. Az sem javít a helyzeten, ha előbb egy férfiakról szóló szexista viccet mondunk, aztán meg egyet a nőkről.
Érvelhet ugyan a kedves Olvasó azzal, hogy a nőknek nem kellene olyan érzékenyeknek lenniük (én nem fogok ezzel egyetérteni) - de akár annak kellene lenniük, akár nem, ezek a viccek és megjegyzések elriasztják a nőket. Ha nem ez a célod, akkor ne mondj ilyen vicceket. Ha nem vagy benne biztos, hogy szexista-e a vicced, akkor mondj inkább valami mást.
3.2. Tiltakozz a szexista viccek ellen
Ha legközelebb látsz valakit - akár személyesen, akár egy levelezőlistán - , aki a nőkön gúnyolódik, tedd szóvá. Nehéz ezt úgy megtenni, hogy közben ne tennénk magunkat is a gúnyolódás célpontjává, de egy nőnek ez még sokkal nehezebb. Mi, nők, inkább csendben maradunk, ha szexista vicceket hallunk-látunk, mert ha tiltakozunk, azonnal ránk támadnak azzal, hogy túl érzékenyek, idegesek, vagy "feminácik" vagyunk. ("feminazi" - a "feminista" és a "náci" összeolvasztása révén keletkezett szó - a ford.) (Megjegyzés: SOHA ne használd a "femináci" kifejezést! Megfosztja hitelüktől a feministákat, és elbagatellizálja a nácik által elkövetett Holokauszt áldozatait. Gondoljunk bele, milyen nevetséges például Rush Limbaugh-t "hímnemű sovináci"-nak nevezni, s így megérthetjük, miért van olyan erős érzelmi töltése a "femináci" szónak.)
A szexista viccek ellen a humor a legjobb fegyver. Ha például valaki egy levelezőlistán egy nő szakmai eredményeiről szóló levélre azzal válaszol, hogy "És van partnere?", válaszoljunk rá így: "Hű, Jeff, nem csoda, hogy NEKED még nincs". Valahányszor egy nő szexista viccet vagy megjegyzést lát, dühös lesz, mellőzöttnek és lenézettnek érzi magát. Valahányszor azonban azt látja, hogy egy férfi felszólal az ilyen viselkedés ellen, a társaság megbecsült tagjának érzi magát.
3.3. Ne nevezz senkit szukának
A "szuka" (és sok hasonló szó) használata megalázó a nőknek, függetlenül attól, hogy kire utal a szó. Eredetileg nem terveztem ezt szóvá tenni itt, de úgy tűnik, sokak számára nem olyan nyilvánvaló a szó sértő jellege, mint gondoltam, ráadásul nemrégiben Linux-fejlesztők szájából is hallottam ezt a szót, amint látható nemtörődömséggel használták.
3.4. Mutass tiszteletet
Beszélj tisztelettel minden nőről, ne csak azokról, akikhez vonzódsz, - valamint minden nemű, korú és kinézetű emberi lényről. Ha nem így teszel, a nők azt fogják hinni, hogy velük is úgy fogsz bánni, mint azokkal akiket sértegetsz, és kerülni fogják a társaságodat.
muhahahahahaaaaaa...megint ostoba zagyvaságok tömkelege...különösen tecccik az eszmefuttatás a logikáról....na igen, hoszen az illogikus hülyeségnek kell teljesülnie....te kész vicc vagy.... mostmár csak egyet árulj el: ha a férfiak ilyen megátalkodott gazemberek, akkor ugyan mi a francért mennek hozzájuk, és maradnak velük a nők? mért nem lesz mindegyik leszbikus, akarommondani feminista?
Igen, ez mind igaz, a statisztika nem feltétlenül pontos, de mégiscsak elgondolkodtató.
Nekem valamiért meg szokták köszönni ha előzékeny vagyok... nem tudom, talán a kackiás bajuszom miatt? ;-))) De mégse, mert a férfiak jó része is meg szokta köszönni, sőt néha még egy-egy taxis is, ami azért nem kicsiség :-)
Van mindenféle eset, én elég régóta vezetek, előfordultak (egy kivételével vétlen) koccanásaim, egyet okozott nő - azt is szegény tükörjégen, nem tudott mit csinálni, halálosan meg volt ijedve, hogy most biztos letépem a fejét, látni kellett volna, hogy megkönnyebbült, hogy mégse harapom el a torkát, sőt -, a többit mind férfi okozta. A Nagykörúton a külső sávban szabálytalanul parkolni is legalább 10x annyi férfit láttam, mint nőt. Megelőzni is főleg férfiak szoktak :-))) De azt nem vitatom, hogy amelyik hölgyvezető mazsola, az néha nagyon, és hogy akad köztük valóban bőven olyan, aki visszaél a nemével.
És hát ez a vicc se véletlen:
Képzeld, apu - meséli este a kislány az apjának - ma reggel, merthogy te nem voltál itthon, anyu vitt oviba a kis Suzukijával, és apu, ilyen még sose történt velem, képzeld, egész úton egyetlen köcsög állat autós bácsival és egyetlen hülye ribanc autós nénivel se találkoztunk!