Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
nézd, néha télleg nagyon nehéz a dolog, csak a saját életemet ismerem, ezért csak erre tudok hivatkozni 3 gyerek, dolgozás, mellette esti egyetem és építkezés, férj többet külföldön, mint itthon, ja és egy velünk lakó após
de soha nem éreztem, hogy áldozat vagyok, együtt döntöttünk, együtt vállaltunk minden feladatot és meg is csináltuk
nem értem, sose fogom érteni a harcos feministákat
ja, s mindeközben nagyon boldog voltam, hogy nőnek születtem, mert annyi örömet okozott a férjem szerelme és a gyerekeim szeretete ( az apósom már más tészta, de belefért:)
Ha nem akaródzik a férfinak dolgozni, akkor dolgozni sem fog? ;) Ha az orvosnak nem akaródzik gyógyitani, akkor meghal a beteg, de sebaj, mert hát van rá elég oka: t.i. nem akaródzik neki.
Egyáltalán nem utálkoztam, a társadalom problámáiról beszéltem. Normális hangnemben, őszintén, nem acsarkodva.
Még téged sem hivtalak hülyepicsának, mint te másokat. Úgyhogy fogalmi zavaraid vannak.
Igen, nem kapok végzettségemnek megfelelő munkát - de ezt nem az mondatja velem, mintha létkérdés lenne, mint meg is mondtam, hanem mert ez a magyar tapasztalat : hogy 45 éves kora felett nem ér a munkaerőpiacon az ember semmit, alatta meg mondjuk legalább 3 gyerek esetén otthon illene maradni.
(Szoborra nem pénzem volt, hanem időm, hogy összekalapozzam a rávalót, megpályázzam és megnyerjem a pályázatotz, és felállitsuk a falunkvégén családi összefogással.De neked nem sok közöd van hozzá, remélem...)
te csipke.. sunnyogjunk má el szégyenünkben, hogy csak 3 gyerekünk van! :o) Uriellának is szólok, hogy sunnyogjon velünk, meg Timiának is... Meg még vagyunk itt a fórumon jónéhányan 3 gyerekkel.
Ja, meg azért is, hogy önként vállaltuk őket, meg azért is, mert nem utáljuk a férfiakat, sőt embernek tekintjük őket... :o/
>>én nem becsülöm többre azt aki karriert épített, ellenkezőleg, azt becsülöm jobban aki feladva karrierét, a gyereknevelést választotta...azt viszontnem tisztelem, ha ezt lépten nyomon a férfiak szemére hányja, mintha ők tehetnének róla....a választása mindenkinek megvolt-neked is!!!!<<
>>Igy van, de ugye ez nem igazságos szerinted sem, vagy igen ?<<
Bocsánat dalibaba, a második rész az elsőre válaszol szerinted?
Én nem úgy látom.
Másrészt ezt a demagóg szöveget nem kellene ennyire nyomni:
"EZEK A NAGYESZŰ HIMEK "
Legegyszerűbb persze így.
Ahhoz már gondolkodni kellene,
hogy mi mindenből áll ez a társadalmi helyzet elő.
Néhány ebből:
1.Ki választotta meg a képviselőinket? Mivel több a nő, többséggel a nők választották a többségben férfi képviselőket.
2.Az csak egy dolog , hogy meg lettek választva, de ki kellene harcolni, hogy visszahívhatók legyenek, ha nem tartják be az igéreteiket.
Tüntetésekkel, felháborodással,minden demokratikus eszközzel.
3.Fogyó népesség: olyan önző, anyagi beállítottságú emberek kinevelése(média,iskola,kizsákmányolás, kiszolgáltatott helyzet,szingli életmód) által,
(oszd meg és uralkodj), akik önző, kis céljaiknál tovább nem látnak.
-aki a népesség növekedése mellett kiáll, azt elleheteleníteni(pl.Fekete Gyula)
4.A családok tönkretétele
-nők fizikai munkára kényszerítése(a kezdet a Rákosi rendszer, sztahanovisták)
-a családi adózás/teherviselés figyelmen kívül hagyása
-családellenes hangulat kialakítása
-torz családok népszerűsítése(homo=langyos-gyermektelen)
5.Nem egyszerre tenni tönkre csoportokat,fokozatosan, nehogy föllázadjanak,pl.egészségügy,nyugdíjrendszer,oktatás(oszd meg és uralkodj)
egyébként egy szó semi igaz midnebőbl. a nők kezében van a dötnés, mindig is az ő kezükben volt. ez a sok hablaty a "férfiközpontú" társadalomról csak a saját gyökérségének a megideologizálása.
dehogyis férfiközpontú... ha annyira férfiközpontú, akkor a hajléktalanok 80%-a miért férfi?
a nő pl. simán megteheti, hogy kipenderíti az utcára az "urát", kisemmizve vagyonából, lakásból, gyerekből. de tartásdíjat azért fizettet vele, esetleg megalázó "láthatást" engedélyez neki nagy kegyesen, és persze, uszítja ellene a gyerekeket.
ennyire férfiközpontú társadlaom ez.
kik építijk a házakat? férfiak. kik találták fel a számítógépet, a netet, ami az ilyen férfigyűlölő fapinák szócsövévé lett? a férfiak. kik döglene mindebbe bele? a férfiak. kik fölözik le a hasznot?
Hogy lehet úgy segíteni, hogy azt mondjuk, a szemét pasik ismerjék el, hogy a nők is dolgoznak otthon, a gyerekek mellett és hogy a házimunka is nehéz munka és hogy próbálják ki milyen kihordani és megszülni 2-3-4-5-6 gyereket!
Valamely vallásosabb egyén nem mondana rád szépeket - innen-onnan összeszedtél 6 gyereket, egyik férjtől vándorolsz a másikig - persze tartásdíjakkal együtt és csak siránkozol, hogy a rég elfelejtett szakmádban (diplomás) nem tudsz elhelyezkedni... aki akar, az tud dolgozni. És ócsárolod a férfiakat, annak ellenére, hogy ők tartanak el. És ócsárolod a "férfiközpontú" társadalmat.
A pasikat csak előkapod szexuális igényeid kielégítésre, írásaid alapján maximum arra jók.
És ha igazán szeretnéd a gyerekeket, nem siránkoznál a 24 órás szolgálat miatt.
"A velem egykorú szinglik éppúgy végigdolgozták az életüket, mint én, csak mindig a saját zsebükre, jó fizetésért, s azt sem kellett sokfelé osztani, mint az én "anyasági segélyemet". S nem 24 órás szolgálatban, szabadság nélkül tették mindezt, mint egy főállású anya.
És 15 év múltán az én hat gyerekem tb-je majd az ő nyugdijukat fogja fedezni, és nem az enyémet..."
Részemről kerültél befelé fillér mellé süllyesztőbe. Az én szememben az ilyen ember nem nő, és nem anya. Valamint a legcsekélyebb tiszteletet sem érdemli.
Azt hiszem nem vagyunk egy hullámhosszon... de azért még mai uccsó hozzászólásomnak válaszolok. Utána már csak később tudok mert elutazok.
Miért, mi bajod vele ????????? A férfiaknak kéne segitenem ??? Akik igy döntenek, hogy a női szerepkört sehol sem értékelik ?
Igenis értékelve van a női szerepkör. Nagyon gáz hogy foggal körömmel próbálod kötni az ebet a karóhoz, általánosításokkal. Ez nem igaz.
A lényeg az, hogy ha egy nő ma elmegy dolgozni és nem vállalgyereket, élete végéig jól és gondtalanul élhet.
Mig ha gyermeket vállal, és nemcsak mutatóba egyet-kettőt, akkor nagyságrendekkel rosszabb körülményekre kárhoztatja magát élete végéig.
Ez pedig akkora hülyeség hogy válaszra sem érdemes. Sokan nem tehetnek róla hogy nincs gyerekük, vagy még nem találtak maguknak párt és nincs jó munkájuk.
A női szerepeknek ugyanis egy férfiközpontú társadalomban nincs megfelelő értékük, igy maguk előtt a nők előtt sincs.
NINCS férfiközpontú társadalom Magyarországon. Szaud-Arábiában van, itt nincs.
Itt a nőket jó esetben az illedelmesebbje előre engedi a liftnél, jobb esetben felsegíti a kabátját és megfogja a kezét ha leszáll a buszról, türelmesen elnézi neki hogy ha bénázik a parkolóban, kikapja a teli zacskót a kezéből ha meglátja hogy a kezében van és még jóéjt puszit is ad neki. És tudod miért teszi ezt ? Mert nő az illető. Azért.
Valami nagyon más világban élünk ezek szerint. Na csali, érdekes tapasztalatokat szereztem egy feminista topicban. Nagyon örülök hogy ezek ellenére sok nagyonis életvidám nő van itt aki igenis jól érzi magát a bőrében. Ilyenkor érzem azt hogy jó férfinak lenni.
Nem hiszem, hogy komolyan gondolod azt, hogy egy férfi nem képes arra, hogy tisztába tegyen, megetessen, játszon, sétáljon, meséljen, sebet ellásson-megsimogasson, romokat eltakaritson, orvoshoz vigyen, . stb?
Én- feminista létemre- képesnek tartom a férfiakat erre. És ebben semmi lekicsinylés nincs.
na, a fimináciknál már csak az 5-6-7-8-stb. gyerekesek ádázabbak:((( mindent a társadalom nyakába varrnak, ill. varnának, mert lám, ők pusztán a társadalomért mindent megtesznek
még egyetlen ekkora családostól nem olvastam, hogy a gyerekei örömet okoztak volna, vagy egyáltalán élményeket, csak a sirámot és természetesen a követeléseket, hogy nekik mindenből több jussson, mint annak, akinek lehet, hogy kevesebb gyereke van, de esetleg dolgozik is mellette és úgy is felneveli a gyerekeit, mint tettem én, 3 gyerekkel,
hm... szóval nem magadról beszéltél... nem te vagy 48 éves, több évig főállású anyaként, a munkából kiesett egyén, aki nem tud elhelyezkedni a huszonéve szerzett jeles diplomájával... csak mások nevében beszéltél....
Nem te vagy véletlenül anyabanya is? Ja, nem... ő anyagilag hátrányos helyzetű, csak szoborra lenne pénze.
S ha szereted az összes volt, jelen és leendő férjedet, s a fiaidat, hogy beszélhetsz így, ilyen utálkozva, becsmérlőn és ordítva vádaskodva a férdiakról általánosságban?!
"A nőt a hagyományos női szerepben teljesen kisemmizi, lenullázza, ellehetetleniti. Gondolom, azért ez az igaztalanság, mert a döntéshelyzetben lévők csupa férfiak.
Szép, magvas gondolatok. Csak úgy sugárzik belőlük a segítőkészséged."
Miért, mi bajod vele ????????? A férfiaknak kéne segitenem ??? Akik igy döntenek, hogy a női szerepkört sehol sem értékelik ?
Mert az vajmi kevés, hogy a főállású anyaság munkaviszonynak számit.
A lényeg az, hogy ha egy nő ma elmegy dolgozni és nem vállalgyereket, élete végéig jól és gondtalanul élhet.
Mig ha gyermeket vállal, és nemcsak mutatóba egyet-kettőt, akkor nagyságrendekkel rosszabb körülményekre kárhoztatja magát élete végéig.
Ez az oka annak, hogy nem vállalunk gyereket a megfelelő számban.
A női szerepeknek ugyanis egy férfiközpontú társadalomban nincs megfelelő értékük, igy maguk előtt a nők előtt sincs.
Aztán ahelyett, hogy ezt látnánk és orvosolnánk, csak sirunk, hogy fogy a magyar, meghogy elöregszik a társadalom és nem lesz aki a nyugdijunkat visszatermelje...
Miért nem látod észrevételeimben a segitőkészséget ??????
Azért kérdeztem ezt, mert azokat a nőket, akik a munkájuk miatt aggódnak a gyerekvállalással kapcsolatban (nem kell itt nagy karierre gondolni, elég egy átlag közgazdászra egy cégnél), azokat általában karrieristának és egoistának nevezik. Pedig ahogy már mások is irták, nehéz a nők munkábaállása szülés után: ha sokáig maradnak otthon a gyerekkel, annak a cégek nem örülnek. Ha nem marad otthon eleget a gyerekével, akkor pedig "rossz anya". Ha nem akar gyereket, az pedig már egyenesen hazaárulás néhányak szemáben. ( Mi van akkor, ha egy férfi gyereket? Akkor ő is galád? Tudom, nem ez a téma :))Szóval sehogy sem jó.
Ha pedig feltételezzük, hogy a családban a 2 fél nagyjából egyforma fizetést kap, akkor megoldható lenne az anya szempontjából patthelyzet ezzel az áthidalással, és mindkét fél egyformán kiveszi a szerepe a gyereknevelésből.
Ehhez még azt is hozzá kellene venni, hogy a legtöbb családban kell a 2 fizetés ahhoz, hogy jól kijöjjön a család anyagilag- nem kell magasan ivelő karrierben gondolkodni. Igy a férj egyedüli családfenntartó szerepe már nem érvényesül.
Az viszont meglepő, hogy az egyik hsz-ban arról van szó, hogy ha bolti eladó, a másikban arról, hogy ha a nő összegályázza a betevőt, a harmadikban pedig arról van szó, hogy ha a nő jóval kevesebbet keres a férjénél. Érdekes, hogy mindenki feltételezi, hogy a feleség kevesebbet tesz a családi kasszába.
Mindenesetre biztos, hogy a feminizmus nem arról szól, hogy a saját egyéni sérelmeinket soroljuk, hanem hogy rálátunk a világ bajaira és elgondolkozunk rajta.
Éppen ez az,hogy egy bizonyos ponton túl nem vagytok hajlandóak tovább gondolkodni.Ez a bizonyos pont ott van,hogy a nőket kurva sok sérelem éri... Na ja,de kurva sok sérelem éri a férfiakat is,meg úgy általában,az embereket.Aztán van amikor egymáson verik le ezeket.
Lehet hogy nem mindenkinek sikerült olyan szerencsés helyzetbe születni,mint neked. azért azt figyelmedbe ajánlanám,hogy eléggé más emberek bajait kivülről látni(itt most a szegényebbekre gondolok),és más benne lennio.
Voltam benne is, és bőven van róla fogalmam. A szerencsés is csak relativ és egyéni megitélés alá eső fogalom.
Mindenesetre biztos, hogy a feminizmus nem arról szól, hogy a saját egyéni sérelmeinket soroljuk, hanem hogy rálátunk a világ bajaira és elgondolkozunk rajta.
Ráadásul a feminizmus nem anyagi-helyzet függő; még egy királynőt is érnek a neme miatt hátrányos megkülönböztetések.
Ha az anya 64000-et keres az apa pedig 300000-at akkor viszonylag könnyű dűlőre jutni. Ha az anya keres jobban és jobb végzettsége van akkor megint más a helyzet. Ezt azért mondom, mert a mai világban nem nagyon szabad azzal számolni hogy megtarthatja valaki az állását ha egy évig távol van. Első munkanapján a kezébe adják a felmondását, élesben tapasztaltam ezt több ízben is pedig megjártam pár multicéget. De ez csak egy szempont, van még 10000 másik.
főképp, hogy a nők azok akik feljelentik a férfiakat egy pofonért, míg a férfi egy pofon miatt nem fog rendőrségre szaladgálni, mert szégyenli ( joggal)
Magyarországon pedig olyan adatot ismerek, amely szerint a családon belüli erőszakos esetek 95%-át követik el nők ellen. Az OKRI adatai szerint a családon belüli erőszakos bűncselekményeket elkövetők körében a férfiak aránya 80%-os.
Bocs de szerinted ez mennyire reális adat? benne vannak a gyermeküket bántalmazó anyák is? Kötve hiszem,pedig az is DV.