Elnézést, valóban ormótlan vicc volt, csak arra a sok-sokra gondoltam, amit már gyökereztetsz. Persze hogy fontos Neked is, meg az elküldőjének is! Bocs!
Most jobban megnéztem a honlapot, valóban vannak nagyobb növények is, még hatvan cm-nél is magasabbak, de amit én kaptam, az a 12 cm. átmérőjű cserép lehet, az olyan egyszálú. Mondjuk a méters jobb lett volna, csak vsz. nem volt nálunk annyi pénz, amennyibe kerülne. De képzeld el, milyen jól nézhet ki egy, illetve több olyan egy tetőtéri lakás teraszán!
De most már jól vagy, ugye? Gondoltam Rád nemrég, vajon hová lettél? Az én kis magoncaim vidáman vannak, szépen növögetnek. Az öreg magoncok meg egyre hozzáka virágokat, bár most egy kicsit szünet van, az első csapat kivirágzott, a második most kezd bimbózni.
Mert nala lattam a kepen azokat a kis zöld kis tetveket,amelyek nalam is vannak :(
Talan egy hete fedeztem fel öket,de sprayztem en,aztan amikor az sem hasznalt szappanos vizzel mostam le ,de semmi valtozas nem törtent.Mintha masnap ugyanannyi tetü röhögött volna ram :(
Eleg esös idönk volt mostanaban,illetve szinte minden harmadnap esik,gondolom jo feltetel az ilyesfele tetü kialakulasaban.
Az,ami a gyökereken keresztül szivodik fel,az erre jo??
Bocs, hogy berondítok ide levelekkel virág helyett.
Lepermeteztem Sunmitel, remélem valamelyest idővel használ.
Ilyenek a levelek.Többet is felteszek, hátha valaki valamit lát rajta:).
Bocs a sok képért! Mostmár tudom,hogy ilyenek a virágok, és ezért még inkább fáj a szivem a ledobott bimbókért.Remélem helyrekupálom ebből az állapotból.
Bizony, fura volt, és bosszantó egyszerre, csak arra lennék kíváncsi, hogy ha nem adják oda ingyen, akkor megvettem volna-e, vsz. igen, ha nem találunk másikat.
A félfás szerintem a legjobb, szóval ne annyira zöld, de ne is nagyon erős. Akár sörösüvegbe is teheted, allítólag jobb a sötétüveg, lehetőleg ne érjen le a szár az üveg aljátra, hogy könnyebben nőjön a gyökérke. Most pár hét, mire kihajt, ami utána jön, arról még ráérünk beszélni:-), bár nem nagy titok, óvatosan elülteted általános földbe és kiteszed a kertbe, de pár hétig még árnyékba, csak ha már látszik rajta az új hajtás, akkor tedd a napra.
Oleandro mostanában Olaszországban üti agyon az időt, de permetezési tanácsaink nekünk is vannak:-) Pajzs, vagy levéltetü? Ilyen mennyiségnél már nemnagyon van környezetkímélő megoldás:-(
Ma már kénytelen voltam én is elővenni a permetezőt, egyre több helyen szemtelenkedtek az atkák, de leginkább pók ellen permeteztem. Egyszerűen már féltem kimenni reggelente a kertbe, úgy elszaporodtak, szinte függönyként behálózták az egészet. Tudom, nem szép dolog, de valóságos üldözöttnek éreztem magam a saját kertemben, sőt, a lakás is tele van velük, mert a ruhámon nyílván behozok néhányat.