Keresés

Részletes keresés

MrJones Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5071
"A nő azt szereti akit akar..."

Innen már nem igaz.

A szerelemnek semmi köze sincs az akarathoz.
Előzmény: forintocska (2227)
MrJones Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5070
"Pfujj azok nőket elnyomó patriarchális vallási dogmák:
Az iszlám jog értelmében a házasságtörő férfiakat derékig, a nőket mellig földbe kell ásni a megkövezéshez."

Ami ugye gyakorlatilag azt jelenti, hogy a férfinek szarabb halála lesz: több kő fogja eltalálni, ám sokkal nagyobb valószínűséggel a törzsén... míg a nőt kevesebb, de az közel olyan valószínűséggel a törzsén, mint a koponyáján.
Alkalmas kőméret esetén a férfinek kisebb sansza van arra, hogy akár az első őt eltaláló kő szétvigye a fejét (amúgy is erősebb a koponyacsontja), míg a nőnek erre sokkal nagyobb. Onnantól meg ugye... mindegy.

Szóval amennyiben a megkövezést pusztán mint procedúrát tekintjük, az iszlám bizony nőpárti.
Előzmény: Törölt nick (2392)
MrJones Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5069
"Mindenesetre úgy híják, hogy Kelemen Annácska, a Nemzet Kannácskája,
A Szopósszájú Bányarém."

Ronda, hát ronda... nabumm.
Csodáld az intellektusát!
Előzmény: dos48 (2637)
hgyi Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5068

Őszintén szólva a szövegekre nem emlékszem, csak erre az egyre. Ez volt a leglényegesebb... :o)))))))))))))))

A történet részleteire sem emlékszem, csak arra, hogy az alnénik rettegésben tartották az egyész libafarmot.  :o)

És persze a psikra is emlékszem. :o)))))))))))))))))

Előzmény: rambo john 3 (5055)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5067
A feminizmust sokszor férfi ellenességként értelmezik, pedig egyértelműen a nők védelmét jelenti. Hogy erre szükség van azt mutatja például a bérek elmaradása, de persze sok más jelenség is, amelyek csak nagyon lassan változnak.

És álljon itt egy idézet, mely egyértelműen nem magyarországi, talán provokatívnak is tűnik mifelénk, de tükrözi a nőmozgalom már kiforrott álláspontját.

"Mert a női munka sosincs kész, és alulfizetett, vagy meg sem fizetik, unalmas vagy örökké ugyanaz, s minket rúgnak ki elsőként, és az fontosabb, hogy nézünk ki, nem pedig az, amit csinálunk, és ha megerőszakolnak, az a mi hibánk, és ha megvernek, biztosan mi provokáltuk, és ha felemeljük a szavunkat, csak nyafogó szukák vagyunk, és ha élvezzük a szexet, nimfománok,és ha nem, frigidek, és ha a nőket szeretjük, csak azért van, mert nem tudunk magunknak "igazi" férfit megkaparintani, és ha az orvosnál túl sok kérdést teszünk fel, idegbetegek vagyunk és/vagy tolakodóak, és ha önkormányzattól bölcsődéket, óvodákat várunk el, önzőek vagyunk, és ha kiállunk a jogainkért, agresszívek és nem nőiesek, ha meg nem, tipikus gyenge nők, és ha férjhez akarunk menni, csapdába akarjuk ejteni a férfit,ha meg nem, természetellenesek vagyunk, és mert hogy még mindig nem hozzáférhető egy jó és biztonságos fogamzásgátló szer, a férfiak bezzeg a Holdon járhatnak, és ha nem tudunk vállalni egy terhességet, vagy nem akarjuk, bűntudatot keltenek bennünk az aburtusz miatt, és Sok-sok mások ok miatt a nőmozgalomnak vagyunk a tagjai."

(Joyce Stevens)

http://attac.zpok.hu/rubrique.php3?id_rubrique=62
hgyi Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5066

Mert a jelenlegi habitusommal nem lennék alkalmas férfiszerepre.

8 éves korom körül Winetu akartam lenni és nem érdekelt, hogy Winetu fiú. Mostmár nem akarok Winetu lenni.

Előzmény: dalibaba (5060)
Oromon Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5065
Válaszoljál már, lécciléccilécciiii... oink, oink...
Előzmény: dalibaba (5060)
hgyi Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5064
Ezt általánosságban mondtam. tudom, hogy te nem harcolgatsz. :o)
Előzmény: Törölt nick (5057)
Oromon Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5063

Akkor a te számodra nem létezhet hiteles ember. Mindenben teljesen egyetérteni még egypetéjű ikrek se szoktak.

Ha neked hiteltelen minden csoport, ami belső erővonalak mentén felhasad, akkor neked hiteltelen minden magyar (Fidesz - Mszp), minden muszlim (shia - szunni), minden futballszurkoló (Fradi - Újpest), minden...

Pedig lehetne azt is nézni, hogy minden magyar szereti a hazáját, minden muszlim tiszteli Allahot, minden szurkoló szereti a jó focit... nem?

A szélsőségeket nem keverném ide - a magát egyedül igaz magyarnak tituláló neonácit, a magát egyedül hithű muszlimnak tartó öngyilkos terroristát, a magát egyedül igazi elkötelezett szurkolónak hívó vandált.

Ahogy a feminácit se. De a többi feminista egyet fog érteni vele abban, hogy egy nőnek egyéb feltételek azonossága esetén többé-kevésbé nehezebb az életben sikeresnek lennie, mint egy férfinak. De abban már nem fognak szívből egyetérteni a feminácival, hogy minden rosszról csakis a férfiak tehetnek, a férfiak közt csak elenyésző számban van jó ember, a nők között csak elvétve van agresszió, a férfitalálmányok mind a háborút szolgálják...

És ez nekem elég. Szerintem nem minden elv szerethető, de minden elv, amely mentes a szélsőségektől, tisztelhető. A feminizmus is, sőt. Olyan az egy kicsit, mint a keresztény egyház lehetett az üldözések kora után egy kicsivel - már nem üldözik, de még nagyon emlékszik az üldöztetésekre, így hajlamos kicsit a paranoiára, de az nem akkora baj.

Előzmény: rambo john 3 (5052)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5062
te ne beszélj egyenrangúságról..te többlethatalalmat szeretnél, és ezt az egyenjogúság köntösébe csomagolod....nem én vagyok, aki az egyik nem felsőbbségét, és a másik nem alsóbbrendűségét hirdeti, hanem te...tagadd nyugodtan, csak sajna hiteltelen leszel, mert mártöbször elszóltad magad....te kis übermensch:)
Előzmény: forintocska (5058)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5061
Mondtam már hogy nem az a bajom ha valaki szebb-jobb világot akar. Itt sajnos már a névvel is gáz van,de maga a mozgalom hozhat akár jó dolgokat is.Nekem nincs ellenemre újragondolni a társadalmi szerepeket,azt viszont nem szeretem ha mások akarják megmondani,nekem hogyan kell helyesen élni.
Minden attól függ,a mozgalomban résztvevők mennyire jóindulatúak és mennyire komolyan akarnak változtatni.Tudjukkire még tengerimalacot se bíznék,nemhogy emberi sorsokat.
Előzmény: Oromon (5051)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5060
Hámmáménem???
Előzmény: hgyi (5020)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5059
pedig van segítség számára is....az orvostudomány már ebben is csodákra képes:))))
Előzmény: Törölt nick (5057)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5057
"De kár harcolni a nemi különbségek ellen."

ezt meg mér nekem mondod? hacroljon a f*aszom az ellen. : > fillérecske nem tud ebbe belenyugodni.
Előzmény: hgyi (5044)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5056
Te élnél egy szélsőjobboldalival? El tudod fogadni hogy ő "csak" hű az elveihez?
Előzmény: Törölt nick (5047)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5055
és már nyílik is az ajtó:))) jól van látom te is láttad....ugye, hogy tisztára ugyanazok a szövegek?
Előzmény: hgyi (5050)
hgyi Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5054
valószínűleg mindkettő igaz. :o)
Előzmény: Törölt nick (5049)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5053
ha rád nem áll, nem kő megsértődni. nemmondom én hogy csak ilyen van. asziszed amiket írtam kisujjamból szopom? : > nos: nem : >
Előzmény: Nargile (5046)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5052
ezért lesz számomra hiteltelen mindkét keresztény oldal....
Előzmény: Oromon (5051)
Oromon Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5051
Én meg már sokszor leírtam, hogy ez nem igaz, mert a feminizmus ugyanolyan gyűjtőfogalom mint mondjuk a kereszténység, és ahogy a felekezetek közti háborúk talán a legvéresebbek, éppen úgy a feministák különböző szárnyai is engesztelhetetlenül gyűlölik egymást olykor. Nagyon könnyű olyan kiáltványokat és ellenkiáltványokat találni, ahol mindkét szemben álló csoport feministának mondja magát. Hogy mit kezdenének egymással egy zárt helyen, az kábé sejthető a Szent Bertalan-éj eseményeiből, ahol mindkét oldalon a szeretet és megbocsátás hatalmát hirdető keresztények álltak és egyik oldal vadul irtotta a másikat.
Előzmény: [virgo] (5040)
hgyi Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5050
"A kurva életbe!" :oDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: rambo john 3 (5036)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5049

Nem.

Azért, mert nem is olyan , mint amilyennek játszik-látszik.

Előzmény: hgyi (5045)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5048
a baj az, hogy mint az összes szélsőséges-radikális csoport, mint amilyenek a nácik, az iszlám terrorszervezetek, a feminácik is a " mi ezt egy szebb világért tesszük" zászlót lobogtatják....csakhogy úgy gondolják, a cél szentesíti az eszközt, ezért bármi aljasságot megtesznek.....azonkívül további hasonlóség, hogy ahohy az előbbiek, úgy ők is a népesslg egy csoportjában látják a világ összes problémáját, csak ez nem bőrszín, hanema nemi megkülönböztetés...anniyra elvtelenek, hogy azt csinálják, ami ellen állítólag küzdenek....semmi különbség nincs közöttük, és az előbb felsoroltak között....
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5047

.....Hanem mert fals dolognak tartom, ha valaki kijelenti, hogy szereti az olyan embert, ki kiáll az elveiért...aztán lassan kiderül, hogy azok a bezonyos elvek legyenek csak olyanok, melyek általa is elfogadhatók, különben nem jáccik.

Ez számomra nemszép-kategóriás.

Előzmény: [virgo] (5043)
Nargile Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5046
Komolyan mondom, szégyenlem magam a helyetekben is. Milyen oltári baromságokat tudtok leírni. Én férfi vagyok, és szeretek férfi lenni, emellett szeretem és tisztelem a nőket, például a páromat is. De a tiszteletnek nem az a megnyilvánulása, hogy minden nőt leszólok, aki nem kér abból az alávetett meghunyászkodó önállótlan gyerek-szerepből, amit te itt az előbb felvázoltál. Képzeld el, egy felnőtt nő nem akarja, hogy egy férfi icipici zsebibabája legyen, akit úgy jó babusgatni mint valami kis állatot, gondoskodunk róla és kényeztetjük, de ne szóljon bele a férfiak dolgába és ne próbáljon egyenrangúként önálló egzisztenciát teremteni magának. Egy felnőtt nő nem akar "kamupozícióban irodadíszként" tetszelegni - szeretné ugyanazért a munkáért ugyanazt a munkabért megkeresni. A statisztikák szerint ez ma csak álom: a nők ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kapnak és jóval nehezebben tudnak előrelépni a ranglétrán. Az meg főleg abszurd, hogy szerinted a nők "jól időzített szüléssel" próbálnak meglógni: a valóságban fel se veszik őket egy jól fizető állásba, ha kilátásban van náluk egy gyerek a közeljövőben.

Az ilyen butaságokat az olyan frusztrált, ostoba férfiak terjesztik, akiknek fogalma sincsen a nőkről, ezért félnek tőlük, mint valami kisfiú a bölcsitől.

Előzmény: Törölt nick (5029)
hgyi Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5045
igen. mert ez a topic erről szól.
Előzmény: Törölt nick (5035)
hgyi Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5044

ejjmá.. hogy ti milyen provokálhatók vagytok! :o)

Hagyjátok magatokat felhergelni egy, a saját kínját a nyakunkba zúdítani igyekvő szerencsétlen által? 

Az indulat szülte szavakat kidobom és te is tök normális pasi vagy. :o)

A nőknek sem könnyű, de férfiszemmel ez másképp néz ki. Szerintem fölösleges feszegetni, kinek könnyebb, kinek nehezebb. (Az sem könnyű ám, ha az embert eltartják...)

A nők másképp működnek, másra képesek, mint a férfiak. Van közös halmaz is.

Meg lehet keresni, mi a közös, és meg lehet beszélni, miben vagyunk mások. És elfogadni. De kár harcolni a nemi különbségek ellen.

Hogy melyik nemű egyed dolgozik rendesen, az nem attól függ, hogy nő-e vagy férfi.

A férfiak is tudnak ám lógni a munkából, meg a nők is. Mindkettőt tapasztaltam.

Az egyensúlyra törekedjünk, ne az ellentétek hangsúlyozására. :o)

Előzmény: Törölt nick (5029)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5043
Hanem?
Előzmény: Törölt nick (5041)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5042
mivel a picsánrúgást néha felemlegetem, erről inkább kussoltam : >>
Előzmény: Oromon (5038)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5041
Nem a feminizmus szeretése-elfogadása  miatt írtam azt a hsz-t.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!