Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
"Pfujj azok nőket elnyomó patriarchális vallási dogmák: Az iszlám jog értelmében a házasságtörő férfiakat derékig, a nőket mellig földbe kell ásni a megkövezéshez."
Ami ugye gyakorlatilag azt jelenti, hogy a férfinek szarabb halála lesz: több kő fogja eltalálni, ám sokkal nagyobb valószínűséggel a törzsén... míg a nőt kevesebb, de az közel olyan valószínűséggel a törzsén, mint a koponyáján. Alkalmas kőméret esetén a férfinek kisebb sansza van arra, hogy akár az első őt eltaláló kő szétvigye a fejét (amúgy is erősebb a koponyacsontja), míg a nőnek erre sokkal nagyobb. Onnantól meg ugye... mindegy.
Szóval amennyiben a megkövezést pusztán mint procedúrát tekintjük, az iszlám bizony nőpárti.
A feminizmust sokszor férfi ellenességként értelmezik, pedig egyértelműen a nők védelmét jelenti. Hogy erre szükség van azt mutatja például a bérek elmaradása, de persze sok más jelenség is, amelyek csak nagyon lassan változnak.
És álljon itt egy idézet, mely egyértelműen nem magyarországi, talán provokatívnak is tűnik mifelénk, de tükrözi a nőmozgalom már kiforrott álláspontját.
"Mert a női munka sosincs kész, és alulfizetett, vagy meg sem fizetik, unalmas vagy örökké ugyanaz, s minket rúgnak ki elsőként, és az fontosabb, hogy nézünk ki, nem pedig az, amit csinálunk, és ha megerőszakolnak, az a mi hibánk, és ha megvernek, biztosan mi provokáltuk, és ha felemeljük a szavunkat, csak nyafogó szukák vagyunk, és ha élvezzük a szexet, nimfománok,és ha nem, frigidek, és ha a nőket szeretjük, csak azért van, mert nem tudunk magunknak "igazi" férfit megkaparintani, és ha az orvosnál túl sok kérdést teszünk fel, idegbetegek vagyunk és/vagy tolakodóak, és ha önkormányzattól bölcsődéket, óvodákat várunk el, önzőek vagyunk, és ha kiállunk a jogainkért, agresszívek és nem nőiesek, ha meg nem, tipikus gyenge nők, és ha férjhez akarunk menni, csapdába akarjuk ejteni a férfit,ha meg nem, természetellenesek vagyunk, és mert hogy még mindig nem hozzáférhető egy jó és biztonságos fogamzásgátló szer, a férfiak bezzeg a Holdon járhatnak, és ha nem tudunk vállalni egy terhességet, vagy nem akarjuk, bűntudatot keltenek bennünk az aburtusz miatt, és Sok-sok mások ok miatt a nőmozgalomnak vagyunk a tagjai."
Akkor a te számodra nem létezhet hiteles ember. Mindenben teljesen egyetérteni még egypetéjű ikrek se szoktak.
Ha neked hiteltelen minden csoport, ami belső erővonalak mentén felhasad, akkor neked hiteltelen minden magyar (Fidesz - Mszp), minden muszlim (shia - szunni), minden futballszurkoló (Fradi - Újpest), minden...
Pedig lehetne azt is nézni, hogy minden magyar szereti a hazáját, minden muszlim tiszteli Allahot, minden szurkoló szereti a jó focit... nem?
A szélsőségeket nem keverném ide - a magát egyedül igaz magyarnak tituláló neonácit, a magát egyedül hithű muszlimnak tartó öngyilkos terroristát, a magát egyedül igazi elkötelezett szurkolónak hívó vandált.
Ahogy a feminácit se. De a többi feminista egyet fog érteni vele abban, hogy egy nőnek egyéb feltételek azonossága esetén többé-kevésbé nehezebb az életben sikeresnek lennie, mint egy férfinak. De abban már nem fognak szívből egyetérteni a feminácival, hogy minden rosszról csakis a férfiak tehetnek, a férfiak közt csak elenyésző számban van jó ember, a nők között csak elvétve van agresszió, a férfitalálmányok mind a háborút szolgálják...
És ez nekem elég. Szerintem nem minden elv szerethető, de minden elv, amely mentes a szélsőségektől, tisztelhető. A feminizmus is, sőt. Olyan az egy kicsit, mint a keresztény egyház lehetett az üldözések kora után egy kicsivel - már nem üldözik, de még nagyon emlékszik az üldöztetésekre, így hajlamos kicsit a paranoiára, de az nem akkora baj.
te ne beszélj egyenrangúságról..te többlethatalalmat szeretnél, és ezt az egyenjogúság köntösébe csomagolod....nem én vagyok, aki az egyik nem felsőbbségét, és a másik nem alsóbbrendűségét hirdeti, hanem te...tagadd nyugodtan, csak sajna hiteltelen leszel, mert mártöbször elszóltad magad....te kis übermensch:)
Mondtam már hogy nem az a bajom ha valaki szebb-jobb világot akar. Itt sajnos már a névvel is gáz van,de maga a mozgalom hozhat akár jó dolgokat is.Nekem nincs ellenemre újragondolni a társadalmi szerepeket,azt viszont nem szeretem ha mások akarják megmondani,nekem hogyan kell helyesen élni. Minden attól függ,a mozgalomban résztvevők mennyire jóindulatúak és mennyire komolyan akarnak változtatni.Tudjukkire még tengerimalacot se bíznék,nemhogy emberi sorsokat.
Én meg már sokszor leírtam, hogy ez nem igaz, mert a feminizmus ugyanolyan gyűjtőfogalom mint mondjuk a kereszténység, és ahogy a felekezetek közti háborúk talán a legvéresebbek, éppen úgy a feministák különböző szárnyai is engesztelhetetlenül gyűlölik egymást olykor. Nagyon könnyű olyan kiáltványokat és ellenkiáltványokat találni, ahol mindkét szemben álló csoport feministának mondja magát. Hogy mit kezdenének egymással egy zárt helyen, az kábé sejthető a Szent Bertalan-éj eseményeiből, ahol mindkét oldalon a szeretet és megbocsátás hatalmát hirdető keresztények álltak és egyik oldal vadul irtotta a másikat.
a baj az, hogy mint az összes szélsőséges-radikális csoport, mint amilyenek a nácik, az iszlám terrorszervezetek, a feminácik is a " mi ezt egy szebb világért tesszük" zászlót lobogtatják....csakhogy úgy gondolják, a cél szentesíti az eszközt, ezért bármi aljasságot megtesznek.....azonkívül további hasonlóség, hogy ahohy az előbbiek, úgy ők is a népesslg egy csoportjában látják a világ összes problémáját, csak ez nem bőrszín, hanema nemi megkülönböztetés...anniyra elvtelenek, hogy azt csinálják, ami ellen állítólag küzdenek....semmi különbség nincs közöttük, és az előbb felsoroltak között....
.....Hanem mert fals dolognak tartom, ha valaki kijelenti, hogy szereti az olyan embert, ki kiáll az elveiért...aztán lassan kiderül, hogy azok a bezonyos elvek legyenek csak olyanok, melyek általa is elfogadhatók, különben nem jáccik.
Komolyan mondom, szégyenlem magam a helyetekben is. Milyen oltári baromságokat tudtok leírni. Én férfi vagyok, és szeretek férfi lenni, emellett szeretem és tisztelem a nőket, például a páromat is. De a tiszteletnek nem az a megnyilvánulása, hogy minden nőt leszólok, aki nem kér abból az alávetett meghunyászkodó önállótlan gyerek-szerepből, amit te itt az előbb felvázoltál. Képzeld el, egy felnőtt nő nem akarja, hogy egy férfi icipici zsebibabája legyen, akit úgy jó babusgatni mint valami kis állatot, gondoskodunk róla és kényeztetjük, de ne szóljon bele a férfiak dolgába és ne próbáljon egyenrangúként önálló egzisztenciát teremteni magának. Egy felnőtt nő nem akar "kamupozícióban irodadíszként" tetszelegni - szeretné ugyanazért a munkáért ugyanazt a munkabért megkeresni. A statisztikák szerint ez ma csak álom: a nők ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kapnak és jóval nehezebben tudnak előrelépni a ranglétrán. Az meg főleg abszurd, hogy szerinted a nők "jól időzített szüléssel" próbálnak meglógni: a valóságban fel se veszik őket egy jól fizető állásba, ha kilátásban van náluk egy gyerek a közeljövőben.
Az ilyen butaságokat az olyan frusztrált, ostoba férfiak terjesztik, akiknek fogalma sincsen a nőkről, ezért félnek tőlük, mint valami kisfiú a bölcsitől.
Hagyjátok magatokat felhergelni egy, a saját kínját a nyakunkba zúdítani igyekvő szerencsétlen által?
Az indulat szülte szavakat kidobom és te is tök normális pasi vagy. :o)
A nőknek sem könnyű, de férfiszemmel ez másképp néz ki. Szerintem fölösleges feszegetni, kinek könnyebb, kinek nehezebb. (Az sem könnyű ám, ha az embert eltartják...)
A nők másképp működnek, másra képesek, mint a férfiak. Van közös halmaz is.
Meg lehet keresni, mi a közös, és meg lehet beszélni, miben vagyunk mások. És elfogadni. De kár harcolni a nemi különbségek ellen.
Hogy melyik nemű egyed dolgozik rendesen, az nem attól függ, hogy nő-e vagy férfi.
A férfiak is tudnak ám lógni a munkából, meg a nők is. Mindkettőt tapasztaltam.
Az egyensúlyra törekedjünk, ne az ellentétek hangsúlyozására. :o)