Keresés

Részletes keresés

dos48 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5195

A csador az randa.  A burka, vagy mi a franc a nyerő.  Rácsos arcrejtővel...   :)))

Előzmény: [virgo] (5194)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5194
Ez az oka annak, hogy nem vállalunk gyereket a megfelelő számban.

Nem ez az oka,hanem hogy nincs rajtatok csador.Ha lenne,szülnétek mint a kisangyal.

Előzmény: dalibaba (5191)
dos48 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5193

Na akkor a negyedikben most az van, hogy "jó vicc, de szép is lennék egy évíg

bébiszitterszerepben" jót röhögtem volna rajta. Azután rávilágítottam volna mamának,

ne akarjon a kölökkel már ennyire kibaszarentani. Egy normál férfi nem erre a szerepre

van kalibrálva.  Vagy ha igen, hát nem normál férfi.

Előzmény: tunderbocogo (5190)
hgyi Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5192

hm... szóval nem magadról beszéltél... nem te vagy 48 éves, több évig főállású anyaként, a munkából kiesett egyén, aki nem tud elhelyezkedni a huszonéve szerzett jeles diplomájával... csak mások nevében beszéltél....

Nem te vagy véletlenül anyabanya is? Ja, nem... ő anyagilag hátrányos helyzetű, csak szoborra lenne pénze.

S ha szereted az összes volt, jelen és leendő férjedet, s a fiaidat, hogy beszélhetsz így, ilyen utálkozva, becsmérlőn és ordítva vádaskodva a férdiakról általánosságban?!

Előzmény: dalibaba (5175)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5191

"A nőt a hagyományos női szerepben teljesen kisemmizi, lenullázza, ellehetetleniti.
Gondolom, azért ez az igaztalanság, mert a döntéshelyzetben lévők csupa férfiak.

Szép, magvas gondolatok. Csak úgy sugárzik belőlük a segítőkészséged."

Miért, mi bajod vele ?????????  A férfiaknak kéne segitenem ??? Akik igy döntenek, hogy a női szerepkört sehol sem értékelik ?

Mert az vajmi kevés, hogy a főállású anyaság munkaviszonynak számit.

A lényeg az, hogy ha egy nő ma elmegy dolgozni és nem vállalgyereket, élete végéig jól és gondtalanul élhet.

Mig ha gyermeket vállal, és nemcsak mutatóba egyet-kettőt, akkor nagyságrendekkel rosszabb körülményekre kárhoztatja magát élete végéig.

Ez az oka annak, hogy nem vállalunk gyereket a megfelelő számban.

A női szerepeknek ugyanis egy férfiközpontú társadalomban nincs megfelelő értékük, igy maguk előtt a nők előtt sincs.

Aztán ahelyett, hogy ezt látnánk és orvosolnánk, csak sirunk, hogy fogy a magyar, meghogy elöregszik a társadalom és nem lesz aki a nyugdijunkat visszatermelje...

Miért nem látod észrevételeimben  a segitőkészséget ??????

Előzmény: Lököttt (5180)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5190
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Azért kérdeztem ezt, mert azokat a nőket, akik a munkájuk miatt aggódnak a gyerekvállalással kapcsolatban (nem kell itt nagy karierre gondolni, elég egy átlag közgazdászra egy cégnél), azokat általában karrieristának és egoistának nevezik. Pedig ahogy már mások is irták, nehéz a nők munkábaállása szülés után: ha sokáig maradnak otthon a gyerekkel, annak a cégek nem örülnek. Ha nem marad otthon eleget a gyerekével, akkor pedig "rossz anya". Ha nem akar gyereket, az pedig már egyenesen hazaárulás néhányak szemáben. ( Mi van akkor, ha egy férfi gyereket? Akkor ő is galád? Tudom, nem ez a téma :))Szóval sehogy sem jó.

Ha pedig feltételezzük, hogy a családban a 2 fél nagyjából egyforma fizetést kap, akkor megoldható lenne az anya szempontjából patthelyzet ezzel az áthidalással, és mindkét fél egyformán kiveszi a szerepe a gyereknevelésből.

Ehhez még azt is hozzá kellene venni, hogy a legtöbb családban kell a 2 fizetés ahhoz, hogy jól kijöjjön a család anyagilag- nem kell magasan ivelő karrierben gondolkodni. Igy a férj egyedüli családfenntartó szerepe már nem érvényesül.

Az viszont meglepő, hogy az egyik hsz-ban arról van szó, hogy ha bolti eladó, a másikban arról, hogy ha a nő összegályázza a betevőt, a harmadikban pedig arról van szó, hogy ha a nő jóval kevesebbet keres a férjénél.
Érdekes, hogy mindenki feltételezi, hogy a feleség kevesebbet tesz a családi kasszába.

De legalább némi nyitottság látható- ez jó. :)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5189
Mindenesetre biztos, hogy a feminizmus nem arról szól, hogy a saját egyéni sérelmeinket soroljuk, hanem hogy rálátunk a világ bajaira és elgondolkozunk rajta.

Éppen ez az,hogy egy bizonyos ponton túl nem vagytok hajlandóak tovább gondolkodni.Ez a bizonyos pont ott van,hogy a nőket kurva sok sérelem éri...
Na ja,de kurva sok sérelem éri a férfiakat is,meg úgy általában,az embereket.Aztán van amikor egymáson verik le ezeket.
Előzmény: dalibaba (5187)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5187

Lehet hogy nem mindenkinek sikerült olyan szerencsés helyzetbe születni,mint neked.
azért azt figyelmedbe ajánlanám,hogy eléggé más emberek bajait kivülről látni(itt most a szegényebbekre gondolok),és más benne lennio.

Voltam benne is, és bőven van róla fogalmam. A szerencsés is csak relativ és egyéni megitélés alá eső fogalom.

Mindenesetre biztos, hogy a feminizmus nem arról szól, hogy a saját egyéni sérelmeinket soroljuk, hanem hogy rálátunk a világ bajaira és elgondolkozunk rajta.

Ráadásul a feminizmus nem anyagi-helyzet függő; még  egy királynőt is érnek a neme miatt hátrányos megkülönböztetések.

Előzmény: [virgo] (5181)
Lököttt Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5186

Ez szerintem eléggé helyzetfüggő szitu.

Ha az anya 64000-et keres az apa pedig 300000-at akkor viszonylag könnyű dűlőre jutni. Ha az anya keres jobban és jobb végzettsége van akkor megint más a helyzet. Ezt azért mondom, mert a mai világban nem nagyon szabad azzal számolni hogy megtarthatja valaki az állását ha egy évig távol van. Első munkanapján a kezébe adják a felmondását, élesben tapasztaltam ezt több ízben is pedig megjártam pár multicéget. De ez csak egy szempont, van még 10000 másik.

Előzmény: tunderbocogo (5179)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5185
főképp, hogy a nők azok akik feljelentik a férfiakat egy pofonért, míg a férfi egy pofon miatt nem fog rendőrségre szaladgálni, mert szégyenli ( joggal)
Előzmény: [virgo] (5184)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5184
Magyarországon pedig olyan adatot ismerek, amely szerint a családon belüli erőszakos esetek 95%-át követik el nők ellen. Az OKRI adatai szerint a családon belüli erőszakos bűncselekményeket elkövetők körében a férfiak aránya 80%-os.

Bocs de szerinted ez mennyire reális adat? benne vannak a gyermeküket bántalmazó anyák is? Kötve hiszem,pedig az is DV.
Előzmény: Nargile (5147)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5183
ez függ attól is, hogy mit dolgozik az asszony....ha pl. bolti eladó, akkor azt mondanám, hogy nem, mivel a kiesés nem okoz neki akkora gondot mint nekem....egyébiránt ha közel azonos gondot okozna a kiesés, akkor azt mondanám: miért ne?
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5182
Ha megélünk abból, amit összegályáz azalatt az egy év alatt, akkor miért ne?
[virgo] Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5181
Anyagi helyzetem stabilabb, mint az átlag magyarnak, de csak mert úgy igyekeztem berendezkedni és dolgozni, hogy ne függjek ettől az igaztalan társadalomtól.

És mert relative kedvezőbb helyre szerencséltettem születni.(...)

Csodálkozom is, hogy itt a férfiak milyen kicsinyesek általában.

Lehet hogy nem mindenkinek sikerült olyan szerencsés helyzetbe születni,mint neked.
azért azt figyelmedbe ajánlanám,hogy eléggé más emberek bajait kivülről látni(itt most a szegényebbekre gondolok),és más benne lennio.
Lököttt Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5180

"Ezért és igy lehet csak elég időm és gondolatom arra, hogy meglássam a nálam szerencsétlenebb sorsúak  kinját, a társadalom orvosolatlan bajait, és szót emeljek értük is"

Mazsolázzunk kicsit a szót emelésekből:

A nőt a hagyományos női szerepben teljesen kisemmizi, lenullázza, ellehetetleniti.

Gondolom, azért ez az igaztalanság, mert a döntéshelyzetben lévők csupa férfiak.

Szép, magvas gondolatok. Csak úgy sugárzik belőlük a segítőkészséged.

tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5179
Szeretném megkérdezni az jelenlévő férfiakat/srácokat, hogy ők mit tennének abban az esetben, hogy ha a párjuk azzal állna elő, hogy ő egy évig marad otthon a gyerekkel (kb amig szopik), de utána egy évig legyen az apa otthon a babával.
Igy mindketten csak 1-1 évet esnek ki a munkából, - 2 vesen pedig már mehet bölcsibe a gyerek.
Nargile Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5178

Érdekes iromány, sajna most nincs időm végig elolvasni, mert mennem kell, de el fogom. Mindenesetre néhány részletre már most reagálnék:

- az általad hivatkozott dokumentum nem tartalmaz pontos forrásmegjelelöléseket, hogy milyen országos felmérésekre hivatkozik. Ez azért is fontos, mert utána lehetne nézni a módszertannak, illetve az ezzel ellentmondó statisztikáknak. Én például éppen most olvastam egy ilyet: The British Crime Survey for the year 2001-2 reported, "There were an estimated 12.9 million incidents of domestic violence acts (nonsexual threats or force) against women [84%] and 2.5 million against men [16%] in England and Wales in the year prior to interview.";

- említettem, milyen fontos a bántás és a bántalmazás megkülönböztetése. Lehet, hogy például Magyarországon a feleségek gyakrabban ölik meg a férjüket, mint a férj a feleségüket - ez azonban még nem jelenti, hogy a feleségek jellemzőbben bántalmaznák a férjüket. Sokkal inkább azt, hogy a sok éves szisztematikus bántalmazásnak egy kétségbeesésből elkövetett gyilkosság vet véget a feleség részéről. Az általad idézett statisztikák éppen ezért torzak: csak azt mutatják, hogy a bántás - és annak legsúlyosabb formái - milyen gyakorisággal fordulnak elő nők és férfiak részéről, de a bántást és a bántalmazást nem különböztetik meg;

- összekeveri az anyák általi gyermekbántalmazás kérdését a férj általi feleségbántalmazás kérdésével - a kettő teljesen más téma;

üdv:

Nargile 

Előzmény: Oromon (5161)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5177
az ok az, hogy az emberek nagyon egoisták, és anyagiasak lettek....látod pl. ez a két szerencsétlen is a lóvé, és a karrier miatt sipákol.....
Előzmény: [virgo] (5174)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5176
ui: Azt hiszed,ha ordítozol,attól mindjárt igazad lesz? Nos,nem.
Előzmény: [virgo] (5174)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5175

Nem szültem hat gyereket, csak felneveltem a máséit is.

Nem kényszeritett rá senki, hogy szüljek.

Szeretem a fiaimat, sőt a lányaimat és kivált a férjeimet is /anno és ma úgyszintén.

Minden komolyabb kapcsolatommal töretlenül jó kapcsolatot ápolok - de persze mindig jól is választottam.

Anyagi helyzetem stabilabb, mint az átlag magyarnak, de csak mert úgy igyekeztem berendezkedni és dolgozni, hogy ne függjek ettől az igaztalan társadalomtól.

És mert relative kedvezőbb helyre szerencséltettem születni.

Ezért és igy lehet csak elég időm és gondolatom arra, hogy meglássam a nálam szerencsétlenebb sorsúak  kinját, a társadalom orvosolatlan bajait, és szót emeljek értük is.

És  mindezt nememtől függetlenül teszem, mert mint mondom, személyes gondjaim nincsenek; és mindazt, amit én észreveszek, minden férjem és fiaink éppúgy látják

- olykor épp ők hivják fel rá a család figyelmét.

Csodálkozom is, hogy itt a férfiak milyen kicsinyesek általában.

Akad azért kivétel, igaz nagyon néha.

Előzmény: hgyi (5156)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5174
És hogyan gondolod a szaporodást, amikor csak egyre és inkább fogyunk, hisz ez a mai magyar társadalom gyakorlatilag semmivel nem preferálja a gyermeknevelésre forditott időt és energiát ???

A nőt a hagyományos női szerepben teljesen kisemmizi, lenullázza, ellehetetleniti.

Én meg azt gondolom,amit itt leírsz az szimplán butaság.vajon az arab országokban vagy a harmadik világban jobb a nők helyzete? Mégis szülnek 4-5-6 gyereket.Hogy van ez?

ÉS HANGSÚLYOZOM ISMÉT : DÖBBENETESNEK TALÁLOM, HOGY EZEK A NAGYESZŰ HIMEK A REPRODUKCIÓ FONTOSSÁGÁT MÉG AMELLETT SEM KÉPESEK MEGLÁTNI, HOGY A FOGYÓ NÉPESSÉG EGYRE INKÁBB RÁVILÁGIT A TÉNYRE :
AZ ÚJ GENERÁCIÓK JÁRULÉKAI TERMELIK KI A RÉGI GENERÁCIÓK NYUGDIJÁT -

POFONEGYSZERŰ KÉPLET, CSAKHOGY ÖNZŐ FEJEKKEL HOSSZÚTÁVRA NEM LEHET POZITIV DÖNTÉSEKET HOZNI.

Nagyon is látjuk a reprodukció fontosságát,de egyenlőre még a nők döntik el itt,megtartják-e a gyereket vagy nem.Nagyon álságos anyagi okokra hivatkozni-a szüleink,nagyszüleink sokkal szűkösebben éltek,mégis volt elég gyerek.Talán a család mint intézmény szétesése lehet az ok,és nem más.Persze szerinted már megint azok a fránya egoista férfiak.
Előzmény: dalibaba (5150)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5173
szar ügy, ha nem teljesülnek az ember elvárásai.....
vedd be inkább a nyugibogyót, nehogy rambo bácsinak kelljen megint beadni egy szurit...nem akarod a kabátot sem ebben a nagy melegben, ugye? :)))))))))
Előzmény: forintocska (5171)
maestro Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5172
Nem tudom, milyen családban élsz, de a hétköznapi életben azért ez nem egészen így van. A férj is dolgozik látástól vakulásig, legfeljebb máshol és mást. De ez miért lenne baj?!? Megvallom őszintén, én például felé sem nézek a mosogatónak és a többi házimunkának, viszont amíg a feleségem ezeket csinálja, addig lenyomok még egy műszakot a saját szakmámban. Ha ezt fordítva csinálnánk, vagy akár csak egyformán elosztanánk, senki sem érezné jobban magát, sőt...

Biztos nehéz lehet számodra elképzelni, de ha szeretsz valakit, akkor nem okoz lelki törést kimosni a koszos gatyáját. Horribile dictu, szívesen teszed. És több független forrásból is úgy értesültem, hogy a nők számára az egyik legszebb látvány a főztjüket elégedetten behabzsoló, majd repetát kérő család. Egy normális nőbe bele van programozva a gondoskodás, és nem hinném, hogy az itt megszólaló nők bármelyike valaha is forintosította volna, hogy mennyit mosott és vasalt a családjára az elmúlt 20 évben.

Apropó: most látom, hogy a női létről pozitívan nyilatkozók jellemzően felnőtt nők, több gyermekes családanyák. Elképzelhető, hogy ehhez az életigenlő, toleráns és emberséges hozzáálláshoz szükséges egyfajta szellemi-erkölcsi érettség, amit az egyszeri fiatal nőcske vagy elsajátít, vagy marad harcos feminista...
Előzmény: forintocska (5163)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5170
Olvass vissza. A bűnügyi statisztikák nem mondanak sokat, mert a férfi nem jelenti fel az őt bántalmazó nőt, fordítva meg igen.
Előzmény: Nargile (5147)
Lököttt Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5169

Plázák helyett a természetbe járj, tévé és reklámok helyett nézz művészfilmeket, és nem az lesz a nőkről a véleményed, amit a mindent eluraló médiapiac sugallni akar

Oda járok csillagom. Ha hív a természet akkor meg főleg :-DD

Ha besokallok hogy 11 órákat nyomok le a belvárosban nap mint nap akkor nem csoda.

Mert egyelőre csak Indiában és Kinában sikerült a nőnemű egyedek tömeges irtása

Ez mi a vér ? Hogy jön ez ide ? Mit akarsz ezzel mondani ??? Mi van Indiával meg Kínával ?

Itt valami nagyon nagy gond lehet, ebbe nem szeretnék beavatkozni.

Csak megmondtam a véleményem. És szemtelenül továbbra is megmondom mert mintha provokálnál.

Tehát, a véleményem a következő:... ... ... őő... őőő... á inkább iszok egy sört a nagy melegben és lenézek pecázni estefele. többre megyek vele.

Előzmény: dalibaba (5168)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5168

ameddíg bemegyek egy ruhaüzletbe és csak csilivili plázacicákat látok akik 80%ban női ruhát árulnak és a ha leülök a TV elé és azt a reklámot látom hogy 'most hogy kimentek a férfiak beszéljünk a..............' onnantól kezdve totál irrelevánssá válik az a szó hogy sovinizmus. De Al Bundyt megnézem és még röhögök is rajta.

Plázák helyett a természetbe járj, tévé és reklámok helyett nézz művészfilmeket, és nem az lesz a nőkről a véleményed, amit a mindent eluraló médiapiac sugallni akar

- elsősorban nekik, és nem is annyira neked.

Mert egyelőre csak Indiában és Kinában sikerült a nőnemű egyedek tömeges irtása - a többi társadalomban azért még számolni lehet velük, mint egy jelentős tömeggel, felvevő piaccal, és ingyenmunkaerővel. Evvan :)))

Előzmény: Lököttt (5138)
hgyi Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5167
semmi. csupán felnőttem.
Előzmény: dalibaba (5114)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5166
érdekes, én nem látom az isemrőseimnnél ezt a robotolást....ott ha megtesz valamit az asszony, akkor többnyire azért teszi, mert örömet akar szerezni a másiknak...ez az amit te kis önző bohóc, sosem fogsz megérteni, mert a világod csak az EGO ból áll

töröld meg a szádat, már nagyon habzik:))))))))
Előzmény: forintocska (5163)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5165
Ez nálam alapvető: egyetlen embernek sem szabad, másokat diszkriminálni, elitélni vallás, szexuális vonzódás, nem, kor stb alapján.
Előzmény: Oromon (5154)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5164
de, sajnna nagyon talált, szinte minden szava igaz.....de ne a tükröt okold, ha torz a kép:)))
Előzmény: forintocska (5158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!