Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Milyen csoportok voltak/vannak, akiknek kell(ett) némi segitség, érdekképviselet: feketék , etnikai kisebbségek, mozgássérültek, GLBT-csoport, nagycsaládosok, stb.
Mindegyik esetben kiemeltek valamilyen tulajdonságot, ami eltér a nagyátlagtól, de egyik csoport aktivistáitól sem várják el, hogy világbékét teremtsenek, csak a feministáktól. (Az UNICEF egyik jelentése szerint a nők egyenjogúsága jót tesz a gyerekeknek is.)
A hatalomtvétel nem célja a feminizmusnak: legfeljebb a hatalom igazságosabb elosztása, lásd Norvégia, ahol a parlamenti képviselők kb 30-40%-a nő.
Kifejtenéd, miért igazságtalan és hamis a feminizmus alapvetése?
(A feminizmusnak van 4 irányzata, az univerzalista irányzaton belül 8féle elmélet van, igy összesen kb. 13 feminizmusról beszélhetünk .)
Olvasd, aztán vesézhetjük - de eleve úgy állj hozzá, kérlek, hogy én nem azt mondom, hogy ez az elfogulatlan, tiszta igazság, a túloldal meg a tömény hazugság, hanem azt, hogy eléggé elgondolkodtató, hogy ha valamiről kétféle és nagyon különböző adat van, akkor mekkora érdek fűződhez az egyik verzió tömeges sulykolásához és a másik verzió agyonhallgatásához.
Keverésről viszont szó nincs - családon belüli erőszakról beszélünk.
nem, a hozzád hasonló fanatikus, fasisztoid "nemgyűlülő" idiótáknak kellene eltűnni...bár mégsem, nem lenne kin kacagni:)))) ja, gyorsan olvasd végig a női véleményeket rólad....szal tudom, hogy százszor leírtam már, de azért továbbra is megteszem: ne legyél olyan nagyképű hogy szánalmas kis egódat a női nem szócsövének képzeld....ettől sajnos továbbra is senki maradsz....:)
Abszolúte normális ötletnek tartom, korábban írtam is, hogy tudtommal a svédek többnyire így csinálják, és bár nem vagyok biztos benne, de mintha valami törvényük is lenne rá, hogy így kell. Bár szerintem itthon egy tipikus régimódi családban, ahol apu több évvel idősebb és karrierjében előrébb tartva esetleg jelentősen többet is keres, valószínűleg anyagilag nem az optimális a családnak, de a hosszú távú hatásai miatt még akkor is jó ötletnek tartom. Kábé azonos státuszú és fizetésű párnál meg szuper.
cipeltél-e már cementeszsákot? dolgoztál-e már gyárban? vagy ha mást nem, legalább egy rohadt vízcsapot megszereltél-e már valaha? vagy villanyt?
tartottál-e már el valakit? nehéz melóval? vagy legalább súroltál-e már slozit? mosogatni, felmosni tudsz legalább? egy bolti virslit legalább képes vagy megfőzni egyedül?
milyen gyakran szoktak belédkötni az utcán? milyen gyakran van fizikai épséged veszélben, holott mégis neked másokat kell megvédened? voltál-e katona, vagy bármiféle veszélyesebb feladatkörben? kőműveskedtél-e már? volt-e már felelősségteljes melód? akár buszvezetés, vagy ilyesmi? aludtál már az utcán? híd alatt?
mivel keresed mindennapi száraz kenyeredet, te szegény? :-) és mennyit? milyen lakásod van? legalább te maga harácsolod össze rá a lóvét (valami ostoba, de jólfizető juppimelóval), vagy azért van valakid, akit lehúzhatsz?
csak hogy képet alkothassunk borzalmas helyzetedről.
Szerintem olvasd végig a topikot az elejétől. Láthatod majd, hogy a legtöbben, ha némi szkepticizmussal és gyanakvással is, de nyitottan fogadtuk, mit is fogunk megtudni a feminizmus címszó alatt. Aztán megismertük azt a szélsőséges, férfigyűlölő, logikátlan és szexista magatartást, amit - jogosan - csak feminácinak nevezünk. Tehát ha Te is olyasmikkel jönnél, hogy majdnem minden férfi alávaló gaz elnyomó, bántalmazó és rabszolgatartó, illetve hazug és téves brossúrákat idéznél, akkor ugyanúgy lehurrognánk. Vitázni még nem tudtunk, mert nem volt vitaképes feminista vitapartnerünk.
Inkább kérdeznék Tőled: ha feminista vagy, de nem fanatikus és szélsőséges, akkor talán tudnál válaszolni arra a kérdésre, ami engem már egy ideje foglalkoztat. Mégpedig: Ha elhagyjuk a feminizmusból a szexista, diszkriminatív és hatalomváltásra hajazó követeléseket, akkor nagyjából egy kicsit utópista, pacifista-humanista ideológia marad. Miért is kell akkor ezt feminizmusnak nevezni? Miért nem jók a meglévő egyéb békeharcos szervezetek? Illetve a másik: lehet-e egyenlőséget és társadalmi igazságot elérni olyan ideológiai alapvetéssel, ami alapjaiban hamis és igazságtalan? Vagy szerinted nem az?
kérdezzétek meg már szegény elnyomott forintocskát:
cipelt-e már cementeszsákot? dolgozott-e már gyárban? vagy ha mást nem, legalább egy rohadt vízcsapot megszerelt-e már? vagy villanyt?
tartott-e már el valakit? nehéz melóval? vagy legalább súrolt-e már slozit?
milyen gyarkan szoktak belekötni az utcán? volt-e katona, vagy bármifeél veszélyesebb feladatkörben? kőműveskedett már? volt-e már felelősségteljes melója? akár buszvezetés, vagy ilyesmi? aludt már az utcán? híd alatt?
kérdezzétek meg, amúgy mivel keresi mindennapi száraz kenyerét szegény? :-) és mennyit? milyen lakása van? legalább ő maga harácsolja össze a lóvét, vagy azért van valakije, akit lehúzhat?
csak hogy képet alkothassunk szegényke borzalmas helyzetéről.
"Ezek után már tényleg ostoba libának, lelkisérült vakegérnek, besavanyodott fapinának, elmaradott gyöpösagyúnak, búvalbaszott ájtatos szűzmáriának tartalak."
Ezt írtad Te ma délelőtt egy olvtársnak, egy abszolút korrekt és konszolidált hsz-re; aztán még utána hozzáfűztél némi hülyepicsázást.
Ezt a szókincset is netán a könyvtárban szedted magadra ?
Aztán ezt nekem :
"ha szereted az összes volt, jelen és leendő férjedet, s a fiaidat, hogy beszélhetsz így, ilyen utálkozva, becsmérlőn és ordítva vádaskodva a férdiakról általánosságban?!"
Nocsak, hol láttál Te ilyet tőlem? (A fölső sorok valóban ez a kategória, csak azok tőled származtak...)
Nos, igen, szeretem őket, és ők is engem. A gyerekeket nem összeszedtem innen-onnan, mint kedvesen megjegyezted, hanem felneveltem a saját hármat meg a második (és engedelmeddel egyben utolsó) férjem három gyermekét. Már bocsánat érte, ezzel nem szégyenitettelek meg sem téged, sem barátnőidet a csak 3 gyerekes mivoltukban. Te viszont a megjegyzéseiddel többrendben megszégyenitettél a saját családi összeállitásom terén.
És bizonyára állati nagy bűn volt megjegyeznem épp itt, hogy mire mindezzel végez az ember, elmúlik 45 éves, és semmit nem ér a munkaerőpiacon.
És hiába dolgozott éppúgy, mint más, ha nem azt csinálta, amit ez a társadalom értékel, akkor nem érdemel még egy tisztes nyugdíjat sem.
Ez társadalompolitikai tény, és nem a férfiak szidalmazása.
És amelyik nő ezt észreveszi, az nem hálát vár és nem önző a saját anyaságában, hanem nagyobb igazságot keres a fél ország számára.
Többek között neked is. Csak Te ezt nem látod. Ennyi :)))