Mint a nevem is utal rá, olvaslak benneteket, de nem mindig van lehetőségem írni is. Igen, munkád gyümölcsei is megerősítettek abban, hogy szeretettel, sok-sok odafigyeléssel lehet igazán szép dolgokat létrehozni. A feltett képeid lenyűgözőek, csak sejtem a munka nagyságát. Ahogy olvasgatlak, családod megértő. Ez jó. RDL
OK, így teszek, köszönöm. Azért izgulok nagyon, mert ez az első alkalom, hogy kigyökerezett hajtás, és nehogy már én nyírjam ki, mert valamit rosszul csinálok.
Én azon töröm a fejem, hová is fogom tenni, hogy látható legyen ebben a dzsungelben, vagy annyira szép lesz, hogy mindenképpen kiviláglik? Majd meglátjuk:-)
Mi mást lehetne még vele tenni, mint óvatosan elültetni és árnyékba tenni és locsolgatni? Télen mondenképpen jobb nekik a hidegben, mert melegben elszaporodnak a pajzstetvek, meg egyébként is jobb nekik a hideg, csak gyakrabban kell locsolni. Én a kicsiket hetente, a kicsit nagyobbakat kéthetente, a nagyon nagyokat havonta locsolom.
még azt szerettem volna megkérdezni, hogy a kigyökerezett hajtásokat csak sima virágföldbe óvatosan elültetem és kész? Meg azt, hogy télen hova kell majd tennem a friss ültetéseket? A nagyokkal a hideg garázsba, vagy jobb helye lenne bent (viszont meleg szobában) ameddig pici?
Igaz, bizony! Olyannyira, hogy ha ilyen "zeneszerzők" és más különlegességek jönnének velem szembe, én sem gusztálgatnám sokáig (sajnos még az árát sem :((.
Lelki szemeim előtt már ott lebegne, az általam alakítgatott, szeretgetett gyönyörű új csoda:))
én meg csak lestem, hogy hozzászólok valamihez, és mindenki gyorsan messzire menekül:)))
nekem nagyon jó lesz tavasszal is meg igazából bármikor, most lendületet kaptam, hogy először életemben sikerült gyökereztetnem
Ha valakinek esetleg akadna fehér vagy sárga bármilyen (szimpla, dupla) hajtása, annak is nagyon örülnék. Viszonozni leanderrel nem tudom, mert olyan mindenkinek van mint nekem, de esetleg ha a bougainvilla dugványozásom összejön, akkor jövő tavassszal bébi-bugit tudok felajánlani - vagy a vállalkozó kedvűeknek már nyár végén hajtást. De ez már off volt ezen a fórumon :)
Szia! Már akartalak üdvözölni, mint magvetőt, csak elmentél délután. Bizony, a gyűjtés nagy szenvedély, én is csak úgy tudom követni a dolgokat, hogy itthon vagyok, reggel hattól tízig a kerti rendezkedés, aztán a benti hajtás, néha egy kis netezés, aztán a kinti hajtás, lesni, kit kell megsegíteni a hőségben, főzés, locsolás este, meg néha nagyobb teendők is vannak. Néha bizony nagyon elegem van, tényleg valódi rabszolgaság, de aztán jön egy új fajta, vagy felfedezek valami jó összeültethetőséget és akkor újra feldob:-) Meg persze nem semmi köztük lenni:-) Ma csináltam képeket, minden nap várható valami zápor, és szerintem most lehetnek a csúcsponton, majd este felteszek néhányat!
A magoztatás izgi dolog, de keveseknek van türelme kivárni az izgalmas végeredményt, Neked nem jelzett vissza senki, hogy más lett, mint a mit várt? Nem tudom mennyire ismered magvető múltamat és tapasztalataimat, de sikerült néhány igazi kincset létrehoznom:-)
A kicsi Chopin ezentúl azt a célt fogja szolgálni, hogy a hajtásait szétosszam, de most már tavaszig várni kell annak, aki majd még szeretne, ha addig nem jön szembe vele egy virágüzletben, ahogy velünk is tette:-))))
Tetőtérileg érintve vagyok, csak ezzel az a gond, hogy nem bővíthető tetszőlegesen. Amíg egy-két példány van, szépek-gyönyörűek, de ha elkap a gyűjtőszenvedély, a hely nem lesz elég semmire. Én már a Balatonra viszem az újakat, mióta elkapott a gépszíj. :):) Üdvözlettel: RDL
Igen pici, talán 35 cm körül lehet. Tényleg egyértelműen látszik a hormonozás hatása. A magasságához képest szép nagy, széles, egészséges zöld levelei vannak.
Most rászoktam az esti nagyobb locsolásra, reggel meg csak a tálkákat feltöltöm. Persze van más is, nem csak leanderek, úgy két óra naponta biztos. De az is biztos, hogy az időm javát a bámészkodással, tervezgetéssel, kétkedéssel, viaskodással töltöm, metszem e, átültessem e, stb. Hiába kelek fel hatkor, egyszer csak rádöbbenek, hogy már nyolc óra, és még semmit sem csináltam. Pláne ha még netezek is! Úgyhogy megyek is!
Este amikor a válaszodra kattintottam, akkor elment az index és nem is tudtuk használni többé a netet. Szerencsére most már rendben van!
Szóval, nem számoltál talán rosszul, meg én sem a nyolccal, csakhát ott van Oleandro barátunk, aki nyaral, talán róla sem felejtkezhetünk meg! De vannak olyan pici hajtáskák, amik tavasszal bizonyosan leválaszthatók lesznek és akkor visszatérünk a dologra, jó? Legalább nem kell óvnod télen, mert bizony az elég veszélyes időszak.
Sőt, ha esetleg a tavasszal szívesebben gyökereztetők úgy gondolják, akkor az egész akciót áttehetjük tavaszra, én ugyan a nyári metszés híve vagyok, de ha más másként gondolja... Véleményeket kérek!
Nagyon szép kis virága van, csakhát ha valamiből van bőven itthon, az a rózsaszín, szimplában, duplában egyaránt, de ez valóban más, és ha egyszer gyűjtünk, akkor gyűjtünk, nem igaz?
Azt nem mondtam, de a leveleid ilyen csúnyák maradnak, esetleg el lehetne gondolkodni egy metszésen, az atkákban az az egy jó, vagy éppen az a legrosszabb, hogy csak a friss hajtásokon ütnek tanyát.
hát kalandos úton hozzájutottam egy kis nyamvi Chopinhoz, amit szétosztanék, gondoltam, hátha kérsz belőle, "megfizetted már az árát"! Vagy két hét múlva terveztem a küldést, kicsit erősödnie kell!
Ha jól emlékszem, valamilyen barackos dupla szirmú :), de az is lehet, hogy rózsaszínes dupla (azt a férjem akarta nagyon, habár van már ahhoz hasonló, csak nem annyira illatos), mindenesetre összekeveredtek, a levelek alapján meg nem tudom megkülönböztetni őket.
Ha jó számoltam, még egy zenész hajtás maradt, tisztelettel jelentkeznék rá - természetesen bármelyik törzstag javára visszalépek, ha addig jelentkezne még valaki. Max türelmesen várok 1-2 évet, amíg megint lesz hajtás. Tiszta szerencse, hogy most kivételesen este jelentkeztem be, így maradt némi halovány esélyem. De az is lehet, hogy mégis rosszul számoltam :)))
Azért kérdeztem a kis 'névtelen zenészt', mert a nevesítettek közül egyikre sem hasonlít. A kép alapján, sokkal inkább az alatta lévő szép lilásakra. Nem csodálom hogy tetszett a férjednek :)
Szia! Örülök, hogy újból közöttünk vagy! Szépek a leanderek! Bizony megérte fóliázni őket a hótól! A hajtásokból lett valami? A kicsik hogy érzik magukat a Balatonnál?
Természetesen én is jelentkeznék, de láttam később önként felvettél a listádra. Köszönöm! (Aranyhalakat etettem, füvet nyírtam, és próbálom látogatható állapotba hozni a kertet.)