Keresés

Részletes keresés

Dickens Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6441

Nem rossz elgondolás...:)

Előzmény: dalibaba (6440)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6440

"ész nélkül lehet felsőoktatási intézményeket alapítani jelentős állami kvóták fejében"

Erről jut eszembe:

Egy Feminista Egyetem esetleg ???    Jó kis kvóták fejében :)))

Alapitó : Dalibaba

Dékán  : Forintocska

Tanszékvezetők :  Csipkefa, hgyi, Dickens, Tunderbocogo

Meghivott előadók (hogy szokják a diákok az elrettentő szovegeket) :

Dos48, Rambo John 3, Calvano, Balu1st, maestro, Oromon 

A meghivott előadók jól kiörömködhetik magukat, még káromkodhatnak is, ha úgy látják stilszerűnek, de mindezért persze tiszteletdij nem jár.

Csak egy ebéd a menzán (kaporleves, csirkeláb:)

Tiszteletdijukat aztán papiron maj elszámójjuk, és feminista propagandaanyag nyomtatására forditjuk:)))  / Kompenzálandó az ő romboló hatásukat:)))

Előzmény: Dickens (6436)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6438
nem köll, nem azért mondtam
csak tán jobban megérted, ha néha zörgök
Előzmény: dalibaba (6437)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6437

Naéspersze mert összeszorult a torkom a nehézségeid hallatán :(((

Előzmény: csipkefa (6434)
Dickens Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6436
Igen, de ez is minek a következménye? Annak, hogy ész nélkül lehet felsőoktatási intézményeket alapítani jelentős állami kvóták fejében, és mindenki diplomás akar lenni. Ez óhatatlanul oda vezet, hogy egyrészt szakmunkáshiány van, másrészt a diploma értéke az érettségiére süllyed. Egyébként ettől még nem kéne, hogy óhatatlanul romoljon a felsőoktatási színvonal, egyszerűen csak kevesebb diákot kellene felvenni, és akkor a gimnáziumban rosszabban teljesítők nem járhatnának egyetemre (utána is lehet szakmát tanulni, nekem volt olyan oszt.társam a gimiben, aki utána cukrászképzőbe ment vagy hogy hívják a cukrászokat képző szakmunkássulit). De sajna az egyetemeket a fejkvóta érdekli, így természetesen ész nélkül felvesznek szinte mindenkit, aki jelentkezik.
Előzmény: forintocska (6435)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6434
ja, akkor jóvan:))))))
Előzmény: dalibaba (6433)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6433
Mer igazad van, és én csak vitázni szeressek :)))
Előzmény: csipkefa (6422)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6432

Itt azért az igazság kedvéért meg kell jegyeznem, hogy a felekezeti iskolákban elég jó képzést kapnak a gyerekek, természettudományok terén is.

Az OKTV, KÖMAL matematikaeredményeit sűrűn adja a Pannonhalmi Bencés meg a Budapesti Piarista Gimnázium, mégpedig évtizedek óta.

Remek elitiskolák vannak elsősorban Bp-en (matematikából mindigis a Fazekas), meg az egyetemi városokban.

Diákolimpiákon legalább nem kell szégyenkeznünk. A svédek előtt sem:)))

Előzmény: forintocska (6427)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6431

OK, majd küldök róla egy mélt:)

Előzmény: dalibaba (6428)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6430
valamék nap kerestél, most meg Te nem válaszolsz:((
Előzmény: dalibaba (6428)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6429

Na azért azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy hány ember járt a kommunizmusban felsőoktatási intézménybe, és hány ma. Mielőtt mindent a kaotikus napi politikára és a klerikális szellem eluralkodására fognánk, gondolkodjunk el rajta, vajon a többszázfős évfolyamok és az immáron minden fűszál alatt megtalálható egyetemek és főiskolák nem játszanak-e valamicske szerepet a színvonal romlásában.

A Darwin-kontra Isten kérdést megintcsak finoman szólva álságosnak érzem ráverni a mostani rendszerre. Mindig is voltak viták az egyházak és a tudósok között, és mindig is lesznek, ne mondd már, hogy a múlt rendszerben egy igazán hívő pap kevésbé hitt az Isten teremetette világban, mint ma. Csak a kommunizmus ugye nem nagyon szeretett és tudott mit kezdeni a vallásossággal (de azért, főleg Kádár, már erőteljesen próbálta egy idő után maga mellé állítani az egyházat, persze), de attól még az mindig is létezett, rendszertől teljesen függetlenül. Az biztos, hogy manapság több egyházi iskola van, de hát ennek ez a magyarázata. Aki oda járatja a gyerekét, az pedig nyilván maga is vallásos (bár találkoztam olyannal is, aki nem, csak úgy gondolja, hogy ott jobb a közösségi szellem).

Előzmény: forintocska (6427)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6428

Ird meg, ha megtudod, mert én csak nagyvonalúan saccoltam:))

Illetvehogy van egy ilyen barátnőm, csak ő nem gyermekfaluban, hanem a megyeszékhelyünkön vezet egy ilyen házat. Mert egy csomó helyen elterjedt szokás, hogy a GYIVI működtet ilyen házakat. Még a mi falunkban is van, télleg.

Tehát nem köll Battonyáig mennünk érte:)

Előzmény: Dickens (6426)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6426
Ha ez ott úgy van, az nagyon üdvözlendő (egy ismerősöm férje pont ott dolgozik, majd megkérdezem, ő is ilyen rózsásan látja-e a helyzetet :) ), de a baj az, hogy más, állami gondozottakat nevelő intézetek közel sincsenek ennyire jó helyzetben, sőt. Természetesen a sajátjaikat nevelő anyák sem,ezen nem is volt vita eddig sem.
Előzmény: dalibaba (6425)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6425

Az SOS falvakban egy családi házban él egy hivatásos nevelőanya meg 5-6 gyerek.

Családi házban. Egy ilyen csapathoz ugye fizetik a nevelőt, meg a gyerekek tanulás-étkezés-szórakozás-utazás költségeit, meg ház  rezsijét.

Ami költségvetési szinten, tb és nyugdijjárulékostul kb. 800 ezerre taksálható, kb.

Namost persze nyilvánhogy ennyiből tud önálló emberként létezni az az anya is, aki a sajátjaival teszi ezt. Csakhogy annak 30 Ezer Ft jár az államtól mindehhez.

Ezért vannak kényszerpályán a nők.

Előzmény: Dickens (6412)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6424

Ez lehet, ettől függetlenül egy csomó dolog mégsem változott. Értsd meg, én nem azt mondom, hogy könnyű egy állandóan változó világban élni. Egyáltalán nem könnyű, senkinek sem, és van, amire ez ad felmentést, de van, amire nem. Bizonyos értékek és elvek ugyanis állandóak, és természetesen mindenkinek jogában áll feltenni a kezét és azt mondani,hgy jó, ebből elegem van, nem bírom a nyomást és a változást és én ebből kiszállok, de ez a lényeg: hogy lássa be, és ha úgy gondolja, hogy nem képes megfelelően ellátni a feladatát, akkor csináljon mást, ahol nem fog kárt okozni az emberiségnek. Mert aki gyerekekkel dolgozik, az ugye elég sok kárt tud csinálni. És ha az orvostól elvárjuk, hogy egy kaotikus politikai helyzetben is megfelelően vegye ki a gyulladt vakbelünket, ne pedig azt mondja, hogy "Elnézést, elrontottam, mert annyira össze vagyok zavarodva a sok ide-oda menetelő minisztertől, ugye nem baj?", akkor várjuk már el a tanártól is, hogy azt tegye, ami a dolga - vagy változtasson állást. Nem beszélve arról, hogy a múlt rendszerben meg éppen az volt a baj, hogy nem változott semmi, és akkor mindazokat az érveket, amiket most itt felhoztok (vagyis főleg forintocska), éppen az elnyomó és konstans hatalom ellen mantrázták.

Igen, szar, hogy kitalálnak egy halom ún. reformot, amik nincsenek rendesen kidolgozva, és nagy részük marhaság. De ez nem változtat azon, hogy odafigyelek a gyerekre, és igyekszem a szó nemes értelmében (gondolkodó) embert faragni belőle. Ha ez nem megy, akkor pedig nyugodtan el lehet menni máshová, pl. egy multihoz, ahol állandó a rendszer és a szabályok, és minden tök kiszámítható, gondolkodni pedig egyáltalán nem kell.

Előzmény: dalibaba (6421)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6423
Ne haragudj, de a soraidból teljesen az jön le, hogy olvastál vagy hallottál valahol pár kifejezést, ami megtetszett, és most minden összefüggés és gondolati háttér nélkül puffogtatod őket. Mi köze a klerikális szellemnek, meg a természettudományok oktatásának ahhoz, hogy a pedagógusoknak (ismét tisztelet a kivételnek) fogalmuk sincs, mi fán terem egy gyerek, vagy hogy lehet felismerni egy gyereken a bántalmazás tüneteit, hogyan kell gondolkodni tanítani, hogyan kell megelőző programokat tartani a droggal, alkohollal kapcsolatban, vagy hogy kell helyesen írni egyáltalán, ahhoz, hogy klerikális szellem van? És milyen irodalom- vagy történelemkönyvet rendeltek alá a napi politikának a rendszerváltás óta? Szerintem éppen a rendszerváltás előtt volt igaz ez, nem is kicsit.
Előzmény: forintocska (6417)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6422
értem én, nem is ezzel van a gondom
csak és kizárólag azok ellen berzenkedem időnként, aki maguk csak áldozathozatalnak érzik, hogy gyereket nevelnek, tenni nem igen hajlandók, viszont elvárásaik vannak ezerrel

nem szeretnék családregényt írni, de a férjem kéz, sőt kezek nélkül született, igen szegény családban, később tudományok kandidátusa lett (igaz, meg is halt 50 évesen)
amit meg lehetett szívni hátrányban, mindketten megszívtuk, mégis jutottunk valamire, pedig a körülmények nem sokat segítettek:(((
no, ezért nem értem azokat, akik mindig mástól várják saját sorsuk jobbrafordítását

Előzmény: dalibaba (6415)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6421

"Megzavarodtak annyira, hogy nem tudják, mit jelent tanítani, vagy micsoda? Egyáltalán nem értem."

Nappárdon, én tényleg nemvagyok ennek az ádáz nőszemélynek a másodnikkje, de bizonyhogy minima négyévente cserélődtek a tankönyvek, meg évente a miniszterek, meg feje tetejére fordult minden, nemzeti alaptanterv meg új többszintű érettségi rendszer.

És ez mind attól függött, hogy ebben a váltógazdaságban ki épp hol volt.

Előzmény: Dickens (6410)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6420
Tudom, mennyibe kerül, nekem is van diplomám, és az anyám egyedülállóként nevelt föl kicsi koromtól kezdve. Nem mondom, hogy bármelyikünknek könnyű volt, sem azt, hogy ideális, ahogy van, de azért rengeteg lehetőség van, pl. ösztöndíjak és különböző szociális támogatások, amikre pályázni lehet, van diákhitel, ráadásul eddig legalábbis ingyen volt az első diploma. Ezek persze nem vaskos összegek, de még mindig fontosnak érzem elkülöníteni a gyerekek és a szülők támogatását egymástól. Növeljék meg a pályázható szociális segélyek számát és összegét, de ne egy anyát támogassanak azért, mert a 20 éves gyereke egyetemre jár.
Előzmény: dalibaba (6416)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6418

Tudom, ötödikben hallottam, de nekem stricimód jó a memóriám.

A téma meg minigis érdekelt:)))

Előzmény: dos48 (6408)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6416

Ha továbbtanul, az első diplomáig miért ne ?

Tudod, mennyibe kerül az egy családnak ? Egy egyedülálló nő még egy gyerekre sem tudná fedezni, nemhogy többre...

Előzmény: Dickens (6412)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6415

Ezeket nem magamnak szeretném, mert nekem igazában személy szerint nincs is már szükségem rájuk. A javán túl voltunk mi is a "Bokros csomag" idején.

Ezért, látván a kilátásokat (se munka, se nyugdij nem leszen), igyekeztem anyagilag függetlenedni a társadalomtól; és ez olyan szinten, ami nekem elég, elmuzsikál. Legalábbis remélem.

Csakhogy ez nem mindenkinek sikerül, mert a legtöbb nő sokkal rosszabb kondiciókkal rendelkezik. Rajtuk csak az kiván és tud segiteni, aki látja a problémát és van energiája is foglalkozni vele valamely szinten. 

Előzmény: csipkefa (6404)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6414
Tehát a nők egyenjogúságáért kikelsz, de burkoltan cigányozol? Szerinted ez nem ugyanolyan sztereotíp gondolkodás és hátrányos megkülönböztetés, mint ami ellen a nők esetében harcolsz?
Előzmény: forintocska (6411)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6412
Fogalmam sincs, mi a helyzet az SOS gyermekfaluban, nem ismerem, mennyi támogatást kapnak vagy nem kapnak. Az biztos, hogy a mostani rendszer nincs jól így, bár baromi nehéz meghúzni egy vonalat, hogy meddig tart egy gyerek felnevelése 18, 20, 24 vagy 30 éves korig, vagy örökké. Alanyi jogon én nem támogatnék egy mondjuk 22 éves embert nevelő anyát. De azt támogatnám, hogy több bölcsőde és óvoda legyen könnyebb hozzáféréssel, és azt, hogy tudjanak az anyák munkát vállalni, ha már akkora a gyerekük, hogy bölcsis/ovis lehet.
Előzmény: dalibaba (6403)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6410
Hát nehezen tudok kevésbé álló érvet elképzelni, mint a politikára fogni ezt. Mi köze  a politikának ahhoz, hogy mit adok át egy gyereknek, és egyáltalán, hogy mi az a szint, amit elvárok magamtól ahhoz, hogy tanárnak menjek? Megzavarodtak annyira, hogy nem tudják, mit jelent tanítani, vagy micsoda? Egyáltalán nem értem. Ilyen erővel legközelebb a sorozatos műhibát vétő orvosokat vagy a nem intézkedő rendőröket fogjuk mentegetni azzal, hogy összezavarodtak a politikai káosztól? Mindenkinek nehéz a munkája egy bizonytalan világban, de azért a feladata ugyanaz. A tűzolzó tüzet olt, az orvos gyógyít, a rendőr rendet tartat, a tanár tanít. Egyik nem végzésére sem mentség, hogy "vircsaft van".
Előzmény: forintocska (6405)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6409

Nem is akartál te akkor sose minden nap etyepetyézni...                       :)))))

Előzmény: forintocska (6407)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6408

Dee, ez egy qrva régi vicc már,   hrétfő, kredd, préntek...                 :))))

Előzmény: dalibaba (6406)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6406
Csak nem azokon lehet, igy azt mindegyik nevébe betuszkolod ???
Előzmény: dos48 (6402)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6404
nem tudom, biztos igazad van, hogy több támogatást szeretnél, annak idején nekem is jól jött volna

az amerikában élő fiam a gyereke születésétől kezdve gyűjt arra, hogy majdani egytemi tanulmányait fedezni tudja
Előzmény: dalibaba (6403)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6403

Nem a gyermekszülést, hanem az ember felnevelését támogatnám rangjához méltón. És az pedig úgy 24 körül zárul.

De az állam ott húz ki az efféle kötelezettségek mögül, ahol tud.

Azért az érdekes, hogy az SOS gyermekfalukban tudja, mennyiből lehet tisztességesen nevelgetni egy gyermeket az ott dolgozó anyák segitségével.

Azokra az anyákra, akik ugyanezt a magukéval teszik, meg gyakorlatilag sz@rnak.

Előzmény: Dickens (6399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!