Keresés

Részletes keresés

hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6077
hát vannak szövegértelmezési problémák... :o)
Előzmény: rambo john 3 (6075)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6076
Okoska! A nők érdekeit nem lehet a férfiakétól függetlenül megvalósitani! ergo, ha egy ilyen tanács nem veszi figyelembe a másik fél érdekeit is, akkor egy féloldalas/antidemokratikus javaslatot fog tudni csak megszülni! S hogy vegye figyelembe, ha a férfiak képviselet hiányzik!
Előzmény: forintocska (6072)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6075
muahahahahaaaaa..ennyit az egyenlőségesdiről...szal a férfiak nem képviselhetik a nők érdekeit? valami háború dúl férfi s nő között? hahahahahaaa....nem, ez csak a te képzelt világodban létezik, ahol a férfiak gaz elnyomók, s a nők egytől egyig angyalok...
nehivatkozz többé az egyenlősére, mond ki végre az igazat, hogy totális hatalomátvételt akarsz....
Előzmény: forintocska (6072)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6074

Én ezt értem, nagyjából egyet is értek, az értelemesebb, tehetségesebb, normális önbecsüléssel rendelkező nők jókora része se nagyon akar "kvótanő" lenni, hoztam is erről cikket - ők nem akarják megkapni az állást, csak mert nők, de nem akarnak rosszabb esélyeket, csak mert nők.

A kvótarendszer erre egyesek szerint nem nagyon jó, mások szerint nagyon rossz, szerintem olyan közepesen rossz, és szerintem is diszkriminatív, de azért tudjacsuda. OK, OK, valami más kéne, de mi más?

Ne csak a politikát nézd, bármilyen felsővezetői szintet nézhetsz. A parlament csak egy eklatáns példa.

Az meg, hogy a sorkatonaságért nem tüntetnek a nők, bocs, de irreleváns. Mi férfiak se tüntetünk az óvónői állásokért, ezek baromságok lennének. Ugyanakkor a szerződéses katonai rendszerű seregekben igenis vannak ám nők, keményen végigcsinálják a kiképzést, cepelik a puskát is, "férfiként".

Elég híres lett például az az ami katonanő, aki hadifogoly férfiakat alázott és kínzott :-(

Előzmény: rambo john 3 (6064)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6073

Csak egy részre reagálnék:

"Szóval, a feministákkal a legjobban úgy lehetne kibaszarintani, ha megcsinálnák a követeléseiket, DE SZÓ SZERINT és igazságosan!"

Én azt hiszem, hogy sok szempontból ez is történt, ami nyilván nem feltétlenül jelent jót a nőkre nézve (ahogy te is célzol rá, hogy nekik (/nekünk, mert én is nő vagyok:) ) az volna a legrosszabb, ha a követelések megvalósulnának). Ha megnézed a mostani társadalmat, a klasszikus eltartott, htb feleségszerep gyakorlatilag megszűnt (vagy a felső tízezer kiváltsága lett), sőt, kifejezetten privilegizált helyzetben van az a nő is, aki megteheti, hogy a kisgyerekével évekig otthon maradjon, mert kevés férfi keres annyit, hogy el tudjon tartani egy családot egyedül. A GYES/GYED meg, mint tudjuk, lókakira sem elég. Ugyanakkor az is tény, hogy kicsi gyerekkel marha nehéz munkát találni, ráadásul baromi kevés a részmunkaidős állás (vicces módon a statisztikák szerint a meglévők nagy részét is férfiak töltik be :O)) ). Ugyanakkor a társadalmi előítéletek is nagyon működnek, legalábbis Mo-n, tehát egy nő általában még mindig nem vállalhatja fel kényelmesen, ha pl. nem akar gyereket, hanem karriert szeretne, mert akkor ő a szarszemét, aki miatt kihal a nemzet. (Persze, erre mondhatjuk, hogy nem kell mások véleménye szerint élni, és egyébként is lásd az apóka és a szamár meséjét, de azért azt is tudjuk, hogy a társadalmi nyomással szembe menni sokszor nem könnyű.) Szóval, a feminista mozgalmaknak olyan, mondhatni részeredményei vannak, amik úgy tűnik, csapdahelyzetet teremetettek, és magukkal sodortak egy csomó olyan nőt is, aki pl. egyáltalán nem ezt akarta (mint ahogy valszeg a feministák maguk sem). Tehát tulajdonképp szabad választásuk egyáltalán nincs pl. a családanyaság/otthonfenntartás és a munka között, mert a legtöbb nőnek kényszer a munkavállalás, miközben aki tényleg karriert akar, arra túl nagy nyomás nehezedik. Ezzel is csak az történt, mint minden más nagy politikai mozgalommal, hogy tűlnőtt magán. Mert az pl. baromi jó, hogy a nőknek is van szavazati joguk (ami nem is olyan rég még nem így volt), és az is, hogy szabadon járhatnak egyetemre (szintén a 20. század vívmánya), míg eközben - maradva a példádnál - nyilván egy nő sem szeretne uránbányász lenni.

Előzmény: maestro (6018)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6071
(vagy http nélkül másold mögé a címet... egyszer ott lehet, de kettő tényleg sok belőle - a próbálkozók nevében köszi:-) )
Előzmény: [virgo] (6069)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6070
Én csak két aláhúzottat látok, de ez most mindegy:-) Nagyon "klassz" példa a feminácik valódi szándékaira. Remélem, ez a buggyant idióta szdsz kibukik a kormányból, mielőtt valamelyik hülyeség, amit kitalálnak, a parlament elé kerülne. Igazi jó kis femináci szervezetek is delegáltak tagokat. Remélem, a Tanács munkája nyilvános lesz, és jól fogunk szórakozni:-)
Előzmény: Oromon (6042)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6069

Valamit kifelejtettél.

Ha tényleg azt akarod hogy az általad kivánt link jöjjön be,elöször töröld ki a http-t onnan.

Előzmény: Törölt nick (6068)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6068

Kérlek, hölgyek udvarias kérésének nem szoktam ellenállni:

1. Megnyomod a "válasz", vagy a "hozzászólás" linket, mint amikor simán csak írni akarsz a topicba.

2. A szövegmező alatt találsz egy olyan sort, hogy "Új link". Annak az "URL" mezőjébe beírod a linkelni kívánt webhely címét, a "Szöveg" mezőbe pedig egy tetszőleges szót (akár egész mondatot is), ami alatt meg szeretnéd jelentetni. 

Előzmény: dalibaba (6028)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6067
látod, mégis vadkapitalista rohadéknak lettél kikiáltva, mert voltál oly genyó, hogy teljesítményarányosan fizettél, nem pedig csak úgy....szegény lányoknak dolgozni is kell így....
Előzmény: Törölt nick (6066)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6066

"Lehet, hogy egy-két 100%-osan teljesítő, karrierista nővel szemben ez igazságtalan,"

Ha mérik a teljesítményt, az velük szemben sem igazságtalan. Ha visszaolvasol, a többletteljesítmény is díjazva volt, illetve az induláskor egyenlőek voltak a bérek, hiszen előítéletekre nem alapozhattam, és nem is akartam. Az valóban diszkrimináció lett volna.

Előzmény: maestro (6018)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6065

Itt egy kis érdekesség:

Fathers 4 justice
Előzmény: Oromon (6061)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6064
bocs, da ha mesterségesen akarnak úgynevezett egyensúlyt, az nem megoldás, azonkívül akkor jogosan mondjuk hogy MINDENHOL legyen 50% az arány...csak az nem tetszik nekik, csak a jóból akarják a részt....mondom, sosem hallottam, hogy feministák a női sorkatonaságért tüntessenek....ezért válnak hiteltenenné....az hogy mi az arány a politikában, nem különösebben érdekel, egyéneket nézek, és azt látom, ha valaki akar valamit, és a szükséges képessége megvan akkor nagy valószínűséggel el tudja érni...gondolj bele, hogy mi lenne ha te X állásra pályáznál, és azt mondanák nked, hogy: kedves oromon, ön nagyon jól képezett ember, és alkalmas az állásra is, de sajnos 50% a kvóta, ezért az önnél sokkal képzetlenebb marikát kell felvennünk, hogy meglegyen az 50%...bocsi....mert a mesterségesen felállított kvóta ezt jelenti: nemi alapon történő megkülönböztetést, mely nem a teljesítményt értékeli....
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6063

Na épp ezért szoktam bedobálni időről időre valami (számomra) érdekes és ontopik dolgot, hogy hátha jön valaki érdemben beszélgetni róla :-)

Már bizonyos dolgok agyonhallgatása is elég beszédes tud lenni :-)))

Előzmény: [virgo] (6062)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6062
Én sem állítottam hogy  minden jó úgy ahogy van.Az érdemi párbeszédet viszont hiányolom.
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6061

Ha a topiknyitóra gondolsz, már többször leírtam, hogy amit idehozok, azt nem neki és nem az ő kedvéért hozom ide. Különösen pedig nem azzal a céllal, hogy bárkit porig alázzak. Azért írogatok ide, mert a téma érdekel, és ez független attól, hogy van olyan szélsőséges vélemény is, amivel már nem akarok foglalkozni. Mindkét oldalról van persze ilyen szélsőség.

Több elképzelhető okot olvastam már itt, hogy miért, de kétségtelen tény, hogy amíg a magyar köztisztviselők 70%-a nő, addig a parlamenti képviselőknek csak a 10%-a nő.

Nem vagyok biztos benne, hogy ez jól lenne így. Sőt. Biztos vagyok benne, hogy nincs így jól. Mókás dolog az uránbányás riposzt, de nekem kevés. Időnként jön valaki és ír érdekeset, közben meg jókat vigyorgok a mókás dolgokon és jókat szörnyülködök a gyűlölködéseken, jó kis topik ez.

Előzmény: [virgo] (6059)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6060

Ami nagyon helyes.

:)

Előzmény: Oromon (6058)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6059

Hányszor akarod még porig alázni szegényt? Én már unom.

Másfelől:úgysem fog reagálni,mert nem  az ő mondanivalóját támasztja alá a táblázat.

Előzmény: Oromon (6047)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6058
Na jó, beismerem, igyekszem az lenni szinte mindenkivel.
Előzmény: rambo john 3 (6057)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6057
hozzám képest az vagy:)
Előzmény: Oromon (6054)
maestro Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6056
"a nők ma Magyarországon népességbeli arányuknál magasabb hányadot adnak a felsőfokú oktatási intézmények hallgatói között."

Már hallom is a feminista kórust:
EGYENLŐ ESÉLYEKET! 50% férfit a hallgatók közé!!!
Előzmény: Oromon (6047)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6055
Ja, és te se vagy bunkó, csak hogy meglegyen az egyensúly :-)
Előzmény: rambo john 3 (6052)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6054

Én nem vagyok udvarias, hé, ne járass le! :-)

Előzmény: rambo john 3 (6052)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6053

Aztán íme a talán legismertebb abszurd magyar történet zaklatásügyben - egyenesen az Esélyegyenlőségi Hivatalból :-)))

Nem kommentálom túl, csak két megjegyzés: tartok tőle, hogy a nők és a férfiak nagyon-nagyon mást olvasnak ki belőle, és külön figyelmet érdemel a hölgy azon nyilatkozata, hogy akkor se fizetné ki a bíróság által megítélt kártérítést, ha nagyon sok pénze lenne. Hümm.

http://www.atv.hu/friderikusz/?q=node/246

rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6052
ja, forintocska nem az udvarias ( oromon) sem a bunkó ( én) hsz.re nem reagál érdemben....ezért bánunk vele úgy-ahogy....
Előzmény: rambo john 3 (6051)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6051
oká, lehetsz hegesztő, lakatos, kőműves, aszfaltozó, bádogos, autószerelő.....kötelezően ebből kell választani....nem diszkrimináció ugye?
Előzmény: dalibaba (6050)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6050

tegyük hozzá még az uránbányát is, mint a férfiak elleni diszkrimináció iskolapéldáját....erre valahogy egy femináci sem reagál, ilyenkor kuss van mindig...

-Nem vetted még észre, hogy Forintocska a feminácizó udvariatlan hsz-ekre nem reagál???-

Én egyáltalán nem vagyok ellene annak, hogy teljesitmény alapon bérezzenek.

Az a fő baj, hogy mindazt a rengeteg létfenntartó mindennapos munkát, amit nők végeznek el, egyáltalában elfelejtik mérni, de még észrevenni is. Úgy az egész világon.

Az általad előszeretettel emlegetett uránbányában ma már senki nem dolgozik Magyarországon; az őrzőin kivül. Azt a relative elenyésző számú, párezer bányászt, akik ott vállaltak  munkát, tudtommal nagyon kiemelten dijazták. Én többször voltam lenn, hát valóban nem leányálom, annyi szent / bár lényegesen fejlettebb, mint a legutóbbi időkig működő kőszénbányák; meg a régebben bezárt ill. külföldre került ércbányáink. Ahol nők is dolgoztak, sőt méretüknél fogva nagyon sokszor gyermekek is, biza. Te ezt nem tudod?

A háztartási munkák és gyermeknevelés mindennapi robotját viszont a mai magyarhonban is jópármillió nő hordja a vállán.

Többé-kevésbé egy vas honorárium nélkül.

Előzmény: rambo john 3 (6044)
zéééz Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6049
na ez az igazi feminista duma((-:
Előzmény: rambo john 3 (6048)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6048
így van! 50 % női aszfaltozómunkást...50 % női kőművest....50 % női bányászt!!! le a diszkriminációval!
Előzmény: maestro (6046)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6047

Aztán egy adat a felsőoktatásról, Palasik Mária 2006. novemberi előadásából:

Nem tudom, kinagyítva jól látható-e: a nők ma Magyarországon népességbeli arányuknál magasabb hányadot adnak a felsőfokú oktatási intézmények hallgatói között.

Hol is van az a hátrányos megkülönböztetés???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!