Keresés

Részletes keresés

F.Szilvi Creative Commons License 2009.03.05 0 0 7409

Köszönöm a válaszokat....

Csak azt tudnám mi a fenéért ilyen drága a vetőkrumpli 1 doboz 1.100,-Ft

Előzmény: il1321 (7402)
il1321 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 7408
Előzmény: kapcsford (7406)
il1321 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 7407
Keszthelyen tudok nemesítő állomást. Lehet rendelni is tőlük, de ezt Nóra jobban tudja. Én egy egyszerű falusi gazdaboltban veszem. Kb 5 magyar, főleg felújított régi fajtákat (pl Hópehely)
Előzmény: kapcsford (7406)
kapcsford Creative Commons License 2009.03.04 0 0 7406
Sziasztok!

Nem tudja valaki hol lehet magyar nemesítésű krumpli vetőgumót venni? A neten nem sok mindent találtam azon kívül, hogy nagyon dicsérik, de a környékbeli gazdaboltokban ha rákérdezek csak furcsán néznek rám és biztosítanak, hogy desire lesz.
CBNora Creative Commons License 2009.03.04 0 0 7405
Nekünk volt csávázott vetőgumónk (berzencei piros színűre csávázottak, több féle). Nyilván valami felszívódó rovarölővel van kezelve, mert egy darabig tényleg nem bántják a bogarak. De ez pár hétig tart, később már ezeket is eszik, nagyjából mire tölteni kell.
Úgy emlékszem, 50 db Agria vetőgumóból kb. 3db. 10 cm magas rekesz lett tele, egymásra pakolhatóan.
Előzmény: F.Szilvi (7400)
brekkancs Creative Commons License 2009.03.04 0 0 7404
Viszont a krumplibogár nagy előszeretettel mászik át a paradicsomra, padlizsánra is. Tiszta haszon. :)
il1321 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 7403
Jó termés a tövenként 8-12 szem kötés, és annak 80%ban való kifejlődése.
il1321 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 7402

Függ a termés az időjárástól, talajtól, nedvességtől. Lehet akár tövenként fél veder is.

A gumócsávázást Fusarium spp. ellen a Topsin M 70 WP, vagy hasonló szerekkel végzik nagyüzemben. De ez csak gombától véd. Létezik még más kezelés talajlakó kártevők rágása ellen, de ezek a burgonyabogár ellen nem védnek.

Hesperos Creative Commons License 2009.03.04 0 0 7401
Szia!

Szerintem saccolható, hogy körülbelül mennyi terem 1 kg agria vetőburgonyából. Nekem az agria alatt tavaly bokronként volt 5-6 kisebb, vagy 3-4 nagyobb krumpli. Ha mondjuk számolsz egy átlagos 5 krumplival akkor kiszámolható mennyi lesz körübelül az összes krumpli.
Csávázott krumplit még nem láttam, de szerintem attól hogy a gumó csávázott a levelére jöhet bogár ugyan úgy.
F.Szilvi Creative Commons License 2009.03.04 0 0 7400

Meglehet határozni, hogy 1 kg vetőburgonyából /Agria/mekkora termés várható?

Ill. azt állítja a boltos, hogy a csávázott burgonyára /a növényre/nem jön majd a burgonyabogár..igaz-e.?

Vezso Creative Commons License 2009.03.04 0 0 7399

Hi!

Ma kiástam a melegágynak a gödröt és feltöltöttem lótágya-szalma keverékkel. Vajon mennyi idő kell neki, hogy beinduljon?

Hesperos Creative Commons License 2009.03.04 0 0 7398
Akkor majd összeütök neki valami keretet és kifeszítem rá a hálót.
Előzmény: CBNora (7397)
CBNora Creative Commons License 2009.03.03 0 0 7397
Azt érdemes csak igazán! Nálunk mindig nagyobb növény lett, mint pl. a Perez. Az üvegházban is hálón tartom, nem is nagyon férne el másképp. Még így is jó nagy lesz, hogy nyár közepére kivégzik az atkák.
Előzmény: Hesperos (7396)
Hesperos Creative Commons License 2009.03.03 0 0 7396
Sziasztok!

A majdani kígyóuborkát érdemes uborkahálóra futtatni?
Megcsináltam a szabadföldiek helyét és megmaradt némi hálóm, gondoltam összeütök egy keretet hálóval a sátorba a kígyóuborkának ha érdemes.
Flanell Creative Commons License 2009.03.03 0 0 7395
Biztos vagy benne, hogy amik kihajtottak, azok nemesek, nem pedig az alanynövény (pl. myrabolan) sarjai?
Hivatalosan azt hiszem 6x6 vagy 6x7 a szilva térigénye, ami kicsit sok házikertbe, de 4x4-ben azért már 10 év múlva zavarják egymást.
Előzmény: peter513 (7388)
Vezso Creative Commons License 2009.03.03 0 0 7394
Valaki kereste az ökörszív paradicsomt, nem emléxem rá, hogy mire jutottatok, de tegnap előtt láttam a praktikerben 400Ft-ér.
Morcsi Creative Commons License 2009.03.03 0 0 7393

Most már látom. Fura...

Tégyleg rengeteg, pedig a Sárgarózsától kapott San Marzano-t és a néhány szál feketét még nem is tettem fel! Ez a zöldség az, amiből nálunk semmilyen mennyiség nem sok, de ha nagyon nem férne otthon a kertbe, levisszük a szőlőbe, egy hektáron csak találunk nekik egy kis helyet :))

Előzmény: CBNora (7392)
CBNora Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7392
Nálam látszanak kétszer is!
Holnap már talán Te is látni fogod. Tényleg nagyon furcsa most a fórum.
Jó sok paradicsomod lesz!
Előzmény: Morcsi (7391)
Morcsi Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7391
Azt hiszem, ezt a paradicsomfajtát nem szereti a zindex :/ Órák óta a sok átirányítási hurok hibaüzenet között egy-egy hozzászólást sikerül kierőszakolni, de mára elegem van belőle. Majd ha használható lesz, teszek még fel néhány palántás képet...
Előzmény: Morcsi (7390)
Morcsi Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7390
Az 5. képet lenyelte :(

Tehát a Korall paradicsomok:
Előzmény: Morcsi (7389)
Morcsi Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7389
Néhány kép:
1. tegnapelőtt még ennyi hó volt. Mára elolvadt, de minden tocsog.
2-3. legelnivalók (tépősaláták, zsázsa)
4. koktél paradicsomok
5. korall paradicsom
6. lugas paradicsom
7. fűszerek, virágok

peter513 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7388

Köszi a választ.

Keverni szoktam, beszterceire, vagy szatmárira tippelek. Már alig élt egy fa a kertemben, és kivágtam. Jönnek elő kis hajtások, egészséges, dús gyökérzetük van.

Akkor próbálom 4 méterre tenni.

Előzmény: il1321 (7387)
il1321 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7387
Ha nem tudod, mi a fajta neve, akkor nézd meg azt, aminek a magonca, hogy mekkorára nő. Mert a kis növésű fajtákat lehet 2 m-re, de, ha nagyobb, akkor több hely kell, 3-tól akár 5-ig is. Attól is függ, mennyi helyed van. Ha kevés, akkor metszéssel kordában lehet tartani.
Előzmény: peter513 (7386)
peter513 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7386
Elolvadt a hó, fagymentes a talaj, duzzadtak a rügyek, ezért tegnap átültettem egy szilva magoncot. Milyen távolságra lehet ültetni a szilvafát? Tegnap egy kertész 2 m-t mondott, de szerintem ez legalább 2*2m-t. Van még egy-két néhány arasznyi növény, amit átültetnék. (Apró, hosszúkásszemű, édes, zamatos fajta, és szeretném, ha a kertemben lenne belőle.)
Hesperos Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7385
Igen, itt nagyon homokos a talaj, és gyorsan felszárad. Tavaly én is korábban vetettem mindent, de idén volt hó.
Előzmény: il1321 (7384)
il1321 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7384
Nálad akkor jó lehet a kinti föld. Felénk , ahogy elnézem, március első felében biztos nem lehet semmit elvetni, mert a földnek fel kell száradni. Főleg ha még esik addig. Még fel is kellene kapálni. Zöldség, répa korai már nem lesz, de majd behozza, ha kellően felmelegszik a talaj. Tavaly már február közepén elvetettem a zöldségféléket, és eldugtam a hagymát. De akkor nem volt tél.
Előzmény: Hesperos (7377)
il1321 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7383
Biztos, hogy palántadőlés? Én sosem "sütök" földet, mégsem jelentkezik a dőlés. A bazsalikom magja szinte a felszínen van, mert fényben csírázik, így, ha kikel, utána elborulhat. Ezért írtam, hogy át kell tűzdelni, két, három szálat összefogva másik cserépbe, és picit mélyebbre. A karalábé bennt, melegben mindenképpen megnyúlik, de ezeket már lehet helybe kiültetni az üvegházba, de mélyebbre ne, mert nem hoz gumót. A reteknek rendesen ki kellett volna kelni, 4-5 napra kikelnek, de azt is ki kell tenni hidegbe, mert nyúlik.  Retek, karalábé, káposztafélék palántjait kikelés után már hidegebb helyre kell vinni, mert megszaladnak. Elég nekik 5-10 fok.
Előzmény: taorminataormina (7376)
CBNora Creative Commons License 2009.03.01 0 0 7382
Szerintem jobb, ha mégis leveszed, a trópusiakat meg egyedileg takarod palackkal vagy Folpackkal.
Azt hittem, további évjáratú retkeid vannak, nem ilyen sokféle növény.
A paprikát a már többször emlegetett fűtött dobozban csíráztatom, ott elég hamar csírázik, ha friss a mag. Régi magoknál már nagyon romlik és lassul a csírázás. Nálam elég sötétben szoktak lenni, az izzó alatt van egy egész képes újság, hogy egyeneletes legyen a hőmérséklet.
A Salviáknál azt hiszem, fajtól függ, hogy mik az igényei.
Verbénát többször csíráztattam, az elég lassú, simán eltarthat hetekig. Nem szabad lucskosan tartani! Egyszer totál elfeledkeztem róla, kiszáradt, és akkor kezdett csírázni. Ezt azért nem javaslom, de óvatosan öntözd!
A többit nem próbáltam, de ha beírod a Google-ba a latin nevet + germination, rengeteg csírázási útmutatót találsz, ezekben megvan, hogy kell-e fény vagy sötét, hideghatás, hány fok az ideális, stb. Minden új magnál érdemes utánanézni. Lehet, hogy németül is vannak, de az angol források a legbőségesebbek.
Két hete még nagyon hideg volt. Talán most már elkezdenek kelni az üvegháziak.
Mi még se nem metszettünk, se nem permeteztünk.
Előzmény: taorminataormina (7380)
CBNora Creative Commons License 2009.03.01 0 0 7381
Szerintem jobb, ha mégis leveszed, a trópusiakat meg egyedileg takarod palackkal vagy Folpackkal.
Azt hittem, további évjáratú retkeid vannak, nem ilyen sokféle növény.
A paprikát a már többször emlegetett fűtött dobozban csíráztatom, ott elég hamar csírázik, ha friss a mag. Régi magoknál már nagyon romlik és lassul a csírázás. Nálam elég sötétben szoktak lenni, az izzó alatt van egy egész képes újság, hogy egyeneletes legyen a hőmérséklet.
A Salviáknál azt hiszem, fajtól függ, hogy mik az igényei.
Verbénát többször csíráztattam, az elég lassú, simán eltarthat hetekig. Nem szabad lucskosan tartani! Egyszer totál elfeledkeztem róla, kiszáradt, és akkor kezdett csírázni. Ezt azért nem javaslom, de óvatosan öntözd!
A többit nem próbáltam, de ha beírod a Google-ba a latin nevet + germination, rengeteg csírázási útmutatót találsz, ezekben megvan, hogy kell-e fény vagy sötét, hideghatás, hány fok az ideális, stb. Minden új magnál érdemes utánanézni. Lehet, hogy németül is vannak, de az angol források a legbőségesebbek.
Két hete még nagyon hideg volt. Talán most már elkezdenek kelni az üvegháziak.
Előzmény: taorminataormina (7380)
taorminataormina Creative Commons License 2009.03.01 0 0 7380
A nejlont nem vettem le, mert sok minden még nem kelt ki, vagy trópusi növény vagy dugvány és kell neki a pára. Viszont föltettem az egészet egy asztalra, úgyhogy a tetejét már sámliról kell locsolni.

A megnyúlás elsösorban a karalábét érinti, öket kellene mélyebbre dugni, ha lehet, és ha kiderül, leghamarabb mikor szabad.

Mint mondtam, a retkek kicsíráztak, de semmi más: afrikai aranyvirág, salvia, serleglonc, datura, verbena, paprika, gránátalma magjával próbálkoztam még, de semmi se mozdul. Talán fényen nem csíráznak.

Az üvegházba két hete vetettem salátát és retket. Semmi életjel.

Viszont ma elvégeztem végre a lemosó permetezést. Tök hülyeség, mert elötte metszeni kellett volna, de szerintem még hetekig nem lehet rámenni, mert akkor oda a szép öszi ásás, és már csak csákannyal lehet majd megmüvelni. Ugyanezem okból elmaradt a zöldborsóvetés is. Mérges vagyok, hogy két hete a kissé fagyos, de szép idöben meg nem csináltam.
Előzmény: CBNora (7379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!