Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Az építész szakmáért például úgy indulnak "harcba" a lányok, hogy több tisztjük van. Aztán a végére mégis csak elolvad az előny, úgyhogy talán nem még több tisztet kellene követelni, hanem jobban kellene tudni sakkozni... De félre a hasonlatokkal, próbálok türelmesen és egyszerűen fogalmazni.
Azt állítod, hogy ha egy nő politikus, konkrátan országgyűlési képviselő akarna lenni, akkor hátrányban van csupán azért, mert nő? Nem arról van inkább szó, hogy egyszerűen nincs annyi jó női politikus? És hogy ami nem megy a verseny útján, azt szeretnék a magadfajták kvótákkal elérni?
A diszkrimináció megkülönböztetést jelent. Amikor bárki, azaz férfi és nő egyformán lehet politikus, és valakik 50%-ban korlátoznák az ezen a pályás sikeresebb férfiakat, pusztán nemi alapon, az bizony diszkrimináció. Akkor is az, ha neked nem tetszik. Akkor is az, ha már hallani vélem brilliáns cáfolatodat ("de nem is, mert az nem az").
Én sem tartom helyesnek a kvóták alapján való bekerülést.
Nők rendszeresen indulnak képviseleti posztokért (hogy ne menjünk messzire, tavaly én is indultam polgármesternek. Heten indultunk; FIDESZ nyert, MSZP második, én pedig egy helyi Összefogás Egyesület jelöltjeként harmadik).
Szavazásokkor a kinálatból a magyar népesség elég jelentős része pusztán a neme miatt nem szavaz nőre. Merthogy tradicionálisan férfikép él benne róla.
Ezt a megrögzött begyöpösödött gondolkodásmódot kéne megváltoztatni, és akkor nem kvóták alapján javulhatnának az arányok.
A feminizmus egyik célja pontosan az, hogy felszámolódjanak a nőkkel szembeni negativ előitéletek. Mert nincs semmi alapjuk, mégis gerjesztik őket / a topikocskánk az élő példa erre.
Forintocska ezért bajlódik itten veletek, lusta és ellenkezős tanonckák :)))
Tegnap lövészversenyen voltunk a feleségemmel. Sziluettlövészet, 40 lövés kis fém állatfigurákra egy könnyű légpuskával / légpisztollyal / kispuskával stb. Nem kell hozzá nagy fizikai erő, csak lőni kell tudni, amire a nők ugyanúgy képesek lehetnek. Mégis, valahogy mentalitásukból fakadóan főként férfiak lőnek ilyenkor. Konkrétan a kb. 30 indulból 2 nő volt. Persze, ennyi induló közül nincs akkora esélyük a dobogóra kerülni, de ezen lehetne változtatni. Például előírhatnánk, hogy a négy kategóriából 2-ben (50% uygebár) nőnek kell lenni az első helyen. Hogy nem lőtt olyan jól? Kapjanak a nők plusz pontokat. Vagy nekik rakjuk közelebb a célokat, hogy "egyenlő esélyekkel" indulhassanak az 50%-os sikerért?!?
Hát nem, B+. A sikerért meg kell dolgozni, ugyanolyan keményen, mint más! És igen, a nőknek is! A punci megléte sok mindenhez elég az életben, de ahol objektív teljesítményt mérnek, ott nincs mese, teljesíteni kell.
Megjegyzem, a feleségem is jól lőtt, de a másik hölgy kispuskában első lett, légpuskában pedig második. Biztos vagyok benne, hogy ő lett volna a legjobban felháborodva, ha neki, mint nőnek könnyebb pályát kell lőnie.
Mint ahogy azt is képzelem, miket mondanának a parlamentben most is bent lévő, kemény munkával bejutott nők azokra a kollegináikra, akik a kvótának köszönhetően kerültek be. Egész tanulmánykötetet írhatnának belőle a nőellenes verbális erőszak elhivatott kutatói... :-)))
Nemrég speciel volt ellenpélda, Kína, a világ egyik legbefolyásosabb nője egy ottani miniszter, és most vittek át éppen erősen nőpárti törvényeket. A napokban olvastam, de nem emlékszem pontosan, mit is, csak akkor feltűnt.
"Nem kell a versenyt kikerülni a munkaerőpiacon sem, és tudom, hogy a kvóták bevezetésével is vissza lehet csúnyán élni, bár bizonyos szabályozott keretek között nem biztos, hogy nagyon rosszak."
A kvóta még nem feltétlenül kötelezően népességarányú, gondolom. Ha az lenne, az elég erősen a verseny kikerülése lenne ezen a vonalon, márpedig ő is azt írta, hogy a versenyt nem kell kikerülni.
"Ezért igenis nagyon fontos lenne, hogy a nők olyan arányban legyenek a döntéshozó testületekben, mint az életben!!!!"
És a zsidók? És a homoszexuálisok? És a szemüvegesek? És a kövérek? Na és a szemüveges homoszexuálisok? És a kövér zsidók? Minden kisebbség az arányának megfelelő számban állíthasson képviselőket, hiszen másként hogy érvényesülnének az érdekei?!?
Agyrém, amit ezzel a diszkriminációs izével erőltettek. Menjenek értelmes nők politikusnak, politizáljanak (és hazudjanak, könyököljenek) jobban a férfiaknál, és akkor majd több nő lesz a parlamentben. DE: ha 50%-nál több lesz, akkor remélem, megszavazzák azt a törvényt, ami ennél több nőt sem enged oda, hiszen a férfiakat is arányosan kell képviselni... :-)))
Buta vagy! Egyetlen női kormányfő/nőktől hemzsegő kormány6parlament sem hozott nőbarát (hacsak nem leszbikusbarát) törvényeket/határozatokat! Ui. azok akik ilyen helyzetbe kerülnek férfimódra akarnak gondolkodni s nekik is a karriert épitő nők s nem a családanyák (akiket jórészt lenéznek, mert nem valósitották meg önmagukat!)a fontosak és szimpatikusabbak!
Az a helyzet, hogy - ahogy én látom - magukat nőknek mondó nikkektől eddig csak főleg direkt eltorzított hosszú és egyoldalú férfigyűlölő pamfletrészletek fordultak itt elő, saját érdemi vélemény ritkán. Ezért aztán kicsit gyanús ha egy nő ide hosszút ír... mit tesz az előítélet. De azért ha van miről beszélgetni, előbb-utóbb előkerülnek szerintem a beszélgetős kedvűek is, nyugi :-)