Szerintem meg nem. Pontosabb, gyorsabb és kisebb lépésközök állíthatóak be egy ilyen berendezésen, mint a kézzel tekert makrósineken. És vannak helyzetek, amikor ezek fontos tényezők.
igen, leptetomotoros. megneztem az altalam linkeltnek a kapcsolasi rajzat. l293-as vezerlore epul. ilyennel mar en is vezereltem motort pwm-el. nem egy veszes megtervezni, de babra legyartatni 1-2 peldanyban a nyakot,... ha megnezed, kb 50usd-ert megveheted kit-ben. mar csak egy leptetomotort kell egy mozgathato allvanyra applikalni, es kesz is.
felig off a linkem, de itt talaltam ezt a szerkezetet. szenzacios felvetelek. milyen lehet miniatur dolgokat ilyen mozgo kameraval fotozni ;)
alapvetoen ugy kerultem kapcsolatba a fs technikaval, hogy gombakat fotoztam. nem makro, de kozeli felvetelek. ott kifejezetten zavaro sokszor, ha nem eles a gomba minden resze. na, itt szurtak nekem szemet szalko mester kepei es a technika a makro topikban.
Szal nekem pusztán esztétikai benyomásaim vannak, erről azt gondolom, hogy olyannyira ronda, hogy szépnek is mondhatom. Az egész makrózásban ez hihetetlen rondaság-szépség tetszett meg, amit szabad szemmel nem is láthat az ember.
Nem olyan rég, hogy én is kissé belefolytam ezekbe az apróságokba.
Abszolut nem ismerem ezeket az állatkákat, azt gondolom, hogy biztosan nem egy csirke (mert nem látok rajta p(P)ihét :) ) ! De nem akarlak kellemetlen helyzetbe hozni, hogy akár csak rá kelljen ülnöd egy súrolókefére, a lejövetelről már nem is beszélve... :D
Szal nekem pusztán esztétikai benyomásaim vannak, erről azt gondolom, hogy olyannyira ronda, hogy szépnek is mondhatom. Az egész makrózásban ez hihetetlen rondaság-szépség tetszett meg, amit szabad szemmel nem is láthat az ember.
Ha jól meggondolja az ember, akkor ez egy léptetőmotoros dolog. Az nem egy nagyon új technika, amatőr elektronikai megoldások is vannak, igaz nem tudom miből áll meg egy ilyen.