Keresés

Részletes keresés

kalmo Creative Commons License 2007.03.01 0 0 269
Egy technikával, egyfajta ecsetkezeléssel türelmesen végigpöcsöli a képeket. Ha már festéstechnika és minőségi giccs, akkor érdemes végigszaladni a Nemzeti Galéria aljában a történelmi festészet részt. Utána meg lehet menni feljebb és a végén átruccanni a Ludwigba.
Előzmény: Törölt nick (268)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.28 0 0 268

A véleményünk egyezik abban hogy "ez a csávó tud festeni". Szeretnék én is ilyen mesterségbeli tudással rendelkezni. amivel ő fest, a képek szinte lelépnek a vászonról.

De soha nem értettem, hogy egy ilyen tudást hogyan lehet ilyen típusú képek festésére használni. Ezt megteszi a fényképezőgép is, nem ad hozzá semmit magából, a fantáziájából "csak" a mesterségbeli tudását teszi oda.

A  témák is megérnének egy misét, szerintem is közelebb van a giccs hatávonalához mind  bármi egyébhez.

Előzmény: Dorinesz (263)
kalmo Creative Commons License 2007.02.28 0 0 267
Rosszul másol. :)
Előzmény: Dorinesz (265)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 266

Norio!

Nézz be a cicás topikba, és nyilatkozz! ~:)

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 265
Nekem inkább fényképszerűnek tűnnek a rajzai, és egy kicsit se giccsesnek. Jó, lehet, hogy nem pillangót, meg rózsát kellett volna festenie, de az kit izgat? Jól fest és kész. ~:)
Előzmény: kalmo (264)
kalmo Creative Commons License 2007.02.28 0 0 264
Bazári giccsparádé.
Előzmény: Dorinesz (263)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 263

Ez a csávó szerintem tud festeni. Tök véletlenül találtam rá a neten.

Gyönyörű képek
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 262
Igen, lehet a technikákat keverni sztem is. De az, hogy a pasi olyan egyenes vonalat bírt húzni a végén az nem azért volt, mert nem remegett a keze, hanem mert a szerszámán kis görgők voltak, és azok tartották egyenesben. ~:)) Persze biztos kéz kell ahhoz is, de úgy már sokkal egyszerűbb. Megfelelő mennyiségű gyakorlás után sztem bárki tudna ilyet csinálni, ha szorult belé némi bátorság. Én is kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbálom, de hol? Otthon nem lehet, mert mindent összefestékezek. Lent nem lehet, mert szennyezem a környezetet egyrészt, másrészt beletapadnak a piszokdarabkák a festménybe. Úh inkább nem próbáltam ki.
Előzmény: norio (261)
norio Creative Commons License 2007.02.28 0 0 261
Nagyon érdekesek a technikák. Ez a fazon tuti, h kézzel is jól tud rajzolni, mert tök simán húz egyenes vonalat szabadkézzel (a végefelé, amikor a sugarakat csinálja alul). És nagyon biztos kézzel dolgozik. Én azt hittem, h ezek a szórófestékek nagyon hamar száradnak, de úgy látszik nem. Az akrilom pár pillanat alatt megszárad, annyira, h visszaszedni sem lehet. Azzal nem lehetne ilyen képet csinálni, vagy egész más technikával. Már gondoltam, h kipróbálom a szórófestéket, de visszatartott az, h abból rengeteg flakont kéne venni, mert hát ugyi nem lehet a szineket keverni. Talán élfénynek gondoltam, h veszek fehéret meg sárgát. Pl. ha festek valamit, aminek kicsit ködösnek kell lennie, akkor halványan ráfújok a fehér szórófestékkel a végén :)) Vagy cigarettafüstnek is lehet használni.
Előzmény: Dorinesz (260)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 260

Nem hiszem, hogy ezzel részletesebb lenne, mint amit ahogy te csinálod, sőt! Nézd meg, ugyan ez nem ezzel a szórópisztollyal van, de ez is ugyanaz a technika.

Katt dö link
Előzmény: norio (258)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 259
Ezzel nagyon tökjó képeket lehet csinálni, kár hogy nem vonz annyira. Csak Horvátországban a tengerparton láttam, hogyan fest képet a csávó. Ott még fényképezni se szabadott, se kamerázni, mert rászólt az emberekre, annyira féltette a tudományát.
Előzmény: HA-SLN (253)
norio Creative Commons License 2007.02.27 0 0 258
Valleyo is vami ilyesmit használ. Én még sohasem próbáltam. De nem hinném, h ennyire részletesen szeretnék rajzolni, festeni :) Mindenesetre jó, h küldted ezt az infót, mert lehet, h más akar.
Előzmény: HA-SLN (253)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.26 0 0 257
Igen, már megtaláltam. ~:))
Előzmény: ericica (256)
ericica Creative Commons License 2007.02.26 0 0 256
Én voltam!
Előzmény: Dorinesz (254)
norio Creative Commons License 2007.02.26 0 0 255
Ericica, de asszem már megtaláltad :)
Előzmény: Dorinesz (254)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.26 0 0 254

Norio!

Ki az a lány, aki kíváncsi az üvegfestményeimre? Nem találtam. Mi a neve? Hanyas hsz?

HA-SLN Creative Commons License 2007.02.26 0 0 253

Sziasztok!

Mivel egyre több festő keresi az újonnan divatba jövő Airbrush techikát, gondoltam van helye egy ilyen készüléknek ebben a fórumban is!

Tehát eladó a következő készülék:

Teljesen Új Airbrush Double Action dekor festék szórópisztoly!

-         Fémből készült, kívül/belül krómozott felület

-         7 milliliteres festéktartály

-         0.3mm dűzniméret

-         Double Action: Állítható levegő, és festék keverékarány

-         Festéktartályt záró kupak

-         0.5-1.8 bar levegőigény

-         Terítési szélesség: 1,3mm-től 3,5cm-ig

-         Dobozban pipettával, és dűzni kulccsal

Ezt a kiváló festék szórópisztolyt olyan felhasználóknak javaslom elsősorban, akiknek fontos a vékony vonalak húzása, a minimális rétegvastagság, de fényes festékek, é lakkok fújásra egyaránt használható pisztolyt keres! Dűznivastagságának köszönhetően elegendő festéket tudunk a felületre juttatni ahhoz, hogy annak felülete szépen összefollyon, és így maximálisan fényes felületet kapjunk

A pisztoly „ravaszának” lefelé történő nyomása kinyitja a levegő szelepét, majd hátrahúzást követően indítjuk a festéket, illetve szabályozzuk annak mennyiségét.

Sűrített levegős tartályról, és nyomásszabályozóval ellátott kompresszorról egyaránt működtethető, de mivel a pisztolyon nem lehet a levegőnyomást szabályozni, a palackos megoldás esetén számolnunk kell a palackból kiáramló gáz esetleges nyomásingadozásával.

A pisztoly ára: 15.000.-

Email/MSN: ha-sln@freemail.hu   Tel.: 06-30-263-15-01

norio Creative Commons License 2007.02.26 0 0 252
Na igen, látszik, h nő vagyok :) Nem sok nő akad, aki tömören, lényegretörően és pontosan  tudja kifejezni magát. (vannak ilyenek, de kevés)
Előzmény: kalmo (251)
kalmo Creative Commons License 2007.02.26 0 0 251
Tömörebben:
Egy festménynek nem szépnek kell lennie, hanem jónak. :)
Előzmény: norio (249)
norio Creative Commons License 2007.02.24 0 0 250
Mondjuk én leginkább tájat szeretek festeni. Embereket főleg azért festek, mert kell a suliban. Embereket inkább rajzolni szeretek. Nem tudom megmagyarázni, h miért, még magamnak se. Ez van.
norio Creative Commons License 2007.02.24 0 0 249

Hehe, ezeket a képeket nem is ismertem :)) Nekem nem támadna kedvem ecsetet ragadni egy ilyen látvány láttán :), de mindenesetre érdekes, h mások miket hoznak ki egy szituációból ecsettel. És mint kép, tényleg jó. Csak nekem nem jutott volna eszembe megfesteni. De ettől érdekes a festészet, h mindenki másban látja meg a szépet.

Érdekes, h mikor nyaralni megyünk, mindig ketten szontunk fotózni a baráti körből. A másik egfy srác. Mindkettőnk képei tök jók szoktak lenni, de az ő gépén egész más van rajta, mint az enyémen. És mindig tök jó visszanézni. Látni tudok az ő szemével is. A többiek nem fényképeznek, ők csak megkapják az összesített változatot CD-n. Nekik elég jó igy, kényelmes, de nem értik és nem látják, amit mi. Mi meg mindig ki szoktuk elemezni a képeket és megbeszéljük, h mit látunk érdekesnek bennük és jót nevetünk.

Szóval a festészet is ilyen érdekes számomra, h ki mit tud kihozni egy látványból és hogyan tudja átadni másoka számára, akik értik. De mindenesetre egy jó kép arra is hatással van, aki nem érti :)) Nem bizots, h egy képnek az a célja, h tetszést nyilvánítson ki. Lehet, h éppen meg akar botránkoztatni, vagy esetleg az elmúlást vagy valami más negatívumot fejez ki. (hehe, lehet, h most tudálékosnak tűntem, de nem tudtam jobban megfogalmazni, amit érzek és amit láttam, amire rájöttem.)

Előzmény: kalmo (247)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 248

Brrrrrrrrr!!!! ~:-DD

Kiváltképp az a második..... jaj.

Senki ne értse félre, maga a kép az jó. Én soha nem tudnék ennyire élethűen megfesteni semmit. Szal az teccik. Csak maga a modell nem...

Előzmény: kalmo (247)
kalmo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 247
Ok. Azt elfogadom, hogy hobbiszinten rajzolsz és nem tartod vonzónak az öreg testeket. És ugyenezekhez a testekhez mit szólsz festményeken, filmekben? Pl az előbb említett Van Gogh. Esetleg Lucian Freud képei.
pl:

van gogh: sorrow

lucian freud

Egon Schiele: Fanny
Előzmény: Dorinesz (246)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 246

Mint láthatod nem vadulok. A következő piszkálódásra sem voltam hajlandó riposztozni, mert csak eldurvul a helyzet. És őmiatta nem vagyok hajlandó felidegesíteni magam, akárhogy is igyekszik. Te kultúrált módon tálaltad a gondolataidat, ő nem. És te olyan embernek tűnsz, akivel lehet értelmesen beszélni, de ő már a kezdetektől fogva ilyen "szókimondó" volt.

Szoktam rajzolni, de csak hobbi szinten. Ezért nem is fogok azonosulni a nézeteitekkel. Tudom, hogy a szottyadt test látványa nektek csak egy tárgy, amit le kell rajzolni (amit nem teljesen hiszek, de nyilván el kell határolódni tőle arra a kis időre, amíg lerajzolod, és csak tárgynak tekinteni). Ezt mind értem. Akkor se fogom soha gusztának látni.

Itt a vége, fuss el véle. ~:)))

Előzmény: kalmo (244)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 245
Ezt te csináltad? Rohadt jó lett!!
Előzmény: norio (239)
kalmo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 244
Nem kell elvadulni. :)
Én csak oda akartam kilyukadni, hogy különbség van festői/rajzi esztétikum és emberi vonzódások között. Rubens sem azért vestett szép nagy felhőszerűen lebegő színes nőket, mert azokat szerette. Egy összeaszott bőr, lottyadó mellek is lehetnek érdekesek. Ha már aktuálisak akarunk lenni akkor ott van pl Van Gogh Bánat rajza. Az öregedő testnek jelentése van. Egy festményen (sőt filmben, fotón) annak amit ábrázolsz nem árt ha jelent valamit. Egy tanulmányrajznál pedig a modell csak tárgy. Megfigyelendő forma, arányrendszer fények és árnyékok.
Különben érdekes a plázacica vs. sznob művész téma is. :)
Előzmény: Dorinesz (237)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 243
Sztem te vagy itt az egyetlen, aki rajzol is aktívan. A többiek (kiváltképp Heatcliff) csak ontják az észt.
Előzmény: norio (239)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 242
hehh! ~:)) No comment.
Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 241
és még ráduplázol... a festés rajzolás nem arról szól hogy 'jónők' és 'jópasik' képmását örökítsük meg, hanem alkotás. Ha azok kellenek lapozgass magazinokat. Mind1, ha nemérted, hát nem. Akkor minek írsz ide? biztos van Csomopolitan topik, ahol modellfijúkról, manökenlányokról beszélgetnek.
Előzmény: Dorinesz (237)
norio Creative Commons License 2007.02.23 0 0 240

Most mennem kell, barátomnak szülinapja van és még ajándékot kell vennem neki. Olyan nehéz egy férfinak kitalálni, h mit vegyen az ember. Ő csak a számítógépes játékokért és a fantasy- és tudományos könyvekért lelkesedik igazán. Lehet, h veszek egy jó filmet. A számítógépes játékok közül fogalmam sincs, h melyik a jó és melyik tetszene neki. Fantasyból se mindenevő. Nehéz...Majd megoldom valahogy.

Addig is jók legyetek :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!