Keresés

Részletes keresés

Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6260

a legtöbb nő azért vallja magát szinglinek, mert ciki azt mondani, hogy facér, hajadon, neadj vénkisasszony

Ezért egyrészt kikapsz a feministáktól, mert ők tudják, hogy ez csak tévhit, a tény az, hogy a szingli életmód a nő egyedül igazán hatékony felszabadítása a gonosz férfiiga alól :-))) - másrészt viszont biztos vagy benne? Már 2003-ban is meghökkentő dolgokat lehetett találni:

"A kutatók által korábban hagyományosan gyerekszeretőnek talált magyar társadalomban a legutóbbi vizsgálatok során már számottevő, a gyermektelenséget ideális állapotnak tekintő csoportot találtak a demográfusok. Míg az 1980-as évek végén és az 1990-es évek közepén a közvélemény egészében 3-4 százalék volt az akaratlagos gyerektelenség híveinek száma, ma már a szülőképes korú népesség egyes rétegeiben ez az arány felmérések szerint 20 százalék körül alakul."

Előzmény: tunderbocogo (6252)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6258
Még ezt csak a te kedvedért.

Szex & N.Y-ról írtam ott, ahol a pasik miatti nyígásról van szó. :o)

A Született feleségekben is van nyígás, mert:
- az egyik elvált, egyedül neveli a lányát, és jól jönne egy pár.
- a másik a 4 gyerek mellett dolgozni akar, és nem egyszerű.
- a harmadik tökéletes családjáról kiderül, hogy nem az (nem lövöm le a poént ;o))
-a negyedik (cicababa topmodell)férjéről kiderül, hogy bűnöző, elszegényednek...stb..stb sok fordulattal.

No, akkor most ennyit :o)
Előzmény: hgyi (6254)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6257
Nekem ez az időpont wiskyhez és tévénézéshez korai. :o)
Előzmény: tunderbocogo (6255)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6256
Én is úgy jügáztam - nálam ez a főzést és egyéb lájtosabb házimunkát jelentette -, de nem kendővel volt rámkötve, hanem kengurunak vettük, de csak ugránkának neveztük az eszközt. :o))
Előzmény: tunderbocogo (6253)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6255
Szombat, tv2 14:30 :)

És ezzel most búcsúzom is, mert már így is többet csevegtem itt, mint terveztem(a jó társaság....) :oS

Akikre/amire nem reagáltam idő hiányában, ne féljenek/örüljenek, mert még jövök majd! :o)

További hőgutamentes kellemes napot:)
Előzmény: hgyi (6250)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6254
Akkor ez olyasmi, mint a szex és nyújork? Abban - legalábbis  a reklámozott részletekben - állandóan kínlódnak és próbálják egymást cikizni, ha épp 2 napnál tovább tart egy kapcsolatuk.
Előzmény: tunderbocogo (6252)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6253
Na ő az, akinek béranyaságból lett gyereke. De mivel nem követtem nyomon folyamatosan a történetet (tudom, nehéz elképzelni ezek után :o)), nemtom mi lett a babával.
(De arra emlékszem, hogy úgy jügázott, hogy rá volt kötve a gyerek olyan tök jó kendővel :o))
Előzmény: Oromon (6251)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6252
rambo kezdte a szinglikkel, én csak arra reagáltam.

Egyébként pedig úgy érzem túlmisztifikálják az egész szingli-kultuszt: a legtöbb nő azért vallja magát szinglinek, mert ciki azt mondani, hogy facér, hajadon, neadj vénkisasszony. De attól a helyzet nem változik- a magukat szinglinek valló nők nagyon minimál százaléka él(het) úgy, ahogyan az a sorozatokban van.

Ha pedig valaki megnéz 1nél több részt, akkor láthatja, hogy a sztori nagy részében épp azon nyígnak, hogy nincs párjuk és milyen jó lenne ha lenne valaki. Nem annak örülnek, hogy egyedül vannak- épp csak a pillanatnyi sz*r helyzetből próbálják kihozni a legjobbat.

(Igen, szoktam nézni, imádom! :o) De kellő kritikai érzékkel.)
Előzmény: hgyi (6248)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6251

Jé... akkor a "hír" kacsa volt? Aszonták, férjül vett valakit a sorozat sztárja, de gyerek nuku, mert bennevan a szerződésben, hogy a filmben nem, tehát az életben sem.

Na, nem hagyott nyugodni, utánagugliztam, megtaláltam a neten is, nemcsak rádióban volt:

http://www.ma.hu/page/cikk/ae/0/173380/1

Persze ettől még lehet kacsa.

Előzmény: tunderbocogo (6249)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6250
Felcsigáztad az érdeklődésemet.. Őrült izginek hanzik! Hol és mikor látható??
Előzmény: tunderbocogo (6249)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6249
Akkor elmondom zanzásítva. Van 4 nagyon jó barátnő: egyiknek 4 gyereke van, másiknak 2, harmadiknak 1, negyediknek 1 béranyaságból. És az ő életükről és titkaikról szól.
Előzmény: Oromon (6246)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6248
Ez a nőkre is áll.
Előzmény: tunderbocogo (6247)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6247
Kérdésre kérdéssel válaszolok.

Mi lesz az eljövendő nemzedékkel, ha a férfiak körében egyre divatosabb a "minek vegyem meg a tehenet, ha kaphatok egy pohár tejet" hozzállás, és amíg agglegénynek, függetlennek lenni "menő"?
Előzmény: rambo john 3 (6239)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6246
Lásd a Született feleségek c. sorozatot - nemigen tudom, miről szól, rádióban hallottam a "hírt", hogy egyik szereplőnő a szerződése szerint IRL nem vállalhat gyereket, mert forgatják a következő évadot a sorozatból, és a forgatókönyv szerint nem lesz gyereke, így ha valóban mégiscsak lenne, az nagy-naaaaagy bonyodalmat jelentene.
Előzmény: rambo john 3 (6239)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6245

Mi sem tervezünk a párommal közös gyereket.

Fizikailag sem engedhetek már meg magamnak egy újabb babát és a lehetséges genetikai betegségek egyikével sem szeretném sújtani esetleges babámat.

Előzmény: tunderbocogo (6237)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6244

De azért nem csak a nőkre kenném ebben az esetben a mázt...

Eszembe se jutna. Csak három dolgot mondtam:

1) nagyon sok az abortusz, és számomra elképzelhetetlen, különösen a korcsoportos arányokat nézve, hogy mindegyik keményen indokolt lenne - korábban beszéltünk róla máshol, az ab-hivatkozás az esetek döbbenetes többségében kamu

2) a nő ebben a női önrendelkezés jegyében egyedül, a férfi ellenére is dönthet --persze amellett is, hogy szülni fog, és aligha vitatható, hogy a mai védekezési technikák birtokában a férfi nem hazudhatja, hogy védekezik, a nő viszont igen, lásd a "felcsináltatta és elvetette magát azzal a mulyával" népnyelvi leleményt

3) a mainstream feminizmus ugyancsak a női önrendelkezés jegyében a kezdetektől követeli az abortusz liberalizálását

... Valószínűleg azon lennék, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv. Felvilágosítások, "Vállalj gyereket!" kampány ...

Igen, egyetértek. Csak ugye itt éppen arról beszéltünk, hogy mit követel a feminizmus, és mi ennek egy lehetséges "mellékhatása"

40 éves kor felett gyakoribbak a genetikai betegségek, szövődméynek ilyesmi

Valóban gyakoribbak a genetikai zűrök, de egy csomó ma már szűrhető, és az abortusz-arány negyven felett azért így is elég rémisztő - de sokat csökkent. 20-24 éves korban viszont egyre növekszik. Pedig akkor még nem gyakoribb a genetikai zűr... :-(

rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6243
ez így van, aki többre képes tehesse...ahogy meg is teheti azt a mai magyarországon...te viszont azt akarod, hogy aki többre képes, az se tehesse, mert felállítasz egy kvótát, amibe ha épp nem fér be egy tehetséges férfi, vagy nő akkor annyi....TE VAGY AZ AKI EGYENLŐTLENSÉGET AKAR, NEM MI....
Előzmény: forintocska (6240)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6242

émmá itt kaptam feketét is... :o)))

Régen, amikor még nem volt aranyárban a tatár, szinte minden kedden a klubgyűlések után -  illetve folytatva a Kecskeméti utcai vagy Lónyai utcai kocsmákban, mert bezárt az iroda -  ettük a tatárt, hozattuk sorra, sok-sok pirítóssal... hmmm...! :o))

Előzmény: rambo john 3 (6219)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6241

Télleg.  Mindíg elfelejtem, hogy előzményklikk is lehetséges.

De hát nekem meg van engedve a hülyeség, flepnim van ...                :)))

Előzmény: tunderbocogo (6238)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6239
és ez a felvilágosítás ellenfél lenne vajh a szekszésnyújork féle szinglibaromságnak, ami -általam ismeretlen okból- ma oly népszerű?? jól hagzik, de sajna szerintem továbbra is vonzó lesz ez a független vagyok ,és szép, enyém a világ, minden csillivilli -imázs....
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6238
De senki sem kényszeríti, hogy visszakeresgéljen ;o) Pláne, hogy az én hozzászólásaimat olvassa- én is szűröm kit olvasok és kit nem.

És ott a link, amire válaszoltam- júúúj, egy gombnyomás kell az előzményhez, télleg gáz, morgásra ad okot. ;o)
Előzmény: dos48 (6235)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6237
Elkeserítő, szomorú ez tény. De azért nem csak a nőkre kenném ebben az esetben a mázt(különösen, mert a statisztikában nincs benne, hogy hány esetben végezték el a nő meggyőződésére az abortuszt és hány esetben a család/partner meggyőzésére. Tiniknél azért is nehéz, mert gyakran a szülő dönt a lány helyett- családban volt erre példa.)

Külföldön látott példa: 20onéves egyetemista szülők. És fel tudják nevelni a porontyokat, mert kapnak elég állami támogatást.

Valószínűleg azon lennék, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv. Felvilágosítások, "Vállalj gyereket!" kampány (:o)), gyermekes családok nagyobb fokú segítése...stb. Nagyobb hangot kellene adni a dolognak, bemutatni a pozitív oldalát stb.... Baromi nagy felelőssége van a civil szférának.

(40 éves kor felett gyakoribbak a genetikai betegségek, szövődméynek ilyesmi. És Ha a nő már elmúlt 40, akkor a párja is idősebb általában, így arra is gondolnak gyakran, hogy ha az a gyerek érettségizni fog, akkor ők hány évesek lesznek) és hogy fogják a továbbtanulását finanszírozni, életben elindítani stb... Bár a családban épp van egy 40es kismama- a kispapa nem örül neki.)
Előzmény: Oromon (6227)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6235

De én úútálok visszakeresgélni a picsbe.  És ha útálok valamit, akkor morgok, mint

a bolhás kutya. Az meg nekem engedtessék meg...                         :)))

Előzmény: tunderbocogo (6232)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6234
ez a zsetonos példa kb. ógy hülyeség ahogy van....a lehetőség mindenkinekv afott, innentől meg leginkább rajta múlik....hiába nyavajogsz pár besavanyodot fapina, hogy jajj a gonosz körülmények miatt nem tudta érvényesíteni amúgy brilliáns képességeit, ez csak azt mutatja, hogy rinyagépek, semmi mást....én is sipákolhatnák, hogy a körülmények miatt ezt vagy azt nem értem el, de az igazság az, hogy amit nem értem el, azért nem tettem meg mindent, amit viszont komolyan akartam azt eddig elértem, és továbbra is el fogom érni....ezt kaptm pl. a különböző sportoktól: megtanultam küzdeni, ahelyett, hogy sipákolnék....
Előzmény: forintocska (6231)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6232
Hogy magának semmi nem jó.

Engedtessék meg, hogy arra reagáljak, amire szeretnék. ;o)

Nincs időm arra, hogy egész nap frissítgessem a feminista topikot (vagy bármilyen topikot), ezért akkor reagálok, amikor van időm ill. kedvem. Pl. Balu válaszára kíváncsi voltam, így visszakerestem.

Ha miszter dzsónsz válaszol visszamenőleg, akkor abban nincs semmi kivetni való, ha én akkor van- ez kész vicc :o))))

Másrészt pedig: nem kötelező elolvasni a hozzászólásom. ;o)
Előzmény: dos48 (6229)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6230

Késő.                 :)))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: rambo john 3 (6225)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6229

Azé jó dolog, Tündérbocogó, hogy csak kétszázat mész vissza a picsbe.

Mehetné'  hatszázat is.

Előzmény: tunderbocogo (6228)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6228
Szerintem ez teljesen korrekt: először mindenkinek megattad a lehetőséget. És azután differenciáltad a fizetést, miután megvolt az eredmény- erről előre informáltad is őket előre. És teljesen korrekt módon leültél tárgyalni a fizetésről is. :o)
(Sőt! Több nőt vettél fel ;o).)

Az azonban aranyos, hogy úgy tűnik, mintha a nőkről inkább feltételezted, hogy jobbak, türelmesebbek ügyfélszolgálatosként. :o)))))
(Ezek alapján elméletileg nem tartozom a nők közé....hm....)
Előzmény: Törölt nick (5983)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6227

Persze, vita nélkül egyetértek a kételyeiddel.

Mégis, ez így lenne jó? Egyszerűen vonjuk meg a vállunkat? 100 újszülöttre átlagosan 56 abortusz, 40 éves kor felett, ahol azért már nem annyira számít a karrier és rendszerint megvan a létbiztonság, 100 újszülöttre 217 abortusz, 20-24 éves korban, ahol még nem késett le semmit az ember, 100 újszülöttre 62 abortusz - és ráadásul pont ebben a korcsoportban évek óta monoton növekvő trend :-(((

Lásd a 11. pontot a 12-ből :-(

Előzmény: tunderbocogo (6223)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6225
vigyázz dos, forintocska azt akarja, hogy beszarj:))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!