Keresés

Részletes keresés

TOM Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1426
Az alábbi linken fent van a komplett BMW ETK (autóhoz motorhoz az
alkatrészek cikkszámmal, stb.):
http://www.realoem.com/bmw/
Itt egy másik link is (Ez néha könnyebben használható):
http://www.maxbmwmotorcycles.com/fiche/fiche.asp
kz2 Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1425
Spidi cool. Szerintem nagyon fontos, hogy minden bélése kivehető legyen: nem izzadsz (annyira) bele a rekkenőben és a vízzáró réteg kevésbé használódik el, töredezik ki, ha a polcon áll. :-) Na jó, szépen összehajtva, külön magaddal viheted, ha akarod. Ebből a megfontolásból az Ergo-t jó választásnak tartom. Még jobb lenne, ha alul a tépőzár mellett, patent is összefogná a kabát szárnyait.
Előzmény: Macskapecér (1422)
TOM Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1424
Az utolso autos volt a hibas., egyertelmu volt a helyzet, tanu is jott rogton vagy 3...
Persze a vetkes osztrak utasa /aki tudott angolul/ valtig allitotta nem az o hibajuk, tul nehez volt az auto, meg stb :)
Meg hogy ez Ausztriaban nem is baleset es nem hibasak stb...rendor persze
jol megbuntette 1000 kunara...ja jo fejek a horvat rendorok...kivancsi
leszek amikor megjon a jegyzokonyv es elmegyek a biztositohoz milyen lesz
az ugyintezes /ha elmegyek/

Igen, marha nagy szerencsem volt, mar reggel volt egy rossz erzesem, de nem gondoltam volna hogy a tengerparti uton 40-nel tolnak meg hatulrol...
Most remelem ujabb jo idore letudtam a baleseteket :)))
TOM
Előzmény: Hori R1100S (1423)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1423

Szia Tom!

Marhanagy szerencséd volt!

Az autósok elismerték a hibájukat?

Mertugye ez a ráfutásos dolg egyértelmű ugyan,de ha motoros is keveredik a dologba,sokszor ráverik a balhét.

(Pl. bevágott elém aztán,meg lefékezett kezdetű szöveg..stb)

Előzmény: TOM (1420)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1422
Az a vicces, hogy azért vettem Spidit, mert a környezetemben mindenki agyondicsérte. Asszem kz kabátja is már jó sok évet kibírt, Laja is évek óta használja, és mások is csak jókat mondtak. Hogy ezek után én ennyire balfék legyek, azt alig akartam elhinni. Nagyon nincs szerencsém a motoros cuccokkal, eddig három jóféle darabot sikerült csupán venni: az előbb említett Daytona csizmát, egy kesztyűt az Imetben (ami nem fogja meg a kezem), és egy polár-pamut sálat a Divexben.

Szóval az, hogy nálam elromlott a dzseki, nem jelent semmit. Lehet, hogy csak kifogtam, de lehet, hogy inkább olyat kell venni, aminek kivehető a vízálló bélése.

Körte
Előzmény: boxer-gs (1418)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1421
Persze, hogy durva érte, én tavaly nyáron vettem a Louisban, kb. 50e forintra leértékelve. Igaz, hogy az enyémben nincsen toldás, viszont rohadtul untam, hogy a Gaerne csizmám akkor is beázik, ha csak kézmosáshoz való vizet lát. Szóval érdemes kifigyelni az akciót.

Körte
Előzmény: Hori R1100S (1419)
TOM Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1420
En is jot gurultam, Opatia, Kvarner obol, Rovinj stb.
Csak picit belemtoltak egy autot amikor megalltam egy zebranal. Szoval nem eleg ha csak a mogotted jovot nezed...minimalis serulessel meguszta a moci :))))

Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1419

Szia!

Köszi,hogy így törődtök velem:-))))

Nagyon jónak tünik a topánka,csak a 260 euro nekem egy kicsit durva érte.

Tudom..tudom,mondhatnátok,hogy mégeggyilyennyűgösfaszit,de ez már csak ígyvan.

Egyébbként nem használom a motoros csizmámat,ami szinte új,inkább helyette egy magassabbtalpú Raichle túrabakancsban motorozom.Talán kicsit praktikusabb is mint a csizma.

Nagyon jó  időben,maxijót motorztunk ma  a Dunántúlon.Kb. 400 km laza tempóban...jólesett!!!

Előzmény: TOM (1416)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1418

Köszi Körte.

Akkor most engedelmeddel tanulunk a károdból.

Nekem még nem volt ilyen gondom, pedig én is felakasztom néha a fogasra a kabátot. De ezután inkább leteszem valahová.

És valószínűleg veszek nemsoká egy Spidi Ergo-t kompletten.

Előzmény: Macskapecér (1417)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1417
A nyakánál, a gallér kiképzésére visszahajtják az anyagot. Az olasz konstruktor úgy gondolta, hogy elég lesz az akasztóra nehezedő kabát teljes súlyát egy kicsit vastagabb műanyag fólia, és a vízálló bélés odafogatásával megtartani. Nyilván vannak helyzetek, amikor az ember nem visz magával vállfát, ezért az akasztó miatt elengedett a gallér anyaga, és a vízálló bélés közé varrt-ragasztott műanyag fólia.

Így viszont a hátam teljesen, és a két karom is ázik esőben. Tegnap nézegettem, hogyan lehetne visszabűvölni újra vízzáróra a bélést, de ha ragasztom, az újra el fogja engedni, ha varrom, az meg ugye nem annyira tesz jót a vízállóságnak.

Körte
TOM Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1416
2 cm emeles van a Daytona M Star GTX nevu cipojeben, 40-43-as meretben gyartjak...
Na?
TOM
Előzmény: Hori R1100S (1408)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1415

R1200S

Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1414

Megrágta a bogár!

:))))))

Előzmény: boxer-gs (1412)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1413

A BMW-sek kissé bogarasak is.

(tegnapi, gyönyörű nógrádi túrázgatásunkon kaptam el a pillanatot)

boxer-gs Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1412

Körte!

Mi krepált be a Spidi-n?

Előzmény: Macskapecér (1400)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1411
van hatasa, altalaban romlik a gep fordulekonysaga szuk kanyarokban, nehezebben megy be, nagyobb erovel, mert az utanfutas szokott noni
ezert kell eleje leengedesevel utana menni
igy meg hamarabb leer minden
Előzmény: Macskapecér (1407)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1410
az jo utvonal, de majd maskor

mert holnap brazil-ausztral, eloben, munchen :)
Előzmény: Hori R1100S (1406)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1409
spátai=spártai
Előzmény: Hori R1100S (1408)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1408

Szia!

Az R1100S-nél nincs lehetőség kutyacsontra,de én amúgy nemlátnék benne problémát.

Az ülés ,már igy is spátai módon vékony töméssel rendelkezik,nemigen lehetne 1 cm-nél többet nyerni a megfaragásával:(

A corbint ismerem,volt ilyen cuccom.Igaz,hogy vékonyabb,benne a tömés,ezáltal még a gyárinál is keményebb,viszont szélesebb az elejénél ,ezzel megint romlik a helyzet:(

A gyári állapot csak azért tud most"megfelelni",mert annyira elkeskenyedik elöl,hogy szinte nem kell széttenni a lábam.

Hori

Előzmény: Macskapecér (1407)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1407
Miért nem próbálsz meg alacsonyabb ülést venni? Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez a kutyacsontos megoldás igazán jó volna egy sportos motornál. Szerintem van hatással a motor viselkedésére, ha változtatsz a magasságán, elvégre közvetlenül a futóműhöz nyúlsz hozzá. A Corbin készít alacsonyabb nyergeket, és a Wunderlich katalógusban is lehet, hogy találnál Neked valót.

De lehet, hogy egyszerűen csak el kellene vinned egy szakihoz, aki újratömné, másik szivacsot tenne bele, lehet, hogy még valami spéci géllel is ki lehet tömni, ami ugyan vékonyabb, mint a mostani, de kényelmes.

Körte
Előzmény: Hori R1100S (1406)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1406

Gondolhatod,hogy ha lehetne állítani az ülésen,már régen koppanásig lenyomtam vola:))

Még nemadtam föl az ültetés projektet,de azthiszem ebben a szezonban,már marad így,addig pedig infókat gyüjtök.

Természetesen bármikor szivesen látlak egy "gépvizitre".Egyeztessünk!!!

Vasárnap Kecskemét-Pécs-Orfű-Siklós és vissza Kecskemét útvonalon közlekedek.

De.10-kor lesz a start...esetleg valaki?

Hori

Előzmény: Mcemru (1404)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1405
Nem tudom, mi számít Neked jó ruhának, itt van az összes, amit találtam: http://tinyurl.com/on468

Körte
Előzmény: TOM (1402)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1404
hmm de 1100S-en lehet allitani ulesmagassagot nemde?
legalacsonyabban sem jo?
meg vmi alacsony ules is kaphato extrakent...
1x megneznem tied
nekem ktm lc4 sm-em van, mint tudod az se alacsony :) de igy ultetve hatul kutyacsonattal, elol 15mm elmegy
2 oldalt labujjhegy vagy egy oldalt majdnem telitalp
hat igen,ismeros ezek a kisember motort tol tapasztalatok :)

Előzmény: Hori R1100S (1403)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1403

Szia!

A válaszom nagyon egyszerű:

Semmiféle ültetés nincsa gépen és nem ér le a lábam:(

Na jó,ha nagyon koncentrálok a két lábújjhegyem (magastalpú cipőben) leér egyszerre......Bevállattam.

Igazából már megszoktam,csak  a lassú irányváltoztatásoknál kell nagyon odafigyelnem.Parkolóból pl.nem felülve hátrálok ki,hanem kitolom és utána ülök rá....aztámmeg húúúúzom neki:))

Egy hátsó rövidebb rugóstag sokat segítene,de nemtudok ilyet szerezni:(

Hori

Előzmény: Mcemru (1401)
TOM Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1402
Ha talalsz jo BMW ruhat az EBayon sikits nekem is!
Kosz,
TOM
Előzmény: Macskapecér (1400)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1401
Hori

de neked hogy jo az 1100S? milyen ultetesek vannak benne es mennyire er le a labad?
en alig vagyok "magasabb" nalad de mindig teccett a boxer, csak hat kurva magas, 1200S meg inkabb :(
Előzmény: Hori R1100S (1378)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1400
Csak a pontosság kedvéért: a súlyadót eddig is annak kellett fizetnie, aki az év első napján tulajdonolta a járművet. Nyilván erre azért volt szükség, hogy a viszonylag kicsi összegen ne legyen még több az adminisztrációs díj.

De ugye ezen a fórumon most nem kezdünk el a politikáról beszélni?

Én nagyon megörültem a ruhás témának, mert pont most ment tönkre a Spidi dzsekim, nem egész egy év alatt, és annyira bosszant a dolog, hogy azt fontolgatom, nem viszem vissza (naná, mert nem találom a számláját sem), hanem veszek egy másikat, másmilyet, máshol. Talán BMW-t az Ebay-en, még nem tudom, minden az erre költhető zsetonok számától függ.

Körte
Előzmény: Hullut (1398)
kz2 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1399
Ruha. Nekem textil, Spidi. Kivhető termóval és H2Out-tal. A H2 tényleg nagyon jól bírja. A 12 éves esőruhám azonban még jobban, és a nap végén kívül-belül száraz kabátot tudok levenni, ami mondjuk kempingezésnél nem hátrány. Ezért a következő ruhám nem lesz vízhatlan béléssel, és - ha lehetőség van rá - a termót is ki-, vagy otthon hagyom. Erre remek, ámde aranyáras példa a BMW Rallye2. Nekem sokkal jobban bejött a réteges öltözködés + esőruha. Termó alsóruházat, póló, ing, vékony polár, ezekből dolgozok. A vízhatlan kesztyűben nem hiszek, ezért vékony, nyári darab és markolatfűtés.
Előzmény: TOM (1395)
Hullut Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1398

Anno volt 1 TAXIS BLOKÁD Bp-n ill. az országban. Ott szintén a rendkívül magas üzemeltetés miatt szakadt el a türelem lánca. Én azt gondolom, hogy mi, magyarok, eléggé bonyolult módon intézzük a dolgainkat. Nem szeretnék ismét olyan hangulatban éldegélni, még 1 napot sem.
Nem tartom a korm. részéről fair dolognak az intézkedési csomagot. Még teljesen nem olvastam el, és egyenlőre nem is akarom annyira dühít, de kiváncsi lennék rá, hogy miféle tehermegosztás az, ahol az év első napján bejegyzett tulaj fizeti az adót, függetlenül attól, hogy esetleg kettő hét múlva eladja a járművét. Külön írjam majd az adás-vételibe? Miért nem tud a magyar rendelet alkotó megfelelő diferenciákat alkalmazni az adónál és a biztosításoknál is. Én úgy érzem, hogy már ez is 1 belekényszerítés valamibe, amely nem feltétlenül az én érdekeimet szolgálja, hanem valaminek v. valakinek a tőkéjét.

Ha az emberek tudnák, hogy mekkora pazarlás folyik bizonyos helyeken, kormányzati szinteken, akkor azt gondolom, nagy bameg lenne. Talán még a korm.fő sem látja át tisztán a dolgokat. És bizony, mára már a kéz kezet mos elv ott van a felső körökben. Párthoz tartozástól függetlenül. Ez még nem is lenne baj, hiszen vannak dolgok, amelyeknek nem feltétlenül kel kikerülni a köztudatba és rontani 1-1 hülyeség miatt 1-1 intézmény vagy a magyarok hírnevét. DE!
Illene mára a 'normálisabb költségvetésű' nemzetektől tanulni valamit. Nem vagyunk 1 gazdag nemzet. Sajnos. Akkor miért mutatjuk a világnak, hogy nekünk van miből? Nem szégyen az, ha ideig óráig meghúzzuk magunkat és spórolósan adjuk elő a politikai megjelenéseket és munkáinkat. Nem ezt kellene szégyelni. Mindenki tudja a nemzetközi politikában is, hogy Magyarország hogyan áll. Megfelelő MEGSZORÍTÁSOK alkalmazása nem jelentene gondot, nem röhögnének rajtunk. Talán még elismerést is kapnánk. De azokat legfelül kellene elkezdeni és nem megint az igavonókat (bocsi, nem akarok ezzel senkit sérteni) ostorozni.

Szóval ez a véleményem röviden, de nem akarok több zavart okozni ezen a helyen. Habár bármikor (ha le tudok ülni a gép elé) folytatni tudnám még.

Inkább gyerünk kihasználni a szép időt!
Előzmény: Hori R1100S (1393)
Hullut Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1397

Rukka az ára alapjan egy csoda lehet /1000 Euro korul lattam!/

Pont ezért dobtam fel a témát! Én jelenleg külföldön húzom az igát (ne irigykedjen senki, még az ellenségemnek sem kívánom ezt - de remélem, hogy az emlékezésben meg fog szépülni ez az időszak), és én itt nézelődöm. RUKKA típust már lehet venni 270Eu-tól - dzseki - , naci meg szintén 240Eu-tól. Természetesen van 4-500-ért is. Azok már valóban jól néznek ki és új a dizájn. Sokan használnak terepszínű (szüreke-fehér-fekete; zöld-barna-sárga) nacit is. Természetesen ezek is motorozásra gyártott termékek minden jóval ellátva. Odahaza van ilyen?

RUKKA hivatalos kereskedés van még a cseheknél.

Importer

PH KONZULTA s.r.o.
Zlatovska 27
911 01 Trenčin
Tel.: 00421 (0) 32 65 87 555
E-mail: hondatn@phkonzulta.sk
www.hondatn.sk

Ismeri valaki?

Szóval én is úgy gondolom, hogy a bőr jó sportolni, a szövet meg túrázni meg a mindennapokra. Viszont én a külön esőruha hívőket erősítem.
Azért jó olvasni, hogy milyen sokan gondoljátok komolyan a mocizást.
Előzmény: TOM (1395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!