" nagyon szemezünk egy 1.4-es Lacetti Sedan-nal, amit újonnan vennénk majd meg. A külsején és belsején kívül ami leginkább tetszik, az az árcédulája. :-)"
Engem is az ára és a hozzá tartozó használati érték győzött meg. Kategóriájában talán a legjobb.
"Ami legkevésbé, az meg az értékvesztése és a fogyasztása. :-(" Ha BERUHÁZÁST akarsz vegyél nívósabb márkájút. Ha HASZNÁLNI akarod arra tapsztalataink szerint nagyon jól megfelel. A fogyiját mindenki soknak tartja, de pl. Suzuki 1,3moci kb ugyanennyi LE -1Liter, mert -200kg vas. Itt már izlések és pofonok, hogy sok vagy nem. Ha mellette állsz és tankolsz akkor sok. Ha benne ülsz és 300km után a család nyöszörgés nélkül száll ki, Te meg vigyorral az arcodon (Lacetti hatás) akkor pont jó a fogyi.
"Mindenképpen egy tágasabb, nagy csomagterű családi autó kell (jön a második gyerek), ilyen áron (kb. 3 milla) pedig egyelőre nem találtam ilyen méretű autót. "
Hát lehet, hogy nem is fogsz 0km-s kínálatban...
"Sokan viszont fenyegetnek a "Dévúság" veszélyeivel."
Aztán megveszik életük első dévúját...és mindenkinek dicsekednek, milyen jó vétel volt..! Magadra figyelj, hogy NEKED bejön-e...!
"de milyen típushibákra számíthatok ha ennél a kocsinál döntök?"
Hibák(?): szelepsor problémák bár nem mindenkinél, amelyre hathatós javítási tippel rendelkezünk. Csere:-)
Vastag A oszlopok takarják a forgalom egy részét
Izzók rövid élettartammal bár nem mindenkinél
Néha nyöszörgés a szervó miatt, de működési gond nélkül
néha nyöszörgés a hátsó kerék keréktől, csak vizes, hideg időben
Váltó kicsit leng, de gyakorlással tünetmentesíthető
" Hol érdemes megvenni, melyik márkakereskedőt kell elkerülni?" Mond meg hol laksz, és valaki a topiktársak közül ajánl vkit!
Se időm, se kedvem nincs végigolvasni több ezer hozzászólást, úgyhogy val.színű hogy olyan kérdéseket teszek fel, amire már rutinosan tudtok válaszolni. :-)
Szóval a helyzet az, hogy nagyon szemezünk egy 1.4-es Lacetti Sedan-nal, amit újonnan vennénk majd meg. A külsején és belsején kívül ami leginkább tetszik, az az árcédulája. :-) Ami legkevésbé, az meg az értékvesztése és a fogyasztása. :-(
Mindenképpen egy tágasabb, nagy csomagterű családi autó kell (jön a második gyerek), ilyen áron (kb. 3 milla) pedig egyelőre nem találtam ilyen méretű autót. Sokan viszont fenyegetnek a "Dévúság" veszélyeivel. Tehát röviden: nyilván ti ajánlani fogjátok, hogy ezt vegyem meg, de milyen típushibákra számíthatok ha ennél a kocsinál döntök? Hol érdemes megvenni, melyik márkakereskedőt kell elkerülni? Minden értelmes és józan véleményt szívesen veszek és köszönöm!
Igen Picuj...fanatikusok...már vannak. Akik mint a fuvarosló...ellenzővel.
Elismerem, nagyon szép, nagyon jó a felszereltsége, de az én lacsim (kereken 3M) és az 1,4 EX Cee'd között (3,99M) azért mégsem találtam meg azt a majd egy millát. Még ha olyan dolgokat is nézek, mint anagyobb csomitartó meg hasonló. Ha lett volna is a vételkor, akkor is inkább megnézek más márkát is. De nem volt, csak 3M...annak is jó része a banké. :-(
Viszont ha ugyanolyan felszereltséggel, mint a lacsi, lenne Cee'd 3 millásért, akkor azt venném. Asszem. Na de akkor sem lennék képes úgy veszekedni egy olyan autóért és kiállni egy olyan kocsi mellett, mint a cee'd fórumon egyesek, akik még benne sem ültek akkor..:-)) Na erre gondoltam fanatizmus alatt.:-)
Nos.....Én is kipróbáltam.Ha most vennék autót valószínű,hogy én is ezt választanám.(bár az új corollát még kipróbálnám).De most a próbaút után semmi olyan extrát nem találtam ami miatt a nubirát lecserélném:-)))).Sem menettulajdonság sem kül sem belbecsbe nem mutat olyat ami miatt valami plussszt nyújtana.A garanciáról meg csak annyit,hogy hála az égnek,hogy letelt a három év:-)))).(nyilván ha sok garanciális gondom lett volna akkor más a véleményem :-))))).Nálam az autó vásárlás nagyon racionális döntés.Felírom az érveket,és ellenérveket egymás mellé,és ha nagyon sok érv szól a csere mellett akkor hajrá.Most viszont mikor kiszálltam a Kiából (az 1,6-os dizelt próbáltam).2 érvet tudtam a csere mellé "írni".Új,kevesebbet fogyaszt.A hét év ha nincs gondod az autóval nyűg,ha sok a gondod jó.Tehát sem mellette,sem ellene.
Csá feri! Pont most írtam a ceed topicba,és szinte ezeket írtam mint Te..A lényeg hogy én sem cserélném el a lacsimat csak hogy 1millával többet fizethessek haha...
Normális Cee'd-et 4 millás alatt nem kapsz! (EX) Mostanában átjárok gyakran a cee'd fórumba egyrészt mert engem is érdekelt az autó, másrészt a cee'd-fanatikusok nagyon leszólták a lacsit :-)) Én is úgy voltam az elején, hogy bárcsak vártam volna még fél évet, akkor biztos nem lacsit, hanem cee'd-et veszek....de! Megláttam az árát és jót nevettem. Igaz, hogy lényegesen jobb a felszereltsége, de 4M felett már lehet ismertebb, nagyobb márkákat kapni. Ja és még valami. A benzineseknek hasonló a hangolása, mint a lacsi motoroknak. Marha magasan adják le a nyomatékot és teljesítményt, alatta azok sem muzsikálnak valami fényesen. Kíváncsi lennék azokra amotorokra két év múlva, milyen gyerekbetegségek jönnek elő belőlük? A lacsiéról legalább tudjuk már, mit kell figyelni. :-))
Amúgy manapság majd' minden márkánál vannak nagy elkúrások (VW motorok elfagynak? stb.:-)) talán csak a japánok tartják magukat...árban is. Csak ne kelljen hozzá semmi, ha már egyszer meg bírtad venni!.:-))
Még gondolkozz a dolgon szerintem...bár ha fűt a kalandvágy..:-))
Üdv!
u.i.: a 7 év garinak sokan beugranak....5+2 a hajtásláncra, vagy 150000 km..nem mindegy!:-))
Georgbob kolléga, csak azt ne mondd hogy amikor megvetted a Chevyt, (Dévút) azt gondoltad hogy úgy tartja majd az árát mint egy Merci E-klasse. Ennyi az értékvesztése ezeknek az autóknak és kész.
Érdekes, senki nem kapta fel a klaviatúráját a Kia Ceed "hallatán". Pedig istenemre, ha el tudnám adni a lacsit min. 2,5- ért biztosan abba ugranék bele. 7 év gari bőven sok.
Azok még megvannak, de még nem tudom hogy visszakerülnek-e a gépbe. Lehet hogy tavasszal újra szívóhangot szeretnék hallani. De mindenképp jelzem ha már eldőlt a sorsa. Lenne rá vevő? Gondolom nem te.
Mert nem a Nemzet Bank limitált szériás arany 5000 Ft-osa, hanem egy használt autó. És két millával a zsebében az emberek többsége szívesebben ugrik bele egy hiteles újba, mint egy levetettbe. Ez a szomorú helyzet. Nem befektetés, ahogy a kabátvásárlás sem az.
Nem akarok a lelkükbe gázolni,hátha ők is olvassák a fórumot,de két miskolci szervízről van szó.(ha jól tudom csak ez a kettő van).Az első közelebb van a Sajó-hoz. :)))
Fél évi szenvedés és többszöri szervízlátogatás után másik márkaszervíz után néztem. Az előző szervízben nem értették miért érdeklődöm én a szelepek cseréje felől.Itt azzal kezdte a szervízvezető,hogy ki kell dobni a szelepeket és jó lesz a gép. ( Minden márkaszervíz egyformán felkészült??? ) Igaz, még csak két napja végezték el a műtétet,de azóta csak indításkor látom a sárga lámpát. Az autó szépen megy hidegen is alacsony fordulaton,nem rángat,és nem villog a sárga fény. Előttem többen leírták már,hogy hosszabb ideje tünetmentes az autó a beavatkozás után,remélem én is ebbe a táborba tartozhatok mostmár.
Nos a véleményem: aki végigjárta a szívóoldali beömlőtől toroktól a légszűrőházig a légutakat- kérdései lehetnek.
-miért pont onnét szív?- a hideglevegő szívás a legkedvezőbb
-miért van annyi hajlítás-törés a keresztmetszeteken?- minél több van annál rosszabb
-miért ilyen hosszú a szívási légút?- szintén minél hosszabb annál rosszabb
-mi az doboz (hasáb) a légszőrőház előtt?- nos itt van a kutyus elhantolva, mert ez egy rezonátorház. Jószolgálatot tesz, de csak viszonylag magas és főleg szűkfordulatszám határok között. Alatta légszűrőház folytásával együtt hiányzik a nyomaték, amiről előzés megkezdésénél beszéltetek, aztán elérve a rezonátor jó működését magára talál a Nm (nyomaték) is. De az előbbiek miatt több a hátránya, mint a haszna a nyomatékgörbére. A komforthatása a szívózaj csökkentés miatt pozitív, a kibocsájtást méretni kellene ezért adat nem lévén én sem nyilatkozom, de kísérletetző kedvűek elönyben.
A jól méretezett és jóminőségű, tiszta direkt sportlégszűrő a Lacsiban közel azt tudja, mint a lekötött légszűrő (csak nyomatékról beszélek és nem szűrőképességről). Saját tesztútjaimon minden szűrő nélkül volt a legjobb a gyorsulás és legnagyobb a végsebesség. Szűrő viszont mindenképpen kell- valamilyen és szívási ellenállás is.
Az eltérő tapasztalatok adódhatnaknak azonos típuson belül eltérő motorbeállítások miatt is, aki elégedetlen nincs más módja, mint teljesítményt optimalizálni. Korábbi tapasztalatomat megerősítem, a különféle "teljesítmény növelő előtét kütyüket, csoda szondákat" jobb elkerülni- felesleges költség szerényke eredményért, ha van egyáltalán, szélső esetben káoszt is okozhatnak a vezérlésben.
A dohányos mondását idézve (és nem másét): minenki ott és azt szív, ami csak tetszik! Szívóoldalon.
Egy kis türelem, nagy a hajtás... közel 1 év tapasztalatát igyekszem majd átadni, de sokmindent le is szűrhetsz, a korábban leírtakat csak megerősíteni tudom.
Ejnye cartársak, hát illik mindjárt lelombozni az ember tudatlan gyermekét...?
De a kérdésem (lásd: 5150), azért még aktuláis: Tud valaki az ott felvetett miértre épelméjű választ (már ha helytállóak a felvetéseim...)?
R*R kolléga korábbi magyarázatai is csak éppen erre a miértre nem adnak választ.
Mindezen kérdéstől eltekintve azt kell mondjam (újabb 200 - hű de sok...! - km után), hogy a placebohatás kezd markáns érzéssé és tapasztalattá átváltozni: JOBBAN MEGY A SZŰKÍTŐ NÉLKÜL. (cápaFeri kolléga megnyugtatására: És mindez éppen 1500-1800-2000-2500 tájékán, a sokak szerint balgamód alacsony fordulatszámon érezhető. 4000-nél, ahol már azért eddig is volt ereje, nem nagyon érzek változást.) Szerintem aki ettől a beavatkozástól nem csodát, hanem csak némi javulást vár, az nem fog csalatkozni.
Ha ezt az érzést a következő két-három tankolás még tovább is erősíti, hát akkor én bizony a sűrűbb szűrőpucolást/cserét választom....
Szívesen fogadnám az enyémtől eltérő tapasztalatokat - már akinek van, mint pl. Picuj kollégáé - is.
Addig is nyomjátok (ki 2500-ig, ki 4-5000-ig, vérmérséklettől függően)balesetmentesen:
Még mielőtt nekem ugranátok az iméntiért: még várok vele egy kicsit aztán én is kikapom azt a szűkítőt. Illetve egy kis terelőlapra cserélem, hogy mégse rögtön a szélén szippantson, mert ha kissé elfárad a szűrő gumija, akár még falsot is szívhat ott. Inkább pucolgatom magam a szervízciklusok között.
Elegem lett belőle, hogy amíg nem érek 4000/min főlé előzésnél szórakoznak velem veszélybe sodorva az autóm és kis családom testi épségét (mert ugye csak akkor lép rá a gázra az addig tökölős baromja, amikor látja maga mellett a lacsimat...nehommá egy dévú lenyomja...)
Nos kezdetnek ennyi, aztán majd ahogy közelítek a három éves korához szeretnék infót gyűjteni az egyéb teljesítménynövelő lehetőségekről is (átprogramozás, chip-csere) Addigra úgyis lerohad a hátsó dob is és akkor kap egy hangolt Zeus-t.:-))
Hogy pontosabban fogalmazzak: nem is annyira a teljesítmény érdekel, mert az a hétköznapi használathoz számomra eléri a szükséges minimumot, hanem a 4000/min alatti nyomaték.
Tisztelettel kérném kedves R*R márkatárs segítségét is, hogy ha lesz egy csöpp ideje a következő hónapokban, akkor emilezzen számomra infót ezekről a dolgokról. Nem sürgős a dolog, hisz most lesz csak egy éves a nyáron a gép..:-))