Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Nigella és karikatúrája holvoltak/vannak mesterszakácsok?
Az én konyhámban én vagyok, hurrááá!! :o)))))
Mellesleg a kisebbik fiam 8 éves korában közölte, hogy ő akar vacsorát készíteni a családnak, mégpedig rántottát. Utasított, hogy én csak mondjam, mit kell csinálnia, de másképp ne segítsek, csak ha ő kéri. Finom lett! :o))))
A lányom párja is lelkesen főz. Sőt, a múltkor, amikor náluk voltunk és én főztem vacsorát, felajánlotta, hogy szívesen elmosogat... :o))
Ja! És imádja a gyerekeket, nagyon szeret velük foglalkozni. (Nem óvóbácsi.) :o)
arra gondol, hogy ez a világ olyan rohadt, és szemét, hogy a tehetségesebbet jobban megbecsüli, mint az idiótát....ezt jelenti sz erősebb kutya baszik elv...aki jobb az győz....annyira egyenlőtlenség van itt pl. hogy nem lehetnek pl. downkórosok agysebészek...mert ha megnézzük elenéyszően kevés a downkórosok aránya az agysebészek között , gyakorlatilag 0 %...pedig a lakosságban jóval nagyobb arányban vannak downkórosok, szal egyenlőséget nekik, megfelelő arányban legyen kötelező agysebésszé tenni őket...
Biztos, hogy nem, ezzel teljesen egyetértek, de ez nem egyenjogúsági kérdés, hanem amiatt van, hogy nincsenek jó és hatékony felvilágosító programok (megintcsak állambácsi, habár civil szervezetek is kezdeményezhetnének ilyesmit). Ugyanez kellene dorggal, alkohollal, nem beszélve arról, hogy szerintem elég közösségi tevékenység sincsen az iskolákban, baromi sok gyerek is fiatal egyszerűen azért sodródik bajba, mert unatkozik. Ezért iszik, ezért drogozik, ezért vandálkodik (akár ezért is keveredik felelőtlen szexuális kalandokba). Oktatási reform alatt talán ezzel kéne inkább foglalkozniuk a mélyen tisztelt honatyáknak. meg azzal, hogy miért van egyre több pszcihés betegséggel küzdő fiatal...
Én csak a számokat írtam le, szerintem elképesztő. Gondolom mondjuk a 15-25 évesek közt még nem lehet olyan gyakori, hogy a 3. gyerek lenne (lehetett volna) akit inkább mégse, ugye, te is így gondolod?
A nevelői/tanítói/tanári pálya elnőiesedése olyan végletes (óvodákról hadd ne beszéljünk, 87% nő tanító/tanár az általános iskolákban, 52% női tanár a szakiskolákban, 67% a középiskolákban, és még a felsőfokú oktatásban is - ahova ugye be se engedik őket - 38% a női oktató), hogy mindig röhögnöm kell, amikor arról papol valaki, hogy már az óvoda/iskolarendszer mennyire patriarchátusra neveli a nebulókat. Aha. A 99% óvónéni, a 87% tanítónéni, a 67% tanárnéni mind-mind patriarchátust gyömöszköl szegény nebulók fejibe :-)))
Szakácsokat nem tudom, de akárhány Oscar-díjas szakácsról hallottam, mind férfi volt. Igaz, ott van Nigella Lawson és a magyar karikatúrája, aztán ott van a legendás Horváth Ilona-féle szakácskönyv is. Szóval tudjacsuda.
Ezt nem értem, fejtsd ki bővebben. Főleg a fizikai/pszcihés retorziót. Ezt maximum egy kissé egyszerű, a sérelmeket klasszikus módon intéző családnál tudom elképzelni, de azt meg nem hiszem, hogy ők egyenjogúságról vitatkoznak.
ja, akkor viszont ne beszéljenek EGYENLŐSÉGRŐL mert az viszont arról szól....álszent nyavajgás az egész tehetségtelen szerencsétlenek sipákolása, akik -mivel tehetségtelenek- nem jutottak közel a húsosfazékhoz....elnyomás akkor van, amikor NEM lehet az önerőből, ami lenni akar....ez azt jelenti hogy TILOS...régen a négereknek tilos volt teszem azt a fehérek kocsmájába menni..nem csak tamás bátyának, meg jóska bának, hanem az összes feketének....na AZ VOLT ELNYOMÁS....ha valaki csupa pozitív dologt akar kierőszakolni törvényileg, úgy hogy a negatívumokat nem akarja, akkorm az nekem ne beszéljen EGYENLŐSÉGRŐL, mert körberöhögöm...nehogy azt mond már hogy ez egyenlőség....aki ezt állítja az kimaradt a matekból az általánosban...
De ez megint összemosás: ha egyetemista valaki, akkor nem a karrierjét félti (lehet így magyarázni, de ez elég hosszú távú aggodalom), hanem nincs abban a szociális és anyagi helyzetben, hogy egy gyerek felnevelését biztosíthassa (legtöbbször, nyilván vannak milliomos szülők egyetemista lányai is köztük). Sajnos az állam ebben is szar - gyakorlatilag pénztelen, nagyon fiatal és egyedülálló anyaként sansztalan vagy. A nincs lakása az ifjú párnak detto ugyanez a történet.
Az abortusz valóban nem veszélytelen, és nyilván vannak, akik ezért szorulnak a lombikprogramra, de többségében azért nem ez az indok, és ilyen erővel csomó mindenért kárhoztathatunk embereket, ami baromi sokba kerül nekünk: börtönok fenntartása, alkohilisták gyógykezelése, drogosok, veszélyes sportokat űzők, és még hosszan lehetne sorolni, ki mindenkit lát el az állam a TB terhére a mi adónkból, aki a saját hibájából (is) került bajba, ez nem csak az abortusz miatti lombikosokra vonatkozik.
Nem úgy van az! Mert küzdhet bárki szigorúan csak a maga érdekeiért - de hatalmas álszentség, hazugság és megtévesztés mindezt az egyenlőség zászlaja alatt tenni.
Nagyon sok olyan eset van, amikor azért vetetik el a gyereket, mert akadályozná a karrier-építést - mert pl. egyetemista az illető hölgy, vagy még nincs lakása az ifjú párnak. A meglehetősen fiatal lányok is sokan vannak.
Az abortusz nem veszélytelen. Nem egy olyan nőt ismerek, akinek még gyermeke nem, de abortusza volt már, majd amikor rászánta magát a szülésre, nem jött össze a baba, s rohant a lombikbébi-programhoz (amely baromi sokba kerül nekünk).
Én meg azt mondom, hogy olyanért, ami számára hátrányos, senki se küzd, aki nem totál barom, így teljesen természetes, hogy a nők legnagyobb része se, és mivel gondolom te se küzdenél semmi számodra kirívóan hátrányos dologért, ezért nem szép dolog tőled a nők szemére hányni, hogy ők se :-)
Igen, ez sajnos valóban így van, olyan helyen dolgozom, ahol rengeteg ilyen esettel találkozunk (amikor bírói döntés van ugyan a láthatásról, de ha azt az anya mégsem biztosítja, akkor sajnos kakit sem ér, gyakorlatilag semmit nem lehet tenni - itt a legszomorúbb, hogy a gyerek sérül azon, amivel a volt férjet akarják büntetni). Ugyanakkor olyan esetek is vannak szép számmal, amikor a hosszú évek óta bántalmazott anya és gyerekek nem tudnak hova menekülni, mert ebben is impotens a rendszer. Szal valahogy az egész rossz, ahogy van, és van, amiben a nők sérülnek (és tehetetlen az állam/törvénykezés vagyis inkább a végrehatjás), van, amiben pedig a férfiak.
Amúgy a Tanács egyik szakértője, Kopp Mária, aki ember tudott maradni (mert azért ez a legtöbb nőnek egyáltalán nem okoz problémát, és még a feministák közül is csak igen kevésnek, ahogy ez a topikon is világosan kiderült), nem véletlenül beszél szinte minden előadásában a "feminista csapdáról", és arról, hogy "nem lehet szembeállítani a női és férfi érdekeket" - amivel én teljesen egyetértek. Ő szokta példaként emlegetni, hogy "Finnországban a nők kényszerítették ki a férfiakat védő népegészségügyi programot Észak Karéliában - nem akarjuk, hogy a férjeink idő előtt meghaljanak" felkiáltással. Ami szerintem mélységesen emberi, igazi szerethető női viselkedés.
A pozitív diszkriminációról jut eszembe (nem egészen idevágó, de volt már szó a nagycsaládról is).
Az oviban a 3 gyerek miatt 50%-os kedvezményünk volt. Egyszer az egyik egy gyermekes anyuka gyűlölködve rámfröcsögte: Neked könnyű, nektek csak fele annyit kell fizetnetek egy gyerekért, mint nekem...
Az abortusz meg a gyerek/karrier választásának kérdését szerintem nem túl szerencsés összekeverni, nem ugyanarról szól, főleg akkor nem, ha meglévő gyerek/gyerekek mellett nem vállal valaki 2., 3. stb. gyereket. És azért az abortusz legtöbbször nem arról szól, hogy egy 30-35 éves nőnek nincs kedve szülni, mert annyira remek karrierje van, hanem anyagi, szociális problémákról, vagy arról, hogy az apajelölt nem túl lelkes.
Szerintem pedig elég egyértelmű, hogy semmilyen diszkriminációs intézkedés nem lehet jó. Valószínűleg nem véletlen, hogy a nők aránya 70% a közintázményekben, 10% a politikában, 100% a női napozóban és 1% az uránbányában... Minél inkább piaci alapon működik egy cég (ld. Balu projektjét), annál inkább a valós teljesítmény alapján hajlandó felvenni és megfizetni az embereket. Minden, ami ennek ellenében dolgozik, az végső soron csak azt jelenti, hogy arra érdemtelenek veszik el a jobb helyeket az arra érdemesebbek elől.
Ráadásul, ha egyszer belemegyünk, soha nem lesz vége. Ha az nők elnyomottságára hivatkozva megengedsz bármi pozitív diszkriminációt, akkor nem az lesz a tapasztalat, hogy idővel csökken az elnyomás, és már nem is kell annyira diszkriminálni. Hanem épp ellenkezőleg, csak éleződik a harc, vadászni fognak az "elnyomás" legkisebb jeleire is, hiszen a kedvező kvóta fenntartásáról nem szeretnének lemondani, és kell az indoklás...
"valamint annak érdekében, hogy az általuk képviselt, a nők és férfiak társadalmi egyenlőségét megvalósítani kívánó szemlélet a jogalkotás, illetőleg a cselekvési programok kidolgozása során fokozottabban érvényre juthasson"
Hogyan lesz ilyen a szemlélet, ha a Tanács tagjainak 94 százaléka nő?
"A kormány a NŐK ÉRDEKEIT KÉPVISELŐ civil szervezetek kormányzati tevékenységbe való bevonásának erősítése céljából"
Tehát nem abból a célból, hogy csak ők legyenek bevonva.
Ettől persze még egyetértünk abban, hogy ez az egész kizárólag a nők "hatalomátvételének" érdekében fog működni, de egyenlőségi törekvésnek álcázva, úgy, ahogy te azt eddig is próbáltad velünk megetetni.
Ki merem jelenteni, hogy ennek a tanácsnak pénzt adni a közpénz herdálása, másképpen fogalmazva közönséges lopás, ahogy azt már megszoktuk. Egyetlen mentségük a nyilvános működés lehet, mert akkor előfordulhat, hogy szívesen áldozok ennyit az adómból - kabaréra:-)