Keresés

Részletes keresés

NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6504
beszéljük az egyszerűség kedvéért most Magyarországról!

itt is 40%?

és ha igen akkor a 40% a nők 40%-a vagy pedig az összlakosság 40%-a?
Előzmény: forintocska (6498)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6501
szerintem meg van.
Előzmény: forintocska (6497)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6496
hányra? becslésed szerint.
Előzmény: forintocska (6494)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6495
miért feltételezed egy kérdésből, hogy skatulyába akarnálak tenni? sztem te teszed ezzel a feltételezéseddel ezt velem.

inkább te rakod önmagadat skatulyába önmagad előtt ami abból látszik, hogy egy tök egyszerű kérdésre még az anonimitás némi védelmében sem válaszolsz.

miért mi lesz ha válaszolsz? max kapsz pár kérdést amire feltehetőleg ugyancsak simán tudsz felelni. nem?

ez ennyire bonyolult lenne? :)

de ha bármely okból nem szeretnél válaszolni erre a kérdésre akkor nyugodtan mondd csak azt és többet nem kérdezem...
Előzmény: forintocska (6493)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6492
tehát akkor ezt te is úgy érted, hogy nem a nők többségére vonatkozik, hanem, hogy legalább kettőre.
Előzmény: forintocska (6491)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6490
mármint a legtöbb nő? ők mondták neked vagy csak feltételezed valami alapján?

"Egy politikus mért nem csak egy emberről beszél?"

mert a legtöbb politikus kamuzik.

a feministák is? :)

elárulod a családi állapotodat?
Előzmény: forintocska (6489)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6486
a kérdés nem a te személyes feminizmusod elfogadására vonatkozott, hanem, hogy pasiként jól érzi-e magát a bőrében melletted. ezzel nem prejudikáltam sem pro sem kontra, csak felvetettem egy kérdést. beszéltél már vele erről?
Előzmény: dalibaba (6484)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6485
abban a hozzászólásban konkrétan egyes számot használt az illető... :))

"egyenrangú partner lehet, de amikor már a férfi szerepét akarja átvenni, akkor már régen nem az egyenlőséről szól a dolog..."

de most komolyan!

miért beszélnek a feministák szinte állandóan az összes nő nevében?

vagy esetleg szerinted sem lenne helyes ha a feministák az összes nő nevében beszélnének és nem csak a magukéban?

persze konkrét egyedi esetekben lehetnek feltételezések, hogy abban a szituban az épp érinett csaj, hogy gondolhatja, na de a teljes általánosítás sztem durva.
Előzmény: forintocska (6483)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6484

egy feminista nőtől sztem ildomos megkérdezni, hogy oké, ha ő mindenben faintnak érzi családi életét, de vajon a párja is így vélekedik-e...

Szerintem mondjuk ezt inkább a párjától kéne megkérdezni, de félek tőle, erre módod nem lesz:)))

Ezért elmondom :

Feminizmusommal semmi baja, véleményünk e téren teljesen megegyezik.

A fórumozókról viszont nagyon rossz a véleménye - viccen kivül.

Ezt tartja a legsúlyosabb hibámnak.

Úgyhogy mostmár megyek is, és alighanem aludni:))

Előzmény: NICK (6482)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6482
valszeg mást értünk feminizmus alatt.

egy feminista nőtől sztem ildomos megkérdezni, hogy oké, ha ő mindenben faintnak érzi családi életét, de vajon a párja is így vélekedik-e...
Előzmény: dalibaba (6480)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6481
Akkor a tanárt bizonyára elmarasztalták, és valószínűleg nem csinált többet ilyet. Vagy nem így történt?
Előzmény: forintocska (6470)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6480

tudod sztem(!) mit akar a legtöbb nő?

normális férjet, gyerekeket, lelki és anyagi biztonságot, lelki és fizikai megelégülést.

ahol ezek megvannak az a csaj sztem sose lesz feminista

Jól mondod, valóban ezt akarják. De az utolsó mondatod  ettől függetlenül téves.

Nekem pl. mindezek mind megvannak. Csorba sehol. De tényleg.

De körülnézek, és másutt nem ezt látom. Szinte sehol, körülöttem a világban.

Aki szenvedi, sokszor nem is látja, sokszor eltűri, legtöbbször pedig módja sincs változtatni a helyzetén.

Aki mindezt látva, pusztán azért mert neki személy szerint nincs rá szüksége, nem válik feminista érzelművé, az nemtörődöm, igazságtalan, önző. Áll ez nőre és férfira egyképp.

Előzmény: NICK (6469)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6479
igen
Előzmény: NICK (6475)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6478
(bocsi, sorban olvastam, de legalább megerősítést nyert, hogy nem csak én gondolom így)
Előzmény: Dickens (6436)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6477

Már megint diszkriminálsz. Szakmunkásképzőbe nem a gyengébb képességűeknek kellene menniük, hanem azoknak, akik jobban tudnak / szeretnek kétkezi munkát biztosító szakmában dolgozni, mint valami szellemi munkát végezni. Az ő képességeik nem feltétlenül gyengébbek, inkább csak mások. (Persze ettől a felvételi tárgyakból lehetnek hóttgyengék, és valószínűleg alacsonyabb az IQ-juk is, de ezek csak mérőszámok, baszodalássan, nem értékítéletek!)

Ettől persze lehet, hogy a középiskolákban valamelyest romlott a színvonal, de ne legyél ebben totál biztos. Ahhoz meg pláne semmi köze a témának, hogy az egyetemekről hülyék (is) kerülnek ki. Az már a felsőoktatás "bűne" javarészt (túl sok férőhely a büfé-ruhatár szakpárokon).

Megdöbbent bazdmeg, hogy papolsz arról, hogy esélyegyenlőség, meg egyebek, és olyan kirekesztő, elitista dumád van, mint ide Lacháza. Aki téged politikai alapon régebben liberálisnak tartott a fórumon, az hülye. Bigott komcsi vagy, semmi más.

Előzmény: forintocska (6435)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6476
hogyne számítana!

elmondod?
Előzmény: forintocska (6472)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6475
és újra...

"amit a nők nap mint nap átélnek, elszenvednek"

miért van az, hogy a feministák állandóan "a nők nevében" beszélnek?

pedig a nőknek csupán elenyésző töredéke feminista, a többi nem az.

miért nem beszélnek inkább a feministák, "a feminista nők nevében"

persze lehetne azt mondani, hogy mert a többi nő nem meri kinyitni a száját és biztos vannak ilyenek is, de én meg azt mondom, hogy sztem (!) a nők messze döntő többsége marhaságnak tartja a feminizmusosdit.

Előzmény: forintocska (89)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6474
a gyerekek nem tanulnak meg olvasni, számolni (az 1*1 nem tananyag)
ostobaságokkal tömik őket tele
képben vagyok, mert rendszeresen végzek gyűjtőmunkákat az unikáimnak, ami jó, de, ha itt vannak nálam hétvégeken, akkor a napi tananyagot kell tanulniuk, elborzadok időnként, mivel tömik a fejüket ahelyett, hogy megtanítanák őket gondokodni, feldolgozni a hallottakat-olvasottakat
Előzmény: dalibaba (6471)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6473

"Találkoztam nem egy olyan fiatal tanárral, aki tagadja az evolúciót. Szerinte Isten teremtett mindent. Ezek a tanárok nem a múlt rendszerbem szerezték a diplomát. "

És? Az én középiskolai biológiatanárnőm is hitte, hogy Isten teremtette a világot, pedig kb. Rákosi alatt, vagy Kádár első éveiben diplomázhatott.

"Kérdés; lehet e így természettudományt tanítani. "

Hogyne lehetne. Az evolúció egy elmélet, amit sokmindennel próbálnak alátámasztani, de cáfolhatatlanul nem sikerült bebizonyítania tudtommal senkinek. Azért ezt tanítják, mert a többi jelentősebb elméletet megdöntötték. Attól, hogy valaki hisz a teremtésben, tökéletesen tisztában lehet az evolúció elméletével, és kiválóan taníthatja azt. Én azt már a tanár lelkiismeretére bíznám, hogy emellett megemlíti-e röviden a saját meggyőződését is.

Ha most idejönne egy keresztény-konzervatív olvtárs, joggal kérné rajtad számon, hogy miért akarnád diszkriminálni a hívő tanárokat!

Válasz; a mai oktatás színvonala."

Meg amit a paci himbál. Nem látom az összefüggést. Én inkább a követelményrendszer agyatlan átalakításával és az iskolaszerkezet átgondolatlan változtatásával kapcsolnám össze a színvonal csökkenését, de te biztosan jobban tudod:-)

Már megint összemosol össze nem tartozó dolgokat, és kirekesztő nézeteidet reklámozod.

Előzmény: forintocska (6427)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6471

A pedagógusok viszont azért sirnak, mert a diákok lassan a fejük tetejére sz@rnak.

A gyerek szemtelen, a tanár fegyelmez, és ezek után a szülők nem a gyermekeiket vonják felelősségre, hanem a tanárt, és ez utóbb rendszeressé válik. Szélsőséges körülmények között meg is verik / nem a gyereket, a tanárát. A tekintélyrombolás nem hasznos, jó az, ha a gyerek tiszteli azért a felnőttet valamely alapfokon legalább. Különben az életben sem fog tudni alkalmazkodni. És az sem jó. Neki.

Férjem szokta mondogatni, hogy bizony ha őt fülöncsipte a tanára valamiért, hát bizony otthon el se merte mondani, mert az apjától is kapott volna érte...

Az új érettségirendszerről meg annyit, hogy szvsz a világ legszebb gondolatai a matematikatételek bizonyitásai, s ez 2 éve nem érettségi követelmény többé.

Viszont ha pl. a sinustétel bizonyitása senkit nem érdekel, az a sinustétel nem lesz annyira a sajátja a gyereknek, hogy eszébe jusson és alkalmazza.

Akkor meg feladatot sem tud úgy megoldani, az viszont természetsen  érettségi követelmény maradt. Igy változik a világ.

Előzmény: Dickens (6452)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6469
"A nők nem akarják átvenni a férfiak szerepét, hanem egy általuk is élhető igazságos társadalmat akarnak."

gondolod, hogy minden nő azt akarja amit te? persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy veled ellentétben a többi nő át akarná venni a férfiak szerepét, henem csak furcsának tartom, hogy minden nő nevében nyilatkozol mint egyes politikusok "a Nép nevében"...

tudod sztem(!) mit akar a legtöbb nő?

normális férjet, gyerekeket, lelki és anyagi biztonságot, lelki és fizikai megelégülést.

ahol ezek megvannak az a csaj sztem sose lesz feminista és nem az "aranykalitka" miatt.
Előzmény: forintocska (83)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6468
De igen, viszont én ezt kivételnek gondolom.
Előzmény: forintocska (6466)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6467
Bingo, forintocska pontosan ezt csinálja elejétől fogva.
Előzmény: Dickens (6423)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6465
És? Normális tanár le se szarta ezeket.
Előzmény: dalibaba (6421)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6464
Nem érdemled meg. Meg hát, mint korábban olvastuk, amúgyis a hímsovinizmus eszköze. Miért hiányzik akkor mégis?
Előzmény: forintocska (6462)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6463
Legfeljebb a tankönyveket, de még azt sem mindig. Az oktatást nemigen. Klerikális szellem, az volt és van - a katolikus iskolákban. Hogy pont azokban a legtöbb a kimutatható fegyelmezetlenség és deviancia, az külön tanulmány tárgya lehetne, de itt OFF.
Előzmény: forintocska (6417)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6461
Na ne hülyéskedj! Egyáltalán nem kötelező a tanároknak az órán politikai baromságokat nyomatniuk. Az értekezlet más kérdés, de ott tanulók nincsenek jelen. Pont a gengszerváltás előtt volt átpolitizálva a tanítás. Az én középiskolai történelemtanárom többször is ült emiatt néhány hónapot anno.
Előzmény: forintocska (6405)
NICK Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6460
"Nincsenek hagyományos férfi és női szerepek."

ne hari de ezek után lehet tunni valamit a te családi állapotodról?
Előzmény: forintocska (78)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6459
annál mindenképpen jobb, minat az, hogy a gyereket el kellet vinni olyan kivizsgálás-sorozatra, ami több napot vett igénybe, mivel a szorongástól állandó hasi fájdalmai voltak:((((
no, az ilyen pedagógust(?) azonnal elküldeném kapálni
Előzmény: Dickens (6452)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 6458
Annyira ne is igyekezz, mert még valamelyik sárga házban találod magadat.
Előzmény: dalibaba (6397)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!