Keresés

Részletes keresés

Calvano Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6288
Megjött már az eszed?:)
Előzmény: forintocska (6281)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6287

" meraz ujjammal nem akartam beleturkálni a löttybe, ahogy Dos szokta..."

De én nem is a posim vakargatom előtte...                           wehhh  :)))

Előzmény: dalibaba (6283)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6286

Nem azt írtam, hogy a pelenkásoknak kell WC, hanem, hogy a pelenkások miatt jó lenne WC (ahol át lehet szükség esetén pelenkázni). :)

Pont az a baj, hogy nem teszik érdekeltté a hivatalokat (sem ebben, sem a normális és gyors ügyintézésben). Amíg még egy nyamvadt levelet felvennia postán  is százszor nehezebb gyerekkel, mint gyerek nélkül, addig valóban meggondolandó, hogy vállalja-e az ember egyedül...Nem tudom, miért ne lehetne egy hivatalban is jutalékos rendszer? Ahány ügyfél ügyeit elintézték, annyi után kapnának jutalékot. Persze nem tudom, ez mennyire volna kivitelezhető, de hogy siralmas, ami a közhivatalokban megy, és minden ügyfél teljesen kiszolgáltatott, az biztos.

Nem arra utal nyilván, hogy a civilek vállaljanak gyerekmegőrzést, hanem arra, hogy pontosan a civilek dolga (is) volna, hogy pl. lobbizzanak egy gyerekbarátabb hivatalrendszerért, csináljanak felvilágosító programokat, próbálják képviselni a nehéz helyzetben lévő kisgyerekes szülők érdekeit egy élhetőbb ország érdekében, letehetnének javaslatokat stb. stb. Nyilván a szakértői oldal tud életképes javaslatokat kidolgozni, ha ő nem teszi, akkor a totál laikus kormánytól mit várunk?

Előzmény: hgyi (6270)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6285

Padlóról fölfele,  ui-ui ?              :)))

Előzmény: dalibaba (6283)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6284

" Amilyen a nő, olyan a család.  Amilyen a család, olyan a társadalom."

Veress Pálné.

Kedves  Veress Pálné !

A mai társadalom egy naaagy, elmebeteg kupolda.

lovag  Dos.

Előzmény: hgyi (6274)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6283

"forintocskának nincs saját gondolata, csak odanemillő, lopott idézeteket képes beírkálni..." (Rambó)

Figyejjé, méghogy nincsen??? Akkor miért lett lehülyézve napi 222-szer ???

És amúgymeg az idézetek beirkálása is egy gondolat :)))

Iszom a gyógyteát, tűrhető (Tatán vettem, 105 Ft  30g). Lezárt befőttesüvegben rázogattam bele a vizbe, meraz ujjammal nemakartam beleturkálni a löttybe, ahogy a dos szokta és javasolta:)

Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6282
A valós helyzet sajnos ennél sokkal rosszabb. Tudásban is, hozzáállásban is. De igazábók nincs mit csodálkozni rajta, ha belegondolsz, hogy sokkal nagyobb a főiskolások/egyetemisták létszáma annál, amit épeszű módon kezelni lehetne. Amikor az egyetemen egy szemináriumon (aminek a szerencsés létszáma 10 fő) 30-an vannak, egy évfolyamon pedig 300-400-an, akkor nem csoda, hogy egyrészt sokkal több jut be annál, amennyinek kéne, másrészt nem lehet olyan színvonalon oktatni, ahogyan kevesebb diákot lehetne.
Előzmény: hgyi (6268)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6280

" de a képviseletük a parlamentben csak  10 % ".

Sok.

Előzmény: dalibaba (6279)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6279

A nők a lakosság 51%-át alkotják, de képviseletük a parlamentben 10%.
Ez olyan mintha a testépítőket, bármely versenyen 90%-ban kövér szakácsok képviselnék.

Forintocska brillirozik. Egyre jobb a humora.

Még néhány hónap, és himsovin macsódumát lök itt nekünk.

Az meg rohatt uncsi.

Valami tananyagot ha lehetne, a bandának. lécci.

Előzmény: forintocska (6259)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6278
dehogy...én írtam egy idézetet, és ő erre azt írta, hogy az az idézet ideillik:)))
Előzmény: dalibaba (6275)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6277
téllleg, az enyémről írta, hogy ideillik:))) legalább most van önkritikája:)))
Előzmény: maestro (6273)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6276
Na ezé kéne megváltoznod:)))
Előzmény: hgyi (6274)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6275

Nono... ez hsz. volt, amiben egy előző hsz. valamely idézetéről esik emlités.

Résen vaggyok:)

Előzmény: maestro (6273)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6274

MAGYAR EZREDÉVI ASSZONYOK SZÖVETSÉGE (ma már Magyar Asszonyok Érdekszövetségének hívják őket) mottója

"Amilyen a nő, olyan a család, amilyen
a család, olyan a társadalom."
                    Veress Pálné

maestro Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6273
forintocska írta:
"Ez az idézet pont ide illik. Erről szól az egész topik."

Emlékeztetőül a szóban forgó idézet:

"forintocskának nincs saját gondolata, csak odanemillő, lopott idézeteket képes beírkálni..."
( rambo john3)

:-))))
Előzmény: forintocska (6271)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6272
az enyém is ide illik...erről szól a topik....
Előzmény: forintocska (6271)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6270

De az Ikea nem hivatal. Nekik érdekük, hogy kisgyerekkel, 110 éves tatával is menj vásárolni.

Így sincs semmire se pénz. A játszóházat fenntartani minden hivatalban drága. Ráadásul nem minden gyerek hajlandó ottmaradni anyu vagy apu nélkül.

A pelenkásoknak nem kell wc... :o)

Ez a civiles dolog ma már többedszerre jön elő. Arra utal, hogy "civilek" vállaljanak társadalmi munkában gyermekmegőrzési, hídépítési, akadálymentesítési, felvilágosítói, stb. feladatokat?

Előzmény: Dickens (6266)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6269
"forintocskának nincs saját gondolata, csak odanemillő, lopott idézeteket képes beírkálni..."
( rambo john3)
Előzmény: forintocska (6267)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6268

Most valami felolvasás lett volna. Időközben megváltozott az irány. Azóta sok olyan emberrel beszélgettünk, akik vakokkal/siketekkel/mozgássérültekkel foglalkoznak. A beszélgetések során kiderült, azok, akik a Gyógypedről jönnek foglalkozni, azok a 40-50 évvel ezelőtti szemléletmódot hozzák ("nem is vagy kockafejű, Pistike! [:o]"). 

Node akik még felvételiztek, nem az érettségi a felvételi is, azok nagy része is kriminálisan buta.

Fültanúja voltam egy esetnek - amely persze nem azt jelenti, hogy minden főiskolás ennyire setét, azt viszont igen, hogy ily nagyon buta egyének is bekerülhettek/nek a tanítóképzőbe: Buszon üldögéltem, 3 tanítóképzős állt mellettem, s beszélgettek.

1.: Figyu! Láttátok a faliújságon? A Tót Mari bulit szervez és meghívja az egész évfolyamot!

2.: Hol lesz a buli?

1.: Zalaegerszegen.

3.: Az meg hol a picsában van?

2.: Valahol Győr környékén.

1.: Neeem! Pécstől nem messze!

3.: Áááá! Oda én nem megyek! Szar hely!

A beszélgetésükből kiderült, hogy másodévesek...

S no jó. Felvették őket. De hogy jutottak el a 2. év végéig?

Előzmény: Dickens (6264)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6266
Teljesen egyetértek! Nem tudom egyébként, láttátok-e azt a riportfilmet (valamelyik kertévén volt, de már nem emlékszem, hol és mikor), ami arról szólt, mennyire "gyerekbarátak" a hivatalok, vagyis mennyire nem. Természetesen szinte sehol nem volt lehetőség arra, hogy míg az anya bemegy ügyintézni, felügyeljenek a gyerekre (játszóház pl.), és sehol nem volt WC, pedig egy 4-5 éves kisgyereknek elég nehéz elmagyarázni, hogy tartsa vissza, mert még ki kell állni a sort (vagy ha megérti is, egyszerűen nem képes rá), nem beszélve a pelenkásokról. Elég szomorú, hogy ha elmész egy Ikeába, az gyerekbarátabb, mint egy magyar hivatal. Ilyen, látszólag apróságokon is annyi minden múlik, és bizony, a civileknek sokkal többet kellene tenniük az ügyben.
Előzmény: tunderbocogo (6237)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6265

Nem tudom, csak a kb. 10 évvel ezelőtti helyzetet ismerem, tudom, hogy akkor az ismerősöm esetében az apajelöltnek is alá kellett írni a papírt - habár tény, hogy ettől függetlenül kivitelezhető a döntés az apa nélkül is, mert ezt ki lehet játszani, csakhogy mi a másik alternatíva? Az, hogy ha meg akarja tartani, de az apa nem, akkor az apa javára döntsenek, és ugyanez álljon fordított esetben is. Ha pedig a két leendő szülő közt nincs egyetértés, akkor még mindig szimpatikusabb nekem, ha az anya dönt (tény ugyanis, hogy az ő teste), mint ha az apa. Ráadásul az, hogy az apának kötelességei keletkeznek, csak abban az esetben igazságtalan, ha abba - az állítólag kevés, hisz épp itt beszéltük - százalékba tartoznak, amelyiknél a védekezés megvolt, csak épp nem működött megfelelően, tehát akkor végül is a saját felelőtlensége miatt jár így (ő is, meg az anya is). Ez persze már a kicsit megcsavart része a dolognak, csak ebből a szemszögből is le akartam írni :) A lényeg, hogy vannak olyan helyzetek, amikor valaki óhatatlanul rosszabbul jár - pl. egy leendő apa kevesebb részt vállalhat a döntésből, mint egy leendő anya, de ezt én tényleg igazságosabbnak érzem, mint a fordítottját. Ugyanakkor nem tudom, hogy rendelkezik a jog most, de nem kötelező tudtommal egy gyereket a nevedre venned, nem? Mármint házasságon kívüli kapcsolat esetén - házasságban nyilván a férj a vélelmezett apa. (Tényleg nem tudom.)

Amit te mondasz, mármint, hogy nyilatkozhasson a nemző, az egyébként egyáltalán nem rossz, sőt, abszolút lehetne így, csak ebben az esetben (is) jó volna, ha az állam nagyobb részt vállalna a támogatásból. Nem arra gondolok, hogy támogassák több pénzel a kisgyerekes anyákat (főleg, ha egyedülállók) - bár az se lenne rossz -, hanem legalább arra, hogy ne lehetetlenüljenek el. Lehetne járulékkedvezmény a részmunkaidős állásokat biztosító munkáltatóknak, meg még egy sor intézkedés, és nyilván nőne a születésszám, ha nem a totál bizonytalanba ugranának a gyereket vállalók (hacsak nincs biztos karrierjük - van ilyesmi manapság? - vagy nagy örökségük).

Előzmény: Oromon (6174)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6264
Hát, amikor anno a barátnőm felvételizett oda, akkor az alkalmassági még a szolmizálást jelenette. Reménykedjünk, hogy most már talán nem (de még ha nem is - és ha el is tekintünk tőle, hogy elmaradt - akkor is csak egyetlen iskoláról van szó sajna).
Előzmény: hgyi (6158)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6263
bocs, de ugyanezt hallom nőktől is...én amíg nem bízok meg totálisan a másikban, nem gondolom úgy hogy bele merek vágni a gyerekvállalásba vele, úgy hogy tudom, hogy alkalmas az anyaságra, addig nem fogok nősülni....a gyerek nem egy olyan dolog, mint az aranyhörcsög, az a legnagyobb felelősség....
Előzmény: tunderbocogo (6247)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6262
ismét megkérdem: akkor hogyan kerülnek nők a parlamentbe? vannak ott? vannak! tiltja valami? nem....hölgyek, tessék politikusnak menni, irány a parlament...arról nem tehet a társadalom, hogy a nők nem akarnak politikusok lenni ( nem véletlenül)...te ezt durva beavatkozással szabályoznád....kb. olyan mint ha úgy akarnád megszüntetni a fejfájást, hogy levágod a fejet....
Előzmény: forintocska (6259)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6261

ma meg az iwiwen az elegáns: "nem töltöm ki azt a rovatot" vezet ebben.

meglehetősen kevés ember írja ki hogy egyedülálló. én se. de persze mindenki tudja a ki nem töltöttségből.

Előzmény: Oromon (6260)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6260

a legtöbb nő azért vallja magát szinglinek, mert ciki azt mondani, hogy facér, hajadon, neadj vénkisasszony

Ezért egyrészt kikapsz a feministáktól, mert ők tudják, hogy ez csak tévhit, a tény az, hogy a szingli életmód a nő egyedül igazán hatékony felszabadítása a gonosz férfiiga alól :-))) - másrészt viszont biztos vagy benne? Már 2003-ban is meghökkentő dolgokat lehetett találni:

"A kutatók által korábban hagyományosan gyerekszeretőnek talált magyar társadalomban a legutóbbi vizsgálatok során már számottevő, a gyermektelenséget ideális állapotnak tekintő csoportot találtak a demográfusok. Míg az 1980-as évek végén és az 1990-es évek közepén a közvélemény egészében 3-4 százalék volt az akaratlagos gyerektelenség híveinek száma, ma már a szülőképes korú népesség egyes rétegeiben ez az arány felmérések szerint 20 százalék körül alakul."

Előzmény: tunderbocogo (6252)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6258
Még ezt csak a te kedvedért.

Szex & N.Y-ról írtam ott, ahol a pasik miatti nyígásról van szó. :o)

A Született feleségekben is van nyígás, mert:
- az egyik elvált, egyedül neveli a lányát, és jól jönne egy pár.
- a másik a 4 gyerek mellett dolgozni akar, és nem egyszerű.
- a harmadik tökéletes családjáról kiderül, hogy nem az (nem lövöm le a poént ;o))
-a negyedik (cicababa topmodell)férjéről kiderül, hogy bűnöző, elszegényednek...stb..stb sok fordulattal.

No, akkor most ennyit :o)
Előzmény: hgyi (6254)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6257
Nekem ez az időpont wiskyhez és tévénézéshez korai. :o)
Előzmény: tunderbocogo (6255)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6256
Én is úgy jügáztam - nálam ez a főzést és egyéb lájtosabb házimunkát jelentette -, de nem kendővel volt rámkötve, hanem kengurunak vettük, de csak ugránkának neveztük az eszközt. :o))
Előzmény: tunderbocogo (6253)
tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6255
Szombat, tv2 14:30 :)

És ezzel most búcsúzom is, mert már így is többet csevegtem itt, mint terveztem(a jó társaság....) :oS

Akikre/amire nem reagáltam idő hiányában, ne féljenek/örüljenek, mert még jövök majd! :o)

További hőgutamentes kellemes napot:)
Előzmény: hgyi (6250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!