Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Nem azt írtam, hogy a pelenkásoknak kell WC, hanem, hogy a pelenkások miatt jó lenne WC (ahol át lehet szükség esetén pelenkázni). :)
Pont az a baj, hogy nem teszik érdekeltté a hivatalokat (sem ebben, sem a normális és gyors ügyintézésben). Amíg még egy nyamvadt levelet felvennia postán is százszor nehezebb gyerekkel, mint gyerek nélkül, addig valóban meggondolandó, hogy vállalja-e az ember egyedül...Nem tudom, miért ne lehetne egy hivatalban is jutalékos rendszer? Ahány ügyfél ügyeit elintézték, annyi után kapnának jutalékot. Persze nem tudom, ez mennyire volna kivitelezhető, de hogy siralmas, ami a közhivatalokban megy, és minden ügyfél teljesen kiszolgáltatott, az biztos.
Nem arra utal nyilván, hogy a civilek vállaljanak gyerekmegőrzést, hanem arra, hogy pontosan a civilek dolga (is) volna, hogy pl. lobbizzanak egy gyerekbarátabb hivatalrendszerért, csináljanak felvilágosító programokat, próbálják képviselni a nehéz helyzetben lévő kisgyerekes szülők érdekeit egy élhetőbb ország érdekében, letehetnének javaslatokat stb. stb. Nyilván a szakértői oldal tud életképes javaslatokat kidolgozni, ha ő nem teszi, akkor a totál laikus kormánytól mit várunk?
"forintocskának nincs saját gondolata, csak odanemillő, lopott idézeteket képes beírkálni..." (Rambó)
Figyejjé, méghogy nincsen??? Akkor miért lett lehülyézve napi 222-szer ???
És amúgymeg az idézetek beirkálása is egy gondolat :)))
Iszom a gyógyteát, tűrhető (Tatán vettem, 105 Ft 30g). Lezárt befőttesüvegben rázogattam bele a vizbe, meraz ujjammal nemakartam beleturkálni a löttybe, ahogy a dos szokta és javasolta:)
A valós helyzet sajnos ennél sokkal rosszabb. Tudásban is, hozzáállásban is. De igazábók nincs mit csodálkozni rajta, ha belegondolsz, hogy sokkal nagyobb a főiskolások/egyetemisták létszáma annál, amit épeszű módon kezelni lehetne. Amikor az egyetemen egy szemináriumon (aminek a szerencsés létszáma 10 fő) 30-an vannak, egy évfolyamon pedig 300-400-an, akkor nem csoda, hogy egyrészt sokkal több jut be annál, amennyinek kéne, másrészt nem lehet olyan színvonalon oktatni, ahogyan kevesebb diákot lehetne.
A nők a lakosság 51%-át alkotják, de képviseletük a parlamentben 10%. Ez olyan mintha a testépítőket, bármely versenyen 90%-ban kövér szakácsok képviselnék.
Forintocska brillirozik. Egyre jobb a humora.
Még néhány hónap, és himsovin macsódumát lök itt nekünk.
De az Ikea nem hivatal. Nekik érdekük, hogy kisgyerekkel, 110 éves tatával is menj vásárolni.
Így sincs semmire se pénz. A játszóházat fenntartani minden hivatalban drága. Ráadásul nem minden gyerek hajlandó ottmaradni anyu vagy apu nélkül.
A pelenkásoknak nem kell wc... :o)
Ez a civiles dolog ma már többedszerre jön elő. Arra utal, hogy "civilek" vállaljanak társadalmi munkában gyermekmegőrzési, hídépítési, akadálymentesítési, felvilágosítói, stb. feladatokat?
Most valami felolvasás lett volna. Időközben megváltozott az irány. Azóta sok olyan emberrel beszélgettünk, akik vakokkal/siketekkel/mozgássérültekkel foglalkoznak. A beszélgetések során kiderült, azok, akik a Gyógypedről jönnek foglalkozni, azok a 40-50 évvel ezelőtti szemléletmódot hozzák ("nem is vagy kockafejű, Pistike! [:o]").
Node akik még felvételiztek, nem az érettségi a felvételi is, azok nagy része is kriminálisan buta.
Fültanúja voltam egy esetnek - amely persze nem azt jelenti, hogy minden főiskolás ennyire setét, azt viszont igen, hogy ily nagyon buta egyének is bekerülhettek/nek a tanítóképzőbe: Buszon üldögéltem, 3 tanítóképzős állt mellettem, s beszélgettek.
1.: Figyu! Láttátok a faliújságon? A Tót Mari bulit szervez és meghívja az egész évfolyamot!
2.: Hol lesz a buli?
1.: Zalaegerszegen.
3.: Az meg hol a picsában van?
2.: Valahol Győr környékén.
1.: Neeem! Pécstől nem messze!
3.: Áááá! Oda én nem megyek! Szar hely!
A beszélgetésükből kiderült, hogy másodévesek...
S no jó. Felvették őket. De hogy jutottak el a 2. év végéig?
Teljesen egyetértek! Nem tudom egyébként, láttátok-e azt a riportfilmet (valamelyik kertévén volt, de már nem emlékszem, hol és mikor), ami arról szólt, mennyire "gyerekbarátak" a hivatalok, vagyis mennyire nem. Természetesen szinte sehol nem volt lehetőség arra, hogy míg az anya bemegy ügyintézni, felügyeljenek a gyerekre (játszóház pl.), és sehol nem volt WC, pedig egy 4-5 éves kisgyereknek elég nehéz elmagyarázni, hogy tartsa vissza, mert még ki kell állni a sort (vagy ha megérti is, egyszerűen nem képes rá), nem beszélve a pelenkásokról. Elég szomorú, hogy ha elmész egy Ikeába, az gyerekbarátabb, mint egy magyar hivatal. Ilyen, látszólag apróságokon is annyi minden múlik, és bizony, a civileknek sokkal többet kellene tenniük az ügyben.
Nem tudom, csak a kb. 10 évvel ezelőtti helyzetet ismerem, tudom, hogy akkor az ismerősöm esetében az apajelöltnek is alá kellett írni a papírt - habár tény, hogy ettől függetlenül kivitelezhető a döntés az apa nélkül is, mert ezt ki lehet játszani, csakhogy mi a másik alternatíva? Az, hogy ha meg akarja tartani, de az apa nem, akkor az apa javára döntsenek, és ugyanez álljon fordított esetben is. Ha pedig a két leendő szülő közt nincs egyetértés, akkor még mindig szimpatikusabb nekem, ha az anya dönt (tény ugyanis, hogy az ő teste), mint ha az apa. Ráadásul az, hogy az apának kötelességei keletkeznek, csak abban az esetben igazságtalan, ha abba - az állítólag kevés, hisz épp itt beszéltük - százalékba tartoznak, amelyiknél a védekezés megvolt, csak épp nem működött megfelelően, tehát akkor végül is a saját felelőtlensége miatt jár így (ő is, meg az anya is). Ez persze már a kicsit megcsavart része a dolognak, csak ebből a szemszögből is le akartam írni :) A lényeg, hogy vannak olyan helyzetek, amikor valaki óhatatlanul rosszabbul jár - pl. egy leendő apa kevesebb részt vállalhat a döntésből, mint egy leendő anya, de ezt én tényleg igazságosabbnak érzem, mint a fordítottját. Ugyanakkor nem tudom, hogy rendelkezik a jog most, de nem kötelező tudtommal egy gyereket a nevedre venned, nem? Mármint házasságon kívüli kapcsolat esetén - házasságban nyilván a férj a vélelmezett apa. (Tényleg nem tudom.)
Amit te mondasz, mármint, hogy nyilatkozhasson a nemző, az egyébként egyáltalán nem rossz, sőt, abszolút lehetne így, csak ebben az esetben (is) jó volna, ha az állam nagyobb részt vállalna a támogatásból. Nem arra gondolok, hogy támogassák több pénzel a kisgyerekes anyákat (főleg, ha egyedülállók) - bár az se lenne rossz -, hanem legalább arra, hogy ne lehetetlenüljenek el. Lehetne járulékkedvezmény a részmunkaidős állásokat biztosító munkáltatóknak, meg még egy sor intézkedés, és nyilván nőne a születésszám, ha nem a totál bizonytalanba ugranának a gyereket vállalók (hacsak nincs biztos karrierjük - van ilyesmi manapság? - vagy nagy örökségük).
Hát, amikor anno a barátnőm felvételizett oda, akkor az alkalmassági még a szolmizálást jelenette. Reménykedjünk, hogy most már talán nem (de még ha nem is - és ha el is tekintünk tőle, hogy elmaradt - akkor is csak egyetlen iskoláról van szó sajna).
bocs, de ugyanezt hallom nőktől is...én amíg nem bízok meg totálisan a másikban, nem gondolom úgy hogy bele merek vágni a gyerekvállalásba vele, úgy hogy tudom, hogy alkalmas az anyaságra, addig nem fogok nősülni....a gyerek nem egy olyan dolog, mint az aranyhörcsög, az a legnagyobb felelősség....
ismét megkérdem: akkor hogyan kerülnek nők a parlamentbe? vannak ott? vannak! tiltja valami? nem....hölgyek, tessék politikusnak menni, irány a parlament...arról nem tehet a társadalom, hogy a nők nem akarnak politikusok lenni ( nem véletlenül)...te ezt durva beavatkozással szabályoznád....kb. olyan mint ha úgy akarnád megszüntetni a fejfájást, hogy levágod a fejet....
a legtöbb nő azért vallja magát szinglinek, mert ciki azt mondani, hogy facér, hajadon, neadj vénkisasszony
Ezért egyrészt kikapsz a feministáktól, mert ők tudják, hogy ez csak tévhit, a tény az, hogy a szingli életmód a nő egyedül igazán hatékony felszabadítása a gonosz férfiiga alól :-))) - másrészt viszont biztos vagy benne? Már 2003-ban is meghökkentő dolgokat lehetett találni:
"A kutatók által korábban hagyományosan gyerekszeretőnek talált magyar társadalomban a legutóbbi vizsgálatok során már számottevő, a gyermektelenséget ideális állapotnak tekintő csoportot találtak a demográfusok. Míg az 1980-as évek végén és az 1990-es évek közepén a közvélemény egészében 3-4 százalék volt az akaratlagos gyerektelenség híveinek száma, ma már a szülőképes korú népesség egyes rétegeiben ez az arány felmérések szerint 20 százalék körül alakul."
Szex & N.Y-ról írtam ott, ahol a pasik miatti nyígásról van szó. :o)
A Született feleségekben is van nyígás, mert: - az egyik elvált, egyedül neveli a lányát, és jól jönne egy pár. - a másik a 4 gyerek mellett dolgozni akar, és nem egyszerű. - a harmadik tökéletes családjáról kiderül, hogy nem az (nem lövöm le a poént ;o)) -a negyedik (cicababa topmodell)férjéről kiderül, hogy bűnöző, elszegényednek...stb..stb sok fordulattal.
Én is úgy jügáztam - nálam ez a főzést és egyéb lájtosabb házimunkát jelentette -, de nem kendővel volt rámkötve, hanem kengurunak vettük, de csak ugránkának neveztük az eszközt. :o))