Keresés

Részletes keresés

csipkefa Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6404
nem tudom, biztos igazad van, hogy több támogatást szeretnél, annak idején nekem is jól jött volna

az amerikában élő fiam a gyereke születésétől kezdve gyűjt arra, hogy majdani egytemi tanulmányait fedezni tudja
Előzmény: dalibaba (6403)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6403

Nem a gyermekszülést, hanem az ember felnevelését támogatnám rangjához méltón. És az pedig úgy 24 körül zárul.

De az állam ott húz ki az efféle kötelezettségek mögül, ahol tud.

Azért az érdekes, hogy az SOS gyermekfalukban tudja, mennyiből lehet tisztességesen nevelgetni egy gyermeket az ott dolgozó anyák segitségével.

Azokra az anyákra, akik ugyanezt a magukéval teszik, meg gyakorlatilag sz@rnak.

Előzmény: Dickens (6399)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6402

A papa a házasságban a férfiembert jelenti.  Mint ahogy a mama (netán hízelegve

mamácska, mert "R" betűs nap van - fogadjunk nem tudod mit jelent - )

az pedíg az asszonyt.    ( középkorú esetében  mumm. )

Előzmény: forintocska (6400)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6401

Annyiból nem szerencsés kárhoztatni a multikat, hogy kizárólag ők azok ma Magyarországon, akik a családbarát politikát magukkal hozzák azokból a kulturáltabb országokból, ahonnan ők jönnek (a részmunkaidős állások nagy része is náluk van). Korrektül bejelentenek teljes fizetéssel, amit kis cégek nem engedhetnek meg maguknak, csomó olyan hozzájárulást fizetnek (kajajegy, bérlet stb.), amit a kis magánok szintén nem, szóval van azért a multiknak előnye.

A pedagúgusképzés/ -fizetés pedig kicsit tyúk vagy a tojás problémakör talán, de szerintem addig nem is érdemelnek több fizetést, amíg ilyen színvonalon működnek (nagy tisztelet természetesen a kivételeknek, akik egyre kevesebben vannak sajna). Tehát gyökeres átalakítás kellene, kb. harmadennyi embert felvenni tanárszakokra (vagy még kevesebbet), azoknak viszont megfelelő színvonalú és követelményrendszerű oktatást, majd normális fizetést és továbbképzést biztosítani. (Nem véletlen a pl. Amerikában is működő "sabatical year" rendszer...

Előzmény: dalibaba (6393)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6399
Persze, hogy vicc, de akkor végül is te nem a háztartásbeli szerepet akarnád jobban támogatni, hanem a gyerekszülést, magyarul nagyobb GYES-t adnál. Arról végig szó volt, hogy a mostani gyerektámogatási rendszer nem jó, ez nyilvánvaló, hogy nem lehet belőle eltartani egy gyereket (többet meg pláne). De a helyzet akkor sem jobb, ha valaki már nincs otthon a gyerekével, mert ugyebár a részmunkaidős állások, és itt visszakanyarodtunk.
Előzmény: dalibaba (6383)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6398

Bosszantott, hogy a papa újságot akar olvasni a slózin.

Gondoltad, na most olvasson, ha két kézzel lógni köll, mint Bulgáriában...

Előzmény: forintocska (6396)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6397

Lassan kezdesz "felnőni" forintocskához.

Megtisztelsz:))

Valóban Igyekszem-igyekszem. De ez nem könnyű...

Ő olyan erkölcsi magaslatokon tanyáz, ahová én sose jutok fel, hiába kaparok itt feszt:)

Előzmény: Törölt nick (6388)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6394

Bosszúból. Először az egész csészét ki akartad vágni, hogy pottyantós legyen.

Csak azután kiszakadt a kapaszkodó csimpaszkodás közben és meggondoltad

magad...                                                                                            :)))

Előzmény: forintocska (6392)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6393

Tudod, az a baj, hogy a mai tanárok többségét úgy vették fel már a főiskolára is, hogy nem kellett hozzá szöveget értemezni tudni, meg középszintű feladatsort jóra sem megirni...

És ezt persze ma sem tudnak, csak turbózzák a semmit. Ezt a nem-tudást kapják ma a gyerekek a legtöbb helyen.

Az előirt kötelező  kreditek megszerzése sem fogja őket megtanitani erre, kb. annyi haszna van, mint a mérnökkamaráknak. Biztos megélhetés jópáraknak a semmiért.

Viszont ha ehelyett a tanárok bérezésére forditanák a pénzt, ismét elkezdenének jelentkezni a jobb képességű diákok a tanárképzőkre. Az elpályázott pedagógusok meg visszaáramlani.

És akkor már ismét lenne értelme teljesitményt mérni, netán aszerint bérezni.

Megjegyze, ez sose lesz. A multiknak nem kellenek a magasan kvalifikált elmék.

A Bigbráner bámulók kellenek. Minél több.

Előzmény: Dickens (6375)
Calvano Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6390
Jó éjszakát a topiktársaknak!
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6389

Az nem baj, hogy élsz...  az a baj, hogy leszerelted otthon az ülőkét.

Női logika :  ami nincs, azt nem lehet felhajtva hagyni.

Most mindenki a fajanszon üdögél.                                                    :)))))))

Előzmény: forintocska (6382)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6388
Lassan kezdesz "felnőni" forintocskához.
Előzmény: dalibaba (6383)
Calvano Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6387
:)))))))) Ez elkerülte a figyelmem! Ott a pont!
Előzmény: Törölt nick (6385)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6386
Muhahahaha!
Előzmény: dalibaba (6360)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6385
Most elismerted a lényeget: nagy önuralom kell ahhoz, hogy téged nyakon ne hajítson valaki:-)
Előzmény: forintocska (6351)
Calvano Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6384
Ezeken Én is befeküdtem a röhögéstől:D
Előzmény: dos48 (6381)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6383

Nehéz bizony ez a dolog, de pl. az, hogy nálunk manapság egy főállású anyaságot az átlagbérek negyedével dijaznak, sokmindent elmond. / a lakástisztaság felvetése meg nyilván vicc.

Ha egy férfi nem kiván családot, és a  szakmájában  szeretne kiteljesedni, és végigdolgozza pl. jó szakmunkásként-vállalkozóként az egész életét, család nélkül, akkor egészen jól megél és nem szorul rá soha senkire. (jut neki mondjuk az átlagbérek 200%-a)

Ugyanakkor ha egy nő nem kiván férfitól anyagi függőségben élni, és az anyai szerepben kiván kiteljesedni, 5 gyermekeket szülni és felnevelni, erre mint önálló szuverén embernek nincs is gyakorlati lehetősége, hiszen ki tud az átlagbérek negyedéből hatodmagával megélni ??? (jutna érte az átlagbérek 4 %-a, egy főre vetitve)

A két választás és életút  ( 200 kontra 4) homlokegyenest eltérőkülönböző volta és elismerésének különbözősége rámutat talán e társadalmi igaztalanságra.

Aminek egyik oldalán ott áll a férfi produktuma : javak termelése, átdolgozott élet. Értéke : 200

A másik oldalán meg a nőé : 5 gyermek a Földön, átdolgozott élet.  Értéke: 4

Előzmény: Dickens (6378)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6381

Megnéztem a "hogyaszongyá"-t, meg a  " :)))) " - t is, amit a Forintocskának küldtél.

Piszok jók...  bezzeg a Forintocska csak lapít.

Előzmény: Calvano (6380)
Calvano Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6380
Azt sem, mert ha elfogyott az ügyefogyott "érve", akkor támad, mint a sarokbaszorított kutya
Előzmény: dos48 (6377)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6379

Tudtam, hogy nem olvastad el....     :))))))

A fiúk azé' hagyják az ülőkét felhajtva, mert udvariasak.

Így lefolyik róla a pisa, mire a mumm használni akarja.                           Wehhh  :)))

Előzmény: forintocska (6376)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6378
Azt nem tudom, hogy kevesebb fiúgyereket bántalmaznak-e családon belül, mint lányt, de utána fogok nézni, kíváncsi vagyok (nem vagyok benne biztos). Ugyanakkor, bármennyire ideális volna a klasszikus női szerepeket honorálni, baromi nehéz (ha ugyan nem lehetetlen). Hogy lehetne anyagilag finanszírozni a háztartásbeliket? Akinek tisztább a lakása, több támogatást kap? Nagyon nehéz szerintem kitalálni egy igazságos rendszert, ha lehet egyáltalán. Sajnos valahogy törvényszerűnek látszik, hogy aki gyereket szül, kiszolgáltatja magát a kapcsolatának, ezért kell meggondolni, kinek és milyen körülmények közt szül. Viszont, ha könnyebb lenne normális munkát vállani gyerekkel, akkor nagyobb lenne az önállósodás esélye is azok számára, akik nem akarnak tovább kiszolgáltatottak maradni egy rossz kapcsolatban.
Előzmény: dalibaba (6360)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6377

Hát, hogy a többiek lássák, milyen teszetosza vagy. Csak a szád jár, meg a

brossúrád kopik, ahogy nyálazod.

De semmit se tudsz a fenyegetőzésen kívül. Igazándiból még azt se.

Előzmény: forintocska (6369)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6375

Hát, attól függ, mekkora az a gyerek. Nem is régen jártam így pontosan egy barátnőmmel és a pici babájával. Persze, akárhol lehet szoptatni - ő is megszoptatta a kocsiban -, de azért ez messze van az ideálistól.

Magam is civil szervezetnél dolgozom, tudom, milyen nehéz helyzetben vannak, de ezzel mentegetni őket pontosan ugyanolyan, mint az általad is olyannyira helytelenített pedagóguskifogás a kevés fizetésről. Civil szervezetnél lenni ugyanannyira nem kötelező, mint tanárnak menni, de ha valaki mégis bevállalja a körülmények ismeretével együtt, akkor csinálja teljes erőbedobással, jó célokért, ha meg nem megy, akkor csináljon mást. Szerintem.

Az biztos, hogy mérni kellene az oktatás színvonalát is, csak nem tudom, hogyan. Az is talán segítene, ha a tanároknál gyűjtendő krediteket (mert már van ilyen úgy tudom nekik is, nem csak az orvosoknak) komolyan vennék, és nem adnának pontot annak, aki nem érdemli meg, meg ha a továbbképzéseket jobban támogatnák...

Előzmény: hgyi (6361)
Calvano Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6373
Előzmény: forintocska (6369)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6372

"Te ugye nem ebbe a kategóriába tartozol?"

Ez alatt mit értesz egészen pontosan? Mert eléggé kétértelmű a mondatod, és ha az egyiket, akkor nagyon nem tetszik.

Előzmény: Calvano (6364)
Calvano Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6371
Előzmény: dos48 (6368)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6370

Te haver vagy.  Jól nézhecc ki kis piros mini ördögpelerinben, szarvacskákkal.   :)))

Előzmény: dalibaba (6367)
dos48 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6368

Nem véletlenül említettem a Jonest.  Az ő aprításához képest én egy ártatlan

tündérke vagyok.

Forintocskaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

Nem méltattad a magyarázatom, hogy a fiúk mé hagyják felhajtva az ülőkét.

Előzmény: Calvano (6365)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6367
Rég sejtettem:))))
Előzmény: dos48 (6363)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6366

A kontraszelekcióról esetleg hallottál ?

Gyermekkoromban egy középiskolai tanár az az orvos, mérnök, jogász, közgazdász  elismerését kapta anyagilag és erkölcsileg is.

Volt is műveltségük; a Vágó első músoraiban talán emlékszünk még rá.

Aztán, a rendszerváltás után lassan lecsúsztak a béreik.

S akik ma tanárnak mennek, igen tudják, hogy nem fognak keresni. Ezért aztán már csak a legelszántabbak meg a leghülyébbek jelentkeznek oda.

Ők fognak hát tanitani. Sőt, közülük a legéletrevalóbbak szépen átivelnek  majd a gazdasági szférába, mintahogy eddig is történt.

Ennek is csak úgy lehetne gátat vetni, ha legelőszöris megemelnék tisztességesre a fizetéseket.

Pénz beszél, kutya ugat. Az alacsonyan honorált munkaköröknek soha nem fog a presztizsük csak úgy hipphopp, magától megugrani.

Pedig ránkférne, már nemcsak a svédekkel való összehasonlitásban:)))

Előzmény: hgyi (6361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!