Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
:O) Kedves vagy, azt hiszem, talán ez azért lehet, mert csak pár napja vagyok itt, egyébként nem vagyok sem türelmes, sem visszafogott alkat :) Meg szeretek vitatkozni értelmes dolgokról, értelmes érvekkel, és kicsit még bizakodom...:)
"Senkit semmiről nem lehet leszoktatni, ha ő nem akarja."
Ezt nekünk úgy adta elő a tanárnőnk, hogy: Ha odahoznak neked egy beteget, és leteszik, mint egy bőröndöt, hogy "no, itten van e! gyógyíccsa meg!" akkor magyarázzuk el a bőröndcipelőnek, hogy ez nem így működik, s hogy mi men tudunk semmit sem tenni.
Nem is tudom, dícséretes-e vagy mókás a kitartásod, hogy még mindig ésszel, emberséggel, érvekkel, udvariasan próbálkozol... Igaz, én is próbálkoztam még nem is olyan régen, mégis pont én beszélek - de most már legalább sejtem, milyennek láthattak mások engem kívülről :-)))
"Ezt senki sem mondta. Csak azt, hogy ne legyen megkülönböztetés a fizetésben a nemek között csak azért, mert valaki nő."
Azt hiszem, leírtam már elég érthetően, hogy ez miért van (lehet) így. Szerintem többnyire nem azért kisebb a fizetése valakinek, mert nő. Egyébként kizárólag ezen az alapon most is tilos a megkülönböztetés. Kicsit lapozgasd a Munka Törvénykönyvét, rádfér.
Egyik sem fogja támogatni, okkal. Ugyanis nem valószínű, hogy ezzel nyerne. Inkább olyat bukna, mint az ólajtó. De a legvalószínűbb az, hogy semmit nem befolyásolna, mert a választási acsarkodásban ez huszadrangú kérdés szokott lenni. Most különben is elnyomja az egészségbiztosítási rendszer és a nyugdíjrendszer átalakítása.
Figyelj, azt kell mondjam, hogy némely beírásodtól belőlem is lassan előtör a védekező őshím, és ez csak azért gyönyörű, mert nő vagyok, és még csak kevesebbnek sem érzem magam a férfiaknál.
Élvezted már a szexet valaha férfival? Te aljas kollaboráns!! :-]
Tudod, mekkora veszélyei vannak annak, amit a családon belüli erőszakkal kapcsolatos, szerinted javallott intézkedésekről írsz? Az egyetlen értelmes javaslat az, hogy ne várjanak a rendőrök addig, ameddig vér folyik (habár elég nehéz az erőszakot sérülések nélkül bizonyítani, ugyanis ezzel az erővel bárki visszaélhet a törvénnyel, és azt mondhatja, hogy a párja úgy viselkedik, hogy annak szerinte bántalmazás lesz a vége, megfenyegette stb., és válások, gyerekelhelyezési perek kapcsán pl. mi történik azokkal az apákkal, akiket igazságtalanul vádoltak meg?). Az összes többi finoman szólva is veszélyes ötlet.
Először is, ha pár napra lecsuknak egy abúzert, annak mi értelme? A legtöbb bántalmazott most is azért nem jelenti az esetet, mert attól fél, hogy akkor retorziók lesznek, ezzel a javaslattal csak méginkább eldurvulna a helyzet. Aki eleve is agresszívan viselkedik, az szerinted mennyit romlik pár nap börtön után?
Kötelezzék elvonóra az alkoholista agresszorokat, remek, és mivel lehet bizonyítani, hogy valaki alkoholista? A komcsi rendszer szépségeit idézik a mondataid, amikor bemondásra fel lehetett nyomni valakit, aki utána hosszú évekig viselte ennek a következményeit, rengeteg esetben ártatlanul. Arról nem is beszélve, hogy ha rendelkeznél minimális pszichológiai tudással és empátiás érzékkel (mindkettő elengedhetetlen volna ahhoz,hogy egy szerinted elnyomott csoportért küzdj), akkor pontosan tudnád, hogy a függők gyógyításának első és elengedhetetlen lépcsője a betegségtudat és az önkéntesség. Senkit semmiről nem lehet leszoktatni, ha ő nem akarja. Úgyhogy az ilyen kényszerelvonóknak - még azoknak az esetéebn is, akik valóban függők - kizárólag negatív következményei lennének, és a helyzet a megelőzőhöz képest is csak romlana.
"A verbális erőszakot legtöbbször fizikai követi." Uramisten, hogy lehet ilyen szintű előítéletességgel és közhelyes, általánosító gondolatokkal azt képzelni, hogy egy jobb világért küzdesz? Ezek szerint, ha én azt mondom valakinek, hogy "baszdmeg", mert ideges vagyok, vagy felhúzom magam vkire, és dühömben azt mondom, h. "megfojtom ezt az idiótát", akkor legközelebb már fizikailag fogok nekiesni? Ugyan már.
"Te neked a fajtád az emberi faj. Annak a fajtának vagy az egyik neme. Belőled nem az azért ugrik ki az őshím, mert igazságtalanok veled szemben, hanem azért, hogy a mostani igazságtalan állapotot, ami az embereknél a hímeknek kedvez, fenntartsd. "
Figyelj, azt kell mondjam, hogy némely beírásodtól belőlem is lassan előtör a védekező őshím, és ez csak azért gyönyörű, mert nő vagyok, és még csak kevesebbnek sem érzem magam a férfiaknál.
Hát igen,lassan lehull a lepel a hazugságokról,ferdítésekről,kőkemény kettős mérce alkalmazásáról...habár ez a cikk már négy éves,de reméljük,lesz még sok ilyen.
2003-ban a fatális végű gyerekbántalmazások elkövetőinek rokonsági/családi státusza a megölt gyerekhez, azaz ki(k) volt(ak) a gyereket lényegében agyonverő(k):
Aztán itt van még a feminácik által a férfiak és normális nők ellen folytatott gyűlöletkampányok eredményezte férfiellenes diszkrimináció néhány további remek példája, amit most már állami szinten is kezdenek komolyan aggasztónak látni kicsit normálisabb országokban:
Nem kell javaslatokat tenned, a törvény és a joggyakorlat már ma is a férfiak kárára diszkriminatív, a válásipar óriási pénzeket generál (a nőknek, a férfiaktól elvéve), a feminista lobby óriási pénzeket generál (a feministáknak, minden más civil szervezettől elvéve).
Őszintén szólva, én károsnak tartom ugyan akiket te ciberszüfrazsettnek nevezel, szerintem emberiesség elleni bűnöket követnek el illetve követelnek, de mégse gyűlölöm őket. Ellenben sajnálom őket is, meg az áldozataikat is - csak persze nem ugyanazért.
Amúgy az anarchizmus és feminizmus összeszövődéséről is érdekes adatokat lehet találni.
Anyaöl Az asszonyi agresszió [2003.05.22. 12:01]
CSALÁDNyomtatható formaForrás: Tűsarok
Egyre gyakrabban hallhatunk különböző médiumokban gyermeküket brutálisan bántalmazó anyákról. Felidézhetnénk az Amerikában ipari kamerával felvett parkolóbeli jelenetet is, de nem kell a tengerentúlra mennünk hátborzongató példákért.
Néhány hete a szombathelyi Fő téren állítottak elő a járőrök egy hétéves kislányát ütlegelő-rugdaló ittas nőt, pár nappal később pedig az egyik kereskedelmi csatorna esti híradójában láthattunk egy csúnyán megvert csöppséget, akit sintén az anyja juttatott kórházba. Többségünk reakciója gyors és egyértelmű: "nem anya az ilyen!", holott érdemesebb lenne egy kicsit elgondolkodnunk azon is: miért?