Babavár! Már nem:((((((
Eltűnt a hárem:DDDDDDDD((((((((
Pedig izgató volt!
Otthon,s panzióban is volt bolt!
De az ember megfásul,
Van más is, mint hátul:DDDDD
Van TV, rádió és net,
S a nej sem reszket!
Oh, régi szép idők!
Hová lettetek, gyönyörű nők??????????
------------------
OFFFFF
Kedves petrakovacs50, csináljatok rengeteg fotót!!!!!!!!! Soha többet nem leszel ilyen szép!:((((..hacsak nem szűlsz majd megint:))))))))))))))
ON
Bar meg a parom sem tudja, kikialtom ide TERHES VAGYOK!!!!!!!!!!! Talan aran emlekeznek, hogy nem is olyan reg irtam, hogy babat szeretnenk. Hat szerencsenk volt hamar osszejott. A Pparomnak Valentin napi meglepi lesz.
Sajnos dolgoznom kell, pedig nincs hozza kedvem
ANNYIRA BOLDOG VAGYOK!!!!!! NEM HISZEM EL! A TESZTCSIKOKAT SZAZSZOR megneztem. Tobbszor kivettem a szemetesbol hatha rosszul lattam.
Primera! Javitottam a datumot, igy majd' egy hettel kozeledett a cel :) En ugy szamolom ki a szulesi datumokat, hogy pl. a lombikosoknal a megtermekenyitest veszem alapul, de nalatok, akiknel "csoda" tortent, nehezebb volt logikazni. De mindenki kijavitotta, akinel a saccolas nem volt jo, csakugy, mint te :) Ha addig nem is jelentkezel, az oromteli esemenyrol ertesitsetek majd minket, jo???
Sihaya!!! MESELJ!!!
Annuska???
Probaby, millio gratula! Nekem is okt. 18. jott ki :)))
Noa, talan olvasol engem is... Ugy orulok, hogy javulni latszik a helyzet! Sok puszi a puciriknak, kaphatunk neha kepeket roluk?
Sziasztok!
Nagyon regen jutottam mar ide, mert januartol kezdve tappenzen vagyok. Ugy dontottem, hogy kihasznalom az alkalmat es itthon maradok most mar. :) Foleg hogy mar a 3.harmadba leptem sokkal jobb igy, mert igy sokat tudok pihenni es a babocaval foglalkozni, es persze a mocorgasait figyelni. :)Most kezdegetunk vasarolgatni, megvettuk mar az elso kisruhakat. Most kek szinueket, mert mar ket ultrahang is megerositette, hogy kisfiu lesz. :)
Minden heten elolvasom azert topicot is (a ferjem szokta kinyomtatni es hazahozni nekem) :)
Annyira orulok, hogy ilyen sokan vagyunk mar a listan. Remelem jocsakan fog meg gyarapodni.
Jo latni, hogy egyre feljebb kerulok rajta.
A szules varhato idopontjanak amugy a aprilis 11.et adta meg ay orvosom . (Az utolso ciklusom elso napja 2ooo.julius 6.a volt, Estee- a te szamolasodnal is ez a nap szerepel vajon, csak azert mert a listan pont egy hettel kesobbi datum van.)
Mindenkinek nagyon jo bababvarast kivanok. :))
Amint tudok ujra jelentkezek majd. :)
Sziasztok.
én voltam néhány hete az 1.sz. Klinikán genetikán, és akkor azt mondta a doki, hogy magzatvízvizsgálatot a 20. héten csinálják, esetleg még a 21. legelején. Tehát ha a genetikára mész a 18. utolsó napján, még van idő, hogy maga a vizsgálat is meglegyen. Nekem az alacsony AFP-m miatt kellett mennem, de az Uh negatív lett, és így kisebbnek ítélték a baba betegségének kockázatát, mint a vizsgálat vetélési kockázatát, így nem csináltattam meg. Remélem, jól döntöttem!!! Mindenesetre nekem is 24. hetet mondták utolsó határidőnek a terhesség befejezésére. Amúgy ha nagyon csúszol, még mindig csinálhatnak méhlepény vizsgálatot, aminek az eredménye 3-4 nap alatt megvan, csak annak nagyobb a vetélési kockázata. Nekem különben pozitív élményeim voltak a genetikán, nem tudom, hogy azért, mert a dokim ismeri, akihez mentem, de én egy dr. Papp Csabánál voltam, aki egy tündér volt. Megnyugtató, de kellőképpen komolyan is vett. Remélem, minden rendben megy veletek! Még annyit, én úgy hallottam, az az itt is emlegett angliai vérvizsgálat csak arányszámokat ad (esetleg pontosabbat, mint egy sima AFP eredmény), de nem olyan tuti eredményt, mint a magzatvízvizsgálat. Nekem itthon is 4 féle eredményt néztek, nem csak a MoM-ot, ahogy ennél a külföldi vizsgálatnál írják itt többen.
Bocs, ha hosszú voltam!
Kriza
Susok:
A Czeizel féle Optimális családtervezőben csinálnak ilyen vizsgálatot vérből is. Igaz, hogy ennek az ára viszont húzós, mert ha jól tudom 40.000,- Ft. De hívd fel őket, és kérdezz rá. Ezt minden hétfőn csinálják, és csütörtökre van eredmény. ÉS legalább olyan biztos 98%, mint a magzatvíz-vizsgálat.
Ilyenkor egyébként 4féle dolgot néznek a véredből.
Piglet
U.I: Szülésznővel még tartozok:-))) De inkább magánban küldöm jó?
Kedves Susok,
Soha nem fogom megérteni, hogy miért kell ilyen érzéketlenül, flegmán, idiótán viselkednie egy embernek - adott esetben egy kórházi dolgozónak - amikor ugyanennyi energiával kedves is lehetne (vagy minimum semleges). Ráadásul miért pont egy kismamával bánnak így???
Drukkolok, hogy sikerüljön valami kerülőutat találnod!!!
Gica
Susok,
Sajnos a Klinikán tényleg mindig ezren vannak, de akkor is fölháborító. Nagyon remélem, hogy meg tudod valahogy oldani. Az orvosod nem tud odaszólni? Vagy esetleg másutt nincs ilyen vizsgálat? Az a bizonyos vizsgálat, amiről írtok, az SZT-n is ki lett tárgyalva, nézz vissza pár napot, biztos megtalálod (ár, ki, hol).
Monix, mail megy.
Tali: szégyellem magam, hogy megint nem tudok elmenni, de pont akkorra van egy nagy családi összejövetel betervezve. De lélekben ott leszek!
Előszőr is üdvözlöm a listánk legújabb utolsó helyezettjét!:)))) Remélem minden rendben lesz, és Te is nyitsz újra egy siker-szériát, és pikk-pakk jönnek utánad a csajok!:))))
(Mellékesen nagyon örülök, hogy már nem "egyedül" árválkodom, mint Forgács dr. páciense:)))))))))
Susok, holnap beszéljük ki ezt a dolgot, lehet, hogy én is tudok kiskaput!:) Különben felháborító az a liba, akivel beszéltél... Elszomorító, hogy ilyen helyen ennyire érzéketlen embereket engednek dolgozni:(((( És legfőkébb az benne a borzasztó, hogy egyáltalán nem egyedi eset...
Gondoltam elolvasom az összes hozzászólást mielőtt írok ide is és nagy örömmel fogadtam, hogy már több helyen szerepeltem. Szóval én is kismama lettem. Még elég kicsi de az. Tegnapelőtt /febr. 8/ tudtam meg az eredményt elkészítettem azóta vagy 5 tesztet, mind pozitív. Szerdán kell mennem UH-ra. Akkor többet tudok meg. pl. hányan vannak a, mekkorák a petezsákok. Már nagyon izgulok!!!
Van a babanetet egy kalkulátor, be kell ütni az utolsó menzesz időpontját és kiírja mikor lesz a fogantás, a fontosabb szervek mikor fejlődnek ki, stb. És azt is hogy mikorra várható a szülés. 2001. október 18.
Remélem, hogy itt is olyan szeretettel fogadtok mint a meddőségi topicon, és sok mindent megtudunk majd "beszélni"
remélem nem keseredtél el nagyon egy ilyen ügy miatt. Én néha megértem, hoyg az egészségügy helyzete nehéz, de aki nem tudja hitvallásból csinálni, az menjen el valami Plázába eladónak, ott legalább megszokott, hogy igy állnak az emberhez (nagy nagy tisztelet a kivételnek mindkét szakmában, mert tudom, hogy ott is vannak!!) Ez a vizsgálat most ugye a Down kórt szűri ki? Mert mesélték, hogy volt a tévében ( Rtl Klub reggeli) egy műsor, ami arról szólt, hogy Angliában kifejlesztettek valami módszert, hogy vérvételből ki tudják szürni a Down-kórt, amit egyéb országokban még csak magzatvízből tesznek. Van egy kórház, aki ezzel foglalkozik, hogy itt leveszik a vért, és kiküldik, és megvizsgálják. TZöbbe kerül, de a tapasztalataid, és ez esetleges veszélye4k felmérése alapján lehet hogy megérné. Megpróbálok utána nyomozni, de sajnos a jövő héten sielek megint, de azért keddre esetleg igyekszem kideríteni
(bocs, hosszú a körmöm, ezért van ennyi fölösleges betű...)
Sziasztok!
A beigért levelemet nem tudtam megirni tegnap, de ma ki vagyok kattanva, úgyhogy kiirom magamból:(
Múlt heti bejelentkezés után sikerült most kedden bejutnom a Margitba, minden OK volt, és hihetetlen módon negyed kilenckor már kész is voltam az adatfelvétellel és a vérvétellel is. Megkaptam a beutalót az I.sz. Klinikára a magzatvizvizsgálatra. Mondták, hogy még aznap telefonáljak, mert nehéz ügy az időpont. Fel is hivtam őket, erre közölték, hogy telefonáljak pénteken 9-12 között, mert csak akkor osztogatnak időpontot (hogy-hogy?!). Hát jó. Ma telefonálok, mire kaptam egy időpontot Genetikai tanácsadásra febr. 27-re (ami nekem a 18. hét utolsó napja), ahonnan még 1-2 hét maga a vizsgálat, és persze az eredményre pedig 3-4 hetet kell várni.
Hozzáteszem, hogy a vizsgálat ideális időpontja a 16-18. héten van. Ezzel az általuk beosztott időkkel épp a 24. hét végén tudnám meg az eredményt. Azt hittem szivinfarktust kapok, mert idáig azt hittem a 20. hétig lehet egy beteg magzatot elvenni. A nő közölte, hogy mit vagyok úgy oda, a 24. hétig még be tudnak fejezni egy terhességet!!! Ne csináljak ekkora ügyet ebből!!!
Mondtam a nőnek, hogy nekem nincs szükségem tanácsadásra, mert nagyon jól tudom milyen ez a vizsgálat, mivel jár stb., de hát nekem a korom miatt ez már kötelező, szóval adjon nekem vizsgálati időpontot. Közölte, hogy mit képzelek, azt nem lehet. És kajánul megjegyezte, hogy 27-re pedig hozzak 3 napi hideg élelmet, mert sokan vannak...
Hát erről ennyit. Némi kétségbeesett pityergés után, felhivtam a nőgyógyászom, aki azt mondta nem szabad annyiban hagynom, mivel nekem legkésőbb 27-én már a vizsgálatot kell megcsinálni.
Úgyhogy ilyen esetben kénytelen az ember valami okosat kitalálni, ami kinyitja a kapukat. Hát ilyenkor jön a protekció. Néminemű gondolkodás után bekattant egy szál, amin el lehet indulni. Meglátjuk, mi sül ki belőle, Szurkoljatok.
Sziasztok
Gica 70
azért nem adtak fotót, mert a kórházakban sajnos erre nincs lehetőség, és nem magán rendelésen voltam. De gondolom majd a magándokinál fogok kapni:-((((
berku:
A dologban az a szép, hogy közgazdász, marketinges vagyok:-)))
De, vedd ki a szabidat inkább a szülés előtt. A várható időpont előtt mondjuk 1 hónappal.
Sziasztok!
Probaby sikerének én is nagyon örülök, ideje volt már jó hírt hallani! Itt olyan képzett munkajogászok vannak - Piglettel az élen :-) - azt meg tudja mondani vki, mi történik a ki nem vett szabadságnapokkal? Először azt gondoltam, hogy kiveszem a szabim 90 %-át és utána megyek táppénzre, de lehet hogy mégsem merem (nem a főnököm, hanem a babonáim miatt).
Szombaton találkozunk!
Sziasztok!
Nem tűntem ám el, csak el vagyok havazva. A másik topicon is február 2. óta el vagyok maradva több száz hozzászólással. Ma belekukkantottam, és JÓ HIR VAN!!!
PROBABY-NEK SIKERÜLT:)))
Estee, felveszed őt is a listára?
Ma hazaviszem a babavárat lemezen, és holnapra próbálok irni nektek, nemcsak ilyen kutyafuttában mint most.
De addig is ne felejtsétek el:TALI, TALI, TALI!
Emlékeztetőül: 10-én , szombaton 13 órakor, ugyanott a Várban, ahol az utóbbi 2 alkalommal is volt. Ugye jöttök?
Susok megkérdeztem kinél szült a kollégám, és a Pálffynál, de valami gáz volt, mert a lány 3 héttel szülés után elkezdett nagyon vérezni, és állítólag kiderült, vagy csak sejtik, hogy valami méhlepény darab benne maradhatott, és hogy elég nagy volt a pánik, szegény csaj ott is maradhatott volna. Na nem akarom a rémeket kelteni, mindenesetre a kollégám nem ajánlotta melegen a dokit!
Ma voltam UH-án babóca 80 mm-es plusz a lábak, ami olyan 2 cm. Szép nagy nem? Keze lába minden látszott. Sajnos itt nem kényeztetnek , mint a Kaaliban, mert nem adtak fotót. A vérvételemnek is meg vannak az eredményei, de nem birom belőle kihámozni, hogy melyik a toxoplazma. Gondolom az ezalatt a cimszó alatt van, nem? De ilyen meg nincs a listán. Úgyhogy most bizonytalan vagyok.
Örülök, Buksi, hogy gyakorlatilag minden simán megy. Bárcsak mindannyian ezt mondhatnánk (nem magam miatt írom, kopp-kopp-kopp). Szóval, Noa, most már csak jobb lehet!!!
Estee,
szerintem jó, hogy néha küldöd a listát - most veszem csak észre, lassan felkerülök a dobogóra, pedig még majdnem három hónap van vissza. Pedig én már most is nagyon nagynak érzem a pocakomat (holott mások szerint egész kicsi: 85 cm a legvastagabb helyen - persze ez nem a csípőmre vonatkozik, ott már réges rég nem, sőt ;-)).
Kedves Buksi
Nagyon jó volt olvasni a kisfiadról szóló leírásodta. Elképzeltem azt amit leírtál, aranyos lehet.
További szép gyarapodást és fejlődést kívánok Petinek, Neked pedig azt, hogy a 6 hetes kontrollon mindent rendben találjon az orvos!
Gica
Estee
csak annyit, hogy mostmár hivatalosan a kórházban is augusztus 13-ra vagyok kiirva. Bocs, nem is lenne annyira fontos, csak aznap van leendő gyerekem keresztapjának a szülinapja, és ezt olyan jó látni, hogy aug 13. Lsz javitsd mad ki,
köszönöm!!
Mostmár itt az alsó sorok is túl vannak az első kritikus időszakon hurrá!!!