Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Elgondolkodtam ezeken a kampányokon. Szerinted mennyire lehet hatékony?
Hány húsevő fog lemondani a húsról ezek hatására? vagy hány bundaimádó fog lemondani szőrös kabátjairól? Vagy hány gazda fog visszatérni a 400 tehene mellett a kézi fejésre?
S akinek mindent el lehet adni meztelen nővel, az felfogja-e az ő provokatív szándékukat?
Én a szokásos "meztelen nővel mindent el lehet adni" koncepciótól jópofán eltérőnek, provokatívnak láttam a képet, ahogy a PETA számos más kampányképét is szándékosan provokatívnak, a szokvány reklámokat kifigurázónak látom.
Láttad a bundaellenes kampányukból azt, ahol a nő megnyúzott rókával pózol? Vagy a pattanásos arcú csajt a tehéntej-ellenes plakáton? Vagy a hasonlóan provokatív MAdGE kampány négymellű, fejőgépes nőjére emlékszel?
Őszintén szólva nem érdekel a bulvármédia. Bár azt ijesztőnek tartom, hogy mennyien olvassák, s hogy ez a beszélgetések fő témája. Wágicát sem tudom beazonosítani, úgyhogy tőlem azt is mondhatták voltna, hogy kiss rozália öngyilkolászást kísérelt meg. És még felsorolhatnák az összes beteg nevét, akik öngyilkossági kísérlet miatt kórházban tartózkodnak.
Ha van olyan marha, hogy a népszerűségért ilyesmit tegyen, akkor rá kellene behúzgálni azokat a bizonyos vonalakat...
Vannak ilyen "öngyilkos"-jelöltek, akik úgy intézik, nehogy véletlenül belehaljanak... Egyik ismerősömnek a férje is úgy szervezte, hogy az asszony még időben levágja a kötélről - onnan lehetett tudni, hogy megírta a "búcsúlevélben". Csakhogy elszámította magát. A felesége 1 órával később ért haza...
az ötlet nem tetszik. a lány tetszik, a kép nem - semmi élet nincs benne, ellentétben somáéval.
a (női) test méltósága nem néhány vonaltól függ. Szerintem egy ilyen testet egyébként sem azonosít senki egy marháéval. Másmilyet is max, egy sertésével.
Nem, ez egy gyógyszerbevevősös, és igen jellemző a bulvármédiára és szereplőire, hogy gyaníthatóan még öngyilkossági kísérletet is bevetnek PR módszerként, példányszámnövelésre :-(((
Nemtom, szerintem ez a kép totális kognitív disszonanciát kell, hogy okozzon a bigott feministákban.
Egyrészt ugye sikeres, öntudatos nő, ez a fotó egy PETA vegetáriánus kampányhoz készült róla, ami ugye szegény elnyomott (sőt, megevett!) állatok jogaiért küzd, tehát rokonszenvvel kell figyelni - másrészt viszont olyan rohadt szexistamacsó sorozatban szerepelt mint a Baywatch, és hát mégis a női test méltósága, ugye...
Csak hamukázol. Ott voltam én is amikor bontottad a dobozt, máig emlékszem, hogy nézett rád szegény femi, amikor egyszerre csak meglátta, hogy kinek küldték... Csak bámult döbbenten, ahogy föléje hajoltál a lovagi páncélodban, de sisak nélkül:
Megoldható lenne, persze. De valahogy mégse oldották meg. Ahogy a Bradley Amendment reformja is elakadt valahogy. Ahogy a családon belüli erőszak elleni törvények nemtől függetlenné tétele is elakadt valahogy. Ahogy...
"De én elvileg kicsit talán inkább érezném fair eljárásnak, hogy ha az anya önálló döntési jogával élve megszüli a gyereket a nemző határozottan kinyilvánított elletétes akarata ellenére, akkor a nemző dönthessen, hogy kíván-e apaszerepet... de hát elvont elvekkel nincs mit kezdeni a jelenlegi helyzetben."
Simán megoldható lenne, hogy apuci akarata ellenére csak úgy legyen gyerek, ha anyuci vállalja, hogy adott esetben nélküle (vö. gyerektartás) neveli föl. Az önálló döntés mellé önálló felelősségvállalás is jár, ugye...