Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
"Szóval könnyen lehet, sőt valószínűnek tartom, hogy a normális feministák egy társadalmi szinten ugyanúgy gondoskodnának a férfiakról és a társadalmi kohézióról, ahogy a normális feleségek gondoskodnak férjükről és a családi kohézióról."
Ez szép gondolat, de ehhez elsősorban NŐK kellenek és nem feministák!
Nem könnyű, tény - tapasztaltam. Birka voltam 15 évig. Ez is tény. 5 évig kínlódtam, próbálkoztam. Közben felnőttem. A gyerekek is. A váláskor nem volt sem munkám, sem saját vagyontárgyaim, sem lakásom. A többit kitalálod.
A volt férjem viszont nagyon rendes, nem nehezítette meg az életemet.
Az önáltatással nem megy semmire, az időhúzásra tökéletes, meg arra, hogy majd lesz valahogy... Rossz taktika, amikor hagyod, hogy 'sodorjon az élet', és azért annak a bizonyos rózsaszín szemüvegnek az első pofon vagy félrekufirc után automatikusan le kellene, hogy hulljon, mert, mint mondtad, büszkeség is van a világon. És persze, hogy nem könnyű, ezért nem szánják rá magukat a legtöbben, mert félnek, mi lesz velük, de tény, hogy mindenkinél más az elviselhetőség határa és másfelé billen a mérleg nyelve. Csak a társadul választott személynek illene jó esetben tudni, hogy ez a tűréshatár nálad hol húzódik...
ezt, ahol az már a jó példa szerintetek, amikor a feminista (nők) a férfiaknak életmód-programot dolgoznak ki.
Én ezt a '...szabott életmódprogram' -kifejezést mondjuk egy kutyapszichológus komngresszuson tudom elképzelni, ahol mondjuk éppen a bútort rágcsáló kutyák neveléséről van szó.
Szerelmes ember nem szokott elhúzni a vérbe, mert áltatja magát rogyásig, hogy majd megjabul minden, amire viszont kiábrándul, addigra rendszerint a gyerek(ek)re is gondolnia kell, lakást se könnyű szerezni, büszkeség is van a világon, ha eleve a házasságba menekült a szülői házból akkor oda visszabotorkálni cseberből veder, pláne ha várható, hogy jön csőstül a szülőktől az "ugye megmondtam, hogy hülye vagy". Szóval nem könnyű, na.
Nem tudom, általános-e. Inkább csak többséginek mondanám. Ahogy a másikat se egyedinek, vagy akár ritkának, csak kevésbé gyakorinak. Szerintem ahol igazán kemény hiriges válás van, ott rendszerint a férfi is megtesz mindent a nő ellen, nem csak fordítva - az nem a páron és pláne nem egyedül a férfin múlik, hogy a kisgyerekes nő szokott többször és nagyobbat nyerni, hanem a nagyon ferde pályán.
Statisztikailag is utánanézhetsz - óvodáskor után sokkal több az apának ítélt gyerek, mint ahogy a közvélemény gondolja, a nagyon pici gyereknek meg a magyar realitást ismerve többnyire tényleg sokkal nagyobb szüksége van anyjára mint apjára.
Nem egyszer tapasztaltam, akár óvodai, akár iskolai szülői értekezleten, babazsúron, játszótéren, szmk-ban, osztálykiránduláson, mindenféle családi ünnepségen és baráti összejövetelen, hogy apa alig-alig fordul elő, anyák vesznek részt mindebben. Sok apának fogalma sincs a gyerekorvos telefonszámáról, arról se, hogy a gyereke milyen gyerekbetegségeken esett át, milyen gyógyszerre érzékeny, milyen ételt szeret, hogy hívják a magyartanárát, miből felelt utoljára, szerelmes-e éppen és ha igen kibe, kik a barátai, ki a kedvenc zenésze... az apák többsége nem tudna kimosni gyerekruhát, nem tudna elkészíteni egy bébiételt (nem a mikrózós konzervre gondolok), fogalma sincs, hogy menstruál-e már a lánya... és sorolhatnám.
Szóval szerintem azt azért ismerjük el, az anyák jellemzően tényleg sokkal többet tudnak a gyerekekről, sokkal többet foglalkoznak velük, kétkeresős családban is.
valahol Skandináviában férfiakra szabott életmódprogramot lobbiztak ki a feministák
a prostitúció radikális tiltásáról-üldözéséről beszélsz ? ...ami miatt a fél svéd férfi-lakosság a környező balti államokba (a tehetősebbje pedig dél-kelet-ázsiába) jár át kufircolni ? Életmód-program :-)
Írtam már, hogy Kopp professzorasszony előadásaiban eleve ott van ugyanez (pedig ő talán eléggé feminista), hogy a feminizmusnak van egy ilyen csapdája, és az is ott van, hogy valahol Skandináviában férfiakra szabott életmódprogramot lobbiztak ki a feministák, hogy nehogy szeretett férjeik idő előtt meghaljanak.
Szóval könnyen lehet, sőt valószínűne tartom, hogy a normális feministák egy társadalmi szinten ugyanúgy gondoskodnának a férfiakról és a társadalmi kohézióról, ahogy a normális feleségek gondoskodnak férjükről és a családi kohézióról.
Igaz, ehhez normális feministák kellenek, nem szélsőségesek - de ha megnézed, itt számos olvtárs a nők közül valójában normális feminista, csak ennek ellenére - vagy éppen ezért! - inkább a normális nőket osztályárulónak bélyegző szélsőséges férfigyűlölőkkel száll vitába, mint a relatíve normálisan megnyilvánuló férfiakkal.
A tényleg abnormálisan hozzászóló férfiakkal meg talán részben azért nem szállnak vitába, mert még a látszatát is kerülni akarják annak, hogy bármiben közös platformara akarnának helyezkedni a fanatikus feminácikkal.
OFF És tudod, hogy hol a baj? A legelső ilyennél kell pakolni és elhúzni a vérbe, amikor még nem az egész addigi élete omlik össze.... Ennél a zéró tolerancia elve nagyon bejön: amit nem tűrsz el életed párjától, azt a legelső (előtti) esetnél kell értésére hozni. A radikalizmus csodákra képes, és akkor nincsen félrekufircolás és nincsen házasságon belüli erőszak és folyamatos ütleg sem, ha előre tisztázzák a határvonalakat. Persze, a bunkósbot típusúaknál nem tudom, hogy működne, de az észérvekre általában nyitott az ember, ha valamenniyre fontos neki a másik. ON
"És óvakodjatok minden szónoktól, legyen bár hangja derűs és bátorító, mint az anya éneke, legyen bár szavainak sora szilárd, mint a kőhíd. Ha általános, statisztikai jellegű szabályok alátámasztása vagy cáfolata végett egyedi példákkal hozakodik elő, csóváljátok meg előbb a magatok fejét, majd az övét, csak nagyobb szögelfordulással, mert vagy az szándéka vagy az gondolata nem lészen tiszta neki."
Ja, és az a "legférfiasabb", amikor lekever párat, majd még egypárat, majd még, még, még ... közben félrekufircol, pedig a nő nem... aztán még durr egy pár pofon, csak úgy... aztán amikor a felnőtt közös fiúgyereknek elszáll az agya, és nem hagyja verni az anyját, akkor a "férfiak" összeverekednek, és az apáról a felnőtt fiút az anyának kell levakarnia... és az apa látleletért rohan majd feljelenti a rendőrségen a fiát... aztán kidobja őket a közös erővel rendberakott házból... évekig tartó, totális megsemmisítő hadjáratot indít a felesége és a fia ellen... de még ahhoz is buta, hogy megnyerje, sőt, egyre nagyobb zűrbe keveri magát...
Most úgy őszintén, a vérfeminista leszbikről az ember jó eséllyel sejti, hogy vagy genetikailag kódoltan nincs szerencséjük a pasikkal és nem is akarnak velük kezdeni semmit, vagy megutálták őket egy-két lehangoló tapasztalat után, mert lúzerek voltak és rosszat fogtak ki. Így aztán nem csoda, hogy ezek a tollforgatók ahol lehet, ócsárolják a hímneműeket, de általában egy hétköznapi nickről ezt nem tételezi fel az ember úgy elsőre, inkább megpróbálkozik komolyan venni. Aztán amikor rájön, hogy hasonló fából faraghatták, mint az idézetek heves, de jeges írónőit, még akkor sem akar hinni a szemének/fülének...
És nézd meg, újra és újra próbálkozunk, hogy valami logikusnak kinéző gondolatsort kiszedjünk valahogy, akár provokációval, akár hecceléssel, de nem és nem megy, nagyon ellenálló a kísérleti alany... ;-PPP
A célja viszont nem igazán teljesül, mert a feminizmust megismerjük ugyan, de teljes valójában, nem csak a lózungok szintjén. És akkor máris nem olyan fekete-fehér a világ. Én az eddigiekből azt szűrtem le, hogy a feminizmus egy része társadalomellenes baromság, másik része viszont akár megfontolandó is lehetne, ha nem járna együtt azzal, hogy a feministák hatalomhoz jutnak általa. Hitlerről is úgy gondolhatták annak idején, hogy "hát van ez a nevetséges zsidó-fóbiája, de a lényeg, hogy rendet csinál és fellendíti a gazdaságot"... Ha valaki igazán tenni akarna itt a társadalmi egyenlőtlenségek ellen, akkor legelőször is nem lenne szabad mindezt férfi-nő ellentétekre egyszerűsíteni, másrészt a feministák helyett csak valamilyen egyetemes emberi, humanista értékeket valló (és gyakorló!) mozgalom jöhetne szóba.
a nőkhöz igazán értő, odafigyelő, jó szerető férfiak a világtörténelem során mindig is megkaptak mindent, amit csak férfi kívánhat.
...akkor én ezt a hosszú évek során a nőkhöz való érteni törekvésem alatt autodidakta módon elsajátított feminolingvisztikai tapasztalattal lefordítanám magyarra:
nőkhöz igazán értő, odafigyelő, jó szerető férfi = jóképű férfi :-)
Amúgy külön jópofa, és alighanem kuncog is rajta minden hithű vérfeminista, hogy amikor híres (leszbikus) radikális feministáktól hozok idézeteket, hogy hát ezekkel a joggal gyűlölt osztályellenség férfiakkal még a jó szex is valójában mindig csak egy elborzasztó erőszak, megalázás, és aki nő netán élvezi, az buta kollaboráns - akkor szinte semmi visszhang; amikor viszont nagyjából ugyanezeket egy kábé arctalan nikk mondja - akkor tömeges rárepülés :-DDD
"Ezzel végül is mégis azt mondod, hogy a nők el vannak nyomva."
Hát végtére is, ez egy feminista topik, nem? Én meg igyekszem jó tanonc lenni, nehogy kirúgjanak :-)
Nem, ezzel arra szerettem volna utalni, amit Te is mondtál, hogy aki nem tud bánni vele és egyszer mégis hatalomhoz jut (pl. a gyerek láthatásával zsaroló feleségek), az iszonyúan könyörtelen tud lenni. Egy férfi lehet, hogy lekever párat egy nőnek, de nem indít ellene évekig tartó, totális megsemmisítő hadjáratot.
Akárhogy is, tökmindegy, egy a lényeg, hogy ezt legalább jól csinálja, nekünk meg van egy kellemes kikapcsolódásra szolgáló hely, ami agymozgatásra sem utolsó és néha meg fetrengek a röhögéstől (vagy kínomban...). ~;-D
Angel, ezer bocs, elragadott a helyiérdekű vasút, vigyázok máskor! ;-DDDDD
Dickens: szereztél egy-két vidám percet, ROTFL.... ;-)))))))))) És egyébként is, a harcos feminőciknek egy kis idézet, hogy legalább valalmi szellemeset is tudjanak mondani a nők évszázados elnyomatásával kapcsolatban ;-)) :
Lovag: - Csendet! ... - Aztán tudjátok-e, hogy több módja is van annak, hogy megtudjuk, boszorkány-e? - Tömeg: - Több is? Mondd el, halljuk, halljuk! Mondd el nekünk is, mi az? Lovag: - Mondjátok meg: mit csinálnak egy boszorkánnyal? Tömeg: - Elégetik... megégetik! Lovag: - És mi egyebet szoktak még elégetni? Tömeg: - Több boszorkányt! - Fát! Lovag: - Helyes. Miért égnek a boszorkányok? Bőrsapkás a tömegből: - Azért, mert fából vannak! Lovag: - Úgy van! És hogyan győződhetünk meg róla, hogy ő fából van-e? Tömeg - Hidat építünk belőle! Lovag: - Nono fiam, kőből is lehet hidat építeni? ... Elmerül-e a fa a vízben? Tömeg: - Nem, lebeg rajta... - Dobjuk a mocsárba! A mocsárba! Fogjátok meg! Lovag: - Csendet! És mondjátok meg nekem, mi lebeg még a vízen? Tömeg: - A kenyér! - ...alma is! - Picike szikmag! - Hulla! - Hasas bankó... Lovag: - Na, na nem.. nem.. Tömeg: - Olaj! - A szöcske, a szöcske! Lovag: - Nem, nem, nem! Arthur: - A kacsa! Lovag: - Ööö ... ez az! - Vonjuk le a logikus következtetést! No? Tömeg: - Ha ő... ugyanannyit nyom, mint egy kacsa ... Lovag: - Na? tömeg: - ...akkor fából van... Lovag: - Következésképpen? Tömeg: - Boszorkány! Boszorkány! Mérjük meg!
Lehet, hogy a topiknyitó mártírlelkületű kissé, lehet, hogy provokatőr kissé, lehet, hogy fanatikus kissé, és még az is lehet, hogy számos nikken nyomul és önmagával is vitatkozik -- de mindenesetre ez egy pörgős topik, a feminizmus melletti értelmes érvek, adatok is megjelennek itt, meg persze a szélsőséges férfigyűlölet elemei is - de megjelennek a normális feminizmus-ellenes érvek, adatok is és a szélsőséges nőgyűlölet elemei is. Ha pedig így van, akkor tökmindegy, hogy őt legtöbben minek tekintik itt, a célja teljesül.
Ahogy az is tökmindegy, hogy engem neveztek már ki ezen az egy topikon nőgyűlölő férfinak is és elvakult feminista nőnek is :-)))
kikérjük magunknak (mi, nők, nem, mi, feministák:)), h a dolog technikai részével problémáink lennének:) közös érdek h mindkét fél kreatív felbilágosult és odaadó legyen