Keresés

Részletes keresés

[virgo] Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8162
A gyűlölet erősen kontraproduktív minden szempontból.
Előzmény: Oromon (8159)
Oromon Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8161
Ezt mind csináltam én is, de újabban sok örömteli és sok szomorú változást látok még a kis falvakban is.
Előzmény: hgyi (8158)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8160
Ja igen,és innentől kezdve értelmetlen a felvetés hogy miért keresnek a férfiak többet...a gyerekükre.Ha együtt élnek vele akkor azért,ha meg nem akkor azért.
Előzmény: Oromon (8156)
Oromon Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8159
Ez mind igaz, lépj tovább. Nem tette meg, megszülte, rettegve, és a félelemtől, a vérveszteségtől és a hidegtől félkómásan hagyta meghalni. Börtönt kapott, gondolom nem volt sztárügyvédje. Leülte. Kiközösítették. A férje, a védőnő, a doktor, mindenki más feddhetetlen ember, senki nem tehet semmiről, mindenki jól végezte a munkáját, a nő pedig menjen, akassza fel magát? Ezt mondod?

Ha megtenné, szerintem tudod mit csinálna a férj meg a gyerekek? Nem mennének el talán a temetésére se, de aztán a gyerekek pár év múlva már szerintem nem tudnának tükörbe nézni. Mert tudnák, hogy segítettek az apjuknak megölni az anyjukat.

Nem tenyéren hordozni kellene, csak megbocsátani neki talán lassan azt az egy rosszat (akármilyen nagy volt is), és nem pedig a nagy gyűlöletben elfelejteni minden jót, amit kaptak tőle. Mert gondolom kaptak, amit olvasok, abból valami ilyesmi jön át.
Előzmény: mr rambo (8155)
hgyi Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8158

Nem falun élek - bár ezt itt városnak mondják, de nem az, csak közel van pesthez. :o) De sok ismerősöm él falvakban. Családsegítős ismerősöm is van, aki tanyákra, apró falvakba is járkál.

Igaz, hogy tizenéves koromban nyaraltam falun falusiak között, de évekig táboroztattam gyerekeket falun, ahol a konyhásnéniktől hujjuj, miket tud meg az ember! Az sem utolsó szempont, hogy az emberek szeretik a vállamon kisírni a bajaikat, tanácsot kérnek. Tanfolyamaim után még hetekig jönnek hozám segítségért, s igen bensőséges dolgokról esik szó. Nem tudom miért, de sokszor idegenek beszédbe elegyednek velem és elmondják, mi nyomja a lelküket.

S ha begubódzva ülök a vonaton ott is hallok érdekes történeteket.

Előzmény: Oromon (8150)
mr rambo Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8157
aha...onann is ki lehet lépni.....itt is siránkozás, és felelősségterelés folyik...ha apa öli meg a gyereket akkor ő a felelős, ha anya, akkor az....ilyen egyszerű.....mondom, kifogása van mindenkinek...ha egy pedofil gyerekgyilkos megöli és elása a gyereked ( tudom, morbid példa) akkpr téged érdekelni fog, hogy őt verte az apja-anyja, vagy hog y gyerekkorában mindig kinevették a láynok, és nem kapott pinát? ÉRDEKELNE a kifogása?
Előzmény: hgyi (8152)
Oromon Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8156
Igen, ez a másik oldala :-(((
Előzmény: [virgo] (8153)
mr rambo Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8155
ja és millió helyen lehet dolgozni....az egyik egyerekkori haverom édesanyjának most telb be a pohár a férjével, és úgy otthagyta mint eb a szarát....50 éves a nő, képzettség nélkül, és láss csodát, talát melót....munka mindig van, inkábba az van ilyenkor, hogy az adott meló nem tecc a hölgynek....mert én pl. ha a gyerekem életéről van szó, akkor utcaseprő, meg szarkotró, meg bármi más lennék....itt pedig a gyerek életéről van szó, ha ottmarad gyávaségból azzal ugyanúgy betesz a saját gyerekének...
Előzmény: mr rambo (8151)
Oromon Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8154
a " vagyok" a második bekezdés első sorában törlendő, azaz "43% hajadon volt" - vacakolt a billentyűzet, vagy hogy is van erre a szakszöveg :-)))
Előzmény: Oromon (8150)
[virgo] Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8153
Az egyedül nevelt gyerekeknek valóban nem idális (bár ideálisabb,mint egy folyton balhézó anyával és apával élni), de sajnos ettől függetlenül rengeteg a csonka család, ami nem tudom, hogy jön a nők szabad választásához.l

Úgy kérlek,hogy a nők nem kötelesek megkérdezni a párjukat/alkalmi partnerüket,akar-e gyereket,esetleg akar-e gyerektartást fizetni 16 évig(minimum).
Eldöntik és punktum.

Érdekes a társdalom ezt nem tartja túl nagy árnak egy kóbor numeráért.Mindenki természetesnek veszi,ha egy férfi balfasz/szerencsétlen volt,netán megtévesztették,akkor törödjön bele,hogy tizenévig elviszik a fizetésének 30-40%-át.
feltéve persze,hogy a nő úgy dönt,mindenképp megszüli a gyereket.
Előzmény: Dickens (8145)
hgyi Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8152
Jártál már falun, tanyán?
Előzmény: mr rambo (8144)
mr rambo Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8151
muahahahahaaaa...ez van amikor olyanról dumálsz amit nem ismersz....SAJÁT SZEMEMMEL láttam, hogy elvisznek egy nőt, aki vert a férje és beleunt ebbe...még egy titoktartási kötelezvényt is aláírattak a kolléganővel, aki intézte...szal igenis van ilyen...
Előzmény: Dickens (8148)
Oromon Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8150
Értem, de nagyon nem szeretem :-(

A kövérséggel takarózni szerintem álságos, 43% ha vagyokjadon volt, gondolom ezek többsége relatíve fiatal, az mind olyan kövér szerinted, hogy az előrehaladott terhessége se látszik?

Tudod, olvastam nemrég az Ikrek krónikáit, egy jópofa fantasy regény, van benne egy szívbemarkoló jelenet a mocsári törpékről, akinek a hősies, de hiábavaló helytállását egy vár védelmekor nem észrevették, aztán elfelejtették - hanem egyszerűen senkit nem érdekelt. Senkit.

Attól tartok, itt is ez lehet a helyzet.

Kissé idealista vagyok, kissé naív vagyok, de szeretek az lenni. Az csak a buta embereknek megengedhetetlen luxus :-)))

Falun élsz? Ha nem, mikor töltöttél falun utoljára hosszabb időt?
Előzmény: hgyi (8136)
hgyi Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8149

hát igen. de a segítő szakmákban dolgozók egy része csupán egy munkának tekinti, de ezt szerintem csak hivatásnak szabadna tekinteni.

Pengeélen táncolnak a segítők: nem szabad, hogy az ő lelküket túlságosan megérintsék az esetek, mert abba belezakkannak rövid időn belül, de lélektelenül, empátia nélkül nem lehet csinálni.

Előzmény: Dickens (8137)
Dickens Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8148

Figyelj, az emberek az életük nagy részében nem kötelezettségből hajtanak végre tetteket. Ha kicsit filozófiai síkra terelem a dolgot, amennyiben végiggondolod, hogy életedben mi olyat csinálsz, amit muszáj, és mi olyat, amit akarsz, akkor a dolgok nagy részéből muszáj helyett akarat lesz. De ez tényleg csak filozófia.

Azért, mert amerikai filmekben azt látod, hogy földalatti nőszervezetek új személyivel, aknamunkával eltüntetnek bántalmazott nőket, azért ez még a valóságban (és Mo-n) messze nem így van. A legtöbb ilyen helyzetben élő nőnek semmi esélye sincsen arra, hgy új életet kezdjen. Nincs anyagi háttere, nincs munkája, és gyerekekkel találni sem tud. Az óvodákban nincs hely, a munkahelyek nem veszik fel (főleg képzettség nélkül, ami ilyen háttérrel szintén gyakori), és egyáltalán - nincs esélye. A krízisközpontok pedig 30, külön kérvényre, nagyon indokolt esetekben 60 napig tudják befogadni, ezért aztán rengeteg nő inkább önként visszamegy az abúzer párjához. Szóval igazságtalan, amit mondasz.

Előzmény: mr rambo (8144)
hgyi Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8147

előfordul, hogy nem látszik. Több ilyet láttam már.

A legtöbb nőn egyáltalán nem látszik abban az időszakban, amikor még elvégezhető az abortusz. Utána pedig úgy takargatja, ahogy tudja. Nagyon sokszor sikerrel.

Az ellenkezőjére is van példa: A minap láttam egy dokumentumfilmet a tévében, ahol egy nő nem esett teherbe, de nagyon szeretett volna gyereket. Egyszercsak bejelentette, hogy sikerült, gyermeket vár. Férje baromira örült, a tenyerén hordozta. Amúgy sem volt egy szilfid termetű a nő, de valóban elkezdett gyarapodni. Csak a nő tudta, hogy gyerekről szó sincs. Mivel produkálnia kellett egy gyereket, a "szülés" várható ideje előtt nem sokkal kiszemelt 3 kismamát. 2 kismama "nem jött be", az egyik elköltözött, a másik váratlanul korábban szült. Maradt a 3. Azt az asszonyt átcsalogatta a házukba, megölte és kivágta belőle a babát. Az áldozatát becsavarta egy szőnyegbe és a garázs mögött megásott sekély sírban temette el. Murvát hozatott és rászóratta. A szomszédoknak azért kicsit furcsa volt, hogy a nő szülés után 1 nappal murvát egyenget az udvaron, dehát - gondolták - erős asszony. A férje határtalanul boldog volt.

Aztán az asszony öngyilkos lett, s a kisbaba az édesapjához került.

Szóval necsak eltitkolni tudják a nők, de elhitetni is, hogy lakik valaki odabent.

Előzmény: Törölt nick (8119)
Dickens Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8146
Nem baj, én is így szoktam :)
Előzmény: Oromon (8143)
Dickens Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8145

Mivan? :)

A férfi valóban nem tud szülni, de ha gyereket akar, akkor joga (és lehetősége) van olyan nőt választani, aki szintén. Ha meg nem akar (sokszor előfordul ám ez), akkor olyan nőt, aki szintén.

Az egyedül nevelt gyerekeknek valóban nem idális (bár ideálisabb,mint egy folyton balhézó anyával és apával élni), de sajnos ettől függetlenül rengeteg a csonka család, ami nem tudom, hogy jön a nők szabad választásához.

A támogatásról se tudom, ki beszélt most - természetes, hogy kell családtámogatás, de megint nem értem, hogy jön ez ahhoz, hogy a nem szülő nők ne kaphassanak rendes nyugdíjat egy tisztességesen átdolgozott élet után (amely ötletet felháborítónak tartok). Én csak erre az egyre reagáltam, ezért nem értem a többi felvetésedet, mint reakciót.

Ausztriában nemcsak a családi pótlék ötszörös, hanem a fizetések is (ami szintén probléma), természetes, hogy egy jobb színvonalon élő országnak gyerektámogatásra is több jut.

Előzmény: sej haj (8140)
mr rambo Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8144
de ki a franc kötelezte erre a nőt? nem a család ölte meg, hanem Ő!!! ha nem tetszett neki valamit, el kellet volna húzni a francba.....mint mondtam, vannak olyan családsegítők, akik úgy eltűntetik, hogy a franc sem találja meg...van inkubátor, van államigondozás...ő mégsem választotta egyiket sem, inkább kinyírta....az az Ő döntése volt...ha majd kiderül, hogy a férje pisztolyt fogott a homlokához, és kötelezte arra hogy kinyírja, akkor kicsit sajnálni fogom....
ha verik otthon, akár szülők, akár férj, el lehet húzni....mit tehet a szomszéd más párválasztási hülyeségéről? ha valaki szereti, hogy agyonverik, hát lelke rajta...
Előzmény: Dickens (8135)
Oromon Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8143
Hehe, először tovább kellett volna olvasnom :-)
Előzmény: Dickens (8133)
Dickens Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8142
:O))))) Így van :)
Előzmény: Oromon (8138)
Oromon Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8141
Szerinted mit jelent az a szó, hogy v é d ő n ő? Nem a családot kell védenie, az igaz, hanem a kismamát, az anyát és (leendú, majd megszületett) gyereket (kéne) - ezért fizetik ugyanis, méghozzá közpénzből.
Előzmény: rambo john11 (8131)
sej haj Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8140

"Szerintem minden nőnek joga van eldönteni, akar gyereket vagy sem"

Ez így igaz, kedves Dickens, a nő választhat, viszont :

1. egy férfi, ha akar, se tud szülni, (de tud gyermeket nevelni közösen egy családban),tehát az egyedülálló férfinek is hozzá kell járulnia a gyermeknevelés költségeihez

2.egy nő egyedül föl tud nevelni gyermeket, de a gyermek általában ezt valamilyen módon megsínyli

3. A társadalom gyerektelenül nem tud fennmaradni, ezért önérdekből támogatnia kell a gyermekes családokat, mert a társadalom feladatainak egy részét veszi át.

Ezt most nagyon semmilyen módon teszi a társadalom,pl. Ausztriában néhány éve kb 5-ször annyi családi pótlékot kapott egy gyerekre egy család, mint itt.

Összegzésként : nem kellene ilyen hímsoviniszta-fekete-fehér módon gondolkodni,

kicsit nézzünk a dolgok mélyére

Előzmény: Dickens (8127)
Dickens Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8139
:O)))) Így van :)
Előzmény: Oromon (8138)
Oromon Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8138
Innen már csak egyetlen apró kis logikai ugrás, hogy kiderüljön, az milyen igazságtalan, hogy egy férfi egyet se szül, végig dolgozik, befizeti a tb-t, és egész jó kis nyugdíjat tud összekalapálni, a szemét! :-)))
Előzmény: Dickens (8127)
Dickens Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8137
Látod, mindaz, amit leírtál (sajnos igazakat) tovább erősíti a segítő szakmákban dolgozók felelősségét.
Előzmény: hgyi (8136)
hgyi Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8136

Nagyon jóhiszemű ember vagy. Kicsit tán idealista is. :o)

A férjek hány százaléka veszi észre, hogy mikor, mennyi betét fogy? Szeméyl szerint egyáltalán nem veszem rossznéven. Ismertem én olyan kövér nőt, akin semmit sem lehetett észrevenni - sokaknak csak az tűnt fel, hogy tologatja a babakocsit.

A nagyon egyszerű emberek házasságában nincs simogatás. Ember hajnalban elmegy dolgozni, utána kocsma, utána hazamegy vacsorázni, ha van tévé, akkor tévézik, utána félkómában megkeféli asszonyt - nemigen érdekli, jó-e a feleségnek -, befordul, alszik. Mitől venne észre bármit is? Az asszony meg - jelen esetben félelemből - nem is szól, hogy jön a gyerek.

Falun, ha egy asszonynak elmondja - legyen az akár az anyja - másnapra a 3. falubéliek is tudják. Persze, hogy hallgatott, ha félt a férjétől.

Falun rengeteget számít, mit szól a Mári néni, meg a Teca néni, a Kati néniről nem is beszélve.

A lány azért nem megy oda az anyjához, hogy jaj, baj van, mert attól fél, hogy az anyja emiatt nagyon mérges lesz rá. Az esetek nagy többségében így is van, s elmondják ezek az anyák a lányukat mindenféle repedtsarkú kurvának. S ha már felcsináltatta magát, oldja is meg a dolgát. És még akkor is ez történik, ha a bajbajutott leány anyja is leányanyaként szült.

Sajnos egy félelmekkel, tévhitekkel, butasággal, tudatlansággal átitatott világban élünk.

Előzmény: Oromon (8118)
Dickens Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8135
De bizony, van. Nem akarom ismételni Oromon szavait, de ugyanazt gondolom, amit ő írt erről. A család azért család, hogy pl. észrevegye, ha egyik tagja bajban van. Nem tudom, van-e gyereked vagy feleséged, ha van, gondold át, el tudsz-e képzelni egy olyan helyzetet, amikor 9 hónapig nem veszed észre, hogy a feleséged vagy a lányod terhes. És bizony a családgondozók, a védőnők és mindazok felelőssége is egy ilyen helyzet, akiknek a munkája egy család támogatása. Olyan nincs, hogy "gyanakodtam, hogy terhes, de annyiban hagytam". Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy a csecsemőgyilkosság jó megoldás, szó sincs róla, valóban az az ideális, ha egy nem kívánt gyerek (ha megszületik) állami gondozásba kerül, nem pedig abúzus áldozata lesz. Csakhogy ez továbbra sem egyszemélyi felelősség. Aki úgy nő fel, hogy okkal tartania kell attól, hogy ha ilyemsi történik vele (hogy terhes lesz), a férje vagy a szülei félholtra verik, az sajnos titkolni akarja. Egy nő sem azért öli meg a csecsemőjét, mert a titkos vágya kipróbálni, milyen latrinába dobni egy újszülöttet. Ez az, amiért nem egyedüli felelős (habár természetesen nem is felmentendő).
Előzmény: rambo john11 (8132)
Oromon Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8134
így van. manapság arra is akad kifogás, ha egy nyolcéves kölyök leköpi az édesanyját, aki pár éve még szoptatta, pelenkázta. meg arra is, hogy egy kétgyerekes apának fogalma sincs, hogy a felesége terhes. tényleg, mindenre akad kifogás. meg bűnbak is.
Előzmény: rambo john11 (8121)
Dickens Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8133

El kell keserítselek, de létezik olyan, hogy jelentési kötelezettség, és ez pontosan a védőnő törvényileg szabályozott feladatai közé is tartozik, mint minden olyan helyzet jelentése, amikor a gyerek veszélyeztetett. (Gondolkodj el egy pillanatra az alábbi szóösszetételen: védőnő.)

Egyébként pedig, ha anyuci anyagilag függ apától, akkor nem gyáva, hanem anyagilag függ, ami nem csoda olyan helyzetekben, amikor pl. szült 5 gyereket, és sosem dolgozott (mert szült 5 gyereket).

Előzmény: rambo john11 (8131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!