Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8964

Hol ilyen széles az ördögárok?

Előzmény: Törölt nick (8963)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8963

Itt van akár kilenclyukú Budapest is

Előzmény: Boszorka (8957)
VEE Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8962

Szerintem a jegyeladáshoz nem kell tudni idegen nyelvet, de akkor mindenki tudná, hogy miért álldigálnak ott.

Előzmény: manhattani (8959)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8961

:-)

Előzmény: manhattani (8958)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8960

A Bajcsy-Zsilinszky úti Poszterházban (Anker alja) elvileg van, viszont némi gyanúra ad okot, hogy a honlapon a kereső most épp átmenetileg szünetel...

Előzmény: Boszorka (8957)
manhattani Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8959

>értelmesebben is szervezhetnék ezt a jegyárusítást, pl. idegenül is ráírva mellényükre

Ha nem tudnak idegen nyelvet, súlyos hiba idegen nyelven ráírni a mellényükre bármit is...

Előzmény: VEE (8955)
manhattani Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8958

Melyikre, az ingatlanosra vagy a karmesterre? :-)

Előzmény: Goldman Emma (8956)
Boszorka Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8957

Tudja itt valaki véletlenűl, hogy hol lehet aránylag nagy méretü Budapest posztert kapni????

Goldman Emma Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8956

Én Weiner elvtársra várok...

Előzmény: vízbe mártott test (8952)
VEE Creative Commons License 2014.08.20 0 0 8955

Hétvégeken a vári Dísz téri buszmegállóba odaállít a BKK két embert jegyárusítási küldetéssel, mert a sofőröknél ugyan lehet jegyet venni (450 Ft-ért), de akkor nem tud időben továbbmenni a busz. Ezeknél a sárga mellényes dolgozóknál csak 350 Ft a jegy. Mellényükön a szív felett pici betűkkel az áll magyarul, hogy "Segíthetünk?", a hátukon pedig: "Jegyárusítás".

Szükség lenne arra, hogy a tétova utasokat felvilágosítsák, melyik busz megy a Belvárosba és melyik fordul vissza a Moszkva – Széll Kálmán térre. Mivel nekik reggel héttől este tízig ott kell állniuk, nincs sok kedvük az egészhez, inkább arrébb húzódnak, nehogy megkérdezzék őket, sokszor külföldiül.

Tegnap egy negyvenes BKK-s férfi egész nap angolul folyékonyan segített a turistáknak. Meglepve kérdeztem, ez most hogy van? Angoltanár vagyok, ez csak nyári munka – mondta...

Jeleztem a BKK-nak, hogy értelmesebben is szervezhetnék ezt a jegyárusítást, pl. idegenül is ráírva mellényükre vagy egy megállítótáblára ezen emberek ott állásának célját. Ezt válaszolták:

"A PFM Kontroll Kft. munkavállalói a Dísz téri események alkalmával ellenőrzést nem végeznek, feladatuk a jegyárusítás, amit valóban nem jelez semmilyen tájékoztató. A bejelentésben leírtakra tekintettel, a későbbiekben az Ön által észlelt problémát lehetőségeinkhez képest orvosolni fogjuk."

Jövőre talán megoldják ezt a hatalmas problémát.

pumukli89 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8954

Bocsánat,ez K.A.volt,én meg hirtelen H.G.-re gondoltam.:(

Előzmény: pumukli89 (8953)
pumukli89 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8953

Szerettem a humorát. Van néhány bakelit lemezem Tőle. .)

Előzmény: vízbe mártott test (8952)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8952

– Géza, kilyukadt a fürdőkád!

– Mondtam, tessék. Hol?

– A lefolyónál!

Ha még valaki emlékszik. :)

Előzmény: pumukli89 (8951)
pumukli89 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8951

Jogos,ezt/ezeket a számokat el kell kérni! :))

Pár éve történt,gyerekem hív,kilyukadt a fürdőkád mikor belelépett mind a negyven kilójával.Hogy a fenébe,nincs egy éve hogy felújítva volt a fürdőszoba. Ez valamikor talán májusban volt. Ajánlottak egy nagyon korrekt csapatot,felhívtam a vezetőt,lapozgatott,lapozgatott szeptemberben lesz két üres napunk.

Kerestem mást,annyi időt nem bír ki az ember fürdés nélkül. :)

Előzmény: vízbe mártott test (8947)
tehtube Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8950

Lehet hogy pillanatnyi zavarában nem tudta elképzelni hogy a parkettát hogyan lehet még a betonra helyezni a fektetésen kívül? :-)

Persze a beton esetében kihagyhatatlan :-)

Azért sikerül belefutnom kontárba is. Vezető meg is ígérte, külső alvállalkozókkal folytatja, neki is jobb így, nemcsak nekem.

De általában pozitív szerintem a szakma előrehaladásának színvonala. Nem foglalkozom rendszeresen kivitelezéssel, de most magamnak főzök.

Előzmény: VEE (8949)
VEE Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8949

Nem értem, hogy miért volt hibás vagy félreérthető a "betonra feketés" kifejezés. Talán pontosabb lett volna, ha ragasztást írok? Ez amúgy csaknem negyedszázada történt, azóta lehet, hogy rosszabb a helyzet. Bár néhány olyan régi mesterségnél, aminél korábban nem lehetett találni senkit, ma már vannak ügyes kivitelezők. Pl. terrazzo és cementlap (http://www.moza.hu/)

A pénzesek ma is megtalálják a jó szakembereket.

Egy fővállalkozó, egy tervező évtizedek után tudja kialakítani a megbízható stábot.

Előzmény: tehtube (8944)
manhattani Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8948

>ha egy műemléki felújításra keresel szakit, ...

Megbeszélt időpontra mentem a kárpitoshoz két, egyáltalán nem műemlék fotelem áthúzása ügyében. Az utolsó percben lihegve esett be: -Elnézést, a Széchenyi könyvtárban voltam.

-Valami műemlék darab áthúzásához keresett anyagot?

-Affenét, áthúzom három irodai széküket.

Előzmény: Csokis (8945)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8947

Címeket, neveket, telefonszámokat kérek!
:)

Előzmény: tehtube (8946)
tehtube Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8946

Szerencsére én az ellenkezőjét tapasztalom legnagyobb megrökönyödésemre. Sebészi pontosságú absztinens kőművesek, legutolsó technológiát alkalmazó villanyreszelők, gépészek. Én csodálkozom a legjobban.

Előzmény: Csokis (8945)
Csokis Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8945

Szegín embör! Biztos kitolták a szemét egy vakpadlóval, amikor odaért a tananyagban. A baj csak az, hogy:

• ezek az emberek utána teli szájjal osztják az észt a laikus megrendelőnek (a nem laikusnak is, és ha ellent mersz mondani, még ők vannak megsértve), és csinálják a szebbnél jobb munkákat szerte az országban. Most igazán nem akarnék egyik olvtársnőnk bepenészedett álmennyezetén példálózni. :-) ;
  • ha egy műemléki felújításra keresel szakit, akkor égen-földön nem találsz, mert eleve kevés a rendes, és annak a is nagy része már rég lelépett, valahol külhonban termeli a GDP-t. Egyszer a Reneszánsz Rt. nyilatkozta, hogy a parlament felújítása azért ennyi, mert ahány hadrafogható kőfaragjuk van, abból ez a tempó jön ki;
  • ha korszerű szerkezetet, gépészetet akarsz, azt is a régi módszerekkel fogják összetaknyolni "mer' aztat mink úgy szokjuk!"
Előzmény: VEE (8937)
tehtube Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8944

Ezt a kérdést én sem értem.

A betonra (de) fektetésen kívül, vagy 

A betonrafektetésen kívül?

(az utóbbinál jön a vakpadló deszkaváz :-)

tehtube Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8943

Engem megkérdeztek hogy nem félek-e az Ebolától? Mondtam hogy igen. Ha meglátok egyet, nagy ívben kikerülöm.

Előzmény: Goldman Emma (8928)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8942

:D

Előzmény: Goldman Emma (8941)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8941

Ezt olvastátok? Blődli, de annak zseniális. És komoly valóságismeretről tanúskodik.

http://index.hu/velemeny/2014/08/12/amikor_az_ebola_elerte_magyarorszagot/

Goldman Emma Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8940

:-)) És hogy lehet még fektetésen kívül?

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8939

"a másodperc nyilván nyaralni ment..."

Csak tőled, ide, Hidegkútra. :)

Előzmény: John Howard (8934)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8938

A csónakok(kishajók) kötelező felszerelése a zseblámpa.
Azzal lehet jelezni az ebolának, hogy hol vagy?

Előzmény: Goldman Emma (8928)
VEE Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8937

A zsemle (vagy zsemlye?), a tej, a vaj, de még a baromfihús témában én is naprakész vagyok. A Nagycsarnokban reggel hatkor indulva körbe-körbe járva lesem az árakat és memorizálom, így csak hétre, negyed nyolcra végzek, pedig akkor még nincs is sehol sorban állás.

A mindenből a legolcsóbbat szisztémát mégiscsak át kell értékelnem, mert a múlt héten aránylag drágán, 1000 Ft-ért vettem hurkát és hozzá kolbászt és olyan jó volt, amilyet (vagy amilyent?) eddig még nem ettünk.

Ez ugyan már korábban is eszembe jutott, amikor a 3500 Ft-os (kínai) cipők talpa egymás után kettétört.

Viszont van egy újabb találmányom: hajvágás a Krisztina krt elejének kanyarjában egy (férfi-női) tanfodrászatban: 700 Ft-ért!

Apropó: ugye már alig van nem koedukált fodrászat a városban? És a képzés is külön volt, vajon most már mindkét nemre alkalmas az iskola?

Erről meg az jut eszembe, hogy vizsgázott nálam a szakközépiskolában egy férfi, aki nappal szakmunkás. A kérdés a parkettázás volt.

– No de még milyen módon lehet parkettát rakni a betonra fektetésen kívül?

– Nem tudom.

– De ebben a régi házban is más módon rakták a parkettát!

– Nem tudom.

– De hát Ön burkoló végzettségű!

– Igen, de én hidegburkoló vagyok...

Előzmény: Goldman Emma (8925)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8936

Ez a legjobb fajta változtatás, aminek semmi értelme, de legalább zavaró.

:)

Előzmény: Tamas(Ottawa) (8933)
John Howard Creative Commons License 2014.08.19 0 0 8935

Na tessék, most nem tudom, hány másodperccel maradtam le! :-(

Előzmény: Tamas(Ottawa) (8933)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!