A Bajcsy-Zsilinszky úti Poszterházban (Anker alja) elvileg van, viszont némi gyanúra ad okot, hogy a honlapon a kereső most épp átmenetileg szünetel...
Hétvégeken a vári Dísz téri buszmegállóba odaállít a BKK két embert jegyárusítási küldetéssel, mert a sofőröknél ugyan lehet jegyet venni (450 Ft-ért), de akkor nem tud időben továbbmenni a busz. Ezeknél a sárga mellényes dolgozóknál csak 350 Ft a jegy. Mellényükön a szív felett pici betűkkel az áll magyarul, hogy "Segíthetünk?", a hátukon pedig: "Jegyárusítás".
Szükség lenne arra, hogy a tétova utasokat felvilágosítsák, melyik busz megy a Belvárosba és melyik fordul vissza a Moszkva – Széll Kálmán térre. Mivel nekik reggel héttől este tízig ott kell állniuk, nincs sok kedvük az egészhez, inkább arrébb húzódnak, nehogy megkérdezzék őket, sokszor külföldiül.
Tegnap egy negyvenes BKK-s férfi egész nap angolul folyékonyan segített a turistáknak. Meglepve kérdeztem, ez most hogy van? Angoltanár vagyok, ez csak nyári munka – mondta...
Jeleztem a BKK-nak, hogy értelmesebben is szervezhetnék ezt a jegyárusítást, pl. idegenül is ráírva mellényükre vagy egy megállítótáblára ezen emberek ott állásának célját. Ezt válaszolták:
"A PFM Kontroll Kft. munkavállalói a Dísz téri események alkalmával ellenőrzést nem végeznek, feladatuk a jegyárusítás, amit valóban nem jelez semmilyen tájékoztató. A bejelentésben leírtakra tekintettel, a későbbiekben az Ön által észlelt problémát lehetőségeinkhez képest orvosolni fogjuk."
Pár éve történt,gyerekem hív,kilyukadt a fürdőkád mikor belelépett mind a negyven kilójával.Hogy a fenébe,nincs egy éve hogy felújítva volt a fürdőszoba. Ez valamikor talán májusban volt. Ajánlottak egy nagyon korrekt csapatot,felhívtam a vezetőt,lapozgatott,lapozgatott szeptemberben lesz két üres napunk.
Kerestem mást,annyi időt nem bír ki az ember fürdés nélkül. :)
Nem értem, hogy miért volt hibás vagy félreérthető a "betonra feketés" kifejezés. Talán pontosabb lett volna, ha ragasztást írok? Ez amúgy csaknem negyedszázada történt, azóta lehet, hogy rosszabb a helyzet. Bár néhány olyan régi mesterségnél, aminél korábban nem lehetett találni senkit, ma már vannak ügyes kivitelezők. Pl. terrazzo és cementlap (http://www.moza.hu/)
A pénzesek ma is megtalálják a jó szakembereket.
Egy fővállalkozó, egy tervező évtizedek után tudja kialakítani a megbízható stábot.
Megbeszélt időpontra mentem a kárpitoshoz két, egyáltalán nem műemlék fotelem áthúzása ügyében. Az utolsó percben lihegve esett be: -Elnézést, a Széchenyi könyvtárban voltam.
-Valami műemlék darab áthúzásához keresett anyagot?
Szerencsére én az ellenkezőjét tapasztalom legnagyobb megrökönyödésemre. Sebészi pontosságú absztinens kőművesek, legutolsó technológiát alkalmazó villanyreszelők, gépészek. Én csodálkozom a legjobban.
Szegín embör! Biztos kitolták a szemét egy vakpadlóval, amikor odaért a tananyagban. A baj csak az, hogy:
ezek az emberek utána teli szájjal osztják az észt a laikus megrendelőnek (a nem laikusnak is, és ha ellent mersz mondani, még ők vannak megsértve), és csinálják a szebbnél jobb munkákat szerte az országban. Most igazán nem akarnék egyik olvtársnőnk bepenészedett álmennyezetén példálózni. :-) ;
ha egy műemléki felújításra keresel szakit, akkor égen-földön nem találsz, mert eleve kevés a rendes, és annak a is nagy része már rég lelépett, valahol külhonban termeli a GDP-t. Egyszer a Reneszánsz Rt. nyilatkozta, hogy a parlament felújítása azért ennyi, mert ahány hadrafogható kőfaragjuk van, abból ez a tempó jön ki;
ha korszerű szerkezetet, gépészetet akarsz, azt is a régi módszerekkel fogják összetaknyolni "mer' aztat mink úgy szokjuk!"
A zsemle (vagy zsemlye?), a tej, a vaj, de még a baromfihús témában én is naprakész vagyok. A Nagycsarnokban reggel hatkor indulva körbe-körbe járva lesem az árakat és memorizálom, így csak hétre, negyed nyolcra végzek, pedig akkor még nincs is sehol sorban állás.
A mindenből a legolcsóbbat szisztémát mégiscsak át kell értékelnem, mert a múlt héten aránylag drágán, 1000 Ft-ért vettem hurkát és hozzá kolbászt és olyan jó volt, amilyet (vagy amilyent?) eddig még nem ettünk.
Ez ugyan már korábban is eszembe jutott, amikor a 3500 Ft-os (kínai) cipők talpa egymás után kettétört.
Viszont van egy újabb találmányom: hajvágás a Krisztina krt elejének kanyarjában egy (férfi-női) tanfodrászatban: 700 Ft-ért!
Apropó: ugye már alig van nem koedukált fodrászat a városban? És a képzés is külön volt, vajon most már mindkét nemre alkalmas az iskola?
Erről meg az jut eszembe, hogy vizsgázott nálam a szakközépiskolában egy férfi, aki nappal szakmunkás. A kérdés a parkettázás volt.
– No de még milyen módon lehet parkettát rakni a betonra fektetésen kívül?
– Nem tudom.
– De ebben a régi házban is más módon rakták a parkettát!