Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Klondike - az első két rész nagyszerűségét iszonyatosan lerombolta a befejező rész pronyó egyszerűsége, hatásvadászata és az a töketlenségből fakadó egyszerűség, ahogyan nem tudták eldönteni hogyan is fejezzék be ezt az egészet. aztán szépen összecsapták. kár érte.
Kevin Bacon ide, James Purefoy oda, a Following egy minősíthetetlenül fos sorozat. Pár rész után szabályosan szégyelltem magam, hogy nézem, és kb a 6 rész után fel is adtam.
Viszont a Justified nagyon "cool". "Redneck" ősasszony már a 2 évadban lesz..., az egyik legkirályabb jelenet pedig a 3. évadnyító ülős pisztoly-párbaja a rész végén. :)
Ez a True Detective (5 rész után) tényleg a legjobb sorozatok egyike.
10/10-(egyetlen aprócska kritika, senki nem lehet annyira láncdohányos, mint MM az idősebb verziójában, az naponta olyan 6 doboz cigarettát jelentene, ha egyikről gyújtana folyamatosan a másikra, de ez csak szőrszáhasogatás részemről).
Ezenkivül most megy nálam a Revolution és meglepően leköt. Viszont a Supernatural-ból egy részt is csak éppenhogy tudtam végignézni.
Nemrég fejeztem be a Defiance első és az Eureka negyedik évadját, amik szintén egész szórakoztatóak voltak. Ezeken kivül a Continuum volt az, ami még tetszett a közelmúltból.
Intelligence - a pilot-ot sem tudtam végignézni, nagyon műanyag
Justified - nem annyira erőteljes, de érdekes az alapfelállás, eddig két részt nyomtam le és jól működik. Timothy Oliphantnak van egy sajátos aurája.
The Following - ez eddig elkerült, de most rátaláltam és attól függetlenül, hogy sok öncélú dolog van a felütésben, szerintem jó lesz. az első rész legalábbis tetszett, profin összrakott cucc, Kevin Bacon piszokul megöregedett.
Valakihomályositson már fel, ki az a 20 kilós indián csaj a Banshee-ben, aki gond nélkül leveri a börtönharcos sheriffet ?
Arról lemaradtam.
Aztán, van olyan nő abban az államban aki nem volt meg ennek a pitbullfejű gyereknek ?
Ebből a filmből egy csodálatos sori lehetne, ha kivennék a sheriffet, a gyökér csaját a családjával,a férjét etc. és csak Proctor maradna meg a pszichopata segéd.
Drámának elég lenne a kontraszt a nemnormális gengszter meg az amish közösség között, még antagonista se kellene konkrét.
A segéd az akkora karakter,most néztem a 3. részt, mikor utbaigazitják az indiánokat.
TWD s04e09 - megmondtam, hogyha kitakarodnak abból a nyűves börtönből, újra a régi lesz minden! ez a rész elég rendben volt, mégha sok minden nem is történt benne a történet szempontjából. elég jó hangulata volt és újra érezni lehetett az elhagyatatottságot, ami abban a világban uralkodik.
P.S.Hoffman váratlan halála sorozat szempontból is egy tragédia:
a Showtime végre megszerezte magának a színészt a Happyish című komédia főszerepére, melyet a pilot után pár napja rendeltek be sorozatnak nyári kezdésre… (A sajtókörúton leadott előzetes állítólag zseniális volt, az újságírók előre odaadták neki az Emmy-t.) A további szereplők Kathryn Hahn, Robin Weigert, Rhys Ifans – lettek volna. Bár egyelőre a Showtime még nem döntött a sorozat sorsáról, de várhatóan örökre el fog tűnni. Valahogy nem hiszem, hogy mással újraforgatnák a pilotot. (Egy fekete munkahelyi komédia lett volna egy férfiról, akinek a főnökei fele olyan idősek.)
Néha belekezdek egy-egy amerikai szappanoperába, van amikor megragad benne valami.
Ha más nem, hogy utálom a szereplőket. Utálni jóóó.
Régebben belekezdtem az Amerikai tiniket is felk**ják ugye ciműba pld., amiben a fiatal, anorexiás, amerikai Ábel Anita tündökölt.
Na, most meg nézem ezt a Switched at birth-öt, aminek az alapsztorija az, hogy egy full szőke, kékszemű WASP családnak nem tűnik fel, hogy a kölkük úgy néz ki mint Shakira bekormozva, a puerto rico-i 1. generációsoknak meg az, hogy a lányuk szőke, kékszemű és eltartott kisujjal issza a tequillát...
De nem ez a poén, hanem hogy siket közösségben játszódik a film, és szinkronnal néztem.
A magyar szinkronosok bravurja (de lehet hogy az amerikai videohoz vágták a magyar szinkront, akkor sorry)
de a jelelések alatt, csak az angol szöveg van.
Hogy ugy mondjam, a fél film ebből áll, mikor a hallássérült kis csaj veszekszik a szintén hallássérült haverjável.
Amugy a magyar szinkron...az emlitett kislány eredeti hangja aranyos,néha felemeli, de van benne ráció és nem bántó.
Akkor meg ne nézd a mindig pörgő The shield-et, vagy ha láttad, felejtsd el gyorsan.:) (minden idők egyik legjobb krimisorozata volt). Szóval van jó sorozat ilyen és olyan műfajban is.