Keresés

Részletes keresés

Hanga444 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1287
Hát én nagyon drukkolok a dugványoknak!
Előzmény: Törölt nick (1283)
Hanga444 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1286
Szia,
talán még neked tudok küldeni, de aztán már azt kell mondanom: elfogyott. Több magot kellet volna szednem, nem gondoltam, hogy ennyire kelendő lesz. :)
Küldd át e-mailben a címedet.
Előzmény: Ronnja (1284)
inérhátiszupernagyi Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1285
Helló! Tavasszal ritkitani fogom a tüskenélküli szedret,ha kell valakinak szivesen küldök tövet!
Ronnja Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1284

Üdvözlök Mindenkit!

Kedves Hanga!

Pár perce keveredtem ide a fórumra, és megakadt a szemem a "sárkány gyümölcs"-ön. Googlén nézve szerelem első látásra lett. Van még eladó belőle? binker@freemail.hu

Előre is köszönöm a válaszodat!

Előzmény: Hanga444 (1280)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1283
Hát restellkedve bevallom, már vagy tíz éve vannak kivitöveim, de még egyetlen termésüket sem láttam, annak ellenére, hogy virág rengeteg volt már rajtuk. Tavaly tavasszal meguntam a tétlenségüket, vettem a fejszét és ... Kettőnek - alaposan visszavágva - azért megkegyelmeztem (mert egyébként kifejezetten dekoratív növények voltak). Közben kezembe akadt (ebben a topikban is hivatkozott) néhány irodalom a kiviről, és az "megvilágosított". Egyrészt úgy jártam, mint sok sorstársam: a faiskolák megcumiztattak, csak porzófajtákat ültettem (no meg egy "öntermékeny" is volt köztük). Természetesen követtem az akkori művelési tanácsokat is (a faiskolás mellet egyik tanácsadóm egy neves agrárfelsőoktatási intézményünk "trópusi növényekre szakosodott" kertészeti oktatója volt), és egy kicsit a tüskétlen szedernél alkalmazott koronaformához hasonló koronát alakítottam ki (tőből több vessző, nagyjából 45 fokos szögben vezetve), és természetesen minden évben metszettem, majdnem úgy, ahogyan a szőlőmet (az egyéves hajtásokat jól visszavágtam).

Miután megismertem a művelési módját, és megbizonyosodtam arról, hogy a hazai oltványforgalmazók (faiskolák, áruházi láncok) pont olyanok (legalábbis a kivi vonatkozásában) mint eddig voltak, úgy gondoltam más módon leszek kivitermesztő! Elkezdem külföldi ismerőseim között kutatni, hátha tudna valaki segíteni. Találtam egyet, aki Svájcban él és a nyaralójánál van termő kivilugasa ("csak az árnyékolás miatt" mondja ő). Mivel magyar, és gyakran megfordul Magyarországon, megkértem, hogy hozzon két lányt és egy fiút. Hozott is, a dugványaim ezekről származnak. Gyönyörűek, de mint mások tapasztalata mutatja, még nincs itt az öröm ideje, lehet, hogy nem lesz belőlük semmi. De ha küzdenek a létükért (segítem őket) és megmaradnak, természetesen adok belőlük.

Nem szoktam hasra esni a külföld előtt, de ... Ezeken a töveken olyan műanyag címke volt, amin fel van tüntetve a faj latin neve (is) és a fajta is, továbbá, hogy porzós, vagy termő egyed-e. A gyengébben kedvéért a termő egyed címkéjén színes gyümölcsfénykép, a porzós egyedén pedig színes virágfénykép van. Azért, hogy a konténerben a növény fixen álljon, a konténer falához igazodó, a tövet átfogó rögzítőrács gondoskodott. És nem mellesleg egy könyvecskét is adtak (ingyen), ami többek között elégrészletesen szól a kivi műveléséről, és az egyes fajták sajátosságairól is. Szóval, most tényleg majd hasra vágtam magam !
Előzmény: Hanga444 (1279)
inérhátiszupernagyi Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1282
Nem hiszed el milyen örömöt szereztél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:):):):):)
Előzmény: Hanga444 (1278)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1281
Sziasztok! Kicsit elegem lett abból, hogy a kiskereskedelemben, kis kiszerelésben kapható zöldségfajták rendszerint gyenge betegség- és vírusellenállósággal rendelkeznek, holott a nagyüzemi termesztésben már erősen nemesített hibridekkel dolgoznak. Ez különösen a paradicsom- és cukkini veteményben nagy probléma, előbbiben a fitoftóra-érzékenység miatt, utóbbiban a vírus-rezisztencia hiánya miatt.

Először cukkini vetőmagot szeretnék vásárolni, történetesen ezt:
Mikonos F.1, 1000 szem, 21 863 Ft;
Egy vírusrezisztens és lisztharmat toleráns fajta. IR=Ec; Sf; CMV; WMV; ZYMV

Innen:
http://www.webshop.juvagro.com/termekek/vetomag/profi-kiszerelesu-zoldseg-vetomag/cukkini

Amint láthatjátok, a probléma itt a nagy kiszerelés. A kiskereskedelemben ~10-20 magot tesznek egy kis csomagba, és az több száz Ft, tehát ez így darabszámra megéri, csak egy kertbe értelemszerűen sok. Ezért keresek embereket, akikkel közösen megvennénk a Juvargo-tól egy csomagot, és aztán az árat és magokat szétosztanánk az egyéni igények szerint.

A tranzakció lebonyolítását később közösen megbeszéljük, ha lesz elég ember. Jó volna elérni a tíz főt, így alapesetben, ha mindenki egyenlően szeretne osztozni, száz mag jutna egy emberre kb. 2185 Ft.-ért. Egyéni igény esetén magonként 22 Ft-ba kerülne, tehát átlagos fészkenként 66-ba, ami nem is rossz.

A jelentkezők írjanak nekem e-mailt a crystalheart@vipmail.hu címre, vagy keressenek iwiwen: Ódor Richárd, http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10059401

Remélem, sikerül összehozni.
Hanga444 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1280
Szia,
van még mag is, ha kell, és úgy tűnik magonc is lesz. (Nekem valahogy mindig sikerül sokat vetni :) )
Előzmény: taormina1 (1269)
Hanga444 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1279
Szia,
küldök szívesen. A kivi nagyon érdekel, mert éppen mostanság terveztem a beszerzését. Teremnek is neked? Küldök e-mailt, a részleteket megbeszéljük.
Előzmény: Törölt nick (1274)
Hanga444 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1278
Szia,
maradt egy csomó magom, szívesen küldök. Beteszem majd a bab mellé. Nem kell megvenni, sok szerencsét hozzá!
Előzmény: inérhátiszupernagyi (1273)
Dodeca Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1277
Nem tudom milyen színű még nem hozott virágot. Én is csak kaptam. De ha minden igaz piros v. fehér a virága.
Előzmény: Boné.Kriszta (1276)
Boné.Kriszta Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1276
Szia!
Az angyaltrombita vagy más néven brugmansia az lefelé csüngő virágú, és hajtatással szaporítják. A daturának pedig felfelé áll a virága és maggal szaporítják. Angyaltrombitából van sárga színűm. Ha esetleg más színben van és megoldható a postázás akkor részemről semmi akadálya.
Dodeca Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1275
Szia!
Nem angyaltrombitára lenne szükséged?
Előzmény: Boné.Kriszta (1272)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1274
Nagyon köszönöm, és a csere-ajánlataimat komolyan írtam! Egyébként kb. három héttel ezelőtt elraktam kivi dugványokat (Hayward fajta) gyökereztetni, szépen hajtanak (bár még feldobhatják a talpukat), ha érdekel (siker esetén) szívesen adnék (küldenék) belőle.

A címem Dorgai László, 1122 Budapest, Kissvábhegyi utca 4-6, A épület 3/1

Előzmény: Hanga444 (1268)
inérhátiszupernagyi Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1273
Szia hanga44! Irtad,hogy kikeltek a sárkánygyümölcs magjaid,nincs véletlenül 1 amit megvehetnék?????????????légyszi-légyszi,légyszi......
Előzmény: Hanga444 (1234)
Boné.Kriszta Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1272
Szia! Nem tudom milyen hajtásra gondolsz, mert a daturát még nem sikerült hajtatni.
Dodeca Creative Commons License 2010.02.15 0 0 1271
Szia Kriszta!
kána rizómáért hajtás nem jó?
Előzmény: Boné.Kriszta (1252)
Dodeca Creative Commons License 2010.02.15 0 0 1270
Sziasztok!
Hosta Royal Standard-t cserélnék főként más fajtákra de egyéb is érdekel!
taormina1 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 1269
Ha túl sok magonc lett, esetleg szívesen otthont adnék 1-2-nek:-)
Előzmény: Hanga444 (1268)
Hanga444 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 1268
Én tudok küldeni fölicseresznye magot, ha még érdekel. Az én magoncaim már egy centisek.
Előzmény: Törölt nick (1258)
Bleti Creative Commons License 2010.02.13 0 0 1267
Köszönöm mindenkinek a tanácsot.Utána nézek.
Előzmény: bombaba (1263)
marimama51 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 1266
Tavasszal szándékomban van még egy vásárlása.Vaniglia van,gondoltam mellé veszek egy másik fajtát.
Előzmény: bombaba (1265)
bombaba Creative Commons License 2010.02.13 0 0 1265
Bocs, nem voltam elég alapos, utólag láttam, hogy Te is őket ajánlottad.
Ősszel vettem tőlük egyet, másfél méternél kicsit magasabb, még dézsában, fedett helyen telel. Majd akkor ültetem ki, ha a már meglevő kettő rendesen beindul a terméssel, addig dézsalakó lesz.
Előzmény: marimama51 (1264)
marimama51 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 1264
Amit én vettem a treemailtől,2méteres suháng volt,de már tavaly virágzott is.Sajnos nem kötött egy sem,de reményeim szerint,-ha túlélte a hideg telet-idén már köt.
Előzmény: bombaba (1263)
bombaba Creative Commons License 2010.02.13 0 0 1263
Datolyaszilvát már sok helyen és több félét lehet venni, pl. itt is: treemail.hu
A sok lehetőség közül válogathatsz méret/fajta/ár alapján, Neked melyik éri meg.
Előzmény: Bleti (1256)
szaguaro Creative Commons License 2010.02.12 0 0 1262
Nézz be a Nálubk is termő uj gyümölcsök topikba! Talikon van lehetőség vásárolni, nagyokat adnak ugy 3000-ért.
taormina1 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 1261
Megoldom valahogy a postázást, ha legközelebb Magyarországon leszek. A privát címemre küldjétek el a postacímeteket!
Datolyaszilvát mindenképp itt kell venni:
www.orchideak.hu
A lehetö legjobb cím!
Tillana Creative Commons License 2010.02.12 0 0 1260
Köszi, sajnos messze vagyok.
Előzmény: taormina1 (1255)
marimama51 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 1259
Szia!
Én tavaly tavasszal itt vettem datolyaszilvát.Szerintem nem drága.
http://www.treemail.hu/gyumolcstermok/p/5?rendez=nev
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.12 0 0 1258
Szívesen elfogadnék perui földicseresznye magot, Actinidia callosa (vagy más kopaszkivi) kiültethető gyökeres dugványt, kákiszilva magot (amiből ehető termést hozó növény nevelhető), továbbá kérek ötletet (tanácsot), hol lehet megbízható helyről, elfogadható áron hazai szaporítású (pontosabban a télállóságát hazai viszonyok között bizonyított) kákisziva oltványt beszerezni.

Cserébe felajánlok bujtással szaporított fügecsemetéket (még nem elég erősek, de ősszel valószínű átültethetők), tüskétlen szedret (sarjtövek), gyökereztetnék (és ősz felé adnék-küldenék) különböző fűszernövényeket (pl.: levendula, orvosi zsálya, kakukkfű, izsóp, lestyán, tárkony), pár Néró fajtájú (a legfontosabb gombabetegségekre rezisztens kékszőlő) szőlőoltványt.

Budapesten és a Velencei tó környékén leszek elérhető.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!