A díjak terén azt deriváltam, hogy csak mondjuk 5 pénzfogadásnál nagyobb mennyiségnél érdemes a biznic szla. Ez kötelezően választandó ? Mikor ? Mikor merül fel először, hogy választani kell ?
Nagyon köszönöm a gyors és okos segítséget ! A 2.8% annyit tesz, hogy ennyit nyúlnak le tőled, ha lehívod ? Akkor jobban járok, ha csak elhasználom majd egyszercsak ? Köszönöm a segítséget !
A kérdés arról szól, ha jól értem, hogy a Paypal által kibocsátott e-money-ra nem vonatkozik a UK pénzügyi biztosítás, így ha a Paypal csődbe menne, nem kapsz semmit. (Egyébként a Paypal 250000 forintig garantálja a számládon levő pénz visszafizetését.) Nekem ilyet nem írt még, lehet, hogy csak angol ügyfeleknek kell ezt a figyelmeztetést kiírnia. Ha nem fogadod el, akkor visszautasítod a pénzt, és visszakerül a küldőhöz. Ennek az egésznek semmi köze a pénzmosás elleni dolgokhoz, nyugodtan elfogadhatod. Ezután kerül a Paypal számládra a pénz.
A pénzmosásos dolgokat pedig fel kell töltened és várnod. Nekem több, mint 1 hónapot vett igénybe, hogy ránézzenek a dokumentumokra. Miután elfogadták, csak akkor tudsz pénzt lehívni a számládról. Ha jól emlékszem Paypalos fizetésre addig is lehet használni.
A pénzhez úgy jutsz hozzá, hogy lehívod a bankszámládra a pénzt. Ha még nem adtál hozzá a Paypal accountodhoz bankszámlát, akkor tedd meg, mert egyébként nem tudod lehívni a pénzt.
Nekem Premier accountom van - itt 2.8% + $0.3 a fizetések fogadásának díja, és a lehíváskor (withdraw) is elég kedvezőtlen árfolyamot használnak, mivel csak forintban lehet a számlára lehívni a pénzt, és a PP konvertálja a saját árfolyamán.
Most először kaptam pénzt és nem fizettem a PayPalon. Ez az összeg 1500 USD körüli, így átlépett egy határt, ami miatt bizonyos pénzmosás elleni szabálynak megfelelő dokumentumokat fel kellett töltsek. Képes igazolvány fotót, meg címigazolást, amihez én befizetett csekk feladó vevényeket csatoltam. Remélem ez így ok.
Sajnos annak ellenére, hogy beszélek angolul, a bonyolult dolgoknál nem vagyok biztos magamban, és inkább nem szeretnék rosszat csinálni, kérlek segítsetek, hogyan tovább.
Az előbbi akció most történt. Visszamenve a számlámra, találtam egy accept/denied lehetőséget. Gondolom el kellene fogadnom a bejött összeget, hogy az enyém legyen, de az elábbi feliratot kaptam, amitől vissza ijedtem:
Balance Limit Warning Your account balance is approaching 250,000 HUF. PayPal is required by law to inform you that the UK Financial Services Compensation Scheme does not apply to claims for e-money issued by PayPal.
In the unlikely event that PayPal becomes insolvent, your e-money balance may become unusable. By clicking on the checkbox below you acknowledge that you understand this warning and accept that your balance, at any time, may exceed 250,000 HUF. If you choose not to accept this warning, the payment will be denied.
I acknowledge that I understand and accept this warning.
Nem tudom, hogy ez pontosan mit is jelent, de nem akarnék elesni a 250e feletti résztől. Most akkor várnom kellene, amíg vissza nem jeleznek a PayPaltól, hogy elfogadják a feltöltött dokumentumokat ?
Ha mondjuk minden rendben ment, és engedik, hogy felvegyem a teljes összeget, akkor hogyan lehet ezt pénzzé tenni ? Gondolom eleinte csak rajta van a PayPal számlámon, nem használható pénz. Fizetgethetek belőle e-bayen, és akkor nem is vesztek a nekem küldötthöz képest összeget PayPal használatért ? Ha mégis levennék valamennyit, vagy mindet, akkor a teljes után számolnak fel egy %-ot, vagy fix összeget vonnak le ? És hát a legfontosabb, hogyan lesz ebből a számlámon pénz ?
Szívesen....bár nem hiszem hogy az ismerősöd engem kérdezett... Ha egy gurut bevontok akkor annak mindent tudnia kell mert hiányos infókból nem lesz megoldás. Kérdezni is jól kell tudni. Ha a guru mégis én voltam keveset és rosszul kérdezett a barátod :-)
Asszem eléggé elszúrtuk a dolgot, hiszen nem csináltunk semmit, csak vártunk. Az ismerősöm részéről be volt vonva egy álítólagos PayPal" guru", de azt azért ő is elfelejtette mondani, hogy 20napon belül lépni kell a dologban, mert máskülönben bukjuk a zsét. Évek óta használom a PayPal-t, de soha nem volt még vele gondom, még vitát sem kellett nyitnom soha. Sajnos a tapasztalatlanség most bosszút áll úgy tűnik. Azért nagyon köszönöm a segítséget!
Csak remélem hogy a disputét 20 napon belül...nem 15.....de a 15.-en jó....claimmá alakítottad.
A kártyalevétel és csere hülyeség volt. Mielőbb próbáld visszaszerezni a paypalod... Olyan nincs hogy...csak akkor ha kártyatörlés helyett az egész paypalod törölted....azaz bezárattad....ez meg ugye óriási gáz ebben a helyzetben.
A PayPal tranzakció száma lett megadva a telefonálás alkalmával, és rosszul írtam a legelső hsz-ben, nem a refund lett elindítva, hanem a disput. Az meg ugye nem mindegy:-)
Bocsi, tényleg egy kicsitt konkrétabban kell leírnom a dolgot. Úgy lett a vita megnyitva, hogy az eladó húzta és halasztotta a csomag küldését, az ismerősöm aggódott, és én az ő kérésére megnyitottam a vitát. Persze erre az eladó rögtön válaszolt, és írta, hogy visszaküldi a pénzt. Eltelt a 15nap, és a vita automatikusan bezárult. Egy nagyon régi hsz-nél olvastam, hogy ha 15 nap elteltével nem indítja el a pénz visszafizetését az eladó, akkor a vitát fokozni kell. Lehet, hogy itt szúrtuk el? Kicsit bonyolítja a helyzetet, hogy még mielőtt ez a dolog komolyabbra fordult, azt a bankszámlámat amihez a regisztrált Unicredit-es bankkártya tartozik, különböző okok miatt megszűntettem, és beregeltem egy Raiffeisen-es okoskártyát.Nem volt már rá szükségem, és persze nem gondoltam, hogy ilyen PayPal-os ügy miatt még szükség lehet rá. Az is több mint furcsa, hogy a rendszer nem enged belépni, a regisztrált email címemet és jelszavamat nem fogadja el. Igazából nem az én pénzemről van szó, de mégis szeretnék valahogy segíteni.Én érzem magam kellemetlenül, hiszen egy szívességet tettem, és ott tartunk, hogy ilyen sok pénz valahol van, csak azt nem tudjuk, hogy hol...
A segítségetekre lenne szükségem az alábbi ügyben!
Egy ismerősöm megkért, hogy PayPal-al fizessek ki egy számlát kb 1.100usd összegben.Ez megtörtént, rendben is volt minden, de közös megegyezéssel az üzlettől később elált az ismerősöm és a kínai cég. El lett indítva egy refund, tizenöt nap elteltével a vitát a PayPal lezárta...azóta viszont semmi.Pontosabban nem semmi, mert az ismerősöm felhívta a PayPal-t, ahol látták a tranzakció száma alapján az ügyletet, de a bejelentkezési email címet viszont nem. Ez a délelőtti órákban történt, aznap délutántól viszont egyáltalán nem enged belépni az email címemmel és a jól megszokott jelszavammal, azóta a számlám gyakorlatilag megszűnt. Lenne valakinek valami ötlete??? Előre is köszi a segítséget!
Köszi! Nem akarom falra festeni, csak a működésével nem voltam tisztában. Eddig abban a hiszemben voltam hogy ha megkapom az árut akkor nekem valamit hivatalosan vissza kell igazolni és addig a paypalnél "letétben" van a pénz (és majd ettől lesz biztonságosabb mint egy sima előreutalás). Erre a postás csak a kezembe nyomta és kész. Egyébként feedbacket már hagytam is rá, a másik csomagom meg csak pár napja jön állítólag (scotland). Úgyhogy csak az agyam járt... Mégegyszer kösz.
Eladó megkapja....már azonnal el is költheti akár... Feedbacket az ebayen adhatsz......leave feedback....ha megjött leírod minden rendben és kész.....de ha nem adsz az sem gáz.
Ha meg nem kapod meg...45 napon belül lehet reklamálni a paypalon...de ezt rengetegszer leírtuk.... Tehát ha 30-40 nap közt még nem kaptad meg.....szólsz itt a fórumon és segítünk ha kell.....addíg meg minek az ördögöt a falra festeni.....
Sziasztok! Bocsi hogyha már volt téma, de gyors kereséssel nem találtam rá választ. A kérdésem a következő: eddig úgy tudtam(...), a paypal elvileg azért biztonságos mert én elutalom a pénzt és amíg meg nem jön a vásárolt áru (pl ebay) addig az eladó nem kapja meg. Én megkaptam a rendelt cuccot, simán kihozta a posta még csak aláírni sem kellett semmit. Akkor ez a visszaigazolásos dolog hogy működik? Vagy nekem most utólag az ebay vagy a paypal oldalán be kell ikszelnem valamit? De visszájára fordítva, mi van akkor ha esetleg nem kapom meg a cuccot? Közbe meg a bankkártyámról le lett vonva az ár. Köszi előre is, remélem nem voltam nagyon bonyolult.
sürgős segítségre lenne szükségem. eBay-en vásárolt tőlem egy 0-s visszajelzésű arc, és kaptam a PayPal-tól egy üzenetet, hogy csak akkor látom a lét, ha elküldöm a csomag tracking számát. Nekem authentikusnak tűnik a levél, a kérdésem az, hogy ha EMS-sel feladom, látja-e a vevő Magyarországon kívül hol jár a cucc. Ciprusra kellene szállítani drága cuccot, és a DPD oda nem szállít.
Gondolkodj logikusan.... Ha kevés is az angolod.... Logikusan leírja hogy megterheli 400huf-fal az 1234 kártyaszámládat. És hogy pár nap után az ehhez tartozó folyószámládon a 400 as terhelés közleményében találod a paypal által kért 4 jegyű kódot. Amit ha a kért helyre beírsz teljesértékűvé teszed a paypalod. Mindezt kis nyelvtudással is értheted....ha veszed a fáradtságot natúr fordítás helyett az értelmezésre is....
Amúgy ha nem megy én és más is segíthet.... Na meg tudok helyetted fizetni is a paypalommal.....:-)
Olvasd el a 3193-re adott válaszokat, az összes érvényes rád is. Nyilván a te pénzed, úgy kockáztatod ahogy kedved tartja, de később ne gyere panaszkodni, hogy a csúnya PayPal mennyire átvert - pedig valójában csak rossz helyre klikkeltél (rosszabbik eset, ha a rosszfiúk vernek át).
OFF Költői kérdés: vajon miért van az, hogy valakinek fogalma sincs mit ír egy weboldalon, mégis gondolkodás nélkül nyomkodják a gombokat miután megadták a bankkártyaszámukat :-O
Ez sajnos nem működik. Pedig jó lenne -de nagyon-. Én (két éves hallgatás után) ma regisztráltam élesben. ( 1 + 400 forint levonással + megint 400 forint.. Sajnos, kétszereztem a 400-at.. Nem tudom, az egyik 400 elveszett máris???..) Mi ez a szöveg?: "Your card ending in **** has been charged 400 HUF on Nov. 25, 2008.
Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge.
Return to PayPal and enter the 4-digit code to confirm your credit card.
The charge will be refunded to your PayPal account after you confirm your card. When you confirm your card, your Sending, Receiving and Withdrawal limits will be lifted and you will be a Verified member.
If you access your card statement online, you will see the number within 2-3 business days. If you don't have online access to your statement, please wait for your printed statement to arrive by mail. Sincerely, PayPal" És ez: "On Nov. 25, 2008, the credit card ending in **** was added to your PayPal account."