Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.11 0 0 1208

Évek óta ügyfél voltam, amikor az NN biztosítón keresztül megnyitottam a Privilégium L számlámat pár hónapja.

És nem csak én hanem másokat is ismerek.

Hogy meglévő számlát át lehet-e minősíteni ezt nem tudom.

Én a helyedben azt csinálnám, ha a fióki ügyintéző nem tudja átminősíteni, hogy partneren keresztül igényelnék, utána úgyis hívni fognak. A központban, ahova ezek a kérelmek befutnak úgyis ismerik a dolog menetét, hiszen ezerszer csinálták már.

Előzmény: További magyar hang (1207)
További magyar hang Creative Commons License 2016.05.11 0 0 1207

Tegnap felhívtam az Erste-t, de ők is megerősítették, Privilégiumot csak olyan nyithat, akinek előtte 3 hónapig nem volt semmilyen bankkapcsolata az Erstével. Átlépni, átminősíteni nem lehet, Tehát akkor most meg kellene mindent szüntetnem, nyitni másutt, majd 3 hónap múlva vissza*.

*erre mondtam, hogy nem akarok negyedévente bankozni

Előzmény: Törölt nick (1197)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.10 0 0 1206

a NN-nál sikerült is beregelni,már hívtak is az Erste-től,holnap megyek aláírni

Előzmény: Törölt nick (1205)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.10 0 0 1205

köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ,rápörgök:)

PJ Proby Creative Commons License 2016.05.10 0 0 1204

Pár hete a kispesti fiókban kötöttem meg a szerződést. Lehet, hogy nem mindegyik ügyintéző/fiók van képben, de lépj fel határozottan, mert ha az egyik fiókban meg lehet kötni, akkor a többiben is.

Előzmény: Törölt nick (1202)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.10 0 0 1203

Olvasd vissza a K&H topicot 1132-1136-ig. Ha a közvetlen bankfiókban nyitás nem menne, akkor is legegyszerűsödik a helyzet azzal, hogy előtte a partnernél történő személyes megjelenés már nem szükséges, online megy a dolog.

Én annak idején a bankmonitor.hu-n regisztráltam, és ott személyesen el kellett volna utaznom Pestre (ez nekem oda-vissza ~360 km). Rá 1 hónapra jött levél, hogy már nem szükséges a személyes találkozó, de addigra az Union-on keresztül elintéztem a számlanyitást.

Előzmény: Törölt nick (1202)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.10 0 0 1202

ebben biztos vagy? ma beszéltem egy fiókos ügyintézővel és partnerhez irányított,de az erste honlapján lévő ügynöklistából nem egyszerű eldönteni,hogy ki rendelkezik helyi kontakttal!

Előzmény: Petya79 (1200)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.09 0 0 1201

Ha már hitelkártya segítsetek légyszives:

Cetelem hitelkártyánál jól értelmezem a Hirdetményben található kitételt, miszerint ha mindig időben visszafizetem a tartozásomat, akkor nem számolnak fel sem éves díjat, sem számlazárási díjat, sem az SMS szolgáltatás díját, azaz nincs semmi díja a fenntartásnak?

Vagy ha nem, akkor pontosan, hétköznapira lefordítva mit jelent a következő?

*Időlegesen nem kerül felszámításra abban az esetben, ha a hitelkártya számlán az adott díjtétel esedékessé válásának időpontjában fennálló tőketartozás kizárólag az Általános Szerződési Feltételek 1.10.e) pontjában meghatározott tranzakcióból származik

Petya79 Creative Commons License 2016.05.09 0 0 1200

"...nyitsz egy Privilégiumot partnernél..."

Az régen volt, most már a bankfiókban is nyitható.

Előzmény: Törölt nick (1197)
halilali1 Creative Commons License 2016.05.09 0 0 1199

szerintem igen, mert a tárgyhónapot megelőző hónap jelen esetben a március 15- től április 14-ig tartott és te április 11-én utaltál 

(a másik utalásod már a következő - mostani 04/15-05/14 - tárgyhónap)

Előzmény: Veesa (1198)
Veesa Creative Commons License 2016.05.09 0 0 1198

Hali,

Utaltam 04.11-én is és 04.18-án is 180e-t a privilegium L-re. Akkor most már a májusi és júniusi kp felvét (elvileg) ingyenes.

Ez valahol kiderül, hogy megfeleltem a feltételnek?

Ill. levontak 1 ft kamatot a 360e-re... Ez mi a lótüdő? Ne utaljak rá többet, mert több kamatot vonnak le?

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.08 0 0 1197

Újat nyitni csak partneren keresztül lehet.

De hogy fiókban nem lehet átminősíteni Privilégiumra azt nem tudtam.

Egyetlen megoldásnak az tűnik, hogy nyitsz egy Privilégiumot partnernél, majd utána a régit megszünteted.

A csoportos beszedéseket, állandó átutalásokat (ha vannak) a fiókban kéred hogy vigyék át az újra.

A munkahelyeden leadod az új számlaszámod.

A netbank, telebank azonosítók maradnak a régiek, hiszen folyamatosan ügyfél maradsz.

Előzmény: További magyar hang (1196)
További magyar hang Creative Commons License 2016.05.07 0 0 1196

Azt valaki érti, hogy miért nem lehet átlépni Privilégiumba?

Illetve értem én, hogy új ügyfeleket akarnak bevonzani, de a meglévőket miért szívatják az OTP-koppintás EgySzámlával? Simán teljesíteném az "L" díjcsomag feltételeit is (ez itt most nem dicsekvés), de most mégis el fogom hagyni őket. Ha pedig valahová berendezkedem, és jó lesz, nem biztos, hogy lesz kedvem visszapakolni mindent 3 hónap után csak a Privilégium miatt.

Pisitbá99999 Creative Commons License 2016.05.06 0 1 1195

Nem kaphatsz hitelkártyát igazolt jövedelem nélkül a fair bank törvény hatályba lépése óta. Ennyi.

Korábban adtak hitelkártyát a bankok állományra is, most viszont a törvény megköveteli a jövedelem igazolását.

Előzmény: Törölt nick (1193)
punk anderson Creative Commons License 2016.05.06 0 0 1194

,,Az Erste 550E-es keretet adott munkavállalói igazolás nélkül"

Ezt hogy érted? Akkor milyen doksik alapján kaptad meg a kártyát?

Egyébként én hitelkeret-emelésen gondolkodom, 1 éves lassan a kártya, 250-et kértem tavaly, kaptam volna többet is, de gondoltam elég ez, úgyis csak ennyire van visszatérítés. De néha jól jönne, ha kicsit több lenne. Újra teljes dokumentáció kell szerintetek? Úgy tudom maguktól már nem emelhetnek, mint régen.

Előzmény: Klau1988x (1191)
FOMA Creative Commons License 2016.05.06 0 0 1192

Arra ügyelj, hogy a kamatmentesség a készpénzfelvételre nem vonatkozik!

Előzmény: Klau1988x (1191)
Klau1988x Creative Commons License 2016.05.06 0 0 1191

Sziasztok, nagyon szépen köszönöm a rengeteg választ.

alapból nagyon hitelellenes vagyok, a diákhitelen kívül semmi más hitel nem volt a családban, viszont most szükségem lesz rá, mert Dubaiba költözünk május végétől, a cégem állja a szállást, de csak visszamenőleg. Amíg nincs kinti bankszámlám és amíg nem jön az első fizu, addig nem kapok pénzt, tehát 1-1,5 hónapig saját tőkéből kell kettőnknek megélni. A legolcsóbb szállás 350 ezernél kezdődik/hó plusz még a kaja, utazás stb. Az Erste 550E-es keretet adott munkavállalói igazolás nélkül, így ez most pont jól jön. Az első fizumból pedig vissza is tudom fizetni az egészet, csak ezt az időszakot kell átvészelnünk:) De megnyugodtam akkor, hogy kamatmentesen vissza tudom fizetni.

PJ Proby Creative Commons License 2016.05.05 0 0 1190

Köszi, ezt jól eldugták. Nekem éppen kapóra jön, a közeljövőben fogom megigényelni.

Előzmény: Petya79 (1189)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.05 0 0 1189

https://www.erstebank.hu/static/internet/download/LHH_m1_20160503.pdf

A 16. oldalon találod

Ami egy lényeges kikötés, hogy a hitelkártya igénylőlapon meg kell adni egy mobilszámot és email címet. Ezen pedig a bank különböző termékekkel, promókkal "zaklathat".

Előzmény: PJ Proby (1186)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.05 0 0 1188

Soha nem fizettem még ilyen módon, webshopos vásárlásnál mindig utalni szoktam. Kártyás vásárlás esetén ugyanúgy jön egy megerősítő kód sms-ben?

Csoportos beszedésen nálunk csak a Fundamenta van, annak a fizetési módját szerintem nem lehet megváltoztatni.

Előzmény: FOMA (1184)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.05 0 0 1187

Én a K&H Visa Classic + Raiffeisen OneCard párosra céloztam. Ezek közül a K&H-nál ingyenes az sms szolgáltatás, a Raiffeisennél viszont 400 Ft.
Ha úgy adódna, hogy mindkét banknál megigénylem a hitelkártyát, akkor nekem elég, ha csak az egyik bank küld sms-t (a lényeg a fordulónapról történő figyelmeztetés lenne, nem az, hogy x vagy y bank küldi az sms-t).
A K&H hitelkártyával (csak főkártya) elsősorban a számlákat és az időszakos vásárlásokat fizetném, a Raiffeisen kártyával (fő- és társkártya) meg a csoportos beszedési megbízást, és a mindennapos dolgokat.

Az Erste Joker kártya csak gondolatban merült fel, mint harmadik, amivel a patikában, ruházati üzletben, barkácsáruházban vásárolhatnánk. Az sms valóban ingyenes, viszont ezt a drága éves kártyadíjjal (fő- és társkártya), illetve zárlati díjjal kompenzálják (összesen 14160 Ft). Persze aki sokat költ a 4%-os kategóriákban (legalább 80-100 ezret havonta), annak megéri, de mi legfeljebb 30-45 ezret költünk ilyesmire havonta. A díjakat leszámítva ez éves szinten nullszaldó vagy legfeljebb 7,5 ezer Ft közötti pénzvisszatérítést jelentene. Racionálisan nézve ennyiért nem éri meg plusz kártyaként használni.

Önmagában nekem a Raiffeisen térítene vissza a legtöbbet. A K&H-val kiegészítve pedig lenne egy ingyenes sms-em a fordulónapról, plusz az egyéb vásárlásokra (ruházat, patika stb) időszaktól függetlenül 2% pénzvisszatérítés járna.

Előzmény: zoknee (1183)
PJ Proby Creative Commons License 2016.05.05 0 0 1186

"Az Ersténél mától van egy 5000 Ft-os pénzvisszatérítési akció is hitelkártya igényléskor"

Megadnád ennek az akciónak a linkjét, én sehol sem találtam a honlapon.

Előzmény: Petya79 (1178)
FOMA Creative Commons License 2016.05.05 0 0 1185

Csoportos beszedést sajnos nem lehet a K&H hitelkártyára megadni. De szvsz a csoportos beszedéseid nagy része kiváltható a lent írt módon.

Előzmény: Petya79 (1182)
FOMA Creative Commons License 2016.05.05 0 0 1184

"annak meg még nem néztem utána, hogy lehet-e hitelkártyával fizetni a szolgáltatók webes felületén"

Hacsak nincs valami nagyon helyi kis cég (pl. kábeltévé) a szolgáltatóid között, akkor szinte biztos, hogy mindegyiknél lehet bankkártyával fizetni a saját weboldalán vagy a Díjneten.

zoknee Creative Commons License 2016.05.05 0 0 1183

Szia! Nekem eddig nem tűnt fel, hogy kéne fizetni bármilyen SMS-ért a Joker kártyához. Majd megkeresem az előző kivonatot és megnézem pontosan.

Előzmény: Petya79 (1182)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.04 0 0 1182

Köszi! Ha a számla befizetésre, csoportos beszedésre is jár a 2%, akkor ez kiváló. A napi bevásárlásra meg fel tudnám használni a Raiffeisen hitelkártyát. Ha a két hitelkártya türelmi időszaka javarészt fedi egymást, akkor pedig elég lenne az egyik banktól is az emlékeztető sms. A K&H-nál úgy látom, ez ingyenes.

Kár, hogy az Erste Jokernél túl magasak a díjak, azzal kiegészítve meg már tényleg az összes vásárlást le lehetne fedni. Bár azért 3 hitelkártya használata már elég rizikós...

Előzmény: punk anderson (1181)
punk anderson Creative Commons License 2016.05.04 0 0 1181

K&H-t nézd még meg esetleg, fixen 2% mindenre, max havi 3k.

Korlát bizonyos esetben annyi lehet a felmondásnál, hogy lehet hűség a szerződésben (pl. 1 év) és ha az alatt felmondod, akkor terhelnek párezer HUF-ot. Erstenél nem tudok ilyesmiről, de Citinél létező dolog.

Petya79 Creative Commons License 2016.05.04 0 0 1180

Köszi, megnézem! Ami még számomra nyitott kérdés: ha mindig időben visszafizetem a hitelkeretet, de egyszer úgy döntök, hogy mégsem tartok igényt a hitelkártyára, jelent-e valamilyen nehézséget ennek a felmondása?

Előzmény: nyman (1179)
nyman Creative Commons License 2016.05.04 0 0 1179

meg a Citi-t lehet megnezni. Igenyelni meg lehet, de kb. fel ev mulva mar Erste lesz, es ki tudja hogy alakulnak a dolgok.

A visszateriteseknek van felso hatara, illetve lehet kombinalni is tobb kartyat.

Amit nem ajanlanek, az a CIB. Ott nem minden kategoriara jar visszaterites, a csoportos beszedes nulla.

Petya79 Creative Commons License 2016.05.04 0 0 1178

Én is gondolkodom egy hitelkártya igénylésén. De anélkül, hogy alaposan utánajárnék, illetve utánaszámolnék, biztosan nem tudna meggyőzni egyetlen ügyintéző sem. Az Ersténél mától van egy 5000 Ft-os pénzvisszatérítési akció is hitelkártya igényléskor, de ettől sem csábultam el.

Egy átlagos havi bankkártyás vásárlás nálunk így néz ki:
élelmiszerüzlet, hipermarket ~75000
patika ~15000
benzinkút ~5000
Ezen felül a havi rezsi utalással ~44000, illetve a Fundamenta csoportos beszedési megbízással 54000 Ft.

Az Ersténél a 4%-os pénzvisszafizetés egész kecsegtető, de nekem azokból a kategóriákból csak minimális a vásárlásom. Emiatt aztán személy szerint a Joker nekem nem éri meg.
A számlákat utalással nem tudom fizetni, annak meg még nem néztem utána, hogy lehet-e hitelkártyával fizetni a szolgáltatók webes felületén. A sárga csekkre pedig nem szeretnék visszatérni. Ami még rossz hír, hogy csoportos beszedési megbízást nem lehet igényelni.
A fentiekkel számolva, fő- és társkártya igénylése mellett, éves szinten a tiszta hasznom 9720 Ft lenne.

A főkártya éves díja 5490 Ft, a társkártya 5190 Ft. Plusz erre még rájön a 3480 Ft (12x290) zárlati díj.

Amivel most szemezgetek, az a Raiffeisen OneCard. Nálunk az élemiszerboltokban, hipermarketekben megy el a legtöbb pénz, és a Raiffeisennél erre 3% a visszatérítés. Számlákat lehet utalással fizetni, de a tranzakciós díj miatt nem éri meg. Viszont a csoportos beszedési megbízás ingyenes,  és elvileg jár utána a pénzvisszafizetés.
A fentiekkel számolva  fő- és társkártya igénylése mellett, éves szinten a tiszta hasznom 28680 Ft lenne. Ha pedig az eddig utalással fizetett számlákat szintén csoportos megbízással fizetném, az éves tiszta hasznom 32836 Ft lenne.

Szóval igencsak vásárlásfüggő a dolog. Aki csak a napi fenntartáshoz szükséges dolgokat vásárolja, és nem költ havi szinten több százezer Ft-ot, annak jobban megéri a Raiffeisen OneCard. Aki meg ki tudja használni az Erste 4%-os kedvezményét, azaz gyakran és relatív sokat költ mondjuk ruházatra, elektronikai cikkekre, utazásra, stb; annak meg az Erste éri meg. Vagy lehet akár mindkét hitelkártyát használni, és vásárlástól függően kihasználni a 3-4-5%-os kedvezményeket, illetve partneri kedvezményeket. Persze csak ha valaki sokat költekezik, és észben tartja az időben történő visszafizetést...

Előzmény: Klau1988x (1173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!