Évek óta ügyfél voltam, amikor az NN biztosítón keresztül megnyitottam a Privilégium L számlámat pár hónapja.
És nem csak én hanem másokat is ismerek.
Hogy meglévő számlát át lehet-e minősíteni ezt nem tudom.
Én a helyedben azt csinálnám, ha a fióki ügyintéző nem tudja átminősíteni, hogy partneren keresztül igényelnék, utána úgyis hívni fognak. A központban, ahova ezek a kérelmek befutnak úgyis ismerik a dolog menetét, hiszen ezerszer csinálták már.
Tegnap felhívtam az Erste-t, de ők is megerősítették, Privilégiumot csak olyan nyithat, akinek előtte 3 hónapig nem volt semmilyen bankkapcsolata az Erstével. Átlépni, átminősíteni nem lehet, Tehát akkor most meg kellene mindent szüntetnem, nyitni másutt, majd 3 hónap múlva vissza*.
*erre mondtam, hogy nem akarok negyedévente bankozni
Pár hete a kispesti fiókban kötöttem meg a szerződést. Lehet, hogy nem mindegyik ügyintéző/fiók van képben, de lépj fel határozottan, mert ha az egyik fiókban meg lehet kötni, akkor a többiben is.
Olvasd vissza a K&H topicot 1132-1136-ig. Ha a közvetlen bankfiókban nyitás nem menne, akkor is legegyszerűsödik a helyzet azzal, hogy előtte a partnernél történő személyes megjelenés már nem szükséges, online megy a dolog.
Én annak idején a bankmonitor.hu-n regisztráltam, és ott személyesen el kellett volna utaznom Pestre (ez nekem oda-vissza ~360 km). Rá 1 hónapra jött levél, hogy már nem szükséges a személyes találkozó, de addigra az Union-on keresztül elintéztem a számlanyitást.
ebben biztos vagy? ma beszéltem egy fiókos ügyintézővel és partnerhez irányított,de az erste honlapján lévő ügynöklistából nem egyszerű eldönteni,hogy ki rendelkezik helyi kontakttal!
Cetelem hitelkártyánál jól értelmezem a Hirdetményben található kitételt, miszerint ha mindig időben visszafizetem a tartozásomat, akkor nem számolnak fel sem éves díjat, sem számlazárási díjat, sem az SMS szolgáltatás díját, azaz nincs semmi díja a fenntartásnak?
Vagy ha nem, akkor pontosan, hétköznapira lefordítva mit jelent a következő?
*Időlegesen nem kerül felszámításra abban az esetben, ha a hitelkártya számlán az adott díjtétel esedékessé válásának időpontjában fennálló tőketartozás kizárólag az Általános Szerződési Feltételek 1.10.e) pontjában meghatározott tranzakcióból származik
Azt valaki érti, hogy miért nem lehet átlépni Privilégiumba?
Illetve értem én, hogy új ügyfeleket akarnak bevonzani, de a meglévőket miért szívatják az OTP-koppintás EgySzámlával? Simán teljesíteném az "L" díjcsomag feltételeit is (ez itt most nem dicsekvés), de most mégis el fogom hagyni őket. Ha pedig valahová berendezkedem, és jó lesz, nem biztos, hogy lesz kedvem visszapakolni mindent 3 hónap után csak a Privilégium miatt.
,,Az Erste 550E-es keretet adott munkavállalói igazolás nélkül"
Ezt hogy érted? Akkor milyen doksik alapján kaptad meg a kártyát?
Egyébként én hitelkeret-emelésen gondolkodom, 1 éves lassan a kártya, 250-et kértem tavaly, kaptam volna többet is, de gondoltam elég ez, úgyis csak ennyire van visszatérítés. De néha jól jönne, ha kicsit több lenne. Újra teljes dokumentáció kell szerintetek? Úgy tudom maguktól már nem emelhetnek, mint régen.
Sziasztok, nagyon szépen köszönöm a rengeteg választ.
alapból nagyon hitelellenes vagyok, a diákhitelen kívül semmi más hitel nem volt a családban, viszont most szükségem lesz rá, mert Dubaiba költözünk május végétől, a cégem állja a szállást, de csak visszamenőleg. Amíg nincs kinti bankszámlám és amíg nem jön az első fizu, addig nem kapok pénzt, tehát 1-1,5 hónapig saját tőkéből kell kettőnknek megélni. A legolcsóbb szállás 350 ezernél kezdődik/hó plusz még a kaja, utazás stb. Az Erste 550E-es keretet adott munkavállalói igazolás nélkül, így ez most pont jól jön. Az első fizumból pedig vissza is tudom fizetni az egészet, csak ezt az időszakot kell átvészelnünk:) De megnyugodtam akkor, hogy kamatmentesen vissza tudom fizetni.
Ami egy lényeges kikötés, hogy a hitelkártya igénylőlapon meg kell adni egy mobilszámot és email címet. Ezen pedig a bank különböző termékekkel, promókkal "zaklathat".
Én a K&H Visa Classic + Raiffeisen OneCard párosra céloztam. Ezek közül a K&H-nál ingyenes az sms szolgáltatás, a Raiffeisennél viszont 400 Ft. Ha úgy adódna, hogy mindkét banknál megigénylem a hitelkártyát, akkor nekem elég, ha csak az egyik bank küld sms-t (a lényeg a fordulónapról történő figyelmeztetés lenne, nem az, hogy x vagy y bank küldi az sms-t). A K&H hitelkártyával (csak főkártya) elsősorban a számlákat és az időszakos vásárlásokat fizetném, a Raiffeisen kártyával (fő- és társkártya) meg a csoportos beszedési megbízást, és a mindennapos dolgokat.
Az Erste Joker kártya csak gondolatban merült fel, mint harmadik, amivel a patikában, ruházati üzletben, barkácsáruházban vásárolhatnánk. Az sms valóban ingyenes, viszont ezt a drága éves kártyadíjjal (fő- és társkártya), illetve zárlati díjjal kompenzálják (összesen 14160 Ft). Persze aki sokat költ a 4%-os kategóriákban (legalább 80-100 ezret havonta), annak megéri, de mi legfeljebb 30-45 ezret költünk ilyesmire havonta. A díjakat leszámítva ez éves szinten nullszaldó vagy legfeljebb 7,5 ezer Ft közötti pénzvisszatérítést jelentene. Racionálisan nézve ennyiért nem éri meg plusz kártyaként használni.
Önmagában nekem a Raiffeisen térítene vissza a legtöbbet. A K&H-val kiegészítve pedig lenne egy ingyenes sms-em a fordulónapról, plusz az egyéb vásárlásokra (ruházat, patika stb) időszaktól függetlenül 2% pénzvisszatérítés járna.
"annak meg még nem néztem utána, hogy lehet-e hitelkártyával fizetni a szolgáltatók webes felületén"
Hacsak nincs valami nagyon helyi kis cég (pl. kábeltévé) a szolgáltatóid között, akkor szinte biztos, hogy mindegyiknél lehet bankkártyával fizetni a saját weboldalán vagy a Díjneten.
Köszi! Ha a számla befizetésre, csoportos beszedésre is jár a 2%, akkor ez kiváló. A napi bevásárlásra meg fel tudnám használni a Raiffeisen hitelkártyát. Ha a két hitelkártya türelmi időszaka javarészt fedi egymást, akkor pedig elég lenne az egyik banktól is az emlékeztető sms. A K&H-nál úgy látom, ez ingyenes.
Kár, hogy az Erste Jokernél túl magasak a díjak, azzal kiegészítve meg már tényleg az összes vásárlást le lehetne fedni. Bár azért 3 hitelkártya használata már elég rizikós...
K&H-t nézd még meg esetleg, fixen 2% mindenre, max havi 3k.
Korlát bizonyos esetben annyi lehet a felmondásnál, hogy lehet hűség a szerződésben (pl. 1 év) és ha az alatt felmondod, akkor terhelnek párezer HUF-ot. Erstenél nem tudok ilyesmiről, de Citinél létező dolog.
Köszi, megnézem! Ami még számomra nyitott kérdés: ha mindig időben visszafizetem a hitelkeretet, de egyszer úgy döntök, hogy mégsem tartok igényt a hitelkártyára, jelent-e valamilyen nehézséget ennek a felmondása?
Én is gondolkodom egy hitelkártya igénylésén. De anélkül, hogy alaposan utánajárnék, illetve utánaszámolnék, biztosan nem tudna meggyőzni egyetlen ügyintéző sem. Az Ersténél mától van egy 5000 Ft-os pénzvisszatérítési akció is hitelkártya igényléskor, de ettől sem csábultam el.
Egy átlagos havi bankkártyás vásárlás nálunk így néz ki: élelmiszerüzlet, hipermarket ~75000 patika ~15000 benzinkút ~5000 Ezen felül a havi rezsi utalással ~44000, illetve a Fundamenta csoportos beszedési megbízással 54000 Ft.
Az Ersténél a 4%-os pénzvisszafizetés egész kecsegtető, de nekem azokból a kategóriákból csak minimális a vásárlásom. Emiatt aztán személy szerint a Joker nekem nem éri meg. A számlákat utalással nem tudom fizetni, annak meg még nem néztem utána, hogy lehet-e hitelkártyával fizetni a szolgáltatók webes felületén. A sárga csekkre pedig nem szeretnék visszatérni. Ami még rossz hír, hogy csoportos beszedési megbízást nem lehet igényelni. A fentiekkel számolva, fő- és társkártya igénylése mellett, éves szinten a tiszta hasznom 9720 Ft lenne.
A főkártya éves díja 5490 Ft, a társkártya 5190 Ft. Plusz erre még rájön a 3480 Ft (12x290) zárlati díj.
Amivel most szemezgetek, az a Raiffeisen OneCard. Nálunk az élemiszerboltokban, hipermarketekben megy el a legtöbb pénz, és a Raiffeisennél erre 3% a visszatérítés. Számlákat lehet utalással fizetni, de a tranzakciós díj miatt nem éri meg. Viszont a csoportos beszedési megbízás ingyenes, és elvileg jár utána a pénzvisszafizetés. A fentiekkel számolva fő- és társkártya igénylése mellett, éves szinten a tiszta hasznom 28680 Ft lenne. Ha pedig az eddig utalással fizetett számlákat szintén csoportos megbízással fizetném, az éves tiszta hasznom 32836 Ft lenne.
Szóval igencsak vásárlásfüggő a dolog. Aki csak a napi fenntartáshoz szükséges dolgokat vásárolja, és nem költ havi szinten több százezer Ft-ot, annak jobban megéri a Raiffeisen OneCard. Aki meg ki tudja használni az Erste 4%-os kedvezményét, azaz gyakran és relatív sokat költ mondjuk ruházatra, elektronikai cikkekre, utazásra, stb; annak meg az Erste éri meg. Vagy lehet akár mindkét hitelkártyát használni, és vásárlástól függően kihasználni a 3-4-5%-os kedvezményeket, illetve partneri kedvezményeket. Persze csak ha valaki sokat költekezik, és észben tartja az időben történő visszafizetést...