Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Sickboy Creative Commons License 2007.02.06 0 0 5204
Köszönöm a jótanácsokat, ha eljön az ideje így fogok tenni. Eddig is egymásra uszítottam a kereskedőket ha autót vásároltam. Mindig úgy hívtam fel telefonon őket, hogy soroltam máshol mennyit engednek az árból, illetve mit adnak még - aztán megkérdeztem mit tudnak ehhez hozzátenni? :-)

Engem a menetteljesítmények majdnemhogy semennyire nem érdekelnek. Csak guruljon a gép oda, ahova én akarom. Két alapvető szempontom van: legyen pénzem rá, és szimaptikus legyen az autó, érezzem jól magam benne. Ezután következik a használhatóság.
Minden más (értéktartás, márkanév, menetteljesítmény, fogyasztás, szervíz, megbízhatóság) számomra csak ezután következik.

Legyünk őszinték: a legtöbben szimpátia alapján veszünk autót, a többit utána csak a magunk meggyőzése miatt bedumáljuk. :-)
Előzmény: cápaFeri (5197)
sldedu Creative Commons License 2007.02.06 0 0 5203
sldedu Creative Commons License 2007.02.06 0 0 5202

Üdv!

Az úgynevezett trip computerről hallott már valaki valamit? Magyarországon lehet kapni valahol vagy, csak a régi haverjainktól lehet rendelni? 

Sarkany Creative Commons License 2007.02.06 0 0 5201

Deviza alapú hitelt akkor érdemes felvenni, amikor gyenge a Forint.

Ha akkor veszed fel, amikor erős a Forint, könnyen szívás lehet belőle...

Előzmény: cápaFeri (5199)
pizo Creative Commons License 2007.02.06 0 0 5200

Összegszerűleg és százalékosan is nagyobb.

Zoli

Előzmény: Picuj (5193)
cápaFeri Creative Commons License 2007.02.06 0 0 5199

"Saját tapasztalatból mondom,hogy a
CIB-et nem ajánlom mert pofátlanul emelgetik a kamatot a valuta árfolyamától függetlenül különböző okokra hivatkozva."

???

Nekem még sosem emeltek az árfolyamon kívül. Sőt! A tavaly nyár végi forintgyengülés óta annyira "mínuszba ment" az árfolyam, hogy lassan az összeset visszaszedem tőlük! :-))

Mondjuk az is lényeges, hogy ki mikor veszi fel a hitelt. Én bátran tettem tavaly júniusban, mert nagyon középárfolyamon (már szinte félmagasan) volt. Tudtam, ha feljebb is megy, lesz lejebb is és akkor visszajön az a kamat.:-)

Előzmény: 95LE (5198)
95LE Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5198

Helló!

Ha Lacsi mellett döntesz biztosan nem fogod megbánni!Azt nem mondanám,hogy hibátlan jószág,de az apróbb gyermek betegségeket még a 3év gari. alatt lehet orvosolni amelyek amúgy is inkább bosszantóak mint súlyosak.Néhány jó tanács
a vásárláshoz ami önmagadat is megnyugtatja,hogy valóban a legjobbat választottad.
Menj be több kereskedőhöz ne csak a Chevihez nézd meg ők mit kínálnak 3M-ért és ne hagyd magad ragaszkodj a próbaúthoz (lehetőleg azt a felszereltségű modellt nyúzd amit választanál) Ne kösd a kereskedő orrára,hogy melyik tipus áll közelebb hozzád
ez az alkudozásnál meglehetősen hatékony ugyanis az azonos márkák üzletemberei
ha kimondatlanul is de nem szivesen versenyeznek egymással azonban egy másik márkára megindul a játék a vevő elhódítására.Kérdezz rá az üzemeltetési költségekre,ha komlyra fordul a szó az alkunál itt is lehet kedvezményeket kiharcolni a szervízdíjból.Ha van az sem mindegy,hogy a használt autódat mennyiért számolják be.
Végül de nem utolsó sorban az sem mindegy,hogy milyen banki konstrukcióban vásárolod meg,talán itt van a legtöbb buktató.Saját tapasztalatból mondom,hogy a
CIB-et nem ajánlom mert pofátlanul emelgetik a kamatot a valuta árfolyamától függetlenül különböző okokra hivatkozva.
Mindenképpen az összképet vedd figyelembe és biztos vagyok benne,hogy rövidesen
a táborunkban üdvözölhetünk!
Előzmény: Sickboy (5192)
cápaFeri Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5197

Hali Sickboy!

Ha próbálod a lacsit, akkor javaslom a reális kép kialakulásához az ismerős kereskedőt és a nagy talpat! Mindenképpen 4000 fölé hajtsd, mert ott mutatja az erejét! No ezt nem nézik jó szemmel sok helyen, de csak így tudod meg, mire képes és ez megfelel-e neked.:-)

Én elég későn tettem meg a próbakört, addigra már nagyon beleszerettem.:-) Mondtam is a gurulás után asszonynak, hogy sebaj, majd nyugdíjas tempóban közlekedünk, mivel kb. 1500-nál kezdtem el a próbaúton előzni és nagyon nem ment padlógázzal sem.:-((  Akkor majdnem 1,6-os lett belőle, csak a biztosítás fogott vissza, mivel egy évben 10000 km alatt maradok, nem érte volna meg nekem. 1,8-as meg árban lett volna sok.

Végül győzött a józan ész és a kompromisszum.

Ja még valami fontos!

Alkudni, alkudni, pofátlanul alkudni!!!! Főleg most, hogy jön egy-két új autó a piacon és nyomják ki reklámokban a lacsikat! Menj vissza mindenféle aprósággal és esetenként egy ötvenest faragtass le belőle. Amikor már nagyon húzza a száját a kereskedő, futtasd meg a többinél is, majd a legkedvezőbb ajánlattal térj vissza és kösd ki kerek perec, hogy ha ennyiért adja, akkor nála veszed.:-))

Én így még flottakedvezményt is kaptam rá, valamint a több, mint 150eFt lealkudás mellé még kikunyiztam egy garnitúra alufelnit, egy spoilert, metálfényt és vonóhorgot is..:-)

Sok sikert!

Előzmény: Sickboy (5192)
cápaFeri Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5196

"Ami legkevésbé, az meg az értékvesztése és a fogyasztása. :-("
"Ha BERUHÁZÁST akarsz vegyél nívósabb márkájút. Ha HASZNÁLNI akarod arra tapsztalataink szerint nagyon jól megfelel. A fogyiját mindenki soknak tartja, de pl. Suzuki 1,3moci kb ugyanennyi LE -1Liter, mert -200kg vas. Itt már izlések és pofonok, hogy sok vagy nem. Ha mellette állsz és tankolsz akkor sok. Ha benne ülsz és 300km után a család nyöszörgés nélkül száll ki, Te meg vigyorral az arcodon (Lacetti hatás) akkor pont jó a fogyi."

Ez nagyon tetszik!.:-))

Komis többi válaszával is mélységesen egyetértek!

cápaFeri Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5195

Szia R*R!

A múltkor ezt láttam a KIA Cee'd fórumon....iránymutató lehet, még ha dízel is..:-))

Kezdem érteni azt a gazdag felszereltséget.:-)

Így már nem is olyan sok az előny a lacsihoz képest...

"Dízel szerviz árak:

1. év vagy 20ekm: 58.700,-

2. év vagy 40ekm: 71.000,-

3. év vagy 60ekm: 65.000,-

4. év vagy 80ekm: 71.000,-

5. év vagy 100ekm: 59.000,-

6. év vagy 120ekm: 78.000,-

7. év vagy 140ekm: 59.000,-"

Előzmény: R*R (5191)
Hekky Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5194
Papusch!

Én az említett rángatásos problémával pont a szervízek megbízhatatlansága miatt nem merek elmenni megnézetni, azt mondod, hogy a Dráva utcai okés? Persze lehet, hogy csak én vagyok üldözési mániás...

Valaki tud mondani egy körülbelüli időtartamot, ami alatt megoldják ezt a már sokat emlegetett 'szelepes' problémát? Egyszóval, ki, mennyi időre hagyta ott a verdát, illetve mennyit fizetett érte, ha fizetett (persze még garis az enyém).

Üdv
Előzmény: Papusch (5190)
Picuj Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5193
Hja hát ha direktbe számolod persze hogy nagyobb, mert nagyobb az ára is amiből tud veszteni... ehhh :D
Előzmény: pizo (5189)
Sickboy Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5192
Hello!

Nem mondom, hogy kizártam a fiatal használt autó lehetőségét, de:
- kockázatosabb, mint az új. Különösen, hogy laikus vagyok a szakmai részében, ergo átverhető. Ezt mondjuk hozzáértő ismerőssel még át tudnám hidalni. :-)
- kompromisszum a szín, felszereltség és egyéb adottságok tekintetében. Egy újnál mindent én döntök el.
- mindenképpen kipróbálom, anélkül még soha nem vettem semmiféle autót!
- ezt a férfiember-megszeretit nem értem teljesen. Ha nekem komoly fenntartásaim lennének a Lacettivel, már be sem írtam volna ide... Alapvetően úgy tetszik, ahogy van. Két dolog azért még elriaszthat tőle: az egyik, ha a próbán valami brutális hibára derül fény (nagyon nem megy, borzasztó kényelmetlen, stb...) Ezen azért meglepődnék. A másik, ha hónapok múlva (akkor tervezem átvenni az autót) megjelenik vmi zsír új modell a piacon, ami ezért az áron ilyen méretet, külcsínt és belbecst kínál. Na, egyelőre úgy gondolom ez is meglepő lenne.

Szóval, még azért nem mostanában döntök erről a dologról, de figyellek benneteket, már most keresem a véleményeket, tapasztalatokat, úgyhogy kösz mindenkinek az eddigi segítséget.

A Chevrolet Perfekt-et pedig külön megjegyzem magamnak!
Előzmény: R*R (5191)
R*R Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5191

Szia!

Átgondolnám a helyedben:

-mindennapos nyüstölésre és éves 20 000 km-re már valamilyen (használt/új) diesel esetleg inkább való (fogyasztás);

-ha mégis Lacsi, akkor az említett értékvesztés miatt (szerintem nem rosszabb az átlagnál, összegében pedig kevesebb) használt, jóállapotú sedanból 1,6-os (2006-os), kevesebbért, mint az új 1,4-es; lásd hirdetések

-mondanám a a beígért Lacetti dieselt is (ára kérdés)

-mindenképpen ki kellene próbálnod, főleg több személlyel

-mindíg igaz- "a majd megszeretitek egymást" férfiembernél és az autójánál nemigen következik be

Más- KIA: mennyibe kerülhet a teljes kötelező (6 db?) szerviz összesen?

Üdv

Előzmény: Sickboy (5188)
Papusch Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5190
Dráva utcai Chevrolet Perfekt. Kiválóak, udvariasak, és mindent helyben el lehet intézni. Ha valami külön kívánságod van kb. 500 méterre van a Schiller Opel, ami a Chevy Márkaszerviz is egy ben, ott az üléshuzattól a váltózárig mindent, kényelmesen gyorsan, udvariasan.

Papusch
Előzmény: Sickboy (5188)
pizo Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5189

Hát nem, mert a Merci értékvesztése jóval nagyobb.

Zoli

Előzmény: Picuj (5178)
Sickboy Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5188
Nekem kifejezetten tetszett az autó - hétvégén beleültem, igaz nem próbálhattam ki, de körbeszagoltam. :-)

Érezni azért, hogy ahol lehet törekedtek az olcsóságra, de egyrészt nem vagyok sznob, másrészt anyagilag sem szárnyalok olyan magasan, hogy 1 milla ne számítana...

Szigetszentmiklóson lakok, de gyakorlatilag bármelyik pesti kereskedés szóba jöhet. (Talán a csepeli szalont leszámítva, az elég tré és igénytelenek tűnő.)

Nem csak a vétel szempontjából érdekel a véleményetek egy kereskedésről (mennyire alkuképesek), de a későbbi teendőket tekintve is (szervizek korrektsége, stb...)

Az autó naponta lenne használva, átlag 50km-t futna - nomeg persze nagyobb utazások alkalmával.

Köszönöm a segítségeteket!
Előzmény: Komis (5186)
subi Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5187
Csak a pontosság kedvéért. Én is Miskolcon vettem. Melyik szerinted a jobb szervíz? A Sajóhoz közeli, vagy a Diósgyőrhöz közeli?
Előzmény: Apa12345 (5167)
Komis Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5186

Üdv!

nagyon szemezünk egy 1.4-es Lacetti Sedan-nal, amit újonnan vennénk majd meg. A külsején és belsején kívül ami leginkább tetszik, az az árcédulája. :-)"

Engem is az ára és a hozzá tartozó használati érték győzött meg. Kategóriájában talán a legjobb.

"Ami legkevésbé, az meg az értékvesztése és a fogyasztása. :-("
Ha BERUHÁZÁST akarsz vegyél nívósabb márkájút. Ha HASZNÁLNI akarod arra tapsztalataink szerint nagyon jól megfelel. A fogyiját mindenki soknak tartja, de pl. Suzuki 1,3moci kb ugyanennyi LE -1Liter, mert -200kg vas. Itt már izlések és pofonok, hogy sok vagy nem. Ha mellette állsz és tankolsz akkor sok. Ha benne ülsz és 300km után a család nyöszörgés nélkül száll ki, Te meg vigyorral az arcodon (Lacetti hatás) akkor pont jó a fogyi.

"Mindenképpen egy tágasabb, nagy csomagterű családi autó kell (jön a második gyerek), ilyen áron (kb. 3 milla) pedig egyelőre nem találtam ilyen méretű autót. "

Hát lehet, hogy nem is fogsz 0km-s kínálatban...

"Sokan viszont fenyegetnek a "Dévúság" veszélyeivel."

Aztán megveszik életük első dévúját...és mindenkinek dicsekednek, milyen jó vétel volt..! Magadra figyelj, hogy NEKED bejön-e...!

"de milyen típushibákra számíthatok ha ennél a kocsinál döntök?"

Hibák(?): szelepsor problémák bár nem mindenkinél, amelyre hathatós javítási tippel rendelkezünk. Csere:-)

Vastag A oszlopok takarják a forgalom egy részét

Izzók rövid élettartammal bár nem mindenkinél

Néha nyöszörgés a szervó miatt, de működési gond nélkül

néha nyöszörgés a hátsó kerék keréktől, csak vizes, hideg időben

Váltó kicsit leng, de gyakorlással tünetmentesíthető

Hol érdemes megvenni, melyik márkakereskedőt kell elkerülni?"
Mond meg hol laksz, és valaki a topiktársak közül ajánl vkit!

Előzmény: Sickboy (5185)
Sickboy Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5185
Sziasztok!

Se időm, se kedvem nincs végigolvasni több ezer hozzászólást, úgyhogy val.színű hogy olyan kérdéseket teszek fel, amire már rutinosan tudtok válaszolni. :-)

Szóval a helyzet az, hogy nagyon szemezünk egy 1.4-es Lacetti Sedan-nal, amit újonnan vennénk majd meg. A külsején és belsején kívül ami leginkább tetszik, az az árcédulája. :-) Ami legkevésbé, az meg az értékvesztése és a fogyasztása. :-(

Mindenképpen egy tágasabb, nagy csomagterű családi autó kell (jön a második gyerek), ilyen áron (kb. 3 milla) pedig egyelőre nem találtam ilyen méretű autót. Sokan viszont fenyegetnek a "Dévúság" veszélyeivel. Tehát röviden: nyilván ti ajánlani fogjátok, hogy ezt vegyem meg, de milyen típushibákra számíthatok ha ennél a kocsinál döntök? Hol érdemes megvenni, melyik márkakereskedőt kell elkerülni?
Minden értelmes és józan véleményt szívesen veszek és köszönöm!
cápaFeri Creative Commons License 2007.02.04 0 0 5184

Igen Picuj...fanatikusok...már vannak. Akik mint a fuvarosló...ellenzővel.

Elismerem, nagyon szép, nagyon jó a felszereltsége, de az én lacsim (kereken 3M) és az 1,4 EX Cee'd között (3,99M) azért mégsem találtam meg azt a majd egy millát. Még ha olyan dolgokat is nézek, mint  anagyobb csomitartó meg hasonló. Ha lett volna is a vételkor, akkor is inkább megnézek más márkát is. De nem volt, csak 3M...annak is jó része a banké. :-(

Viszont ha ugyanolyan felszereltséggel, mint a lacsi, lenne Cee'd 3 millásért, akkor azt venném. Asszem. Na de akkor sem lennék képes úgy veszekedni egy olyan autóért és kiállni egy olyan kocsi mellett, mint a cee'd fórumon egyesek, akik még benne sem ültek akkor..:-)) Na erre gondoltam fanatizmus alatt.:-) 

ivb Creative Commons License 2007.02.04 0 0 5183
Nos.....Én is kipróbáltam.Ha most vennék autót valószínű,hogy én is ezt választanám.(bár az új corollát még kipróbálnám).De most a próbaút után semmi olyan extrát nem találtam ami miatt a nubirát lecserélném:-)))).Sem menettulajdonság sem kül sem belbecsbe nem mutat olyat ami miatt valami plussszt nyújtana.A garanciáról meg csak annyit,hogy hála az égnek,hogy letelt a három év:-)))).(nyilván ha sok garanciális gondom lett volna akkor más a véleményem :-))))).Nálam az autó vásárlás nagyon racionális döntés.Felírom az érveket,és ellenérveket egymás mellé,és ha nagyon sok érv szól a csere mellett akkor hajrá.Most viszont mikor kiszálltam a Kiából (az 1,6-os dizelt próbáltam).2 érvet tudtam a csere mellé "írni".Új,kevesebbet fogyaszt.A hét év ha nincs gondod az autóval nyűg,ha sok a gondod jó.Tehát sem mellette,sem ellene.
Előzmény: cápaFeri (5180)
Secretknight Creative Commons License 2007.02.04 0 0 5182
Csá feri!
Pont most írtam a ceed topicba,és szinte ezeket írtam mint Te..A lényeg hogy én sem cserélném el a lacsimat csak hogy 1millával többet fizethessek haha...

üdv.
Picuj Creative Commons License 2007.02.04 0 0 5181
Cee'd fanatikusok... :D Én meg ezen nevettem jót, most jelent meg a kocsi, aztán már fanatizálódnak...?
cápaFeri Creative Commons License 2007.02.04 0 0 5180

Georg!

Normális Cee'd-et 4 millás alatt nem kapsz! (EX) Mostanában átjárok gyakran a cee'd fórumba egyrészt mert engem is érdekelt az autó, másrészt a cee'd-fanatikusok nagyon leszólták a lacsit :-)) Én is úgy voltam az elején, hogy bárcsak vártam volna még fél évet, akkor biztos nem lacsit, hanem cee'd-et veszek....de! Megláttam az árát és jót nevettem. Igaz, hogy lényegesen jobb a felszereltsége, de 4M felett már lehet ismertebb, nagyobb márkákat kapni. Ja és még valami. A benzineseknek hasonló a hangolása, mint a lacsi motoroknak. Marha magasan adják le a nyomatékot és teljesítményt, alatta azok sem muzsikálnak valami fényesen. Kíváncsi lennék azokra  amotorokra két év múlva, milyen gyerekbetegségek jönnek elő belőlük? A lacsiéról legalább tudjuk már, mit kell figyelni. :-))

Amúgy manapság majd' minden márkánál vannak nagy elkúrások (VW motorok elfagynak? stb.:-)) talán csak a japánok tartják magukat...árban is. Csak ne kelljen hozzá semmi, ha már egyszer meg bírtad venni!.:-))

Még gondolkozz a dolgon szerintem...bár ha fűt a kalandvágy..:-))

Üdv!

u.i.: a 7 év garinak sokan beugranak....5+2 a hajtásláncra, vagy 150000 km..nem mindegy!:-))

Előzmény: georgbob (5176)
Picuj Creative Commons License 2007.02.04 0 0 5179
No igen, mindennek megvan az előnye, és a hátránya is...
Előzmény: t-bird (5177)
Picuj Creative Commons License 2007.02.04 0 0 5178
Georgbob kolléga, csak azt ne mondd hogy amikor megvetted a Chevyt, (Dévút) azt gondoltad hogy úgy tartja majd az árát mint egy Merci E-klasse. Ennyi az értékvesztése ezeknek az autóknak és kész.
Előzmény: georgbob (5169)
t-bird Creative Commons License 2007.02.04 0 0 5177
=hét év márkaszervíz fantasztikus óradíjakkal :(
Előzmény: georgbob (5176)
georgbob Creative Commons License 2007.02.04 0 0 5176
Érdekes, senki nem kapta fel a klaviatúráját a Kia Ceed "hallatán". Pedig istenemre, ha el tudnám adni a lacsit min. 2,5- ért biztosan abba ugranék bele. 7 év gari bőven sok.
R*R Creative Commons License 2007.02.04 0 0 5175
Szinte tavasz van már..., de köztünk van az illető- csak szégyenlős kicsit!
Előzmény: georgbob (5174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!