Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Azzal a kábellel töltöm, amit az alapcsomagban kaptam a készülékhez.
Egyik nap végeztem a szokásos adatátvitellel, amikor azt vettem észre, hogy nem kapcsol be a mini. Másnap elvittem szervízbe. Megállapították, hogy teljesen lemerült az akkumulátor, pedig minden kapcsolódásnál az USB feltölti. Ezek szerint mégsem, emiatt muszáj vennem egy rendes hálózati töltőt. A firewire elvieg olcsóbb lenne. Hol érdemes ilyet venni?
Lehet, de a dokknak mindegy honnan kapja a kakaót, ő már adja is tovább az ipod felé.
Valamilyen oknál fogva én külső hd-t és iopdot is a firewire-re lógatok, egyszer le kellene tesztelni, van-e különbség egy firewire400 és egy usb2 között (főleg, hogy mind a kettő ua. add-on kártyán figyel :-))
Wayne Mi a gond, lassan tölti? Hogyan töltöd gépről, van konnektorból? Lehet, hogy a gépen az USB aljzat nem ad elég kakaót (pl notebbok, bár az sem mindig igaz, én is notebookról töltöm, és nincs gond vele). Sajna az én notebookomon csak 4 tűs firewire van, ami ugye pont a töltéssel kevesebb, mint a rendes aljzat, de a firewire-t mindenki jobbnak tartja átvitelre is.
Szerintetek előfordulhat olyan, hogy USB kábelen keresztül nem lehet rendesen feltölteni az iPod akkuját? Ha igen, akkor hol lehet rendes töltőhöz jutányos áron hozzájutni?
Hát igen. :D Azért ilyen nagy mert 6 féle iPodra kompatibilis. De egyébként nagyon hamar lejön. Ja azt elfelejtettem mondani h ez Windowsra van. A Mac-es külön van.
Amúgy semmi extra nincs benne:
What’s New in iPod Updater 2005-06-26
Integration with iTunes 4.9 for downloading and listening to podcasts
Ha pedig ez nem használ, akkor is resetelni tudod az ipod software (nem az itunes!) "Restore" funkciójával - ez gyári szüz állapotba teszi vissza, tehát ami zene, stb rajta van, az elvész - legyen backupod róla.
Egészen pontosan azt mondja az Apple, hogy először a "Hold" gombot oda-vissza mozgatni, majd utána a "Menu"+"Select" páros egyszerre lenyomva tartása reseteli a gépet. (kb. mint a PC-n a Ctrl-Alt-Del :-))
Hát így most kapásból nyomd a "Menu" és a "Select" gombot kb. 7 sec-ig amikor be van kapcsolva, hogy rebootolja a kicsikét. Ez ilyenkor jó amikor le fagy az iPod. Ez elég hatásos szokott lenni, és 10-ből 9 iPod ezt ajánlja!! Na aztán tedd töltőre és pár órát hagyd is rajta. Sztem a reboot működni fog!!
Már egy csomószor segített rajtam és ismerőseimen!! ;)))
Na hát most csak ennyit tudok, ha nem javul, vidd orvoshoz, vagy szervízbe... :(((
Szörnyű dolog történt. Nem kívánom senkinek ezt az érzést. Valami baj van a drágaságommal :(
Zene hallgatás közben fogta magát és megállt. Mondom biztosan lemerült. Kapcsolnám be, bejön a használt alma, pár másodperc aztán kikapcsol. Aztán addig indulgat tovább, amíg le nem merül az akksi.
Tudnátok valami tanácsot, adni??? Nagyon hiányzik szegényke. :(
Ha rádugom töltőre, akkor is csak indulgat, de nem jön be a menü.
:)) Bocs, akkor egyszerűbben: Nincs rádió. Csak egy pici erősító, ami a kocsi hangszóróira van rákötve. Én iPoddal használom, de a bemenete szabvány rca, így bármilyen hangkeltő ráköthető a megfelelő kábellel.
Van még valami, ami ugyanilyen fontos. Valamiért hiába jók az ID tag beállításai, a Winamp Media Library-ban és az iPod-ban is rosszul jeleníti meg az előadót és dalcímet.
Csodát ne várj, de autóban amúgy sem hifi élményt vár az ember, szóval okés - főleg hogy a töltőn keresztül kötöttem össze, az töltő pedig nem a fejhallgatóból hanem a line-out-on keresztül veszi a jelet. Az enyém kezd elromlani, gyakran a magnó úgy érzi, hogy a "szalag" véget ért és próbálja az ellenkező irányban lejátszani.
iPod Mini-t használok, amire Winamp+ml_ipod plugin-nel töltöm fel/le a zenéket. Most valamiért nem működik normálisan a feltöltött zene fájl: le lehet játszani meg minden, de nem lehet fast forwardolni és nem írja ki a lejátszás közben eltelt és még hátralévő időt.
Mi lehet a baj? Ezt csak egy bizonyos albumnál csinálja, tehát a fájl lehet a ludas. De miért??