Keresés

Részletes keresés

Dickens Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8912

1.: Az, hogy valaki tud-e helyesen írni, alapvető, ha nekiáll észt osztani. Milyen alapon kellene elfogadnom bárki olyan véleményét, aki magát értelmiséginek kikiáltva nekiáll szónokolni ország-világ előtt arról, hogy ő a bölcsek kövének hordozója? Nem kevesebbet állít, mint hogy a fél emberiség (= férfiak) kalap szar, ahogy van. Ha ehhez az állításhoz nem tud egyetlen adatot, statisztikát, tanulmányt idézni, istenem, kellemetlen, szóvá is tesszük, de rendben. Nem beszél semmilyen nyelvet (értelmiségi? széles látókör? ...), ezért nem tud angol cikkeket értelmezni - ha meg lefordítják neki, azt ugye nem hiszi el, na mindegy -, rendben. De az, hogy ne legyen tisztában az összetett szavak mibenlétével, és minden hozzászólásában hibák legyenek (mi több, sikerült még az állítólag kedvelt magyar(!!!) írójának nevét is elírnia (jó, ezt utóbb javította), az szerintem elégséges indok ahhoz, hogy inkább legyen nevetség tárgya, semmint olyan személy, akinek a gondolatai megfontolásra érdemesek. (Nagy tétekben fogadva várom a pillanatot, amikor majd felhozod Bergmant, már csak azért is, mert azon ugyan páros lábbal ugráltál, hogy én elírtam egy külföldi rendező nevét, de forintocska súlyos, a magyar helyesírásban elkövetett hibáinak felhánytorgatását már igazságtalan mellébeszélésnek érzed, érdekes kettősmérceszagot szimatolok...)

2.: Kibontakozott itt azért egy elég alapos és - szerintem - színvonalas eszmecsere, olyan emberek közt is, akik egyáltalán nem feltétlenül értenek egyet. Volt pl. amiben maestro és köztem volt vita, volt, amiben Oromonnal nem értettem egyet - ez két olyan példa, amire nyilván emlékszem, hisz én voltam a résztvevője. Attól, hogy a véleményünk különbözik, még képesek vagyunk tiszteletben tartani egymásét, sőt, elgondolkodni rajta. Forintocska mikor gondolkodott el azon, amikor pl. én egy magyarországi kutatás magyar nyelven írott magyar kézikönyvéből hoztam statisztikát arról, hányszor gyakrabban bántalmazzák nők a gyerekeket, mint férfiak?

Sem erre, sem semmi más példára, elméletre, semmire nem volt reakciója azon kívül, hogy aki vele nem ért egyet, az férfiak által agymosott, és nem képes önállóan gondolkodni. Hát ennyit erről a te baromi igazságtalan, csúsztatásokkal teli "topikszemléletedről".

Előzmény: bizony (8882)
Dickens Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8911
Még nem vetted észre, hogy ha bárki bármit megcáfol, amit ő állít, akkor tök csönd lesz, és előjön valami teljesen más témával? :O)
Előzmény: maestro (8907)
Dickens Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8910
Na, látom, magad is kijavítottad, dícséretes.
Előzmény: forintocska (8890)
Dickens Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8909
Jókai. (Legalább, ha már tőle olvasol...)
Előzmény: forintocska (8888)
[virgo] Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8908
égszakadás,földindulás...forintocska olyan depi lenne hogy az öngyitől se riadna vissza.
Előzmény: maestro (8907)
maestro Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8907
Úgy érzem, elsikkadt itt egy kérdés. Egészen pontosan az, hogy mi a teendő akkor, ha a feminista mozgalom egyik alapvetését (miszerint a férfiakra jellemző a családon belüli erőszak) meg találják cáfolni. Nos?
Calvano Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8904
Számít?
Előzmény: forintocska (8901)
Calvano Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8903
"a mai kölköket felsőtagozaton kell olvasásból és szöveg értelmezésből korrepetálni,"

Ez komoly? Mennyire általános? Mondjuk olyanról már én is hallottam, hogy a köt. olvasmányokat eszük ágában sincs elolvasni, hanem videó meg dvd téka az első út. Úgy megvan másfél óra alatt...
Előzmény: dos48 (8897)
Calvano Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8902
"A tiltakozás és a válasz szövegét mért nem raktad be?"

A teljes linket betettem, hogy aki akarja azt is elolvashassa. (direkt nem csak azt az kg 5 képet tettem be)

Ne csinálj úgy, mint egy buta feminista.
Előzmény: forintocska (8895)
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8900

A fél óra meg kevés, az információözön úgy felgyorsult, hogy sok mindenről lemaradnak,

ha nem nézik.  Affene se tudja már, mi a helyes arány.

Mék alunni, holnap hajnalban haza kell hoznom az Abonyba vizsgáztatni levitt

kocsimat.  Remélem, arrafele nem fog esni.   Jójcakát mindenkinek.

Előzmény: forintocska (8899)
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8898

Imádom, amikor egy ilyen bizottság nevek nélkül veri a nyálát. " Megállapítottuk".

Helyes válasz: " Jó. Akkor megnyálazhattyátok. "                                    :))))

Előzmény: Calvano (8891)
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8897

Én se tanultam. Magától jött.  Szerintem nem is igazán lehet tanulni. Vagy kialakul,

vagy nem.  De ez a múlt, a mai kölköket felsőtagozaton kell olvasásból és szöveg-

értelmezésből korrepetálni, úgy elrontotta őket a rossz oktatási módszer.

Meg a mértéktelen tévézés.

Előzmény: forintocska (8896)
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8894

Az ismeretterjestő, az más tészta. Az engem is folyamatosan érdekel.  A szépirodalomhoz

viszont hozzátartozik egy sajátos dolog.  Én egyébként is gyorsolvasással olvasok,

ráadásul képeket látok magam előtt, nem betűket. Na jah, a mi korosztályunknak

az olvasás jelentette azt, amit a későbbieknek a TV...  de a legérdekesebb :

amellett, hogy az érdektelen részeket átugrom,  össze - vissza olvasom a könyvet,

részletekből áll össze utólag az egész olvasmány.  Viszont kialakított egy olyan

képességet, hogy átpásztázva egy sokoldalas brossúrát, két perc alatt kiszedem

neked a pár mondatos lényeget.  Sokszor jól jött...                         :)))))

Előzmény: forintocska (8888)
mr rambo Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8893
"Nahát mindezért nem írok ide szivesen. És ritkán is fogom tenni, sorry :)"

sírni fogunk, úgy fogsz hiányozni:))))))))
Calvano Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8891
Na akkor lehet csemegézni reklámokból:)

Első
Második
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8889

Nem, aranyom.  Csak ez a válasz a " Geci módszer" c. megnyilvánulásra.

Gecizőnek geci válasz, nem békés nyihorászás.  Nem a véleményt kifogásoltam,

a minősítést.  És én megtehetem, hisz én is oda soroltattam, nem  ?    :))))

Előzmény: forintocska (8887)
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8886

Te tévedöl.  Nekem egyre inkább örömet okoz látni, vagy olvasni valamit, amit

már szinte kívűlről tudok. Ilyen az összes Rejtő könyv, az Indul a bakterház, a Svejk,

Móra, Jókai, Verne összes, vagy akár a Rémrendes a TV-n.  Mint látod,

még mutatóba sincs közötte nehezebb fajsúly, Mikszáth, Csehov, Gogol...

... nem, mintha nem olvastam volna  őket, csak nem  újra és újra.

Előzmény: forintocska (8883)
Fine Tune Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8885
Eleve rossz helyen van ez a topkó. Forintocska eleve ballib, ez meg ugye a politika. Át kellene tenni mondjuk a Törzsasztalba és akkor tényleg a feminizmus lesz a téma.
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8884

Ezt se nagyon hiányolta a kutya se.  Pussz, kedves.

bizony Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8882

"Írj még!"

Ne hari, de nemigen  szeretek ide irni.

Olvasgatni inkább, és csak akkor szólok, ha valami végképp igazságtalan. Jókat derülök viszont, mikor értelmesebb nikkek ivesen ki tudnak állni a maguk igaza mellett, pláne ha abszolút igazságot hordoz. Ezt sajnos persze itt kevesen veszik észre.

Mert az azért minden ellenkező hiresztelés ellenére  nem egyéni megitélés kérdése. hogy mi a korrekt módszer, mi a csúsztatás és mi a pofátlan igaztalanság.

Na és ez utóbbi, éltalam szóvá tett  ignore OFF-ON módszer pl. az utóbbi kategóriába tartozik. Függetlenül az alkalmazója személyétől, ami itt úgy tűnik, mindennél nagyobb súllyal esik a latba.

Észrevételezésem nem fikázás, hanem tényállitás volt. Valószinűleg azonban már sok előttem szóló konstatálta, hogy itt  maximális igazságtényekkel sem mész semmire, hiszen bármit mondasz, egyszerre egy csapat ugat le, akik arra specializálódtak, hogy nevetség tárgyává tegyék a topiknyitó hölgyet.

Meg mindenkit, aki valamennyire is mellette szól. Függetlenül attól, mit mond.

Nekem ez a módszer nagyon nem tetszik, mint ahogy az sem, amit a fórumon sokak alkalmaznak : hogy ketten-hárman egymás között szólnak le egy elveikkel közösséget nem vállaló személyt, mintegy a háta mögött vihorásznak rajta.

Geci módszer, de ők tudják.

Ilyet én a Forintocskától legalább még sosem láttam / ami sokkal-sokkal  fontosabb számomra, mint az, hogy valóban korlátolt és buta-e, amit naponta többen vágnak a fejéhez, láthatóan alacsonyabb értelmi szintről is; és sokkal nagyobb rosszindulattal.

Meg hogy tud-e helyesen írni, amibe épp az utóbb sikerült belekötnie ennek a magas szinvonalú  "krémnek".

Nahát mindezért nem írok ide szivesen. És ritkán is fogom tenni, sorry :)

Előzmény: haszida (8630)
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8881

" Jó lubickolást, a legnagyobb viharban..."

Hát te nem tudod, hogy én rendeltem meg a ratyi időt a jövő hétre? Cefetül nem

bírom a rohadt meleget. Tavaly, amikor voltunk, azon a héten egy nap be is kellett

gyújtani...  mert engem szeret az időjárás is,  bebebeeeeeee...        :)))))

Előzmény: forintocska (8871)
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8880

Te lóci, én ezt már vagy hatodszor látom, háromszor különböző csatornákon és

most már harmadszor a Coolon.  Igazi bánásmódképző lüke fimifemik kezelésére.

Előzmény: forintocska (8877)
mr rambo Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8879
jólvan, ügyes kutya:)))))
Előzmény: forintocska (8878)
mr rambo Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8876
Előzmény: forintocska (8875)
mr rambo Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8872
a munkám alatt nem tudok netezni, úgyhogy azt az időt megúsztad....de vannak még it bőven:))))
Előzmény: forintocska (8870)
csipkefa Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8869
az nem épp feminista tanoncoknak való:))
Előzmény: dos48 (8868)
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8868

Kösz, kilenckor jövök vissza. Meglátogatom  El Bandiékat.               :)))))

Előzmény: csipkefa (8865)
[virgo] Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8867
Ne is mondd.Most majd jön a duma hogy fogalma sincs miről beszélünk. Esetleg hazudozunk,csúsztatunk stb. stb.
Előzmény: dos48 (8864)
dos48 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8866

Én hülye, itten pazarlom az időm, amikor megkezdődött a továbbképzés a Coolon.

csipkefa Creative Commons License 2007.08.02 0 0 8865
hali dos!

látom, nem adod fel:)))

jó pihenést, ha nyaralni mész
Előzmény: dos48 (8864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!