Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
tehát a ffinek több kontrollja nő teste felett mint a nőnek saját magának. te vagy eddig nyertes majom, hallodé... vagy a kekszuális élet teljes mellőzésére gondolsz? csaxólok: nem a kekszuális élet feltétlen következménye a terhesség. ennyit fel tudsz fogni? és mivel pont erről van szó, ha ez utóbbival akarsz kardoskodni csakis és kizárólag engem fogsz alátmámasztani. mint egy kélgyó ami úgy próbálja megmutatni milyen erős hogy kettéharapja magát. na mind1, szóltam, de ha gondolod próbáld meg, hozzádméltó lenne : >
"...mint ahogy Shakespeare-t sem lenne érdemes mai átiratban olvasni, mert a közérthetőség és a polkorrektség oltárán mindössze a zamatát és a lényegét áldozzák be..."
Nnomost, a polkorrektséget kihagynám, ha megengeded... mert az egy indokolhatatlan katasztrófa.
De!
A mai átirat, a közérthetőség szerintem jó dolog! Hogy miért?
Mert a "köz" bizony egyszerűbb. Ez annyit tesz, hogy visszariad az első látásra "veretes"-nek tűnő dolgoktól! És ezt bizony úgy kell érteni, hogy Átlag Béla nem olvas Shakespeare-t! Nem kicsit, vagy kevésszer, vagy netán az ő vonalának megfelelőképpen, hanem egyáltalán nem. És ez bizony - ha azt veszem, hogy Shakespeare egy érték -, elég tragikus. Ezt oldja meg a "frissítés". Ha jó a regenerátor, akkor bizony Á.B. is elolvassa, s talán megkedveli. Ha pedig eléggé megkedvelte, hát akár kedvet is kap az eredetihez, nem?
(Ha pedig mégsem lép tovább, akkor is megkapta a magához illő méretű-mértékű Shakespeare-jét. És azzal már lehetünk elégedettek is.)
Azt hiszem, ennek leginkább a média fokozódó belső félelme lehet az oka: a félelem a versenyben való alulmaradástól. Azt hiszik, hogy a határidőkkel, szerződésekkel a saját biztonságukat fokozzák, pedig nem. Csak megszüntették az alkotói szabadságot, s helyette bevezették az alkotói kényszer-t.
Versenyben ugyanis nem lehet alkotni. Csak termelni. Mint a gép.
"Nézz rá, Ben. Nekünk nem számít az öregedés – de neki igen. Nézd meg!"
Találat.
De számít az. Csak könnyebben eltűrjük a ráncokat - a kopást -, mert nekünk elvileg az a dolgunk, hogy küzdjünk és szerezzünk (a nőnek pedig az, hogy megőrizzen). Az a "bizonyíték".
A szemüveges, lúdtalpas, kövér, kopaszodó kishivatalnok sem kisebb férfi, mint a sebhelyes, barázdált arcú tengerészgyalogos.
"Fassetuggya (csak hogy maradjunk a stílusnál:-) ), hogy Villon milyen volt valójában."
Egy kedves ismerősöm nevetve-háborogva mesélte (kései érettségiző), hogy ez a Villon-csávó olyan volt, hogy mind a tíz parancsolatot megszegte. :) Aztán mégis róla tanultak...
Vajon szabályszegő volt-e Villon, vagy egyszerűen csak szabad?
Azt hiszem, mintha egy SF-novellában találkoztam volna egy ilyen Villon-szerű alakkal... mindjárt kikeresem!
A Riadó a naprendszerben című antológiában jelent meg. Robert A. Heinlein - Zöld dombok a Földön
Nem volt rá válaszod. Azért írtad a "szánt"-ot, hogy üssél rajtam. Semmi másért. Szimpla hazugság volt. Ezt én tudtam. Ebbe pedig belebuktattalak volna. Ezt viszont te tudtad. Így tehát csak a semmibe menekülés jöhetett szóba. Ezt meg mindketten tudjuk.
Téged nagyon megbántottak, tán többször is, tele vagy sebbel, rossz emlékkel, és igen..düh is akad benned. Huhh...nagyon nem kevés.
Ha akarod, segítek. Ha akarod, kiidegellek.
... huh itt ez számít jódumának? a panelpicológusgizike aki csontig kielemzi az embert ,5 mp alatt? : > eredjen utánad a hóhér, csak benyögteam véleményem, és pár szikár tényt. tudom hogy hogy a feminyomik és az öbjelökt lélekbúvárok ezektől besértődnek, mer kevéssé passzol a hamiskás világképükbe : > de nyugodtan veheted lezártnak, nam reagálok rád többet, ha az vlmi miatt probléma, mivel ha feltűnt volna, nem személyednek szólt, hanem az ideának.
Az övé lenne, ha egyedül élne - net nélkül - egy lakatlan szigeten. Nnode hát ez helyett URL itt van, IRL pedig emberek közt... aztán osztja a nyomorát. Ez pedig már azoknak is gond, akikkel érintkezik, nem? Mennyi embert akasztott már ki vele? Csak itt, ebben a topikban?
Akit csak bírt. Jóformán mindenkit. ;) Tehát az ő gondja egyben azoké is lett, akik vele kapcsolatba léptek.
( S ez nem azt jelenti, hogy ilyen rossz ember lenne, vagy ilyesmi... egyszerűen arról van szó, hogy ekkora a nyomora. )