A molytetű elleni védekezés lehetetlen, de fontos, hogy ha nem muszáj, akkor ne tedd a fal mellé, mert azt a helyet nagyon szeretik, térben nem károsítanak tömegesen. Amúgy a levéltetükhöz való permetezés 3-4 naponként, de szinte kilátástalan, ha befészkeli magát. Amúgy a levél alján vannak, kicsi fehér röpködő cuccok, a petéikkel van a nagyobb baj, mert folyamatosan kelnek!
Dohánylével leginkább pajzstetű ellen szoktak eljárni.
Most már el kell mennem aludni, kimerítő volt ez a nap:-)
Hogy lehet felismerni a lisztecskét, és hogy lehet védekezni ellene? Rágicához a kérdés, hogy lehet átteleltetni? Nekem nagyon tetszik szeretném megőrizni. Hallottál már olyanról, hogy dohány lével permetezik és locsolják a növényket? Egy üvegbe dobálják a csikket és amikor teaszinüre ázott akkor azzal locsolnak és permeteznek? Tegnap mondta a Skála piacon a virágos nekem, de én megdöbbentem rajta. Azt mondja ő nem tápoz semmit, hanem ezzel locsolja meg permetezi. Én azt gondoltam az totál káros anyagokat tartalmaz csak.
Valamikor volt nekem, sajnos általában egynyári, bár van akinek (Rágica) sikerült átteleltetni. Nagyon édes, de vigyázz vele, mert a lisztecske, vagy igazi nevén üvegházi molytetű nagyon szereti!
Köszönöm. Szomoru vagyok, elkéstem. Viszont AI. a kinai leandert ismered? Vettem kettőt, nagyon édes kis bordó sárga virágai vannak, a néni azt mondta állandóan rengeteg virág lesz rajta. Amivel vettem már elvirágzott, de most az összes ágvége tele van bimbóval. Olyan kis szerényke, de pont ez a szépsége. Ha virágzik teszek fel képet.
Kedves AI. van még esetleg a profi módon megszerzett kis leandered hajtásából? Anno beszéltünk róla, hogy a betegem helyett szeretnék egy újat, ha esetleg jut még megköszönném. A beteget meg okosabb ötletem nem lévén tövig visszanyirtam, azóta 10-15 cm-es ágai vannak már, és egyelőre egészségesnek tűnik teljesen. Ő volt a leander rákos. A virágos nénim szerint inkább üvegházi betegsége volt. Biofit növénykondicionálóval kezelem, azt olvastam az segit legyőznie a betegségét. Hálából, hogy meggyógyult, ültetnék neki egy társat.